Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Västerås SK       Östersunds FK
1 - 1
(0) (1)
Mån 11 Apr 2022 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 14 Henrik Bellman
1-1 96 Viktor Granath

Så spelade Västerås SK:
Fagerström - Faqa, Merbom Adolfsson, Lopes Ribeiro - Larsson, Johansson, Edlund, Ask, Gefvert - Sandberg, Prodell.

Så spelade Östersunds FK:
ÖFK: Aly Keita - Felix Hörberg, Kevin Jablinski, Myroslav Mazur, Cesar Weilid - Nikolaos Dosis, (68) Ludvig Fritzson - Chovanie Amatkarijo, (68),Jordan Attah Kadiri, (84), Henrik Bellman, (93), - Sabastine Uche. (46)

Avbytare Ersättare: Andrew Mills, Ziad Ghanoum, (84), Sam Mensiro, Mansour Sinyan, (68), André Österholm, (46),Peter Amoran, (68) Yannick Adjoumani (93)

Varningar Västerås SK Utvisningar Västerås SK
Daniel Ask, Ahmad Faqa, Max Larsson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Nikolaus Dosis, André Österholm , Felix Hörberg
Arena:
Iver Arena
 
Publik:
1647
 
Domare:
Fredrik Oppong
Domare
Sebastian Robertsson
Ass. domare 1
Robert Nyberg
Ass. domare 2
Patrik Larsson
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 3 grader, vind 1m/sek, luftfuktighet 58%
 
 

Ännu ett mål i slutsekunderna - hur kan det vara möjligt?

 

VS

Västerås - ÖFK 1-1 (0-1) Målskytt Henrik Bellman. Nu med referat av Martin Nylander och bilder av Joakim Nylander

 

För andra matchen i rad förlorar ÖFK poäng i matchen slutminut, idag tappade man en 0-1 ledning på matchens sista bollkontakt, tungt mentalt för ÖFK.

Dagens match stod mellan två lag som båda förlorade i första omgången och såklart ville studsa tillbaka med vinst. I Kroons frånvaro var det en väntad startelva för ÖFK i en 4-4-2 uppställning; Keita - Weilid, Mazur, Jablinski, Hörberg - Bellman, Dosis, Fritson, Amatkarijo - Kadiri och Sabastine. Hos VSK blev jag mest förvånad över att man började med både Filip Tronet och Viktor Granath på bänken. Mer väntat var att Dusan Jajic inte fanns med i truppen då han skadade sig på träningen i torsdags. VSK formerade en 3-5-2 uppställning, också det rätt väntat, med tydlig förhoppning om att kunna sätta hög press på ÖFK.

Första halvlek hade två skepnader. ÖFK gjorde 0-1 i 15 matchminuten och fram till dess var ÖFK det klart bättre laget, därefter tog VSK över och var det bättre laget. ÖFK inledde med ett vägvinnande spel med hög press högt i banan, ÖFK spelarna hjälpte varandra föredömligt i presspelet. ÖFK ledningsmål kommer efter en fin prestation av Bellman som får bollen centralt på mittplan och driver upp mot VSK straffområde, han avslutar med ett fint skott i målvaktens högra hörn. Efter ledningsmålet tar VSK över mer av spelet. I den 23 matchminuten är 1-1 nära men Mazur lyckas rensa bollen till hörna. De flesta VSK uppspel går via centralt mittfält och här borde ÖFK kunnat skära av detta bättre än man gjorde. I den 30 matchminuten pressar ÖFK högt och bryter VSK uppspel, bollen hamnar hos Sabastine som snett från höger i straffområdet skjuter över. Detta friläge borde han förvaltat bättre!

Andra Halvlek blev en enda lång VSK press och hemmalaget gjorde det bra. Likt första halvlek går många av hemmalagets uppspel via centrala mittfältet och ut mot kanten för inlägg. Jag trodde att ÖFK lärt läxan från första och skulle ligga tajtare på VSK centrala mittfältare, av detta såg vi intet vilket gjorde det möjligt för hemmalaget att komma i anfallsvåg efter anfallsvåg.

ÖFK får försvara sig under huvuddelen av andra halvlek. Tyvärr måste jag konstatera att tajmingen hos ÖFK försvar hade mycket att önska. Mot den bakgrunden är det ett under att inte VSK gör mer än ett mål i andra halvlek.

Positivt var att ÖFK ändå skapade ett par heta chanser genom Hörberg och Weilid. ÖFK gör en rad byten i andra i syfte att förstärka upp defensiven och det är verkligen nära att man lyckas bärga tre poäng. Som ÖFK supporter måste jag ändå erkänna att det hade känts lite av ett rån om ÖFK tagit med sig alla poängen till Jämtland.

Spelarkritik. I första halvlek gör flera ÖFK spelare det mycket bra, ska man plussa några är det Fritson, Mazur, Bellman och Amatkarijo. Den senare gjorde väldigt mycket bra offensivt men tappade ofta markeringen i defensiven. I andra halvlek måste Weilid och Bellmans uppoffrande arbetsinsatser lyftas fram. Vi väntade länge på att Keita skulle få ett kort för maskning, ett kort som aldrig kom. Keita är rutinerad och det visade han bland annat i 62 matchminuten då han tog en paus för kramp, en helt nödvändig paus för att få ett avbrott i hemmalagets kraftiga tryck mot ÖFK målet. Till slut måste jag kommentera Kadiri insats, hans styrka ligger i spelet i och kring straffområdet. Problemet är att det inte kommer några bollar att jobba på, här måste ÖFK tänka om för det finns kunnande att utmana längs kanterna och komma till inspel från kanterna. Sammanfattningsvis finns en del positivt att ta med sig från första halvlek idag, dock är inte andra halvlek som den kom att gestalta sig någon rolig minnesbild att ta med sig för fortsättningen.

Trissen

3p - Mazur. Han står för stabilitet och är den som håller ihop backlinjen. Han var också den ende i backlinjen som hade någon form av tajming till bollen.

2p - Weilid. Hans spel kanske inte alltid är det vackraste, men arbetsinsatsen går det inte klaga på. Han är en evighetsmaskin som kan springa hur mycket som helst och nästa alltid får en tå på bollen. Det måste vara frustrerande att möte honom.

1p - Keita. Stod inte för någon kvalificerad räddning i kväll. Men har är en ledartyp och ack så viktig för att styra det defensiva arbetet.




Foton: Joakim Nylander


 
Text av: Martin Nylander
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Västerås SK
Trissen
sammanlagt
  1. Miroslav Mazur 3
  2. Cesar Weilid 2
  3. Aly Keita 1
Chovanie Amatkarijo 3
Miroslav Mazur 3
Felix Hörberg 2
Cesar Weilid 2
Simon Kroon 1
Aly Keita 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Bengt Jonsson skrev | 12 Apr 2022 - 16:14
Jag väljer att se det så här; Härligt! Första poängen inne på kontot. Nu plockar vi med oss allt positivt från de båda första matcherna och analyserar det som gick fel och tar det därifrån. 84 poäng kvar att spela om. Bra skrivet @Martin.
Gäst: förväntningar skrev | 11 Apr 2022 - 22:43
Vi kommer ju få kämpa i de nedre regionerna av tabellen i år men det visste vi ju på förhand. Därför skulle jag säga att 1 pinne på bortaplan är godkänt.

kommer ta ca 10 matcher innan tabellen sätter sig men mycket talar för att öfk, utsikten, skövde, västerås och kanske något lag till utgör botten 4-5. Givetvis en grov uppskattning men bedömer man utifrån hur lagens trupper ser ut så bör det landa ungefär så.
Gäst: @Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 22:43
Det är verkligen sorgligt att du känner att du behöver håna andra för att de inte tycker som du., men om det är ditt enda sätt att må bra och känna dig duktigt så bara fortsätt

Gäst: SR500 skrev | 11 Apr 2022 - 22:35
Jo, visst hade 3 poäng varit ett rån men det är inte alltid rättvist i sport. Som mot Skövde. Det var inte heller rättvist. Det ska väl jämna ut sig sägs det. Men jag vet inte jag. Minns inte när vi fick med oss nån ”oförtjänt” poäng senast. Inte var det inte under förra säsongen iaf…
Gäst: Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 22:33
Gött mos. Bänka Kadiri är en hyllning. Jobbigt för dig att du upplever attityden som tråkig. Mår du dåligt över detta finns ett antal jourlinjer att kontakta. Lycka till med detta.
Gäst: @Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 22:10
”Tillintetgjord”? Vem har gjort det? Ingen skulle jag säga, det är precis på samma sätt som när du inte tycker en spelare inte levererar. Skillnaden är att du har en oerhört tråkig attityd mot de som tycker annorlunda än dig!
Gäst: Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 22:04
Jag tar det igen.
Jag tycker lånet av Kadiri ska avslutas omedelbart, detta ger utrymme för andra att kliva fram och leverera.
Typ som vid det lyckade tränarbytet ifjol.
Gäst: Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 21:59
Onekligen för dig, inte alls för mig. Har man förmågan att i en mening tillintetgöra en spelares insats är man tydligen värd din respekt. Märk väl inte min.
Gäst: Åke skrev | 11 Apr 2022 - 21:57
@Tobbe förklara gärna för oss hur man ska använda Kadiri?
För som jag och nog många andra ser det så går det inte använda honom till något just nu då han varken vill spela target, befinna sig i boxen eller gå i djupet.

Gäst: @Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 21:52
Det handlar inte om åsikterna, det handlar om hur du uttrycker kring andras åsikter, du är oerhört nedlåtande i dina kommentarer mot de som tycker annorlunda än du, det handlar inte om man tycker Kadiri ska bänkas eller om man tycker Kadiri gör det han ska… det handlar enbart om hur du uttrycker dig mot andra
Gäst: ÖFK Fan skrev | 11 Apr 2022 - 21:52
Klart att detta var surt men 1-1 borta är trots allt ingen katastrof.
Gäst: Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 21:44
Vad tycker du själv om kommentarer som bänka Kadiri. Jag anstränger mig för att vid kritik försöka förklara varför. Tycker absolut inte det ska behövas mycket tankearbete för att förstå att Kadiri spelade i en position som passar honom väldigt illa. Tycker allvarligt det är läge att avsluta lånet, för hans egen skull. Enmeningskritikerna måste väl ändå vara nöjda med det utfallet. En grym möjlighet för Stolt o co att kliva fram och visa resultat.
Gäst: Forwards skrev | 11 Apr 2022 - 21:30
Otränade anfallare?
Gäst: Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 21:30
Fast bäst så länge laget försökte spela fotboll va Fritzson, när kommer sign. Hms krav på tränarbyte denna säsong.
Gäst: @Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 21:30
Varför är du så otrevlig i ditt språk om andras åsikter?
Varför har du behov av försöka vara så överlägsen andra?
Tyck vad du vill, men låt blir att försöka förminska de som tycker annorlunda än dig!
Du blir bara pinsam och oavsett vilka fotbollskunskaper du kan ha, så drunknar de i ditt otrevliga beteende
Gäst: Viktor Granath skrev | 11 Apr 2022 - 21:28
Imponerande av Granath att vinna duell mot Mazur.
Gäst: Hm skrev | 11 Apr 2022 - 21:23
Weilid var kanon !
Gäst: Tobbe skrev | 11 Apr 2022 - 21:23
Jo, säkert går det att avsluta lånet av Kadiri, vore säkert en helt ok lösning för honom. Framförallt nyttigt för ett gäng bredkäftade grodor att se nivån på det som finns bakom. Ytterligare ett insläppt nickmål men dom räknas tydligen inte, därför är behovet av analys över detta obefintligt. Man imponeras av kunnandet.
Gäst: Hoppfull skrev | 11 Apr 2022 - 21:16
Ja, varför inte, in med lite mer kultur, mer sång, mer utmaningar, träna på att våga mer utanför sin egen trygga box (fotboll) kommer att göra laget med modigt
Gäst: Kultur? skrev | 11 Apr 2022 - 21:12
Usch va surt. Samma sura start som delar av fjolåret. Nån som räknat ut hur många poäng som förlorades på övertid ifjol? Lite mer dans, sång, poesiläsning ed kanske behövs?
Gäst: Hoppfull skrev | 11 Apr 2022 - 21:10
Förra matchen förlorade de verkligen 3 p då de var det helt klart bättre laget, ikväll vann de 1 p, då de spelade rätt dåligt.
Sen måste de få till spelet i sista minuten…i alla matcher..

Bänka Kadiri och sluta snacka till er gula kort och fortsätt träna hårt, och se till att få hit killen som sitter fast i Turkiet, laget måste ha mer tid att spela ihop sig..

Trots den dåliga utdelningen känner jag fortfarande känns ljust inför resten av säsongen
Gäst: Enough skrev | 11 Apr 2022 - 21:07
Enough is enough. Bänka Attah, ser otränad och nonchalant ut.
Gäst: Bänken skrev | 11 Apr 2022 - 21:01
Dags att börja bänka Attah nu.
Gäst: igen skrev | 11 Apr 2022 - 21:00
Surt, sa räven!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook