Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Trelleborgs FF       Östersunds FK
1 - 1
(0) (0)
Tis 19 Apr 2022 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 47 Henry Offia
1-1 77 Jordan Attah Kadiri

Så spelade Trelleborgs FF:

Så spelade Östersunds FK:
ÖFK: Andrew Mills - Felix Hörberg, Kevin Jablinski, Myroslav Mazur, Cesar Weilid - Nikolaos Dosis, (35), Ludvig Fritzson - Chovanie Amatkarijo, (35), Henrik Bellman (63), - Simon Kroon, 63), Jordan Attah Kadiri (87)

Ersättare: Anton Berg, Ziad Ghanoum, (35) Mansour Sinyan, André Österholm, (35), Peter Amoran, Uche Sabastine, (87) , (35), Kamal Issah (35)

Varningar Trelleborgs FF Utvisningar Trelleborgs FF
Haris Brkic, Simon Amin,

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Simon Kroon, Nikolaus Dosis, Ludvig Fritzon
Arena:
Vångavallen
 
Domare:
Oscar Johnson
Domare
Luke Artemidi
Ass. domare 1
Mirza Rovcanin
Ass. domare 2
Dino Demo
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 10 grader, vind 4 m/sek., luftfuktighet 54%, soligt
 
 

Effektfulla byten

 

VS

Trelleborg FF - ÖFK 1-1 (0-0) Mål av Jordan Attah Kadiri

Nu med referat av Johan Dillner och krönika av Per Lagerbäck

Magnus Powell nöjd med sina byten!?

 

Då var det dags för ett bortamöte på Vångavallen denna soliga eftermiddag. Inför matchen kom även det tråkiga beskedet att Keita missar matchen men som tur är verkar det bara vara som säkerhetsåtgärd och då fick reslige Andrew Mills vakta stolparna.

Planen ser verkligen inte rolig ut och för ett Östersund som vill spela bollen efter backen märktes detta rejält, bollen studsade och for åt alla håll. Man fick nästan känslan att spelarna tappat all känsla.

Det var mycket Trelleborg första halvleken som ofta lyfte bollen genom luften 4-5-6 gånger innan man försökte lägga en efter marken eller in i boxen, märktes tidigt att man hanterade detta underlag mycket bättre och var mycket bättre i presspelet som stressade Östersund mycket första 25-30 minutrarna, vi hittade som aldrig riktigt ut i pressen utan fick ofta hamna i väldigt trängda lägen eller att vi fick panik slå bollen (vilket enligt mig är att föredra när det korta våghalsiga spelet inte fungerade särskilt bra denna dag)

Trelleborg hade mest avslut även om många av dessa kom utifrån och ändå såg någorlunda kontrollerat ut av Mills, Andrew som såg lite skakig ut i sitt passningsspel, vi får dock inte glömma att Keita har bättre fötter än många Allsvenska spelare så kanske inte helt rättvist att döma av det.

Östersund har inte så jättemycket i första halvleken men vi ska precis innan halvtidsvila lägga en frispark som Bellman vunnit genom att driva bollen genom planen. Felix Hörberg stegar fram som lagt ner mycket träning under året på just frisparkar, det är sånär att han får sätta bollen som tyvärr går i överliggaren, kort efter halvtid.

Halvleken hinner knappt starta innan Trelleborg tar ledningen efter ett skott utanför straffområdet går via Kroon och magen på Mazur tror jag det var så kan Offia nästan helt ostört lägga in 1-0 för Trelleborg.

Spelet står och väger lite efter målet utan att något av lagen kommer fram till några egentliga lägen. Men i 63:e minuten görs ett trippelbyte och in kommer nyförvärvet Kamal Issah, Mansour Sinyan och André Österholm, ett byte som ändrar energin i matchen och med 3 spelare som är mer van vid att spela på ett slitet gräs. Plötsligt läggs det crossbollar i rätt tid, man byter kant och skapar oreda i Trelleborgs försvar som hittills varit solit. Även presspelet i Trelleborg avtar avsevärt när de ska springa över mycket större ytor iom att vi mer byter kant, slår genom linjer och allmänt såg lite fräschare ut.

I 77:e minuten fick äntligen Jordan Attah Kadiri göra sitt första mål för säsongen, tror det kommer att bli grymt viktigt framåt att han får mer självförtroende, även pluss till Felix Hörberg som lägger in en snygg macka från kanten.

Sista minutrarna är väldigt mycket ryckigt och blir ingen riktig match av det hela, Öfk har några halvchanser via kontringar och Trelleborg via hörnor. Allt som allt kanske lite mer surt för Trelleborg med att tappa poäng i denna matchen, men som vi i Östersund fått erfara tidigare är det sista 20 matcherna ska avgöras.

Efter en händelsefattig övertid blåser domaren av matchen och 1 poäng hem till Östersund.

//Johan

 
Text av: Johan Dillner
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Trelleborgs FF
Trissen
sammanlagt
  1. Felix Hörberg 3
  2. Kamal Issah 2
  3. Cecar Weilid 1
Felix Hörberg 5
Chovanie Amatkarijo 3
Miroslav Mazur 3
Cesar Weilid 3
Kamal Issah 2
Simon Kroon 1
Aly Keita 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Mittfältet skrev | 20 Apr 2022 - 06:33
Vi kan väl åtminstone ge Isak en chans, han säger själv att han just nu bara har 15-20 minuter match i kroppen. Kanske kan vi, genom att låta honom träna upp sig, visa vad han går för innan man dissar honom via någon ”Sellarseffekt” Vilker inte säger något egentligen, då Sellars konstant var skadad.

Hittills är det väl Mazur som bidragit till några baklängesmål, problemet kanske inte är Jablinski, utan Mazur eller deras kombination.

Det dras alldeles för stora växlar på enskilda spelare, att bygga ett helt nytt lag tar tid, det förståndet hade till och med de två kommentatorerna till gårdagens match
Gäst: Sellarseffekten skrev | 20 Apr 2022 - 01:29
Issah var duktig när han kom in, men liksom för Sellars ifjol som glänste när han kom in mot trötta spelare, är det stor skillnad att starta en match på den positionen. Runda bollen vill använda en snällare jämförelsenivå, visst går det att jämföra med IFK Östersund och då är det ju en jätteskräll med en poäng och anskrämligt spel. Nu spelar ju laget i näst högsta serien och oavsett förutsättningar ska ribban ligga på den nivån. När det nu det står helt klart att förtroendet för Amoran inte finns bör sommarfönstret ägnas åt att leta en hållbar kollega till Manzur. Inte många rätt av Jablinski i första halvlek, spelade väl upp sig till Lagerbäcks tvåa i andra.
Gäst: Central mittfält skrev | 19 Apr 2022 - 21:25
Mittfältsbyte nästa match ! Tydlig skillnad efter bytet.
Gäst: Alltså skrev | 19 Apr 2022 - 21:07
Issah ,kom in o dominerade,han blir viktig ,hoppas bara att han håller sig skadefri!!!
Gäst: Martin Nylander skrev | 19 Apr 2022 - 21:02
Kadiri ska vara i boxen!

I nästa match måste det naiva spelet i runt eget straffområde upphöra!

Skönt att ÖFK lyckades jobba sig tillbaka matchen.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook