Rasmus Eriksson
Fjärdedomare

Temperatur 13 grader, vind 4 m/sek, luftfuktighet 40%

ÖFK fick det svårt mot Halmstad - Som alltid

Halmstad - ÖFK 2-0 (1-0) Nu med referat av Niclas Sundström och krönika av Per Lagerbäck

Halmstad - Östersunds FK 2-0 (1-0)

Hemmalaget tog ledningen i den 12:e minuten genom William Dahlström. En slumpboll letade sig in till Joel Allansson i ÖFK:s straffområde som släppte bollen snett bakåt till en fristående Dahlström som enkelt kunde placera bollen i mål.

ÖFK:s första och enda halvchans i första halvlek dröjde till den 24:e minuten. Jordan Attah Kadiri tog ned en långboll på bröstet, vände om och sköt på volley men skottet högt över.

En farlig kontring från HBK i 35:e minuten men bollen smet just förbi foten på anfallaren, och ettmålsunderläget stod sig till paus. En tafatt och intetsägande halvlek av ÖFK. Det mest spännande var nog bråket i slutminuten med flera spelare inblandade, då vi äntligen fick se lite attityd och känslor. Felix Hörberg och målskytten Dahlström varnades.

Inledningen av andra halvlek var mer händelserik än hela första. HBK spelade sig igenom och fick ett kanonläge men skottet i burgaveln. Ännu närmare mål i anfallet efter då Allanssons skott smet just utanför stolpen. Spelet vände och Simon Kroon tog sig in i planen och sköt ett skott som styrdes till hörna. Fritzson var sugen på ett liknande mål som förra matchen men det blev istället en skarvnick till Kadiri som tyvärr inte fick fart på sin nick.

54:e minuten. Halmstad trycker på och skapar två farliga hörnor i rad.

60:e minuten. Sivertsen ut - Dosis in.

Superläge för hemmalaget i den 62:a minuten men anfallaren lyckades på något sätt få avslutet tillbaka i Mills nävar trots ett helt öppet mål.

69:e minuten. Issah ut – Karlsson Grach in.

Det välförtjänta 2-0-målet kom istället i den 70:e minuten genom Joseph Baffo. Mills kom på mellanhand och Baffo kunde enkelt nicka bollen över målvakten och in i målet.

82:a minuten. Fin passning av Kroon bakom backlinjen till Khadiri som provade lyckan på volley men högt över.

86:e Kroon ut - Österholm in.

Det är 583 dagar sedan vi senast vann en match på naturgräs och idag var vi aldrig nära att bryta den tråkiga streaken. Halmstad kontrollerade matchen enkelt och ÖFK lyckades inte komma åt dem, även om andra halvlek var aningen bättre än första.