Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Dalkurd       Östersunds FK
1 - 3
(1) (1)
Mån 20 Jun 2022 14:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 11 Stefan Wolf
1-1 13 Jordan Attah Kadiri
1-2 50 Jordan Attah Kadiri
1-3 55 Jordan Attah Kadiri

Så spelade Dalkurd :
Allain - Dixon, Styffe, Aris, Simovski -Wolf, Zarmati, Motaraghebjafarpour, Montagna - Ahrin, Rahmani.

Ersättare: Viscosi, Karim, Abdulla, Rahmani, Olberkis.

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Cecar Weilid, Kevin Jablinski, (65), in ((87), Myroslav Mazur,6), Erlend Sivertsen --Bellman, (46), Ludvig Fritzson, André Österholm, Adjoumani - Simon Kroon,(76), Jordan Attah Kadiri.( 58))

Ersättare: Mills, Mensiro,(46) ut 87), Peter Amoran, (58), Ghanoum, Linton Ulloa, (76).Sinyan, (46), Karlsson Grach (58)

Arena:
Studenternas IP
 
Domare:
Alvani
 
Väder och vind:
Temperatur 19 grader, vind 4 m/sek, luftfuktighet 45
 
 

Jordan Attah Kadiri showade på Studenternas i dag med hattrick

 

Jordan Attah Kadiri

Dalkurd - ÖFK 1-3 (1-1)

 

Det är första gången jag skriver ett referat efter att ha sett en repris av en match. Referatet kommer sent. Det beror på att det kom oförutsedda händelser emellan som jag måste uträtta först. Tyvärr! Och inte nog med det, jag hade tvättstugan inbokad.

ÖFK kom från träningslägret i Norge. Det ska bli intressant att se vad det har gett. En bra test är Dalkurd, som ÖFK vann hemma mot i seriematchen tidigare i vår, men Dalkurd bet då ifrån sig ganska bra.

Matchen blir förmodligen ett genrep före matchen i mot Norrby i serien.

ÖFK ställer upp med Aly Keita - Cecar Weilid, Jablinski, Mazur, Erlend Sivertsen - Henrik Bellman, Ludvig Fritzson, André Österholm, Adjoumani - Simon Kroon, Jordan Attah Kadiri.

Vi lägger märke till att Keita och Jablinski är med igen efter skador och att Österholm och Sivertsen har fått chansen.

Matchen är i gång.

Det var meningen att Uche skulle starta idag. Han hade fått klartecken att göra det från läkare, men det höll tyvärr inte för honom. Tråkigt. Tråkigt.


Matchen inleddes med en kalldusch för ÖFK. Dalkurd gjorde 1-0 redan efter 11 minuters spel genom ett långskott. Det var Stefan Wolf som på långt håll dundrade till och överraskade Keita. Det blir som vanlig tänkte säkert envar. Tidiga mål för motståndarna har nästan hört till vanligheten i vår, men ack vad vi bedrog oss. ÖFK ville annat denna gång.

Vi noterade flera fina kombinationer från ÖFK. I 15:e minuten slog Österholm ett fint inlägg som Adjoumani nickade strax utanför. I 33:e minuten hade Kadiri en farlig nick efter hörna. ÖFK skapade flera chanser och halvchanser.

Vi ser ett ÖFK som ser piggare och frejdigare ut än tidigare. ÖFK stiger högre upp i banan och är mera på tå. ÖFK skapar mera än man gjort tidigare och orsaken till detta är ofta ett piggt kantspel med inlägg.

Adjoumani och Sivertsson firade triumfer på sin kant med bra samspel som ofta slutade med inlägg. Det var det som var orsak till att ÖFK kunde reducera till 1-1 i 13 minuten. Kadiri mötte ett inlägg från Sivertsen med nick och bollen seglade i mål.

Det var ett genombrott för Kadiri vad gäller målskyttet. Det var det han behövde. I övrigt var han pigg och arbetsvillig.

Jag måste nämna Sivertson som inte imponerat så mycket tidigare. Han visade här att han har mycket att tillföra ÖFK. Det blir en stjärna i kanten för honom i första halvlek. Jag tycker även att Adjoumani tog för sig mera än tidigare. Han var snabb på kanten och gick ofta in mot planen när ÖFK hade anfall som var längre än vi sett tidigare och skottvilligheten bättre.



Det blev en andra halvlek som inte nådde upp till den kvalité som första halvlek hade. ÖFK tappade sin höga press och hade inte samma aggressivitet. ÖFK såg ut att vara nöjda med att vinna och försvara ledningen.

Det fanns ett undantag och det var Attah Kadiri redan i början på matchen. Han höll show på Studenternas i kväll med sina tre mål. Oj, vad vi unnar honom den framgången, för vi vet att är en duktig målskytt. Han har tidigare inte riktigt haft turen och självförtroendet på sin sida, men i dag hade han det plus sin målfarlighet som han hittat tillbaka till. Han blev matchens kung i dag.

Andra halvlek inleddes med tryck på ÖFK från Dalkurd och med stort bollinnehav och en resultatlös hörna, men man lyckades inte skapa några riktigt farliga chanser.

Istället var det Jordan Attah Kadiri som framträdde i imponerande stil. Han gjorde sitt andra mål efter en fin löpning på kanten och ett bra inlägg från André Österholm i början på halvleken. Fyra minuter senare vad det dags igen för Kadiri efter inspel från vänsterkanten denna gång. Det blev hans tredje mål för dagen.

Nu kändes det som att segern för ÖFK var bärgad och förmodligen kände även spelarna i ÖFK det. De verkade som de inte lade inte ner sin själ i matchen längre. De drog sig tillbaka och lämnade övetraget till Dalkurd.

Däremot kom Dalkurd igen efter deras något mediokra första halvtid. De hade betydligt större bollinnehav än ÖFK och spelade tekniskt och snyggt, men man saknade fortfarandet den rätta udden framåt. Det blev bättre fart på dem efter genomförda byten.

Sammanfattningsvis visade ÖFK i första halvlek att man kan spela bra fotboll och vara effektiva. Behåll det tills serien börjar och behåll det i två halvlekar.

Lagdelarna hölls bra ihop. Försvaret var åter säkert, Keviin Jablinki var åter efter skada, mittfältet fungerade bättre än på länge och så blev det tre mål. Det är inte att förakta. När blev det tre mål senast?

I slutskedet av matchen blev Sam Mensiro skadad och klev av. Hoppas att det inte var någo tallvarligt.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tänk till skrev | 23 Jun 2022 - 15:40
På vissa fötter behövs ingen vidare nyansering, det är helt enkelt så att löpsteget är inte i superettanklas. Beroende på position är det mer eller mindre viktigt, innermittfält räcker om du är kvick 1-3 steg samt ha förmågan att löpa långt, Att begagna sig av yttermittfältare eller ytterback utan klipp i steget är att skänka motståndarna den ytan. Att man sen saknar Sonkos löpsteg i m.f. är ett understatement, lösningen på detta är tydligen att ha en mittback som avvaktar och faller så djupt så han ibland ligger bakom m.v. Detta försvarsspel håller aldrig över en säsong, nu såg det ändå bättre ut mot Dalkurd men att ha snabbhet nog för att stå i tammefan motståndarnas skor är AochO för en mittback.
Gäst: Marcus Walfridson skrev | 22 Jun 2022 - 22:20
När det ser ut som om spelare inte springer i hög hastighet under match (eller utför andra aktioner på ett icke tillfredställande sätt) beror det på;

1) Taktik - spelaren vet inte vad jobbet är för att det inte finns någon (klart kommunicerad) plan
2) Spelförståelse - Spelaren har inte övat på planen och klarar därmed inte av att bestämma position, tidpunkt, riktning eller fart i sina aktioner på ett tillfredställande sätt
3) Utförande - Spelaren är inte tillräckligt bra (snabb) på att utföra aktionen.
4) Fitness - Spelaren klarar inte max aktioner pga överträning eller - mer sannolikt - klarar inte att genomföra många aktioner tillräcklig ofta genom hela matchen. Detta kan vara pga träningsmetoder som betonar kvantitet (mycket löpning i ett tempo) istället för kvalitet (fotbollsliknande träning med max hastighets aktioner)

Så frågan angående "högre hastighet i springandet" kan således nyanseras och konkretiseras genom att använda ovanstående.

Utifrån hur det såg ut på Studan så vill jag påstå att det största problemet är Taktik och de Träningsmetoder som används. Spelarnas individuella snabbhet är det minsta problemet laget har...

Heja ÖFK!
Gäst: försäsong skrev | 22 Jun 2022 - 08:00
Under januari till april jobbade man väl mest på att truppen skulle bli komplett, det rasslade in spelare i en strid ström...
Gäst: Alrik8 skrev | 21 Jun 2022 - 22:28
Skönt att vi har Jablinsky. Han är resen i laget.
Gäst: Tänk till skrev | 21 Jun 2022 - 22:10
Var behöver truppen förstärkas. En mittback bredvid givne Masur samt en ytterspringare med speed. Helt klart behövs det en högre hastighet i springandet totalt i truppen.
Gäst: Marcus Walfridson skrev | 21 Jun 2022 - 21:42
Igår såg jag min första ÖFK match på plats på väldigt lång tid och här kommer några tankar.

Det bästa:
Antalet ÖFK anhängare matchade antalet Dalkurd supportrar på plats. Kul!
Kadiri's tre mål, om än genom tillfälligheter och svagt försvarsspel.

Det sämsta:
Dalkurd - målet är en tavla av min vän Aly som såg rostig ut. Förutom det skapar dem inget, är dåligt organiserade och kommer troligen att åka ur Superettan.

ÖFK:
Bra defensivt organiserade i ett klassiskt 1-4-4-2 positionsförsvar i första halvlek och 1-4-4-1-1 i andra efter det tredje målet. Saknar en tydlig plan för bollerövring vilket ger ett varierat presspel. Syns genom att spelare ser, tänker och sen agerar. Sänker kvaliteten i pressen rejält, men inte tillräckligt för att bli sårade mot gårdagens motståndare.

Anfallsspelet ser relativt planlöst ut, förutom att man önskar komma till inlägg. Vilket funkade fantastiskt bra tack vare Kadiri. I speluppbyggnaden bör man korrigera de centrala mittfältarnas positioner (och hitta rätt par). Väldigt sårbart när bägge står brett och det är ett hav av yta centralt. Detta kommer bättre motståndare läsa sönder och ÖFK kommer att bli kontrade ner i div 1 om det inte åtgärdas.

Reflektioner:
Keita behöver höja sig ett par snäpp (vilket han kommer göra)
Jablinski kommunicerar bra och håller koll på backlinjens positionering.
Vad tränade man på från Januari till Juni? Såg ut som en försäsongsmatch...
Spelargruppen är tillräckligt bra för att hålla sig i Superettan, men bara om den hålls skadefri...

Glädjer mig till att vara på Jämtkraft och se matchen mot Utsikten. Vi ses där!

Heja ÖFK!
Gäst: Ok skrev | 21 Jun 2022 - 13:52
ÖFK behöver en stark och tuff ledare i laget och det är Jablinski. Han tillför dessutom trygghet i backlinjen
Gäst: Tvivlande skrev | 21 Jun 2022 - 05:20
Jablinski betyder oerhört mycket det visade han idag, en stor ledare. Eller blir jag refuserad nu?
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Idag - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook