Temperatur 17 grader, vind 4 meter//sek, luftfuktighet 92%

Ångestmatch i Skåne

Landskrona - ÖFK 1-1 (0-0) Nu med referat av Johan Dillner

Då var det dags igen för match i ett ljummet Landskrona där Öfk behövde minst ta poäng.

Svårt att skriva en rapport om denna match när det inte var kanske det mest välspelande lagen i serien. Men vi ska göra ett försök att förmedla matchen.

När domaren blåser igång matchen så är det mycket "hawaii" över båda lagen det böljar fram och tillbaka och många felpass, men efter 15 minuter sätter sig matchen mer även om det är väldigt jämnt om bollinnehav.

Båda lagen skapar några halvchanser och båda lagen är nära att göra mål. Landskrona genom en ribbträff som avblåses för offside genom Ousmane Diawara samt ett tungt avslut av Öfks Adjumani som räddades. Öfk växte in i matchen första halvlek och hade bra kontringslägen som man inte förvaltade men styrde inte matchen kraftigt och det blåses halvtid.

I 54:e minuten av andra halvlek är det ett jättebra anfall av Öfk där Cesar Weilid assisterar en återkommande från skada Malcolm Stolt som säkert placerar in 0-1 till gästande Öfk.

Det händer inte jättemycket mer i matchen till sista kvarten där Landskrona offrar allt framåt medan Öfk ser lite mer ängsligt ut som börjar backa hem långt och Landskrona får många hörnor där man har i dagens match ganska många cm på Öfk på fasta situationer.

Olyckan är framme vid 85:e minuten då Weilid som har varit så bra i matchen går bort sig lite då han är lite offensiv lagd för att stänga matchen och blir bortgjord. Då kan Landskrona slå ett inlägg där en totalt omarkerad Ousumare Diawara kan helt fri nicka in reduceringen. Känns otroligt frustrerande då man ändå hade kontroll på matchen att då släppa in ett sånt "skitmål" där man totalt tappar markering.

Det händer inte så mycket mer i matchen än att ett rött kort delas ut i 95:e minuten till Landskronas Merkel Heier efter en tuff situation.

Matchen blåses av efter 7 tilläggsminuter och känslan jag har är att man borde kunnat försvara ledningen bättre och att det är mer 2 tappade poäng än 1 vunnen. MEN vi ska komma ihåg också att poäng borta och vinster hemma är melodin om vi ska hålla oss kvar, fanns lite ljusglimtar där den starkast lysande är Malcolm Stolt som visa mycket hjärta och vinner mycket dueller.

--------------------------------------------------------------------------------------------