t

+21, lätt molnighet

ÖFK tappade ledningen - igen

Målglädje efter Brendons 1-0-mål. Foto: Thord Eric Nilsson

ÖFK - Jönköping Södra 1-1 (0-0) Nu med referat av Lasse Granbacka och krönika av Per Lagerbäck. Bilder av Thord-Eric Nilsson kommer under dagen!

ÖFK – Jönköpings Södra
Återigen en viktig match för ÖFK i kampen om att få spela kvar i superettan.
Nya spelare in och vi får se hur många Powell låter komma till spel idag. Vi vet att Kadiri och Cesar Weilid avstängda och Hörberg skadad och ryktas även bort från ÖFK.
Osäkert om alla ”papper” är klara för Brendon så han kan vara med i dagens match.

Första halvlek
Av nyförvärven finns Brendon och Novak med i startelvan medan Avidu och Zekovic startar på bänken. ÖFK gör avsparken och får till ett bra anfall direkt där Österholm kommer fint på sin högerkant men till hörna. Bra samspel innan av Novak och Fritzon.

Frispark i bra läge i minut 2 och slås av Adjoumani men utanför.
Bra start av ÖFK i de första fem minuterna och pressar Jönköping Södra hårt.

Bellman kommer med en lång rush i minut 7 men tas ned av Jönköpings Södra försvaret.
Stolt jobbar fram en hörna i minut 8 men hörnan tas av Nilsson i Jönköpings målet.
Stolt framme igen i nästa minut och nickar men tas av målvakten.

Har gått tio minuter och nu har Jönköpings Södra lite mer av spelet men oftast på mittplan.
En pigg Adjoumani slår ett inlägg mot Österholm som Jönköpings försvaret slår bort.
I minut 19 har ÖFK ett bra frisparksläge till vänster om Jönköpings målområde som Bellman tar och Nilsson i Jönköpings målet boxar bort. Brendon provar på skott men högt över.
Nästan hans första ingripande i matchen.

Kroon verkar vara på spelhumör idag och klackar sig nästan förbi sin motståndare och kommer nästan fri men bollen slås bort.
I minut 21 får Al Asbahi gult kort och i minut 24 nästa gula kort och utvisning. Jönköpings spelar nu 4-4-1. Andra gula var en eftersläng på Stolt.

Kroon framme igen i minut 28 men målvakten hann före och bollen slås bort.

Fendrich i Jönköping blir sittande i minut 29 i deras målområde men kommer upp på bena igen. I minut 31 blir Fritzon varnad efter en sen glidtackling på Fendrich.

Bra anfall av ÖFK i minut 33 och kommer sig igenom upp till straffområdet men Jönköping Södras försvar kan slå ifrån sig.

10 minuter kvar av första halvlek och ÖFK skapar inte så mycket trots att man är en man mer på plan och har spelövertaget.

Fint inlägg av Adjoumani i minut 36 som Jönköpings målvakten får boxa bort.
Nyförvärvet Brendon är lite mer med i spelet nu i slutet av första halvlek.

Bra spel av Brendon i minut 38 men inlägget sämre från Bellman som Nilsson i Jönköpings målet kan plocka ned.

Keita på utflykt i minut 40 som kunde ha gått illa men Adjoumani kommer till undsättning och kan rensa undan i panik.

ÖFK kommer på nytt upp i ett fint anfall på högerkanten men Österholms inlägg täcks undan till hörna som blir resultatlös.
I minut 42 kommer matchens farligaste chans då Fritzon får andra bollen i anfallet men nickar i ribban. Borde fått ett bättre öde.

2 minuters tillägg i första halvlek som avslutas med en hörna för Jönköpings Södra och skott av Bellman utanför. Jönköpingspelaren Crona blir liggande i eget målområde i slutminuten och Jönköpingsspelarna upprörda och tycker att det borde utdöms frispark och publiken buar som tycker att Jönköping tar alldeles för lång tid på sig vid avbrotten.

ÖFK hade bra tryck i slutet av halvleken och borde fått utdelning på det chanser man ändå hade. Nyförvärvet Brendon kom med mer i matchen i slutet av halvleken men annars så var Bellman och Stolt pigga i första halvlek. Jämnt i statistiken efter första - 53% bollinnehav för ÖFK.

Andra halvlek
Jönköping gör ett byte direkt i andra då Strandsäter kommer in och Nikolic ut.
Det är ett kompakt försvarsspel av Jönköping i början av andra. Man har parkerat ”bussen” framför Nilsson i målet.

Första riktiga farligheten i andra får Jönköping då Ljung kommer in i ÖFK:s straffområdet men skottet utanför. Minuten är 49.

10 minuter in i andra så är tempot långsamt och ÖFK försöker bolla sig runt och hitta instick i Jönköpingsförsvaret. Passningskvalitén från ÖFK är inte den bästa

Jablinski försöker sig på långskott men Nilsson i målet slänger sig och kan greppa bollen och man matar även på med inlägg mot Stolt och Kroon men det leder oftast inte till några avslut.
Jablinski verkar ha fått order i pausvilan att skjuta mer och han provar igen i minut 56 men till inspark.

Gult kort till Edqvist i Jönköping i minut 58. Gick på för hårt på Adjoumani som måste ut för omplåstring men kommer tillbaks efter ett tag.

Bellman pigg även i andra och provar på en tunnel på Jönköpingsspelare.
ÖFK byter ut Kroon och Österholm mot Amatkarijo och Zekovic i minut 62.

Nu fick han vissa upp sig nykomlingen Brendon i minut 75 med ett fint långskott i vänstra krysset.1–0 men fortfarande 15 minuter kvar av ordinarie matchtid!

Brendon med i nästa ÖFK anfall där Stolt kan komma upp högst och nicka men tas ned av målvakten.

I minut 82 inträffar det som har varit så typiskt för ÖFK under säsongen att man inte orkar hålla i 90 minuter. Nykomlingen Novak hänger inte riktigt med då en Jönköpingsspelare kommer fri och drar honom i tröjan och domaren pekar på straffpunkten och Novak utvisad. Hamidovic tar straffen och slår den säkert förbi Keita i målet och 1–1.

ÖFK försöker pressa på i slutet av halvleken och i de 6 minuters tillägg som lagts på.

Bl.a. hade Stolt en nick strax över ribban i minut 92 och även några hörnor i slutet av matchen. En frustrerad Amatkarijo får en varning i minut 97 då han inte får ett inkast med sig och även Bellman som sitter på bänken blir varnad vid samma situation.
Matchen slutade 1–1

Sammanfattning
En match som man hoppades mycket på då nyförvärven fanns på plats. ÖFK startade starkt med bra press på Jönköpingsförsvaret. Efter utvisningen trodde man att nu kommer ÖFK ta över spelet mer men det hände aldrig! Jämnt statistiskt i första med övertag i chanser för ÖFK. Lite seg start för ÖFK i andra med lågt bolltempo så trodde man att efter 1–0 målet så kommer det här att ordna sig.
Fortfarande få riktigt farliga chanser för ÖFK - 4 skott på mål av 14 avslut.
Vill ge ge högsta betyg till Adjoumani denna gång för hans delaktighet både i det offensiva och defensiva spelet, Mazur för lugnet och för delaktighet i uppspelen och till Brendon som inte syntes så mycket i början av matchen men blev mer delaktig i andra halvlek och får även göra mål i debuten.