Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Gefle IF
2 - 2
(2) (2)
Lör 16 Sep 2023 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 19 Calvin Kabuye
1-1 29 Leo Englund
2-1 56 Calvin Kabuye
2-2 96 Jacob Hjlelte

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Cesar Weilid, Yannick Adjoumani, Myroslav Mazur, Theodore Rask, André Österholm (70), Albin Sporrong (70), Erick Brendon, Simon Marklund (79), Calvin Kabye (90), Malcolm Stolt

Ersättare: Arnold Origi, Ziad Ghanoum, André Nader (90), Jakob Hedenquist, Mykola Musolitin (79), Jakob Johnsson (70), Mansour Sinyan (70)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
André Österholm

Varningar Gefle IF Utvisningar Gefle IF
Ahmed Bonnah
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
2031
 
Domare:
Johan Krsmanovic, ass1: Robert Nyberg, ass 2: Sam Seno, fjärde domare: Pontus Östlin
 
Väder och vind:
Temperatur: 11 grader
Luftfuktighet: 69%
Vind: Väst 4m/sek
Molnigt
 
 

ÖFK -Gefle IF 2-2 (1-1)

 

VS


Inte den här gången heller, trots ett så gott som konstant övertag matchen igenom fick ÖFK släppa två pinnar i mötet med gästande Gefle IF. 2-2 (1-1) sedan gästerna kvitterat i sjätte och sista officiella tillägsminuten. Allt enligt lagen om alltings jävlighet och sjunde oavgjorda på dom senaste åtta matcherna.

Trissvinnaren Calvin Kabuye efter sitt andra mål. Foto: Thord- Eric Nilsson

 

Albin Sporrong in på mitten från start i stället för Mansour Sinyan som inte hittat rätt formmässigt senaste tiden. Dessutom Calvin Kabuye i och med skadan på Sebastian Karlsson Grach. Ett aggressivt och tempofyllt ÖFK inledningsvis med konstant tryck mot gästrikemålet första fem minuterna.

Gästerna med en kontring och en hörna innan ÖFK på nytt vevar på med taktpinnen med ett till synes kraftödande spel. Två nya hörnor för Gefle innan Calvin Kabuye och Malcolm Stolt attackerar i en snygg kombination.1-0 också helt följdriktigt efter 19 minuter. Theodore Rask med en boll i djupet som fångas upp av Cesar Weilid, pass in till Kabuye som mycket snyggt sätter ledningsmålet.

Kabuye är het som en spis och fem minuter senare ett skott mot krysset som duktige Robin Wallinder i gästerna mål tippar till hörna. Dock, inga träd växer som bekant till himlen och i 29:eminuten 1-1. Farlige Leo Englund fri efter en hörna och naturligtvis inte helt rättvist i det läget.

ÖFK:s offensiv bedarrar och och gästerna visar dom kvaliteér som gör att man ligger där man ligger i tabellen och Aly Keita i hemmamålet får visa sig på den s.k styva linan ett par gånger. Böljande och händelserikt spel utan nån riktig spets innan Sporrong i slutminuten av första rundan noteras för en klockren stolpträff och Erick Brendon tätt över.

Lika energisk insats från ÖFK inledningsvis i andra. Simon Marklund i bra läge men för dålig vinkel innan dom rödsvarta på nytt tar ledningen efter 56 minuter. En tjusig vickning från Stolt sätter Cabuye i bra läge, AIK-lånet gör inget misstag och 2-1. Fina möjligheter sen för ÖFK, en bra nick från Myroslav Mazur på pass från André Österholm och Stolt i friläge men för långsam i avslutningen.

Leo Englund nära i 66:e minuten men på nytt en fin parad från Keita. Österholm och Sporrong ut till förmåm för Jakob Johnsson och Mansour Sinyan innan ett fint samarbete mellan Simon Marklund och Stolt där den sistnämnde på nytt inte får ordning på dom långa benen inför avslutningen. Adrian Edqvist hos gästerna med en bra möjlighet men Keita i vägen på nytt. Mykola Musolitin in i stället för Marklund med 10 minuter kvar till full tid.

Slarvigt spel sen med en hel del kontringar fram och tillbaka, Kabuye ut och Andrée Nader in sista ordinarie spelminuten. Sex tilläggsminuter som sagt och en hel del “skoga” från hemmalaget utan att Gefle egentligen skapar något och tre poäng verkar trilla in i ladan äntligen. Men så en höjdboll från vänsterkanten, Keita gör väl sitt enda sämre ingripande under matchen, förlorar en höjdboll som hamnar hos inhopparen Jakob Hjelte där denne i fritt läge lyfter in stridsäpplet under ribban.

Utslagna och superdeppade ÖFK:are på konstgräsmattan naturligtvis efteråt. Det här var ånyo en match som borde rullat in i vinstkolumnen men idrotten är ju som bekant sällan logisk. Positivt är i alla fall att ÖFK bjuder på ett publikvänligt spel om man nu vill kalla svårigheter att bemästra kontringar för publikvänligt. Kanske inte på hemmaplan.

En homogen laginsats dock den här gången där man vill plussa för Calvin Kabuye som rörde om rejält på sin vänsterkant med två snygga mål också på kontot. Yannick Adjoumani med många lyckade aktioner på kanten och verkar allt säkrare också defensivt. Trots agerandet vid kvitteringen bör också Aly Keita framhållas. Målvaktssituationen är lite besvärande rent skademässigt och då är det skönt att “den gamle” håller stilen.

Nu gick med all säkerhet tåget för att nå det positiva kvalstrecket, det negativa finns dock kvar i den superjämna tabellen. Men årets upplaga av ÖFK är synnerligen svårslaget så det skall väl inte behöva riskeras nåt åt det hållet. Skövde borta nästa omgång, “Västgöta-klimax” bör undvikas.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Calvin Kabuye
  2. Yannick Adjoumani
  3. Aly Keita
Malcolm Stolt 15
Myroslav Mazur 14
Yannick Adjoumani 13
Teodore Rask 11
Aly Keita 12
Erick Brendon 10
Cesar Weilid 8
Mansour Sinyan 7
André Österholm 6
Simon Marklund 6
Calvin Kabuye 6
Jakob Hedenqvist 4
Andrew Mills 3
Sebastian Karlsson Grach 3
Mykola Musolitin 3
Jakob Johnsson 3
Ziad Ghanoum 2
Simon Kroon 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Mats skrev | 19 Sep 2023 - 20:26
Tycker att det va dåliga byten i slute på matchen.
Dom borde ha bytt in Hedenkvist och Ghanum för att säkra defensiven i slutet på matchen.
Gäst: Tvivlande skrev | 19 Sep 2023 - 06:33
Önskemålet inför nästa år är att Öfk måste värva en målvakt, Keitas ingripande vid 2-2 målet var klandervärt, att en målvakt med den rutin som Keita har svarar för något så dåligt är oacceptabelt! Framåt måste Öfk ta in två snabba spelare, Stolt är för seg och långsam, Kabuye är heller ingen snabb spelare.
Gäst: Trägen vinner skrev | 17 Sep 2023 - 00:43
Nån gång måste väl även bollarna rulla ÖFK:s väg
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
6
kommentarer
Absolut drömspel första 20
av Per Lagerbäck | Igår - 15:15
Som ÖFK startade denna match t
3
kommentarer
ÖFK-Degerfors IF 2-1 (2-0)
av Hasse Thor | Igår - 17:43
VS Kang o jubel!!! Östersund
3
kommentarer
ÖFK mot Degerfors på söndag - Det finns en hel del
av Haldo Jonsson | 18 Jul 2024 - 16:38
Johan Berilsson blev matchvinnare f
2
kommentarer
Imponerande spel av Simon Marklund - går mot en st
av Haldo Jonsson | Idag - 11:55
Simon Marklund Foto: Thord-Eric Nil
1
kommentar
Matchens prestation
av Göte Murén | Igår - 16:35
 
 Skrivet den Tis 16 Jul 19:24
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook