Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       AC Horsens
0 - 3
(0) (3)
Lör 3 Feb 2024 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
27 0-1 Simon Becher
32 0-2 Simon Becher
40 0-3 Simon Becher

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, Mykola Musolitin, Chrisnovic N`Sa, Ziad Ganoum, Ali Suljic, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Mansour Sinyan, Simon Marklund, Malcolm Stolt, Ahmed Bonna

Avbytare
Arnold Origi, Fhilip Bonde, Jakob Hedenquist, Kevin Jablinski, Andre Nader, Henrik Norrby, Samuel Ryds, Nebiyou Perry, Sebastian Karlsson Grach, Michael Oluwayemi

Alla spelare byttes in Adjoumani och Bonnah spelade hela matchen

Så spelade AC Horsens:
Matej Delac - Manny Perez, Oliver Stanisic, Alexander Ludwig, Mikkel Lassen - Alagie Saine, Julius Madsen - Hjalte Toftegaard, Marinus Larsen, Angelo Nehme - Simon Becher

Arena:
Campoamor, Alicante, Spanien
 
Domare:
Spanska domare
 
Väder och vind:
18 grader, soligt, vindstilla
 
 

ÖFK - AC Horsens 0-3 (0-3)

 

VS

 

Efter två veckors slit på träningslägret är du nu dags för att spela en efterlängtad första träningsmatch.

Det ska bli intressant att för första gången i en matchsituation få se alla nyförvärv och även de två testspelarna och få kolla på deras sätt att spela. Det är hela åtta nya spelare att hålla koll på. Det blir inte lätt. Powell har sagt att man ska spela kompakt som lag och hjälpa de nya spelarna in i sina roller. Vi får se vad de innebär.

Nu börjar matchen

ÖFK startar med Andrew Mills, Mykola Musolitin, Chrisnovic N`Sa, Ziad Ghanoum, Ali Sulic, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Mansour Sinyan, Simon Marklund, Malcolm Stolt, Ahmed Bonnah.

ÖFK spelar 4-2-3-1

Vi ser tre nya spelare på plan. Det är Ali Sulic, Ahmed Bonnah och N´Sa.

Bonnah spelar offensivt till vänster. N`Sa till höger, Sulic mittback, Brendon fortfarandet i en defensiv mittfältsroll och Musolitin har flyttats från vänsterkanten till höger.

Vad ska vi vänta oss av ett nedtränat ÖFK, och dessutom första matchen i år, jämfört med ett Horsen, som befinner sig inne i ligasäsongen? Det blir intressant att se.

Svaret blir, att trots baklängesmålen, tre till antalet, fanns det ändå en hel del positivt för ÖFK att ta vara på. Vi kommer till det sedan, men visst var Horsen mer distinkta och målmedvetna. De vann trots allt rättvist.

Horsens visade ganska så snabbt sin taktik. Hård och hög press och försök att spela bollen bakom ÖFK:s backlinje, erövring av bollen när ÖFK var i anfall, och sedan snabbt framåt. Det var en bra taktik som ÖFK hade svårt att klara av. Det var så av ett par av Horsens mål kom till. Ett av målen var ett misstag av en ÖFK- spelare. Lägg sedan till att det hade ett aggressivt och bra försvar.

ÖFK hade i första halvlek mera bollinnehav och försökte spela bollen framåt, men ofta fastnade man på en Horsensplelare och man fick en kontring emot sig. ÖFK:s höga bollar mot Horsen mål blev aldrig effektiva, eftersom Horsen var bra bättre på huvudspelet.

Trots det så skapade ÖFK åtminstone tre riktigt bra chanser. Den bästa kom i 22:a minuten då Marklund på helvolley sköt i ribban efter ett inspel från kanten av Musolitin. De var ett snyggt anfall som hade varit värt ett bättre öde.

Om vi räknar till antalet chanser i första halvlek så hade inte Horsen så många fler än ÖFK, skillnaden var att de satte bollen i mål när chanserna dök upp. Det var mycket effektiva och farliga i sina kontringar. Kanske var det med ÖFK-ögon sett lite för enkla mål, men enkla mål är också mål. Kanske berodde det det på att ÖFK inte satsade hårt på försvarsspelet utan var mera offensiva.

Det var inte kul att notera att notera ett 3-0-underläge när domaren blåste av halvleken. Nu hoppas vi på något mål för ÖFK i andra.

Det var ett mera fartfyllt och rörligt ÖFK som kom ut i andra halvlek. Pressen på motståndarna som man inte så mycket av i första halvlek fungerade nu något bättre. Det blev många byten. Alla i ÖFK fick spela.

Med stöd av den stora ledningen så kunde Horsen i viss mån ändra taktik. Den höga pressen hade man kvar och i huvudspelet var de fortfarande bättre, men nu var man mån att intensivt försvara sitt mål. Det gjorde man genom ett tätt försvarsspel. Det fann gula dräkter överallt på ÖFK:s offensiva planhalva. Det var som kommentatorn i TV utryckte sig: den gula muren.

Även om ÖFK försökte och försökte så skapade man få målchanser, men det fanns ljusglimtar. Det blev chansfattigt överhuvud taget, eftersom Horsens inte skapade något heller.

Om vi ska övergå till lite spelakritik så är det svårt att genom bara en match kunna komma med några säkra omdömen. Det fanns positiva vibbar från flera de nya spelarna.

N´Sa kan ÖFK få nytta av. Han var snabb och tog före sig på sin kant. Perry var en positiv överraskning med sin teknik och spelförståelse. Sulic visade offensivt fina takter. Bonnah hade mycket boll som han ofta förvaltade bra.

Vi ska inte glömma ÖFK:s andra spelare. Jablinski, som inte spelat på länge, imponerade med stabilt spel och fina både korta och långa passningar. Adjoumani som vanligt aggressiv och viljestark.

Vi kan se fram emot att det finns en del positivt ta med sig av de flesta av de nya. Ingen misskötte sig och kan i framtiden bli att räkna när det kommit underfund om hur ÖFK vill spela.

ÖFK är på väg, men än finns en del brister att rätta till och skulle det inte vara det så skulle det vara mycket märkligt. Det var första träningsmatchen för i år.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Bengt J skrev | 3 Feb 2024 - 22:33
@Bengt Johnson - tack. Jag kanske får byta namn helt enkelt så vi slipper missförstånden. :-) / Bengt Jonsson
Gäst: Bengt Johnson skrev | 3 Feb 2024 - 20:23
En helt ok och reko kommentar om matchen av Bengt J.Det är dock inte den Bengt Johnson som förra året hade Jakob Johnson i laget. Bara för att undvika missförstånd, vilket har förekommit.
Gäst: Mendiola skrev | 3 Feb 2024 - 19:53
Överlag en insats som säger ingenting bortsett från vissa spelares utan att nämna några namn var mycket tveksamma insatser framförallt försvarsmässigt,varför är 2 st provspelare med och får bara 25 minuters speltid? Hur i heeelv.....kan man kräva att de ska kunna prestera under match.Såg bättre ut i andra halvlek men laget ÖFK skapar ingenting framåt som skrämmer motståndarna ,det skapas för lite i motståndarnas box vilket det gjorde även under 2023,men det kommer bli bättre när Perry får vara skadefri samt nyttja Bonnah? ,Mosulitin? på resp kant(korridor)där de utmanar motståndarnas ytterbackar,men då krävs det att de får bollen i korridoren o ej på mittplan samt att det finns minst 3 spelare i boxen 1 på första stolpen 1 på borte 1 i mitten i varje anfall ,som det är i dag och de senaste säsongerna så springer anfallarna fel i boxen,jag kan ha fel men det är min analys
......
Gäst: Bengt J skrev | 3 Feb 2024 - 19:03
Skillnaden syntes tydligt mellan Horsens matchvana och ÖFK’s ännu inte synkade lag. Det s.k. mittlåset saknade jag helt i första halvlek. Även en del onödiga misstag (kanske också pga matchovana). Det växlade upp lite i andra halvlek i samarbetet mellan Bonde och Jablinski. Samtidigt ska man förstås komma ihåg att Horsens inte spelade lika aggressivt i andra. N’Sa som sagt positiv i debuten. Likaså, Bonnah och förstås Perry. Där finns spelsinne. Även om provspelarna inte fick så många minuter att visande sig på så såg dom ändå intressanta ut. Finns förstås mycket mer att tycka till om men jag tycker ändå inte att det var nån katastrof i första träningsmatchen. Det blir en intressant att följa årets upplaga av ÖFK. Nästa helg på vintriga Jämtkraft Arena. Vi ses väl där?
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook