Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       Levanger FK
2 - 1
(1) (1)
Lör 10 Feb 2024 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 39 NebiyouPerry
1-1 47 Arne Gunnes
2-1 56 André Nader

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, Kevin Jablinski (60), Jakob Hedenquist (60), Ali Suljic (60), Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Erick Brendon (60), Mansour Sinyan, Simon Marklund, André Nader, Nebiyou Perry (60)

Ersättare: Arnold Origi, Chrisnovic N`Sa (60), Ziad Ganoum (60), Philip Bonde (60), Henrik Norrby, Sebastian Karlsson Grach (60), Michael Oluwayemi (60), Hussaini

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Mansour Sinyan

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
200
 
Väder och vind:
Temperatur - 14 grader, soligt, vindstilla.
 
 

ÖFK fick revansch på Levanger efter godkänd insats

 

ÖFK - Levanger 2-1 (1-1)

Matchen bröts i 71:a minuten eftersom strålkastarna på arenan hade slocknat.

. Matchvinnare André Nader

 

Idag hade jag tänkt att sitta på läktaren och på nära håll få se ÖFK i genrepet till Svenska Cupen, men allt blir inte som man planerat.

I stället blev jag riktig sjuk och är det fortfarande, eftersom jag drabbades av magproblem och har sprungit på toaletten hela natten. Någon sömn har det inte blivit.

Jag ska ändå försöka på mer några rader om matchen.

Vi hoppas att ÖFK spelar mer organiserat i försvaret än man gjorde mot Horsens i första halvlek och att det blir något mål

Startelvan Andrew Mills, Kevin Jablinski, Jakob Hedenquist, Ali Suljic, Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Mansour Sinyan, Simon Marklund, André Nader, Nebiyou Perry.

Vi lägger märke till att bara två nyförvärv får starta. Det är Ali Suljic och Nebiyou Perry och att Bonnah och Stolt uteblir på grund av sjukdom. André Nader får välförtjänt starta. Det blir intressant. Keita är inte med i truppen av okänd anledning.

Matchen börjar.

Vi hade möjlighet att se första halvlek i 25 minuter. Efter det blev det avbrott i sändningen.

Vi hann se att ÖFK:s försvar var mera organiserat än i förra matchen mot Horsens. Det var Suljic och Jablinski som bildade mittbackspar.

Levanger startade matchen på norskt maner med ofta långa bollar genom ÖFK:s backlinje, men ÖFK hade motgift mot detta. Levanger kom inte upp i några riktigt farliga anfall. Inte heller ÖFK, som var ett mera spelande lag, kunde i matchstarten skapa några riktigt farliga anfall. I 16 minuten kom fösta skottet mot Levanger Det var Adjoumani i som sköt över.

Det var ingen suverän fotboll som presterades den första halvtimmen. Det var lite trögt från båda håll, men trots allt godkänt på grund av den tidiga säsongen.

Spelet var ganska jämnt. Perry var den spelare som märktes mest i ÖFK:s anfall och Musolitin hade en del bra framspelningar som inte förvaltades på bästa sätt.

På övertid i första halvlek så lyckades Levanger utjämna till 1-1. Det var efter en hörna och skott som bollen slogs i mål på en målvaktsretur av Mills.

En riktigt bra chans för ÖFK uppstod när Sinyan, som var ganska pigg i dag, slog en lång boll fram till Perry på kanten, som elegant tog ner bollen och spelade in mot mål. Det fanns flera ÖFK-are framför mål främst Marklund men ingen fick på ett skott.

Andra halvlek var lite livaktigare än i den första. Spelet blev genomgående bättre med något mera spelövertag ifrån Levanger. Levanger slog inte så måna långbollar som i första utan försökte spela bollen mellan varandra på marken. Deras många skott på mål på avstånd var ofarliga Några klara målchanser skapade man inte. I 48:e minuten hade Levanger ändå då en chans som kunnat resultera.

ÖFK höll Levanger stånd bra. Trots att man hade mindre boll än Levanger i andra halvlek så kom man fram i några bra anfall. Det kändes som att ÖFK hade blivit något vassare framåt.

I 55:e minuten gjorde ÖFK 2-1 på en läcker framspelning av Brendon framför mål som Nader påpassligt snappade upp och nickade bollen snyggt i mål. Nader gjorde även i övrigt en bra insats.

Strax efter hade Musolitin en klar chans efter ett inlägg av provspelaren Michael Oluwayemi som jag gillar och som kan bli något extra.

Sammanfattningsvis så gjorde ÖFK en bra insats mot ett svårspelat Levanger. Man lyckades få revansch efter fjolårets nederlag.

Powell framhöll, att ÖFK mötte ett bra lag. Han var nöjd med ÖFK:s anfallsspel, däremot tyckte han att försvarsspelet hade det lite svårt med motståndarnas fasta. Det finns inget att anmärka Powells uttalande. Han tyckte att Nader hade gjort det bra. Han har blivit bättre jämfört med i fjol.

Bäst i dag var Brendon, Musolitin och Perry som briljerade med sin teknik och sina framspelningar.

Tyvärr måste matchen brytas efter 71 minuter. Andra halvlek blev bara 25 minuter Strålkastarna på arenan hade strejkat och gick inte att återstarta.

Referatet blev haltande på grund av det långa avbrottet i sändningen.

När Perry gjorde 1-0 var det avbrott i sändningen. Han mål tillkom genom en målvaktsretur.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: MM skrev | 12 Feb 2024 - 13:08
För att vara andra träningsmatchen och i -15 tycker jag det kändes positivt. Ska vi tro att mittbackslåset initialt är Suljic/Jablinski? Det har varit min stora oro inför denna säsong. Krya på dig Haldo!
Gäst: Robert skrev | 11 Feb 2024 - 17:45
Att killgissa är ju att man låter säker något trots att det är en gissning, jag tyckte jag var ganska tydlig med att jag bara gissade en massa. 😀

Men det är kul att spekulera. Däremot hade det på riktigt varit intressant att veta vad som hände med ljuset. Är det någon som vet? :)

Sen kan jag ärligt säga att med tanke på hur mycket jag frös hade jag inte så mycket emot att matchen slutade lite tidigare! 😂
Gäst: ÖFK Fan skrev | 11 Feb 2024 - 11:25
Det är ju skandal att spela en träningsmatch på en så okristlig tid som 15:00 :-)
Jag tycker det bästa är om ÖPs flygande skjutjärnsreporter kan gå till botten med detta och göra en oberoende granskning!
Gäst: varför😶 skrev | 11 Feb 2024 - 09:57
Vi måste gå till botten med det här!
Varför kl. 15?
Flera killgissningar, tack!
Gäst: Robert skrev | 11 Feb 2024 - 09:21
Jag gissar att matchen började 15 så att levanger kunde åka buss till matchen utan att behöva övernattning och så att deras spelare inte behövde kliva upp tidigt på morgonen. Jag gissar dom hade samling kring 9 i Norge, sedan resa med lunchstop. Genomgång inför match i Östersund och sedan uppvärmning. Allt det är bara gissningar från mig men kan förklara varför matchen var vid 15.

Det känns ju som en start 14 hade varit möjligt men dom har kanske spelare som bor en bit bort ifrån Levanger?
Gäst: Torbjörn Sjödin skrev | 11 Feb 2024 - 07:14
Varför började matchen så sent som 15.00?
Gäst: Andreas skrev | 10 Feb 2024 - 22:13
Läktarna ska skötas som vägarna.Skottas efter varje snöfall.
Men vägarna skottas ju inte så varför ska läktarna skottas.
Det finns gott om personal morron och kväll.
Det går inte att vänta.Då blir det som vägarna.flera dm isgata .
Gäst: Leif L skrev | 10 Feb 2024 - 19:44
@ Lennart Lindow Vilken jävla pajaskommentar.
Gäst: Martin Nylander skrev | 10 Feb 2024 - 18:30
Nader överraskade positivt idag. Kul att han fick göra mål. Det jag uppskattade mest var ändå hans arbetsvilja på topp. Bra med en spelare som kan spelas på flera positioner utan att göra bort sig!
Gäst: Robert skrev | 10 Feb 2024 - 17:25
Det var ju inte strömavbrott iom att tavla och annat hade ström, men det är pinsamt av de som sköter arenan. Jag gissar att ingen vaktmästare var på plats. Lika pinsamt är det att dom inte hade sandat isen på läktaren samt sopat trappor. En timmes underhåll hade det krävts inför match av kommunen om det fortfarande är dom som sköter doft av arenan.

Matchen såg i alla fall bra ut överlag.
Gäst: Lennart Lindow skrev | 10 Feb 2024 - 17:10
JÄMTKRAFT Arena vilken dålig marknadsföring för ett elkraftsbolag som inte levererar till till sitt flaggskepp i kommunen.
Gäst: Roshas skrev | 10 Feb 2024 - 17:09
Ironiskt att en arena sponsrad av ett elbolag får strömavbrott
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook