Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
BK Häcken       Östersunds FK
2 - 0
(0) (0)
Lör 17 Feb 2024 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 52 Ali Youssef
2-0 83 Ishaq Adbulrazak

Så spelade BK Häcken:
Peter Abrahamsson - Simon Sandberg (65), Even Hovland, Nikola Zecevic, Adam Lundqvist - Mikkel Rygaard Jensen, Akoua Romeo Amande, Julis Lindberg (79) - Amot Layouni, Srdjan Hrstic, Ali Youssef (79).

Ersättare:
Andreas Linde, Abdulrazaq Ishaq (65), Ola Kamara, Pontus Dahbo (79), Blair Turgott (79), Abdoulaye Faye, Severin Nioule, Sigge Jansson, Isak Brusberg.

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, Kevin Jablinski, Jakob Hedenquist, Ali Suljic, Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Erick Brendon (69), Mansour Sinyan, Ahmed Bonnah, Nebiyou Perry (69), Sebastian Karlsson Grach (79)

Ersättare: Arnold Origi, Chrisnovic N`Sa (69), Ziad Ganoum, Philip Bonde, Henrik Norrby (69), André Nader (79).

Varningar BK Häcken Utvisningar BK Häcken
Kevin Jablinsky, Chrisnovic Nsa

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Amor Layouni, Srdjan Hrstie, Nikola Zecevic
Arena:
Bravida Arena
 
Domare:
Joakim Östling
Domare
Daniel Gustavsson
Ass. domare 1
Abdelmasih Gergess
Ass. domare 2
Cavit Kinali
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 4 grader, vind 4 m/sek, luftfuktighet 64%, soligt
 
 

Jämn match som slutade med vinst för Häcken

 

vs

Häcken - ÖFK 2-0 (0-0)

 

Nu är det dags för ÖFK att kastas in i allvaret och det mot nuvarande cupmästarna. Det kan bli en svår uppgift att möta ett lag som nyligen varit ute i Europa och spelat, men ÖFK har självförtroende och kommer inte att ge sig. I fjol var det enklare. Då mötte ÖFK Varberg borta. Det blev förlust med 1-0 efter en jämna match. På Jämtkraft Arena blev det 3-0 lite turligt till AIK och det var inte mycket att säga om.

Andrew Mills, Kevin Jablinski, Jakob Hedenquist, Ali Suljic, Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Mansour Sinyan, Ahmed Bonnah, Nebiyou Perry, Sebastian Karlsson Grach

Ersättare: Arnold Origi, Chrisnovic N`Sa, Ziad Ghanoum, Philip Bonde, Henrik Norrby, André Nader.

Av någon anledning är inte Aly Keita med i truppen. Mills står i mål. Vi noterar även att Simon Marklund inte med. Sebastian Karlsson Grach startar för första gången i år. Enligt uppgift är Keita och Marklund sjuka.

Nu startar matchen:

Matchstarten blev jämn. Det hände inte så mycket de första tio minuterna. Inte något av lagen stack ut.

Första målskottet noterades för ÖFK efter 10 minuter då Grach nickade ganska löst mot mål. Målvakten hade ingen svårighet att rädda.

ÖFK var ett stycke in i halvleken bra organiserade och hade hög press på Häcken som fick svårt att klara sig ur pressen och komma i bra lägen. Målskyttet uteblev helt för Häcken de första 35 minuterna. Först därefter hade de första skottet på mål. ÖFK täckte ytorna bra och spelade lugnt och beräknande.

I de första 35 minuterna hade ÖFK hade ofta mera bollinnehav än Häcken. Man visade ingen respekt för Häcken utan tog för sig bra i närkamperna. Ofta var ÖFK snabbare på på bollen än Häcken. Man hade fina kombinationer där Perry ofta briljerade.


För att vara så tidigt på säsongen så imponerade ÖFK med bra teknik och med bra och snabbt passningsspel. Det osade mål vid flera tillfällen.

En elegant cykelspark av pigge Grach var när att bli mål. En ledning då för ÖFK hade inte varit oförtjänt

Häcken spelade hårt i närkamperna - det blev ovanligt många frisparkar för ÖFK. I slutet av halvleken så började ÖFK ta för sig mera och antalet frisparkar jämnade ut sig.

Det var först efter 35 minuter som Häcken började visa sig. Dittills hade man varit ganska så anonyma utan att skapa just något. Då först kom man fram i en del anfall som dock ÖFK klarade av bra.

I 37 minuten uppstod halvlekens farligas chans. Grach gjorde bort en motspelare och löpte snabb i riktigt mot mål. Han passade bollen till höger till Musolitin som sköt bollen i stolpen och ut. Där var Häcken totalt överspelade.

Alldeles i slutet av halvleken gjorde Mills en mycket avancerad räddning på ett skott från ganska när håll från Häcken. Det var Häckens överlägset bästa chans i första halvlek.

Sammanfattningen av halvleken är, att ÖFK stod upp riktigt bra mot Häcken. ÖFK spelade moget med snabbt passningsspel. Häcken hade svårt att få något grepp om matchen. ÖFK pressade hårt även i andra halvlek och täckte ytor. Det kunde inte Häcken lösa upp.

Det farliga anfallsspelet som vi är vana att se från Häcken fanns det nästan inget av. Vi noterade att ÖFK:s lagdelar samarbetade bra över hela banan. Det var ett fall framåt för ÖFK.

ÖFK började optimistiskt i andra halvlek och skapade några ganska bra chanser.

I 50:e minuten gjorde Häcken något överraskande och kanske ett onödigt mål. Mills uppfattade situationen fel. En snabb rusch av Ali Youssef i Häcken nära sidlinjen, gjorde att Mills gick för långt ut och Ali kunde spela bollen förbi honom i öppet mål.

Strax efter 1-0 - målet svarade Hedenquist med ett farligt skott.

Underläget påverkade inte ÖFK, utan de fortsatte som i första halvlek att spela stabilt och bra. Med bra kortpassningsspel spelade man fram till chanser. Den höga och betydelsefulla höga pressen fanns kvar.

I 67:e minuten sköt Musolitin ett tungt skott från distans som målvakten räddade. Där visade Musolitin att han har "löd i dojan" om någon inte visste det.

Häcken skapade lite mer än de gjorde i första, men ÖFK gick inte med på att de på något sätt fick dominera. Under hela halvleken kände vi att ÖFK inte var chanslösa att vända matchen.

I 73:e minuten kunde inte ÖFK komma närmare mål. Grach klackade bollen bakåt till inbytte Henrik Norrby. Han sköt på när håll bollen hårt mot krysset. En motståndare stående på mållinjen fick bollen i huvudet och föll till marken och bollen studsade ut.

Häcken tog sedan ett stort steg till vinst i 83:e minuten. Ishaq Adbulrazak sköt ett praktskott på avstånd i i krysset.

ÖFK forcerade med tre hörnor, men kunde inte göra något mål.

ÖFK ska känna sig mycket nöjd med denna match.

Powell sa före matchen, att det är den nivå Häcken och andra allsvenska lag befinner sig som ÖFK ska vara. Bedömt efter denna match så är ÖFK mycket nära.


Bäst var Nebiyou Perry, Sebastian Karlsson Grach och Yannick Adjoumani. Kanske var det fel att nämna någon, alla var bra. Sinyan briljerade några gånger med fin teknik och finter. Fortsätt med det Sinyan

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tvivlande skrev | 18 Feb 2024 - 07:47
En bra match av Öfk, en bra målvakt och en vass forward så blir det bra. Det är väl de positioner som Öfk är tunnast på.
Gäst: MM skrev | 17 Feb 2024 - 19:23
Jag hade förväntningar/förhoppningar inför denna match, som härligt nog inleder denna säsong. Jag brukar vara väldigt försiktigt med ”tangentbordstyckande” då det finns så många faktorer som man inte vet och jag har klart förtroende för Magnus och Stefans beslut och kunnande - över tid kommer säkert även Fredrik visa för oss vad han kan skapa tillsammans med duon Powell/Lundin och övrig ledar och tränarstaben. Trots dagens förlust är jag nöjd över vad vi fick se. För att nämna något - Perry var så bra som vi alla hoppas han ska kunna vara, Suljic tillsammans med Jablinski känns som början på ett bra mittlås, Adjoumani - som jag redan på träningsmatcherna tyckte han såg ut som den som var mest redo för säsong - tyckte jag verkligen visade det idag. Han var bra ifjol, men det jag såg idag tyckte jag indikerade att han känns ännu bättre inför denna säsong - det bådar gott! Måtte han få vara skadefri!Vänstersidan är den sida där jag tycker vi hotar mest och överlag tycker jag (bortsett från mål) att det fanns mkt positivt i spelet framåt. Det är högern som jag önskar vi kan hota på samma sätt, frågan är om N’sa när han kommer in i det - som kan vara en del av att få det att släppa även där?

Äntligen är säsongen igång och även om snön ligger tjock här i Jämtland värmde fotbollen idag. Snart ses vi på arenan!
Gäst: Hacke skrev | 17 Feb 2024 - 16:41
Väntar på "Tvivlandes" kommentar! Ja tyckte de såg lovande ut! Tunt framot kanske! Men de komme! Heja ÖFK!
Gäst: Mk skrev | 17 Feb 2024 - 16:19
Klart godkänt av öfk, blir väldigt intressant att se matchen mot Landskrona hemma.❤️🖤
Gäst: Ope skrev | 17 Feb 2024 - 16:17
Det absolut mest positiva var alla duellvinster på framförallt offensiv planhalva. Men vi har tunt med anfallare. Det är tydligt.
Gäst: ML skrev | 17 Feb 2024 - 15:43
Kanske hade jag för låga förväntningar, men jag tyckte det såg ganska bra ut, bortsett från 0-1-målet. Många duktiga spelare i ÖFK, är min känsla.
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook