Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Östersunds FK       Landskrona BOIS
1 - 0
(0) (0)
Lör 2 Mar 2024 15:15
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 78 Erick Brendon

Så spelade Östersunds FK:
Arnold Origi, NsA, Kevin Jablinski, Ziad Ghanoum, Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, (88), Henrik Norrby,(68), Ahmed Bonnah, Jamie Hopcutt, (68) Sebastian Karlsson Grach

Ersättare: Wilmer Fredriksson Handler, Philip Bonde, (88). André Nader, Malcolm Stolt, (68) Michael Oluwayemi, (68) Jafar Hussaini, Arvid Holgén

Så spelade Landskrona BOIS:
Amr Kaddoura, MaxNilsson, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Rassa Rahmani , Adam Egnell, David Edvardsson, Victor Karlsson , Vincent Sundberg, Frederik Ihler, Sam Hegdal.

Ersättare:

Svante Hildeman, Gustaf Westström, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, Max Med Omar Mohamed, Jesper Strid, Samuel Burakowsky, Xavier Odhiambo.

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Erick Brendon

Varningar Landskrona BOIS Utvisningar Landskrona BOIS
David Edvardsson, Gustav Bruselius
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
519
 
Domare:
Farouk Nehdi
Domare
Fredrik Eriksson
Ass. domare 1
Andreas Olsson
Ass. domare 2
Håkan Modigh
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 2 grader, vind 4 m/sek, luftfuktighet 98%, mulet
 
 

Lovande insats av ÖFK i andra halvlek

 

VS

ÖFK - Landskrona 1-0 (0-0) Mål av Erick Brendon

 

Det är många spelare som inte är spelbara idag. ÖFK verkar ha drabbats av en mycket smittsam sjukdom som går laget runt. Vi får anse att det är tur är att matchen inte gäller något, men det är inget ont som inte har något gott med sig. Nu får vi se spelare på plan som vi kanske inte annars hade fått se. Lite speciellt nyfiken är vi på Henrik Norrby och Nsa. På bänken finns även en del akademispelare.

Detta är startelvan: Arnold Origi, Nsa, Kevin Jablinski, Ziad Ghanoum, Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Henrik Norrby, Ahmed Bonnah, Jamie Hopcutt, Sebastian Karlsson Grach

Matchen startar

Det var mera spring i benen idag i ÖFK än det var i förra matchen mot BP. Det fanns lite mer vilja.

Trots det så hade ÖFK svårt att skapa chanser och hålla bollen i anfallsläge. Landskrona spelade med hög press och de hade ÖFK svårt att ta sig igenom.

Bästa chansen och nästan enda chansen i första halvlek skapades av pigge Nsa med ett hårt skott som målvakten räddade. Nsa visade att han kan bli något för ÖFK. Han har förutsättningar.

Landskrona hade de bästa chanserna och något mera av spelet och var det bättre laget i halvleken utan att glänsa.

Möjligheterna till mål fanns vid bra inlägg som kom från Nsa och Musolitin från höger. Nader var nära att kunna styra inlägget från Musolitin mot mål, men inlägget gick något för högt.

Nader blev ofta för ensam längst fram och ÖFK hade svårt att spela bollen bakom backarna och anfallen blev för få. Spelet blev lite statiskt i anfallsläge och variationen i spelet kunde vara bättre.

Efter 20 minuter blev Grach liggande skadad och måste haltande bryta matchen. Det såg ut att vara en smäll på underbenet som gjorde ont. Att det var hans gamla knäskada som spökade är mindre troligt och väl var det.

Det gjorde att Nader fick ersätta och Hopcutt kom längre ner. Hopcutt visade vilken rutin och fina passningsspel han har kunnande att prestera. Han leveraade flera inlägg i mitten av banan som dock inte kunde utnyttjas.

Vi måste tillstå att Landskrona var vassare framåt, men ÖFK spelade bra på ute på plan där tycker vi att Norrby gjorde en bra insats på mittfältet och borde få flera chanser. Av de nya vill jag även se mer av Michael Oluwayemi.

Trots att Norrby spelade i dag så var Brendon fortfarande defensiv mittfältare. Kanske borde han göra större nytta lite längre upp i banan.

Överhuvud taget så var det ingen av de nyinsatta spelarna som gjorde bort sig. Alla tog chansen och visade att de är kapabla att vara startspelare. Det känns tryggt.

Den bästa målchansen för Landskrona kom i slutminuten. Det var ett skott vid stolproten som Origi mästerligt räddade. Det finns anledning att höja Origis arm högt. Han imponerade med säkert målvaktsspel.


Andra halvlek blev en halvlek som ÖFK kan glädjas åt. ÖFK blev då mera framåtlutade och kom fram i flera farliga anfall. Man behöll bollen bättre i anfallsläge och spelet blev av bättre kvalité ute på plan.

Det är en halvlek som man kan ta med sig hem och slipa vidare på. Det var av bra Superettankvalité.

Det blev en mera sevärd halvlek med fler målchanser från båda lagen. Båda lagen ville mycket. Spelarna sprang mycket och spelet blev öppnare och böljade fram och tillbaka.

I 54:e minuten då det var inspel från kanten från Musolitin som Bonnah var mycket nära att få i mål. Det var ÖFK:s farligaste chans. I slutet av matchen nickade Nader en boll på hörna som målvakten räddade. De var de två bästa chanserna i andra halvlek.

Landskrona var heller inte utan chanser, bl.a. hade de ett skott i ribban men lyckades inte få bollen i mål, men det gjorde ÖFK.

Musolitin blev fälld och det blev en frispark i ganska bra läge. Brendon stegade fram och sköt otagbart i mål. Det var i 78:e minuten. Det var hög klass på den frisparken och glädjen hos spelaren var stor. Nu visade ÖFK att man kunde göra mål och vinna, visserligen på frispark, men det var ändå viktigt.

Som helhet får vi vara nöjda med ÖFK:s match och speciellt andra halvlek. Det var nog även publiken som stående applåderade spelarna när de lämnade planen. Andra halvlek var ett steg i rätt riktning.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Olle skrev | 4 Mar 2024 - 08:41
Tycker du?
Gäst: Roshas skrev | 3 Mar 2024 - 09:46
@Olle

Strax över 500 pers är ju en ganska väntad publiksiffra för en oviktig match i början på Mars.
Gäst: Olle skrev | 3 Mar 2024 - 07:44
Men var är publiken??
Gäst: 1-0 skrev | 2 Mar 2024 - 17:21
Härligt med seger, efter hur många matcher med noll mål?
De här cupmatcherna är bra träningsmatcher för ÖFK
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook