Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       Piteå IF FF
3 - 1
(2) (1)
Lör 9 Mar 2024 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 21 Perry
1-1 36 Marcus Falgren Hällström
2-1 43 Kroon
3-1 58 Musolitin

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, NsA, Ziad Ghanoum, Philip Bonde, Yannick Adjoumani, (62), Henrik Norrby, (40) Michael Oluwayemi, (887), Nebiyou Perry, (45), Simon Kroon, (45), André Nader, Jamie Hopcutt (45)

Avbytare Andrew Mills, Arvid Holgén, (87), Jafar Hussaini,(45)), Kevin Jablinski, Mykola Musolitin, (45), Erick Brendon, (40), Ahmed Bonnah,(45), Onahi, (62), Ringdahl, Hermansson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Filip Bonde

Varningar Piteå IF FF Utvisningar Piteå IF FF
Filip Berglund
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
123
 
Domare:
Magnus Römo Mella
Domare
Fredrik Eriksson
Ass. domare 1
Andreas Olsson
Ass. domare 2
 
Väder och vind:
Temperatur - 2 grader, vind 4 m/sek., luftfuktighet 79%, mulet
 
 

Effektivt ÖFK vann klart mot Piteå IF

 

ÖFK -Piteå 3-1 (2-1)

 

Div 1 mot Superettan det kan väl gå bara på ett sätt, men riktigt så enkel är inte fotbollen.

Vem som vinner har väl även viss betydelse, men i en träningsmatch då gäller det främst att få spelet att fungera och för ÖFK:s del att målskyttet skall bli bättre. Powell hart sagt, att det idag blir spelare som tidigare nte har deltagit så mycket i spel som skall få chansen. Om de lyckas kan det betyda en hel del för att framledes få starta i matcherna.

Startelvan: Aly Keita, NsA, Ziad Ghanoum, Philip Bonde, Yannick Adjoumani, Henrik Norrby, Michael Oluwayemi, Nebiyou Perry, Simon Kroon, André Nader, Jamie Hopcutt.

Det blev en stor omstuvning i startelvan i dag. En överraskning är att Simon Kroon är beredd att starta. Det bådar gott för framtiden. Kul att se att Philip Bonde fick chansen. Det är en spelare som är värd att satsa på, men det finns flera av de nya spelare.

Matchen börjar


Matchen var av god fotbollsunderhållning.

De märktes redan från start, att det var två lag som satsade på hög press och med försök att erövra bollen i högt läge. I det fallet var ÖFK mest framgångsrika och skall ha beröm för det.

ÖFK började bäst, men efter några minuter var Piteå de spelförande laget utan att skapa något, men två hörnor fick man dock med sig.

Efter drygt en kvart vaknade ÖFK till och visade genast sin målfarlighet. Det var snabbe Perry som kunde slå bollen i mål efter att han fått en lång och precis passning från Norrby i 21:a minuten

Sedan kom en bra period av ÖFK. Bland andra Perry och Hopcutt frestade med två målskott som målvakten lätt klarade. ÖFK fortsatte framgångsrikt att pressa hög och vinna boll. Ibland var man dock lite slarviga i passningsspelet.

I 43:a minuten gjorde Piteå mål efter strul framför målet.

I 41:a minuten ar det byte, Norrby mot Brendon

ÖFK fortsatte att stundtals dominera med bra spel.

I 43:a minuten kom andra målet för ÖFK. Det var ett vackert mål som föregicks av ett bra passningsspel där bollen gick till Nader som genom en snabb och bestämd löpning med bollen uppåt i banan passade till Kroon framför mål. Kroon sköt elegant i mål. Sådana anfall vill vi se mer av. Det var klass. Kroon visade att han har kunnandet kvar.

NsA var i första halvlek företagsam på sin kant och firade triumfer med sin snabbhet. En spelare som absolut tävlar om en startplats.

I 45:e minuten byttes tre spelare. Hopcutt, Perry och Kroon gick ut och in kom Musolitin, Bonnah och akademispelare Hussaini

Piteå hade en hel del boll i början på andra halvlek utan att kunna dra nytta av det, men under större delen av halvleken var ÖFK det bättre laget och kom i motsats till Piteå ofta upp i farliga anfall. Trots att Piteå stundtals hade mera boll än ÖFK så släppte inte ÖFK till några farliga chanser. Det var största skillnaden mellan lagen.

Det var viktigt att ÖFK visade att man kunde göra mål och visa att de var vassa framåt. Det gjorde man i denna match. ÖFK var farliga när det kom upp i offensivt läge. Det kan man ta med sig hem som positivt. Anfallen blev längre än de varit hittills i matcherna i år.

ÖFK:s nykomponerade försvar uppträde stabilt och såg tillsammans med ÖFK:s press till att neutralisera Piteås anfall. Jag vill fortfarande plussa för mittbackstalangen Bonde.

ÖFK:s höga press och erövring av boll var effektiv även i andra halvlek. Det var ett av framgångsrecepten denna eftermiddag. Piteå hade svårt att hitta något riktigt motgift till detta.

Visst kunde man se i andra halvlek att ÖFK spelade i en högre division.

ÖFK kom fram i en del farliga lägen från vänsterkanten. Musolitin gjorde att bra inhopp som han kryddade med ett mål i 58:e minuten efter bra förarbete av alltid pigge Adjoumani.

I 62:a minuten kom en ny och pigg spelare (provspelare?) in på plan. Hans namn var Onahi och ersatte Adjoumani som han var en kopia av.

Sista kvarten försökte ÖFK utöka sin ledning sedan många spelare i Piteå blivit trötta. De lyckades man inte med beroende på att Piteå hade ett bra spelande försvar.

I 87e minuten kom akademispelare Holgén in.

Det var positivt att Powell testade flera spelare som inte hade fått spela så mycket tidigare i denna match och många tog chansen och visade på fina takter.

ÖFK har en bred och bra trupp.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Dan skrev | 10 Mar 2024 - 11:47
Kul o se kroon tillbaka men jag tror dom flesta hade gjort mål där så jag vet inte om det var så elegant mål som osade klass. Kul o se många nya dessutom, tror det blir ett roligt år
Gäst: Mats skrev | 10 Mar 2024 - 07:53
Tycker att Ghanoum är den som har imponerat mest.
Startspelare i premiären?
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook