Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       Gefle IF FF
1 - 0
(1) (0)
Lör 16 Mar 2024 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 42 Mykola Musolitin

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, Kevin Jablinski, (68), Chrisnovic NsA, Ziad Ghanoum, Yannick Adjoumani, (68), Erick Brendon, Nebiyou Perry,(68), Michael Oluwayemi, (59), Mykola Musolitin, (59) Ahmed Bonnah, Simon Kroon (59)

Ersättare: Arnold Origi, Jakob Hedenquist, (50) Philip Bonde, (68), Henrik Norrby,(59), Onahi, (68), Simon Marklund,(59) Husaini, André Nader, Ali Suljic, (68), Ringdal (82)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ahmed Bonnah, Michael Oluwayemi

Varningar Gefle IF FF Utvisningar Gefle IF FF
Samuel Adrian
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
175
 
Domare:
Robert Ahlman
Domare
Anton Sjöberg
Ass. domare 1
Fredrik Eriksson
Ass. domare 2
 
Väder och vind:
Temperatur - 1 grad, vind 6 m/sek., luftfuktighet 53%, växlande molnighet
 
 

ÖFK vann klart mot Gefle iF som inte hade mycket att sätta emot

 

ÖFK - Gefle IF 1-0 (1-0)

 

Det börjar ljusna lite på förkylningsfronten hos ÖFK:s spelare. Flera är på väg tillbaka. Det är viktigt inför genrepet att man kan mönstra en elva som har god kvalité.

Under de träningsmatchers om varit har vi kunnat se att ÖFK har en bred trupp, och att det finns många nya som har gjort bra insatser. Det är viktigt eftersom många spelare kommer att används under en lång säsong.

I dag möter ÖFK Gefle i IF som inte har drabbats av förkylningar utan istället skador.

Gefle är ett lag som ÖFK av hävd har haft lite svårt emot. Det blev oavgjort i båda matcherna i Superettan i fol.

Idag hoppas vi på vinst för ÖFK och att ÖFK helst gör flera mål, trots att båda anfallarna Grach och Stolt knappast är spelbara i dag


Startelvan idag: Andrew Mills, Kevin Jablinski, NsA, Ziad Ghanoum, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Nebiyou Perry, Michael Oluwayemi, Mykola Musolitin, Ahmed Bonnah, Simon Kroon.

Vi lägger märkte till att Keita inte finns med i truppen av okänd orsak. Kul att Oluwayemi och NsA har fått chansen. Jablinski är åter.

Det var två olika fobollstänk som möttes. Vi kunde lätt se att Gefles taktik var att freda sitt mål och att chansa på kontringar med långa bollar. ÖFK var ett mera tekniskt och spelande lag som ville spela sig fram till chanserna. Det var tydliga skillnader.

Karaktäristisk för Gefle var att de försvarade sig med många spelare i framför mål.

ÖFK hade långa anfall med fint och ibland överdrivet passningsspel. De fick jobba mot Gefles täta försvarsspel med fembackslinje. Trots det kunde ÖFK komma loss med ibland fyndigt och smånätt spel.

Gefle hade svårt att komma i anfallsläge och skapade i stort sett ingenting i halvleken. Tre hörnor i följd kan dock noteras på deras konto.

Första tio minuterna var ganska jämnt och i avsaknad av målchanser. Det var mycket bollrullande från båda lagen.

Det var i 14:e minuten som ÖFK skapade sin första chans. Det var Musolitin som med ett inlägg från kanten nådde Kroon, som befann sig strax framför mål. Ett bra målvaktsspel av Oscar Jonsson räddade Gefle.

Det var inledningen till en lång period av bra spel från ÖFK. Speciellt Perry kunde fira triumfer med sitt tekniska, energiska och oberäkneliga spel.

Gefle sattes under långe stunder under press genom att ÖFK behöll bollen i anfallsläge och var ständigt hotande, men fortfarande skjuts det för lite mot mål.

Gefle gjorde vad man kunde för att försvara sig genom ett mycket tätt försvarsspel med många spelare framför mål som täckte ytor. I anfallsläge lyckades Gefle inte med sina försök med långa bollar mot mål.

I 35:e minuten noterade vi ett skott på mål från Perry efter inlägg av Adjoumani, men målvakten räddade.

I 42 minuten levererade Brendon en utmärkt smörpassning som nådde Musolitin. Han avancerade till höger i banan och kom i svår vinkel. Ändå kunde Musolitin skjuta bollen i mål. Det var ett psykologiskt viktigt mål.

Bäst i halvleken var Perry, Kroon, Brendon Musolitin i anfallet och Garnoum i försvaret. Han spelade mittback med Jablinsky. De gick bra ihop. Jablinsky uppträder säkrare och rörligare nu än han gjorde före sin långvariga skada. I nuläget drar jag en lans för Jablinski och Garnoum som ÖFK:s mittbackspar.

I stort sett påminde matchen i andra halvlek om den i första. Gefle var lite aggressivare i andra. De flyttade upp spelet och hade lite mera boll, men hade ändå lika svårt att skapa målchanser. Det var praktiskt taget noll. De hade bara ett skott på mål under hela matchen. De var lätt att täcka för Mills som hade nästan inget att göra under hela matchen, men det han gjorde var bra.

I början på halvleken uppstod en liten palaver. Gefle krävde en utvisning på Michael Oluwayemi efter en spark mot Samuel Adrian, men domaren nöjde sig med gult kort.

De blev hela sju byten. Det var bara Mills, Nsa och Brendon som spelade hela matchen. Det märktes att de tre tongivande anfallsspelarna inte fanns på plan. Det skapades väldigt lite av ÖFK i anfallsläge i andra halvlek.

Matchen hade sämre kvalité. Det är vanligt att det kan bli så vid många byten, men viktigt att alla spelare får prova på spel. Den yngste i dag var Ringdahl som kommer från ÖFK:s akademi. Kul att Marklund var åter efter en lång sjukdomstid.

Det var alarmerande att Musolitin haltade lite när han gick av plan. Vi hoppas att det inte var något allvarligt. Han behövs på högerkanten. I dag levererande han fina inlägg framför mål.

Det var en rättvis seger för ÖFK. Gefle var ett nummer mindre.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook