Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Skövde AIK       Östersunds FK
1 - 0
(0) (0)
Lör 23 Mar 2024 12:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 58 Hugo Enström

Så spelade Skövde AIK:

Så spelade Östersunds FK:
Arnold Origi, Kevin Jablinski, (46), Ali Suljic, Yannick Adjoumani, Jakob Hedenquist, (68) Erick Brendon, (80), Nebiyou Perry, Albin Sporrrong, André Nader, Ahmed Bonnah, Simon Kroon (68)

Ersättare: Ersättare: Aly Keita, Chrisnovic Nsa, (68), Philip Bonde, Henrik Norrby, (80), Onahi,(80) Simon Marklund, (68), Ziad Ghanoum (46)

Varningar Skövde AIK Utvisningar Skövde AIK

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Bonnah
Arena:
TBC Sverige
 
Domare:
Glenn Nyberg
Christian Tennerstedt
Wei - Lun Liv
 
Väder och vind:
Temperatur 5 grader, vind 2m.,sek, luftfuktighet 66%, växlande molnighet
 
 

ÖFK borde ha avgjort i första halvlek

 

Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)

 

De här är en match där ingen av lagen har hemmaplan. ÖFK möter Skövde AIK i genrepet i Borlänge.

Skövde är ett lag som inte alltid har varit trevliga att möta. De har dragit ner tempot och satsat hårt på fasta situationer och långa inkast. Inför säsongen har Skövde värvat ganska friskt.

Kanske Skövde med hjälp av de nya har ändrat taktik? Vi får se i dag under matchen.

Det blir ingen lätt match för ÖFK i dag. Skövde är underskattade av fotbollsexperterna.

ÖFK:s startelva: Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali Suljic, Yannick Adjoumani, Jakob Hedenquvist, Erick Brendon, Nebiyou Perry, Albin Sporrong, André Nader, Ahmed Bonnah, Simon Kroon

Matchen sätter igång.

Det blev en halvlek som ÖFK kan vara nöjd med förutom att man missade två solklara chanser.

ÖFK vann klart på poäng mot ett Skövde som hade mycket svårt att hitta fram till några klara målchanser. ÖFK var bättre i det mesta. Man hade större bollinnehav, bättre passningsspel och betydligt flera chanser att göra mål på.

Vi ska samtidigt berömma Skövde för att de övergivit sitt tidigare trista spel. Nu försökte de spela sig fram till chanserna.

ÖFK imponerade med ett snabbt passningsspel och förmåga att hålla bollen länge i anfallsläge. Ibland gick det lite för snabbt och man tappade bollen i anfallsläge.

Man satte ofta pressa på Skövde som dock försvarade sig med bra försvarsspel, som var deras bästa lagdel. Ibland var ÖFK lite oförsiktiga med bollen i anfallsläge och det blev bolltapp.

Matchbilden i första halvleken var att ÖFK startade piggt med mycket hög press. Man kom fram i fina och långa anfall som flera gånger var nära att resultera.

Eftre 15 minuter skulle ÖFK ha gjort 1-0. Efter ett mycket fint anfall då bollen gick som på ett rep mellan spelarna, så gick bollen till Adjoumani. I stort sett stående på mållinjen lyckade han få bollen över mål. Bollen gick rakt upp.

I 30:e minuten blev det ett långt speluppehåll. En Skövdespelare blev liggande och måste bäras ut på bår efter en knäskada.

ÖFK: s anfall gick ofta till höger efter långa passningar främst av Jablinski. Inläggen från höger skapade farligheter för ÖFK som Skövde hade svårighet att försvara sig emot sig emot, men något mål blev det ändå inte.

I 39:e, i 42:a och 43:e minuten så luktade mål för ÖFK med Perry som den store dirigenten, men avsluten var inte bra.

Det som Det ÖFK inte klarade av i denna match var just förmågan att göra mål. Det är helt klart, att ÖFK skulle ha kunnat lett med ett par mål i första halvlek och därmed avgjort matchen. När man inte gjorde det öppnade man för att Skövde kunde komma igen i andra halvlek och det gjorde de.

Det var ett problem för ÖFK i första halvlek

ÖFK startade med ett visst övertag i andra halvlek med en hörna och en frispark som var resultatlösa. Tempot från början var ganska lågt från båda lagen och det hände inte så mycket förrän i 58:e minuten, då Skövde gjorde 1-0 efter snabbt samspel framför mål. ÖFK:s försvar hann inte med utan Skövdes bästa spelare Engström kunde göra mål på nära håll.

Det kändes som en kalldusch, och var inte rättvist om man ser till vad som hänt tidigare under matchen.

Efter målet gick Skövde över till en annan taktik, Man flyttade ner laget och täckte ytor gjorde det trångt för ÖFK och satsade på kontringar.

Det blev ingen rolig halvlek. ÖFK hade svårt att få spelet att flyta och försökte och försökte flera gånger men de fick stångas mot ett aggressivt Skövdeförsvar som de hade svårt att öppna.

ÖFK hade bästa chansen i andra 76:e minuten då inbytte Nsa kom till ett avslut i bra läge efter bra förarbete av Perry. Bollen gick dock över.

ÖFK bytte friskt, men det förändrade inte spelbilden nämnvärt.

I 80:e hade Bonnah ett skott strax utanför och i 85:e hade likaledes inbytte Norrby ett skott utanför. Det var i stort vad som hände för ÖFK i andra halvlek. Skövdes målvakt hade det ganska lugnt.

I slutet av matchen var Skövde nära att göra 2-0 på ett skott alldeles vid stolproten, men Origi gjorde det bra och räddade.

Det var en match som ÖFK skulle ha vunnit men det räcker inte att spela bra ute på plan. ÖFK måste skjuta mera och göra mål på chanserna.

Det var mycket som var bra. Spelet i första halvlek och de många individuella prestationerna kan ÖFK ta med sig hem och spinna vidare på.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Robert skrev | 23 Mar 2024 - 22:55
Spelet var öfk flera klasser bättre än Skövde, men Bonnah var verkligen ingen bra central anfallare idag. Med en riktig anfallare hade vi nog vunnit enkelt idag. Det saknades rörelse sista tredjedelen och det gör att det är enkelt att försvara. Trots det borde vi ha gjort flera mål idag.

Nader har gjort det klart bättre när han har spelat som central anfallare och för mig borde han starta där mot Sundsvall. Sen har vi nog en ny anfallare på plats eller Stolt frisk.

Musolitin saknades idag också med sina offensiva löpningar.
Gäst: Supporter skrev | 23 Mar 2024 - 14:22
Dåligt tempo och för omständigt ingen skärpa framför mål.Vad man saknar en riktig målgörare! Det kan faktiskt bara bli bättre!E
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook