Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Örebro SK
1 - 1
(0) (0)
Sön 5 Maj 2024 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 3 Mikola Musolitin
1-1 86 Karl Holmberg

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Jakob Hedenquist, Ziad Ghanoum, Ali Suljic , Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Michael Oluwayemi, Erick Brendon, (69), Simon Kroon, (64), Jamie Hopcutt, (87), Arquimidec Ordonez (64)

Ersättare: André Mills, Filip Bonde, ,Albin Winbo, Chrisnovic Nsa, (87), Simon Marklund,(64) Albin Sporrong, (69), Sebastian Karlsson Grach (64)

Så spelade Örebro SK:
Malte Påhlsson, Valgeir Valgeirsson, Erik McCue, Jesper Modig, Tobias Björnstad, Victor Backman, Niclas Bergmark, Sebastian Crona, Peter Gwargis - Adam Bark, Karl Holmberg

Ersättare:
Elias Barsoum, Theodor Hansemon, Daniel Strindholm, Hamse Shagaxle, Bilal Fousseni, Charlie Swartling, Óli Melander.

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Aly Keita, Simon Marklund, Jamie Hopcutt, Ali Suljic

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
2020
 
Domare:
Rinon Hasani
Domare
Fredrik Hammarström
Ass. domare 1
Robert Nyberg
Ass. domare 2
Edvin Sundkvist
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 10 grader, Vind 7m/sek., Luftfuktighet 43%, soligt
 
 

ÖFK - Örebro SK 1-1 (1-0)

 

Östersunds FK noterade sin tredje raka oavgjorda tillställning i Superettan när Örebro SK gästade i en solig men småkall uppgörelse på Jämtkraft Arena på söndagen. Trots ett tidigt mål i tredje minuten och manegen därmed till synes krattad ligger en ny trepoängare i framtiden.

Firande efter Musolitins mål. Foto: Thord-Eric Nilsson

 

“Tabellen har satt sig” brukar man säga och efter sex omgångar borde väl så vara fallet. Ett med rätt stora förväntningar på sig, ÖFK, har väl hittills blandat och gett en hel del. Men upp till den övre halvan är det trots sex omgångar bara en poäng så inga yxor skall väl kastas i den berömda sjön.

Hemmalaget med lite mer återkomst i matchtruppen mönstrade för dagen en fembackslinje med Jakob Hedenqvist ett steg inåt och Mykolas Musolitin i en wingback roll på högerkanten. Bästa tänkbara start som sagt med 1-0 redan i den tredje matchminuten genom Musolitin som elegant knoppade in ett vänsterinlägg från Jamie Hopcutt. Detta sedan Volgeri Volgerisson i ÖSK-försvaret gått på ändan.

Fina intentioner fortsättnings vis från de rödsvarta och Musolitin med en ny möjlighet i sjätte minuten fint framspelad av Simon Kroon. Svartvita ÖSK sedan med en bra period efter tio minuter efter lite svagare passnngskvalite i hemmalaget. ÖFK-försvaret dock på tårna och i stället en kanon i ribban av toppforward Arquimides Ordonez .

Nya fina möjligheter för ÖFK, Erick Brendon med skott över och Ordonez nära att bryta igenom och gästernas offensiv så här långt inget att skriva hem om. Mittbacken Ali Suljic nära två gånger om med knappa kvarten kvar. Resten av halvleken i klar Närke-anda och Ordonez isolerad på topp. Aly Keita med en snygg plockning efter hörgerhörna och visar att “den gamle" även har kvaliteér i luften.

Andra halvlek betydligt sämre än första. Ordonez i återkommande offside avblåsningar och byts ut till förmån för Sebastian Karlsson-Grach och Simon Kroon ut mot namnen Marklund. Detta i 64:e minuten. Händelsefattigt fortsättningsvis men unge Michael Oluwayemi på ÖFK:s mittfält över i bra läge. Brendon byts ut till förmån för Albin Sporrong två minuter senare.

Ett pressat ÖFK och en bollhållande Kroon saknas märkbart. Suljic med en nick i egen ribba Inhoppande Karlsson-Grach svagt utanför i bra läge innan ÖSK helt hastigt och lustigt tilldöms en straff i 84:e minuten. Sporrong trillar på kortlinjen, får bollen under sig och ena armen är med i sammanhanget. Vilda protester i hemmalaget men storskytten Kalle Holmberg gör inget misstag. Forcering av ÖFK i slutminuterna där Karlsson-Grach så när får in lädret efter en tilltrasslad situation.

Sammanfattningsvis: jag är ingen som brukar i frågasätta laguttagningar men på nåt vis tycker jag att den kraftfulle kanadensaren Chisnovic Nsa förtjänar en plats i startelvan likväl som unge Oluwayemi har brister i bollkontrollen samtidigt som han offensivt har spännande idéer.

Jag sticker ut hakan vidare och ger mina finaste blommor till mittbacken Ziad Ghanoum. Ser inte ut som en mittback men oj vad han utvecklats, spelsinne och tajming. Simon Kroon dom små ytorna mästare och ÖFK är ett annat lag med honom i form. Mykola Musolitin höll högerkanten glödande en stor del av matchen. Huruvida ÖFK kommer att glöda fortsättningsvis får väl framtiden utvisa men det finns en del spännande kol i brasan.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Ziad Ghanoum 3
  2. Simon Kroon 2
  3. Mikola Musolitin 1
Yannick Adjoumani 8
Ali Suljic 5
Nebiyuo Perry 4
Ziad Ghanoum 4
Quimi Ordonez 3
Aly Keita 3
Mykola Musolitin 3
Jakob Hedenquist 2
Simon Kroon 2
Chrisnovic NSa 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: ÖFK fan skrev | 6 Maj 2024 - 14:28
ÖFK har vunnit 1 av 7 matcher med Rinon Hasani som domare (alla i superettan)….
Gäst: Mats skrev | 6 Maj 2024 - 11:45
Det va olov som sköt i ribban
Gäst: Öfkare skrev | 6 Maj 2024 - 10:44
Var inte Ordonez som sköt i ribban?
Gäst: Robert skrev | 6 Maj 2024 - 08:07
Bytet på Hopcut kom 5-10 minuter för sent. Han var helt slut och hjälpte inte till i försvaret på samma sätt (som han gjorde bra innan). Flera anfall kom på den kanten och ett av dessa ledde till straffen.

Hopcutt drog också på sig en väldigt dum varning då han 10 sekunder efter att dommaren sagt till han att inte bråka med en kille knuffar ned honom när bollen inte är nära. Fram till den situationen hade han en bra match men det var ungefär då han började se slutkörd ut.
Gäst: Öfkare skrev | 5 Maj 2024 - 22:08
Snart är vi under strecket det här duger inte alls.
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
3
kommentarer
Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) ko
av Lars Larsson | 9 Jul 2024 - 17:06
Roar Adelsten. Foto: Privat
2
kommentarer
Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlun
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 16:57
Oss målskyttar emellan &rdqu
2
kommentarer
Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cu
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2024 - 16:57
1
kommentar
Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2024 - 20:52
Den nye målvakten islänn
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook