Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Annan match   
   
         
Västerås SK       Östersunds FK
3 - 1
(3) (0)
Ons 20 Aug 2014 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare

Så spelade Västerås SK:
13. Daniel Svensson (MV)
3. Oliwer Malmkvist
4. Serge Kebbeh
6. Simon Johansson
7. Koyar Salimi
8. Patrik Grönvall (K)
15. Karwan Zarifnejad
19. Jonathan Häll
22. Mohamed Buya Turay
23. Diego Montiel
25. Joakim Häll

Så spelade Östersunds FK:
Harry Björnsson - Hammarstedt, Peric, Azulay, Widgren - Fred Bachirou, Nouri, Mendiola - Bobbo, Morgan och Ilic.

På bänken startade Keita, Baldwin, Tanda, Bergqvist och Dyer.

Arena:
Swedbank Park
 
Publik:
1187
 
Domare:
Domare:
Diako Behnam, Stockholm
Ass. domare 1:
Niklas Alfredsson, Köping
Ass. domare 2:
Danha Bachiri, Västerås
 
Väder och vind:
Temperatur 17.2, 3 m/sek, väst, luftfuktighet 74%
 
 

ÖFK ute ur Svenska Cupen

 

VS

Västerås SK vann med 3-1 (3-0).

Fotbollz.se har skribent och fotograf på plats. Nu med referat av Martin Nylander. och bilder av Sune Elmroth

VSK gör 3-0 på nick och matchen var nästan förlorad för ÖFK. Foto: Sune Elmroth

 

Kvällens match i Svenska cupen mellan hemmalaget Västerås SK och ÖFK slutade med hemmavinst 3-1 (3-0), ÖFK är därmed utslagna ur Svenska Cupen.

ÖFK valde att vila 6 av de spelare som startat kontinuerligt mot slutet, det innebar att dagens startelva såg ut enligt följande (4-3-3) – Harry Björnsson – Hammarstedt, Peric, Azulay, Widgren – Fred Bachirou, Nouri, Mendiola – Bobbo, Morgan och Ilic. På bänken startade Keita, Baldwin, Tanda, Bergqvist och Dyer.

Till att börja med är det bara att acceptera faktum och ”lyfta på hatten”, ÖFK förlorade rättvist mot ett bättre lag idag, Grattis VSK!

I VSK startade två nyförvärv matchen, mittbacken Serge Kebbeh från div 4 klubben Fagersta samt Mohamed Buya från div 3 klubben Juventus. Det ska direkt sägas att dom var VSK bästa spelare idag!

ÖFK stod inte att känna igen under första halvleken, man saknade tempo, det fina spel vi skämts bort med var som bortblåst, snabbheten och rörligheten på mittfältet saknades, det var helt enkelt inte mycket som var sig likt i första halvlek. Ett ungdomligt VSK var istället desto bättre. Man spelade med ett kompakt försvarsspel och satsade på snabba omställningar när chans gavs. ÖFK backlinje och då främst mittbackarna Azulay och Peric hade uppenbara problem med snabbe Buya. När VSK ställde om blev det farligt varje gång. Det tog heller inte mer än 16 minuter innan Buya hade satt två mål och lurat upp ÖFK mittbackar långt upp på läktaren. Innan halvtid fyllde dessutom nämnde Kebbeh på med ett nickmål sedan Morgon missat en undan nick efter hörna.

Det märktes att ÖFK pratat sig samman i halvtid för efter paus kunde man börja skönja det ÖFK vi är vana att se. Spelare som Fred och Brwa tog tag i mittfältsspelet. Mendiola var också betydlig piggare efter paus även om han inte fick ut så mycket av sitt spel idag. ÖFK ägde mycket boll i andra halvlek men skapade inte mycket mer än den reducering som Morgan satte samt några ytterligare halvchanser.

Personligen hade jag förväntat mig mycket mer av ÖFK än det som visades upp idag. Tittar man på laguppställningen fanns mycket kunnande och som borde kunnat gjort denna match betydligt jämnare än den blev, i vart fall målmässigt. Ojämheten mellan de båda halvlekarna förvånar mig också. Spelare som Björnsson och Fred Bachirou var det svårt att förstå att det var samma spelare i respektive halvlek, att man inte visade attityd redan från början var svårt att förstå. En positiv injektion var Dyers inhopp, han var riktigt bra liksom Brwa andra halvlek.

I oktober 2013 skickade jag ett mail till Daniel Kindberg, jag hade då sett en spelare som var något utöver det vanliga och som skulle passa in mycket bra i ÖFK, hans namn var Mohamed Buya. Idag njöt jag faktiskt av att se denna kvicke och företagsamme spelare, han underhöll själv ÖFK försvar, han serverade sina kamrater fina löpbollar, han slog fina och precisa inlägg och var han inte i anfallet gick han ner och hämtade boll på mittfältet, ja han var helt enkelt mycket bra idag. En sådan här dag hade man hoppats att Mohamed Buya hade burit en röd svart tröja med ÖFK emblem på bröstfickan. Tror nog att Potter och co också hade sådana tankar och drömmar under matchen, om inte annat så kommer man nog drömma det under bussresan hem.

3p – Nouri
2p – Ilic
1p – Fred Bachirou
Ilic var pigg och bäst i ÖFK i första halvlek. Han var företagsam och den som tog det största arbetet i anfallsspelet.
Nouri och Fred får sina poäng för sitt spel i andra halvlek.

Bilder och bildtext av Sune Elmroth. Stockholm
VSK gör 3-0

VSK gör 3-0 bild 2

VSK:s Mohamed Buya Turay gör 2-0


VSK gör 2-0 fler bilder kommer.

Rejäl målchans av Taylor Morgan


Rejäl målchans av Taylor Morgan bild 2
ÖFK:s offidemål

 
Text av: Martin Nylander
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: 48:åringen skrev | 23 Aug 2014 - 20:54
Tack vare jobb i regionen så var jag på matchen, och jag måste säga att jag är förvånad av laguppställningen och attityden till matchen. Kändes nästan som ÖFK avsiktligen valt bort cupen i år. Det är i alla fall min känsla.
Gäst: Labbe skrev | 21 Aug 2014 - 22:24
Fantastiskt hur vi i Jämtland fått nåt att bry oss om. Vare sig man helt enkelt gillar fin fotboll i allmänhet och ÖFK i synnerhet eller hatar/ogillar projektet så har vi nu nåt som skapar intresse. Min lille son skriker Modouuu Barrooow när han gör mål. Tänk på alternativet, hur var det innan Potter kom hit och trollade. Lindansare i ettan som bäst. Underhållande spel? Nja. Det har aldrig varit bättre förr vad gäller elitfotboll i Jämtland. Basta.
Gäst: $ skrev | 21 Aug 2014 - 20:17
Tror att det var good for business att åka ur cupen, att spela svenska cupen ses bara som en kostnad och risk för skador.
Gäst: AS1 skrev | 21 Aug 2014 - 20:07
Jag är helt säker att även ÖFK kommer att många fler egna produkter, Men det kommer att ta några år att få upp en bra juniorverksamhet, Och sedan ytterligare några år innan dom juniorerna är seniorspelare. Ingen som görs över en natt direkt.

Ge det lite tid....
Gäst: Fakta skrev | 21 Aug 2014 - 19:39
Man kan alltid diskutera vad som är en egen produkt. Degerfors har 6 spelare som spelat juniorfotboll i klubben.
Gäst: Ante skrev | 21 Aug 2014 - 17:26
@ASs
Ja låt oss jämföra med dessa lag. Jönköping har EN egen produkt och Degerfors har TRE, så ser det ut i så gott som alla elitklubbar men det vägrar vissa på denna sida inse.
Gäst: ! skrev | 21 Aug 2014 - 16:49
Men de hade ju varit roligt att fått se ett allsvenskt lag på Arenan, hade nog gett en hel del klirr i kassan också.
Gäst: Snälla skrev | 21 Aug 2014 - 16:38
GIF Sundsvall förlorade
Huskvarna förlorade
Kalmar FF förlorade mot ett division 2 lag

Det kanske är så enkelt att det var inte dessa lags dag helt enkelt.
Gäst: Motivation skrev | 21 Aug 2014 - 16:34
Motivation slår ju ofta klass brukar man säga. ÖFKs spelare 8-18 (om nu de sju bästa var borta) kan jag tycka ska hålla minst bra div 1 klass? Återstår då motivation och den lär åtminstone Västerås haft. Kan också tycka att i vart fall spelare 12-18 i ÖFK borde haft det då jag antar att de vill visa att de är bättre? Eller så kanske det bara var en match där bollen studsade fel?
Gäst: ASs skrev | 21 Aug 2014 - 15:43
Storhetsvansinne när du ens nämner lilla öfk i samma andetag som Man U. Jämför med Degerfors och Jönköping. Det är er nivå.
Gäst: AS1 skrev | 21 Aug 2014 - 14:35
Jag fattar inte hur ni tänker, Ni som sitter här och gnäller och klagar så fort ÖFK stöter på en motgång. Här stöttar vi laget och står bakom laget i med- och MOTgång.

Självklart har dom köpt upp spelare som gör att det går bra för dom, Men VARFÖR skulle det innebära att det är ett luftslott? Vill ni att jag ska nämna några fler klubbar som i så fall är luftslott?

Manchester United
Manchester City
Real Madrid
Barcelona
Athletico Madrid
Chelsea
Liverpool
Bayern München
Dortmund

Vill ni att jag ska nämna fler? ALLA klubbar lever på att köpa in bra, utvecklingsbara spelare och sedan sälja. Vad är det som säger att Potter och hans personal inte klarar av att plocka fram nya talanger när t.ex. Barrow, Moon och Hopcutt blir sålda? Jag tycker det är ganska solklart nu efter 3 år med Potter att han har STENKOLL på läget.

Ni som sitter här och skriver att ÖFK är ett luftslott är helt enkelt inkompetent inom fotboll, Har inte den blekaste aning om hur 2000-talets fotboll fungerar. Och ni borde faktiskt tänka till innan ni skriver något så jävla dumt på internet igen. Idioti på högsta nivå.
Gäst: Dylexi skrev | 21 Aug 2014 - 11:49
besserwisser, precis 😃
Gäst: curt håkan skrev | 21 Aug 2014 - 10:51
Svar till Barca .MYCKET bra skrivet behövs inga mer komentarer.
Gäst: Besserwisser skrev | 21 Aug 2014 - 10:36
Dyslexi heter det!
Gäst: Dylexi skrev | 21 Aug 2014 - 10:08
30% av Sveriges befolkning lider av dylexi...
Förlåt, men jag kom bara att tänka på det när man just nu läser forumet :-)
Gäst: a skrev | 21 Aug 2014 - 08:50
Svar t. Västeråsare. Det var inte Bobo som skall ha underkänt. Det var Graham som satte den mest typiske boxspelaren på kanten. Alla kan se att Bobo inte skall vara på kanten.
Gäst: Svennis skrev | 21 Aug 2014 - 07:36
Hur bra var PSG stjärnan ? Håll han hög internationell klass ?
Gäst: Barca skrev | 21 Aug 2014 - 05:27
Luftslott är ju något som inte är äkta. Utan substans. När ska de som klagar förstå att inget lag som ska bli något på den här nivån har särskilt många egna produkter om man granskar dem noga. Många har värvats när de är yngre till IFK Göteborgs och andra klubbars akademier från andra delar av Sverige. Vill man vara med på den här nivån eller ändå högre upp så måste man ju titta på vad som krävs och göra det. Inte drömma om att man ska lyckas på annat sätt om X hundra år.

Dessutom genom att man tagit ÖFK till den här nivån snart till Allsvenskan så ger det ju Jämtländska spelar tydligare mål att kunna bli proffs på "hemmaplan" och leva på sitt fotbollsspelande här vilket kommer att göra att fler kommer att kämpa och satsa för att försöka komma med i ÖFK vilket i sin tur kommer att leda till att fler blir bättre fotbollsspelare då de tränar mer och mer seröst. Detta kommer ju att göra våra andra lokala lag kommer att få fler bra spelare och hamna högre upp.

Ser er om kring i världen och granska andra lag på den här nivån och se hur de jobbar. Är alla de lagen också luftslott? Barcelona, AIK, Hammarby, Malmö, Arsenal mm?

Är de fake som kommer att rasa när som helst då det är scams? Och alla här som lägger så mycket tid på att vara experter här. Varför spelar ni inte fotboll på riktigt själva (bra för hälsan) och/eller blir tränare mm. För ni verkar ju alltid veta hur det ska gå till. Även domare behövs det fler av. Det verkar det finnas många här också som skulle bli bäst på. Sätt igång. Sluta snacka och börja agera nu allesammans.

Ut ifrån dessa forum och ut i verkligheten och spela eller gör annan nytta i fotbollen istället för att sitta här och gömma er bakom alias mm och säga en massa snick snack precis som alla så kallade stakeexperter gjort i alla tider. Ta en plats i ÖFK vettja (oavsett ålder, se till att skaffa er fysik istället för att skylla på en siffra).

Nä säger som de flesta. Stötta nu ÖFK mot Allsvenskan och Europa!!! :D
Gäst: Info skrev | 21 Aug 2014 - 01:40
Till Västeråsare

Om ÖFK velat (på riktigt) gå vidare hade man matchat bättre lag så du behöver inte bekymra dig över kvällens match. Det blir heller inte relevant eller rättvist att jämföra kvällens elva och match med seriespelet. Kvällens alla skrällar vittnar för övrigt om fler lag med bristande inställning till lallarcupen.
Gäst: Västeråsare skrev | 20 Aug 2014 - 23:37
Såg matchen på plats idag och det måste ha varit ÖFK:s sämsta match på mycket länge. Ingenting stämde! Hoppas detta bara var en tillfällighet och att den annars lysande formen håller i sig. Jag gillar verkligen hur ÖFK spelar vanligtvis och allsvenskan är faktiskt inte särskilt långt borta.

Jag håller inte alls med om trissen som delades ut. Lilla 28:an Fred var direkt usel och med den kvalitén han visade idag så tillför han inget i superettan. Nouri slog visserligen inte bort särskilt mycket passningar men gjorde inget speciellt avtryck på mig. Hotade inte framåt och tog inte något större jobb bakåt. Ilic försökte iaf så han kanske var värd någon poäng.

Hur Sallander kan ingå i ÖFK:s trupp är för mig en gåta, han hade inte ett rätt på hela matchen mot ett bottenlag i div 1. Dessutom spelade han vänsterytter??? Vad har han att komma med på den positionen. Snabbhet? Teknik? Bra inlägg?

En spelare som däremot är klass rakt igenom är Mendiola. Han kanske inte fick ut så mycket idag men vilken teknik, vilken touch på bollen. Jag njuter av hans bollbehandling.

Det märktes att Barrow, Moon, Hopcutt och Ahmed var borta men de är tillbaka mot Sirius och då blir det 3 poäng igen.

Heja ÖFK!!!
Gäst: Eklund, VSK skrev | 20 Aug 2014 - 23:21
Fel klubblogga, tyvärr! Ni har satt dit VIK:s logga. Och matchen slutade 3-1, inte 4-1. ;)
Gäst: Martin Nylander skrev | 20 Aug 2014 - 22:11
Glömde säga att Mohamed Buya hade varit gratis för ÖFK, han hed nog behövs nu när Modou ser ut att vara förlorad kanske rent av såld redan.
Gäst: Luftslott? skrev | 20 Aug 2014 - 22:08
Vet ni ens vad ett luftslott är?
Definitionen lyder, "fantastiska och storslagna drömmar utan grund i verkligheten."

Over n out!
Gäst: ljo skrev | 20 Aug 2014 - 22:03
Nödvändigondmatch! Rätt laguttagning. Bra resultat. Onödiga utgifter. På tisdag gäller det!
Gäst: Inställning slår klass. skrev | 20 Aug 2014 - 21:50
Helt enkelt.
Gäst: Storkenn skrev | 20 Aug 2014 - 21:48
Viktigare än en cupmatch är att se hur många Johan Eklund Swansea är villiga att betala för Modou Barrow.Lutar just nu åt 10-12 stycken, rätt bra betalt tycker jag.
Gäst: W.A. skrev | 20 Aug 2014 - 21:38
Lugn i stormen, så här kan det lätt bli när man lämnar mer än halva startelvan hemma och inte går in med den bästa inställningen. Jag tycker det känns klokt att vila spelare när vi har schans på avancemang till Alsvenskan. Sirius kommer att bli en svår nöt, men lita på att det kommer att vara en helt annan inställning från ÖFK på tisdag än i den här matchen. Kanske är det bättre att de åker på stryk i en sån här match än att de gör det i superettan, förhoppningsvis blir det en väckarklocka för hela laget även om det var en rätt reservbetonad uppställning idag.
Gäst: Classew skrev | 20 Aug 2014 - 21:31
Stötta laget även i motgång!
Misstänker att några insändare här aldrig stöttar
ÖFK!
Sundsvall förlorar mot dalkurd med 4-1.
Huddinge har 2-2 mot Åtvidaberg.
ÖFK luftar i princip hela bänken för alla ska få chansen.

Det är så här svenska cupen fungerar.
No big deal!


Gäst: Disappointed skrev | 20 Aug 2014 - 21:19
På nåt sätt försvann förtrollningen och magin med ÖFK ikväll.... :-(
Känner inga sköna vibbar inför mötet med Sirius på tisdag.
Gäst: va? skrev | 20 Aug 2014 - 21:10
9 spelare i startelvan????
Gäst: lyftkran skrev | 20 Aug 2014 - 21:07
uffe// Hur man kan kalla det ett luftslott? Hur kan man INTE kalla det ett luftslott säger jag. Vips så har man efter x antal år i i botten av Div 1 plötsligt rusat genom serierna och mosat allt i sin väg. Hur man ändrat kurs eller har en speciell kull av ungdomar bara vips blommat ut? Ändrat kurs och köpt sig upp är väl det man gjort och just därför beskriver många det som luftslott.
Gäst: Svenne Hansson skrev | 20 Aug 2014 - 21:04
Härligt VSK! Så kan det gå, om inte haspen är på öfk...
Gäst: Tomka skrev | 20 Aug 2014 - 21:01
Lägg ner klagandet på öfk. Gläd er åt den här satsningen och stötta laget och föreningen istället. De här framgångarna har stor betydelse för fotbollen och livet häruppe. Fotboll är stort med det tycks inte surjämtarna fatta.
AS skrev | 20 Aug 2014 - 21:00
@Rutgert
Så du påstår att det vore smart att matcha spelare med skavanker från senaste matchen och eventuellt skapa en större skada på en av våra viktigaste spelare för att kunna få några bra försäsongsmatcher i vår?

Ta hit Everton och spela några matcher istället, Garanterat mycket bättre publikintäkter också.
Rutgert skrev | 20 Aug 2014 - 20:58
Det dumma är att vilandet av hela den ordinarie offensiven kostade en garanterad bra föräsongsmatchning nästa säsong.
AS skrev | 20 Aug 2014 - 20:54
@Björnen.
Ingen som är insatt i svensk fotboll kan påstå att något elitfotbollslag tar Svenska Cupen på allvar. Det är endast ett bra tillfälle att lufta bänk och b-lag.
Gäst: Uffe skrev | 20 Aug 2014 - 20:37
Hur kan man kalla ett lag för "luftslott" som gått ifrån div2 till toppen på SE på minsta möjliga tid, lämnar man 7 ordinarie spelare hemma så säger man mellan raderna att "vi skiter i svenska cupen nu när vi nosar på allsvenskan", lycka till VSK, se nu till att ni hänger kvar i div1, har ni tur så kanske ÖFK kan låna ut nån spelare till er ;-)
Gäst: Björnen skrev | 20 Aug 2014 - 20:36
I våras när ÖFK mötte Elfsborg så var cupen både viktig och stor. Nu är det en Kalle Anka cup.....
AS skrev | 20 Aug 2014 - 20:31
ÖFK ligger under i Svenska Cupen (också känd som Kalle Anka cupen) när dom luftar bänken mot ett VSK som ställer upp med absolut bästa laget och alla jävla surjämtar får läge att släppa ut sitt jävla gnäll. Skämmes tamejfan. Personer som er förtjänar att brinna i helvetet.
Gäst: Janne Larsson skrev | 20 Aug 2014 - 20:23
Vilken överkörning av "luftslottet" från Jämtland.
Gäst: @GIFFARNA4EVER skrev | 20 Aug 2014 - 20:02
GIFarna ligger under med 2-1 mot Dalkurd, men det visste du väl redan
Gäst: GIFFARNA4EVER skrev | 20 Aug 2014 - 19:55
Härligt att VSK punkterar luftslottet ÖFK.
Gäst: Moooooooooo skrev | 20 Aug 2014 - 19:52
Jadu Potter, nu krävs en offentlig ursäkt i morgondagens tidning.. Fiasko !
 
4
kommentarer
Poäng som känns som en vinst
av Per Lagerbäck | 16 Jun 2024 - 17:29
Borde vara besviken efter en sen
2
kommentarer
Ett nytt och inspirerat ÖFK ser fram mot mötet med
av Haldo Jonsson | 13 Jun 2024 - 15:14
"Superettan återstartar e
2
kommentarer
Björn Hamberg ytterst nära toppjobb
av Haldo Jonsson | 13 Jun 2024 - 14:15
Björn Hamberg. Foto. Haldo Jon
1
kommentar
Dvärsätt BK - Fränsta IK 3-1 Bilder från matchen
av Stefan Roos | 16 Jun 2024 - 22:08
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 16 Jun 2024 - 17:41
 
 Skrivet den Ons 15 Maj 22:57
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
 
 Skrivet den Tis 7 Maj 16:25
fotbollz.se på Facebook