meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
BK Häcken ÖFK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Hammarbys IF ÖFK

2020-06-14 17:30
Tele 2 Arena
 

 DET GICK ÅT HELVETE SOM VÄNTAT
av Agne Svärd
Publicerad 20 Aug 2017 - 22:43 Uppdaterad 20 Aug 2017 - 22:49

Det var upplagt för att det skulle gå åt helvete.
Det gjorde det också.
Nej, jag tänker då inte på att ÖFK förlorade för första gången sedan november på Jämtkraft arena, 0–3 mot serietrean AIK.
Jag syftar naturligtvis på domaren Bojan Pandzic.

Dom här raderna hade jag lika gärna kunnat skriva innan avspark. Jag var också på väg sedan jag kollat fotbollförbundets hemsida och upptäckt att matchen skulle dömas av Bojan Pandic från Hisings Backa. Jag anade nämligen hur det skulle se ut... Men jag hejdade mig, och det ångrar jag nu.

Den minnesgode känner naturligtvis igen namnet, ja, man behöver faktiskt inte ha speciellt gott minne för att komma ihåg det.
Det är ju bara två veckor sedan han bestal ÖFK på två poäng i mötet med Gif Sundsvall. Det var Pandzic som strax före slutet blåste straff för en situation som skedde ett par meter UTANFÖR straffområdet.
Pajasdomaren, som jag kallade honom då.

Jag blev alldeles kall när jag upptäckte den här domartillsättningen.
# Hur tänkte man på förbundet när man satte upp Pandzic på ännu en ÖFK-match, bara två veckor efter en av de större, och matchavgörande, domartavlorna i svensk elitfotboll på många år? Tänkte man över huvud taget?
# Och hur tänkte Pandzic? Hade det inte, för hans egen del (och för ÖFK:s) varit lämpligt att avstå resan till Östersund och gjuta lite olja på vågorna, låta tiden läka såren när han inte var karl nog att direkt efter Sundsvallsmatchen kliva in i ÖFK:s omklädningsrum och säga ”sorry, grabbar, jag gjorde en jättetabbe och ber om ursäkt för den”.

Nej, inte Pandzic, domaren som älskar att ställa sig själv i centrum. Istället hävdade han att straffen var rätt dömd, åkte till Östersund och levererade ännu en pajasföreställning!
Det är så trist, så trist. För alla inblandade. Men så här får det inte se ut i svensk elitfotboll.

Det är omöjligt att säga i vilken grad Bojan Pandzic påverkade resultatet. Men att han påverkade det står helt klart när han i matchens 51:a minut gav Curtis Edwards en andra varning, därmed också rött kort och decimerade ÖFK med en spelare. Jag satt rätt nära den situationen och där och då var det helt obegripligt att Pandzic blåste frispark, ännu mera obegripligt att han började leta efter det gula kortet (som skulle bli rött eftersom Edwards hade fått en varning, även den väldigt tveksam, i första halvlek). När jag sedan i lugn och ro kollar igenom tv-sändningen från matchen styrks jag bara i min uppfattning.
Det är ju Edwards som spelar på bollen, sedan träffar han AIK:s Daniel Sundgren. Men ÖFK-spelaren måste ju landa någonstans med sin fot? Och Sundgren är definitivt tvåa in i situationen, att han får n smäll på foten är ren och skär otur.

I eftersnacket påstås Pandzic hävda att Edwards stämplar AIK-spelaren.
Då ljuger Pandzic. Precis som han ljög för 14 dagar sedan när han även efter matchen hävdade att Tom Pettersson och Linus Hallenius brottades i straffområdet.
Svensk fotboll behöver, minst av allt, elitdomare som inte ser vad som händer. Och som dessutom ljuger!

Några noteringar;
# Graham Potter valde att sätta in tio nya startspelare (måste väl vara nytt rekord i Allsvenskan) jämfört med torsdagsmatchen i Thessaloniki, bara Sam Mensiro var kvar (dock i ny position). Med tanke på det gjorde ÖFK en klart godkänd insats i dryga timmen, åtminstone försvarade man sig mer än väl och arbetsmoralen kunde ingen klaga på.

# Curtis Edwards var, så länge han fick vara med, bäst i hemmalaget tillsammans med Sam Mensiro och Tim Björkström.

# Foaud Bachirou (och Saman Ghoddos) spelade sista halvtimmen. Bachirou hann under den tiden att visa upp en väl dold egenskap i sin verktygslåda. Skjut mer, stänkaren i ribban från 25 meter var inte att leka med!

# Nye Patrick Kpozo har en läcker vänsterfot men han har en bit kvar till att matchtempot sitter där. Och försvarsinsatsen vid AIK:s 1–0-mål imponerade inte.

# Kunde man inte skönja lite mera bett i såväl Jamie Hopcutts som Johan Bertilssons steg den här eftermiddagen? Och visst börjar Ludvig Fritzson allt mer se ut som en allsvensk spelare?

#Alhaji Gero jobbar kopiöst men var även nu ovän med bollen. Inte minst i motståndarnas straffområde.

# Douglas Bergqvist lyckas inget vidare när man spelar i backlinjen och har inte gjort det någon gång den här säsongen. Sålde sig ordentligt vid 1–0-målet när Daniel Sundgren skottfintade och hade oturen att släppa Stefanellis 2–0-skott mellan benen. En-mot-en-situationer är inte Bergqvists bästa gren.

# Andreas Anderssons var tillbaka i målet efter sin skada. Det gick inget vidare. Chanslös på första målet men jobbet vid såväl tvåan som trean kunde ha utförts på ett bättre sätt. Behöver matcher för att komma i form!

# AIK-tränaren Rikard Norling var imponerad av bredden i ÖFK:s trupp. Det ska vi alla vara!

# PAOK inledde sitt seriespel på söndagskvällen med 0–0 borta mot Levadiakos.

# Nu kraftsamlar vi mot torsdagskvällen. Alla!

 
 
13 Kommentarer:
Gäst: Glenn skrev | 21 Aug 2017 - 18:40
fast nummer 7 fick väl en smäll i magen så att han tappade luften? Därför gick han med händerna på huvudet som en gör för att komma i balans med andningen igen. Och han var en fröjd att se på planen, vilken lirare!
6
Gäst: Sjuan skrev | 21 Aug 2017 - 16:16
Annars var han matchens behållning. AIKs nr 7 bäst på plan
3
Gäst: Domaren säger skrev | 21 Aug 2017 - 16:14
... att AIK hade spelare som var tillverkade av Gustavsberg. Sjuan tex ramlade ner och höll sig för huvudet. Efter en minut när han insåg att ingen brydde sig fick han skamset krypa upp och spela igen. Pinsamt är bara förnamnet.
6
Gäst: Chile skrev | 21 Aug 2017 - 15:27
Den typen av diskussioner gör sig nog mer lämpligt på Flashback. Bojan gjorde en bedrövlig bedömning i matchen mot GIF Sundsvall.

Men igår håller jag med övriga här att inget fel begicks vid utdelningen av kort.
8
Gäst: Örjan skrev | 21 Aug 2017 - 15:22
Varför inte förhöra domaren ? Mot Gif dömde han en straff till Gif i slutminuterna som inte var en straff. Varför? Hade Bojan spelat ? Kan man utesluta matchfixning? Domarna kommer för lindrigt undan.
8
Gäst: Tröttmössor skrev | 21 Aug 2017 - 12:33
Så här är det väl, Bojan gör åter igen en mindre bra match MEN! Första varningen på Edwards är korrekt, tacklingen är vårdslös! Andra gula är minst lika vårdslös den, om Edwards missar bollen kan jag tänka mig att tacklingen kan anses som våldsam och därmed direkt rött kort. Edwards är MINST lika vilsen i matchen som Bojan, det är bara för enögda fans att inse det. Nya tag mot PAOK nu! #IMEDOCHMOTGÅNG
11
Gäst: Domaren säger skrev | 21 Aug 2017 - 12:13
...att Agne har rätt. Det första gula kortet Curtis fick skulle AIK:aren ha fått i stället. Han var en dålig skådespelare, men tillräckligt bra för en dålig domare.
6
Clement skrev | 21 Aug 2017 - 09:18
Enligt regelboken är det där gult kort för du är som hockeyn ansvarig för vart du sätter dina kroppsdelar. Jag själv som domare hade aldrig tvekat på att upp gula kortet där för den tackling om den hamnar högre upp kan orsaka stora skador på en motspelare.
Kollade på situation nu i efterhand just idag och nej det fanns ingen anledning att skylla på domaren. även om jag vet sen tidigare att han är dålig.
16
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 21 Aug 2017 - 09:01
Kul Agne att du såg att bl.a. Hopcutt hade mer bett i steget i gårdagens match. Det tycker jag också och då framför allt i andra halvlek. Det inger hopp inför framtiden.
11
Gäst: Hm skrev | 21 Aug 2017 - 08:28
Spelar ingen roll om han träffar bollen först. Farligt spel oavsett och därav gult kort. Allt enligt regelboken. Bara i fotbollsjämtland man inte har koll på sånt här.
18
Gäst: Till "HM" skrev | 21 Aug 2017 - 08:22
Att han får märken efter dobbarna betyder väl ändå inte ett gult kort????? Ska alla spelare som gett märken på sina motståndare få gula kort då??? Att Edwards är först på bollen syns tydligt på reprisen och att han sen ger märken på Sundgren är bara olyckligt. Om du inte ser att detta är allsvenskans sämsta domaren bör du nog skaffa glasögon. Och att inte genomskåda dessa filmningar som så många av stor lagen håller på med är ytterligare en skandal. Ligger på marken och slår ut med händerna och skriker för att få sina frisparkar är en sån patetiskt syn. Mest heder åt Rikard Norling som säger att vi hade turen på våran sida och måste då menar dombesluten för han anser ju att ÖFK är lika bra som AIK.
13
Gäst: Hm skrev | 21 Aug 2017 - 06:54
Det komiska i alla som ger sig på domaren är ju när Sundgren visar upp märkena efter Edwards dobbar. Ännu mer komiskt när Edwards själv erkänner att han kommer in fel i situationen.

Min spontana reaktion var att domaren gjorde rätt. En uppfattning som delades av alla media som inte är lokal.
17
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 20 Aug 2017 - 23:15
Jag delar till fullo dina synpunkter om domaren. Jag har själv varit domare och vet hur svårt det ibland kan vara att bedöma situationer. Det skall man ha respekt för. Det förringar dock inte ansvaret att fatta korrekta beslut trots kort tidshorisont. Domare Bojan Pandzic har nu i två matcher med ÖFK inblandat aktivt förändrat matchförutsättningarna, på ett negativt sätt för ÖFK, via sina domslut. Trots bra fysiska placeringar i bägge situationerna har han gjort totalt felaktiga beslut. Man brukar säga att en gång är ingen gång, men två gånger en vana eller ovana. Andra varningen på Edwards, som renderar utvisning, är kvalificerat vansinne. Heders åt Curtis Edwards som så stoiskt accepterade det tokiga domslutet. I det läget blev matchen, i praktiken, förlorad. Detta leder misstankar till ....
39
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - ta råd av professor Stockfelt  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:33  
 

Det har varit många professorer som har uttalat sig om den pågående pandemin. Fotbollz.se tycker det kan vara lämpligt att en fotbollsprofessor får ge råd inför seriestarten. Han har många fina tips.

Bilden: Professor Törbjörn Stockfelt. Foto: Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  Tillfälligheter eller planering  
  av Haldo Jonsson | 5 Jun 2020 - 18:44  
 


Slut på intentioner om korta resor. Långresa för ÖFK

Bild: ÖFK Norrköping i fjol. 2-1. Foto Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Nio dagar kvar till Allsvenska starten - Spänningen stiger  
  av Haldo Jonsson | 5 Jun 2020 - 14:30  
 


Hammarby jagar rekord mot ÖFK

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu kör vi O'Learys tipset igen.  
  av Klaus | 5 Jun 2020 - 08:13  
 

Vi drar igång O'Learys-tipset igen.

Det gäller att inför varje ÖFK-match tippa vilket result det blir och vem som gör ÖFKs 1a mål i matchen, om det blir något.

Du är väl med? Knappen till tipset hittar du till höger på sidan. Glöm inte att registrera dig i tid!

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
4 Jun 2020 - 09:39 Höga tankar hos ÖFK:s nästa motståndare
3 Jun 2020 - 14:08 Vi satsar på O`Learys tipset och Trissen även i år
2 Jun 2020 - 19:43 Spelprogram allsvenskan
2 Jun 2020 - 10:34 Pontus Kindberg - en kille som vet vad han vill
1 Jun 2020 - 09:44 ÖFK stänger träningarna
31 Maj 2020 - 17:38 Simon Kroon glänste i bra internmatch
30 Maj 2020 - 16:12 Bilder från dagens internmatch
30 Maj 2020 - 09:29 Intervju med Ian Burchnall och Isak Ssewankambo
30 Maj 2020 - 08:57 Jan Quicklund kandidat till att bli ny vd för ÖFK
29 Maj 2020 - 17:32 Tuff öppning för ÖFK i allsvenskan
28 Maj 2020 - 18:30 Grönt ljus för allsvenskan
28 Maj 2020 - 16:33 Positivt beslut om allsvenskan i morgon fredag?
28 Maj 2020 - 11:19 Hovrätten nästa för Daniel Kindberg
28 Maj 2020 - 09:44 Övergång nära för Ken Sema?
27 Maj 2020 - 14:19 Sören Åkeby minns och ser framåt med ÖFK
27 Maj 2020 - 12:06 ÖFK är mogna för att starta allsvenskan den 14 juni
26 Maj 2020 - 12:47 Saman Ghoddos i långt förhör inför Cas
26 Maj 2020 - 10:14 Det pekar åt rätt håll
25 Maj 2020 - 17:22 Beslut på fredag om allsvenskan
25 Maj 2020 - 08:40 Lars Larssons Tankar