meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK IF Elfsborg
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
AIK Östersunds FK

2020-08-13 19:00
Friends Arena
 

 MITT TIPS: ÖFK VINNER ALLSVENSKAN!
av Agne Svärd
Publicerad 23 Mar 2018 - 22:52 

Malmö FF och AIK är favoriter att vinna årets allsvenska, ÖFK är hetaste utmanaren.
Så kan man sammanfatta de tips som tränarna för de 16 lagen i vår högsta liga samt landets fotbollsjournalister levererade vid den allsvenska upptaktsträffen på Arlanda i onsdags.
Själv vidhåller jag den uppfattning som jag redovisade före cupsemifinalerna: ÖFK är Sveriges bästa lag och i dagsläget min absoluta guldfavorit!

ÖFK förlorade, som bekant, sin semifinal mot Malmö FF med 0–1. Eftersnacket har mest handlat om att det var skåningarnas vinnarmentalitet och vinnarkultur som avgjorde.
Skitprat, säger jag.
Den här matchen avgjordes av tillfälligheter, ingenting annat.

Jag har sett matchen flera gånger (en på plats, tre på datorn) och ska peka på fyra helt avgörande situationer där ÖFK inte hade marginalerna (tillfälligheterna, centimetrarna, välj det som önskas) på sin sida;
# Saman Ghoddos välmaskerade avslut på Hosam Aiesh inspel strax utanför i öppningen av andra halvlek.
# Brawa Nouris skott i insidan av stolpen (och sedan längs mållinjen…) i den 53:e minuten.
# Ken Semas frisparkskanon i undersidan av ribban av ribban några minuter före slutet.
# Och Jamie Hopcutts nick strax utanför stolpen på övertid.

I alla dom här fyra situationerna är MFF-målvakten Johan Dahlin helt bortspelad, Dahlin är inte i närheten av att nå Semas frisparkspärla och vid övriga tre avslut står han på hälarna mitt i målet, utan någon som helst chans att ingripa.
Malmö har bara ett avslut (förutom målet som kom efter riktig ÖFK-indianare) som kan konkurrera men där fanns ÖFK-målvakten Aly Keita på rätt plats och kunde rädda Mattias Svanbergs friläge i första halvlek.
Att då snacka om vinnarkultur när det handlar om tillfälligheter tycker jag inte är vaken speciellt juste eller speciellt begåvat.
Om exempelvis Nouris skott suttit en centimeter (kolla på måttstocken hur mycket det är…) mer till höger hade skåningarna fått stoppa upp den där kulturen där bak, svårare än så är det inte!

Så här tippar (och kommenterar) jag de 16 lagen i årets allsvenska:
1) Östersunds FK
"Har starkaste spelartruppen, kan bygga vidare på ett fantastiskt fjolår och får nu koncentrera sig på enbart seriespelet. Många är oroliga vad som ska hända i sommar (hur många försvinner?) men nu är nu och då är då. Att Graham Potter förlängde kontraktet med fyra år är ett viktigt signalvärde, på många sätt!.”

2) Malmö FF
"Har tappat flera viktiga kuggar från fjolårets mästarlag men har också handlat tufft från de översta hyllorna, i den här klubben råder ingen brist på kontanter. Men jag påstår att MFF har hamnat på minus i spelartruppen, detta i kombination att man bantat något på antalet etablerade spelare och fyllt upp med fler lärlingar. Min gissning är att man tvingas handla på nytt i sommarfönstret för att kunna kombinera Champions league-kvalet med hösten i Allsvenskan.”

3) AIK
"Även här har det handlats med den stora börsen. Men det har skett ganska sent och det tar säkert en tid för Rikard Norling att få ihop det här manskapet, insatsen i Svenska cupens gruppspel var högst blandad och i semifinalen mot Djurgården direkt svag! Att sedan Nisse Johansson (hjärtsjukdom) och Jesper Nyholm (benbrott) sent försvunnit ur backlinjen ger Norling bekymmer som han knappast hade räknat med.”

4) Djurgårdens IF
"Har tappat några riktigt tunga profiler, poängspelarna Kim Källström, Gustav Engvall och Magnus Eriksson. Men de ska ersättas med ett starkare lagbygge, laget före jaget Och starten på året är utan tvekan lovande, det syns att Özcan Melkemichel haft ett år på sig att bygga en fungerande stomme. Och Andreas Isaksson håller fortfarande högsta klass i målet, det ger många poäng på en säsong."

5) IF Elfsborg
"Här finns det offensiva materialet. Men hur står det till i defensiven? Ja, den frågan måste nye tränaren Jimmy Thelin (från Jönköping) ha ställt sig mer än en gång innan han tackade ja till jobbet. Men är det något som Thelin kan så är det att se till att försvarsspelet funkar. Därför tror jag att Boråslaget får en bättre säsong än på länge och blir främste utmanare till topp 4-gänget.”

6) BK Häcken
”Ska bli svenska mästare inom fem år, så sattes klubbens målsättning inför förra säsongen. Det finns i alla fall inget som talar att man lyckas det andra året heller, dessutom tar det säkert tid för nye tränaren Andreas Alm att få ihop laget. Stabilt mittenlag med ett litet plus är mitt tips..”

7) Hammarby IF
”Det var nu resultatet skulle komma. Men precis som vanligt blev det lite stökigt på söder, tränaren Jacob Michelsen fick sparken och man tvingas börja om från början. Men ingen kan klaga på anslaget i satsningen och man har förstärkt in i det sista. Och kan Stefan Billborn som huvudansvarig tränare ena alla skarpa viljor är Hammarby ett av de bättre lagen i seriens mellanskikt. Men det kan lika gärna gå åt helvete, det vet alla som följt Hammarby genom åren.”

8) IFK Norrköping
”Lite tunnare för varje år, det är känslan när jag kollar in Norrköpings spelarmaterial. Klubben tappade många starka profiler under förra året och det känns som man inte lyckats fylla dom luckorna trots ett par namnkunniga förstärkningar. Jordan Larsson i par med Kalle Holmberg är dock ett spännande anfallspar men bakåt ser det lite svajigt ut.”

9) Örebro SK
”Varken fågel eller fisk, jag tycker att Örebro är Allsvenskans mellanmjölk. När det stämmer för laget spelar man underbar fotboll men det sker, tyvärr, alldeles för sällan för att man ska kunna utmana de bästa lagen mer än i enskilda matcher. Och det räcker inte,”

10) IFK Göteborg
”Dessvärre, alla änglasupportrar, bättre än så här är inte materialet, det är min bestämda uppfattning. Framförallt ser det riktigt risigt ut bland forwards. Jag tror det blir väldigt stimmigt på västkusten den här sommaren, ingen kommer att vara nöjd med det som visas upp på Gamla Ullevi. IFK Göteborg är en klubb på dekis!”

11) Kalmar FF
”Svårläst, resultatet hänger i första hand på hur mycket Rasmus Elm kan vara med. Utan Rasmus blir det så mycket sämre, det är alla överens om. Men på hemmaplan lär det ramla in tillräckligt med poäng för att smålänningarna inte ska behöva hamna i bottenträsket.”

12) Gif Sundsvall
”Tippad sist av fotbollsjournalisterna på upptaktsträffen men fullt så illa är det väl inte? Visserligen har i stort sett hela backlinjen försvunnit sedan förra säsongen men det (lilla) jag sett så här långt har inte varit så pjåkigt. Jag tror att Giffarna klarar sig tillräckligt bra för att klara sig undan nedflyttning även det här året. Den stora frågan är en helt annan: Hur länge räcker pengarna?”

13) Dalkurd FF
”Uppbrott från Borlänge, flytt till Uppsala men hemmaarena i Gävle. Är det verkligen en framgångsrik kombination för allsvensk fotboll.? Tillåt mig tvivla även om Dalkurd är så långt man kan komma från en vanlig fotbollsförening. Här finns massor av fotbollskunnande men jag tror det blir en tuff säsong för den här spännande nykomlingen som på fredagseftermiddagen vässade sin offensiv ytterligare ett snäpp när man gjorde klart med Mohamed Buya Turay från AFC Eskilstuna.”

14) IK Sirius FK
”Fjolårets charmiga nykomling som länge tillhörde täten i Allsvenskan föll som en sten under hösten och, tyvärr, finns det inte mycket som talar för att fallet är över. Jag tror på en tuff sommar på Studenternas!”

15) IF Brommapojkarna
”BP har försökt flera gånger men inte lyckats etablera sig i högsta serien. Det är målsättningen den här gången. Tillåt mig tvivla. BP är, och kommer att förbi, en alldeles utmärkt leverantör av talanger. Men inte ett lag för Allsvenskan den här gången heller.”

16) Trelleborgs FF
”Nja, det här ska väl inte kunna gå, inte ens med hjälp av Tjonga, förlåt, Vångavallen? Trelleborg har i mina ögon inte material för Allsvenskan.”

Fotnot: Så här spelas premiäromgången:
1 april: 15.00 Hammarby–Sirius, Häcken–Kalmar FF. 17.30 ÖFK–Djurgården, Trelleborg–IFK Göteborg.
2 april: 15.00 Norrköping–Brommapojkarna, AIK–Dalkurd. 17.30 Sundsvall–Örebro, Elfsborg–Malmö FF

 
 
18 Kommentarer:
Gäst: Hmm skrev | 26 Mar 2018 - 09:29
Lagerbäck tar ut Dennis i Norska landslaget men han är ÖFKs svagaste länk, enligt åtminstone en person, kul. Jag menar Lagerbäck är ju en sån som inte prioriterar det defensiva.
5
Gäst: Hm skrev | 25 Mar 2018 - 14:06
Ja ÖFK har säkert råd att köpa loss spelare från turkiska ligalag...

Vill också påminna att även om vårt B-lag slog Djurgården hemma så förlorade samma B-lag med 3-0 hemma mot AIK, kryssade hemma mot j-södra och Halmstad.
3
Gäst: Ö.s. skrev | 25 Mar 2018 - 13:21
Om Öfk anser sig behöva en defensiv kraft så ska dom ta in Felix Michel! En oerhört bra mittback.
0
Gäst: Ö.s. skrev | 25 Mar 2018 - 13:20
Om Öfk anser sig behöva en defensiv kraft så ska dom ta in Felix Michel! En oerhört bra mittback.
1
Gäst: Ö.s. skrev | 25 Mar 2018 - 13:15
Öfk kan nog vinna i år även om det blir nån eller ett par spelare som kommer säljas. Ingen är oersättlig och det var ett himla liv när Accam såldes till Helsingborg samma sak när Modou Barrow såldes, Öfk har fortsatt utvecklas och så kommer det att bli nu också om Ghoddos och Sema säljs. Klubben planerar för de och dom vet vad dom vill ha in. Förra året vann Öfk med en B uppställning mot Djurgården som kom med " stjärnor som Kim Källström, Jonas Olsson och Andreas Isaksson". Djurgården är bättre i år utan Kim Källström och i matchen mot AIK var väl också Jonas Olsson borta?
1
Gäst: Ö.s. skrev | 25 Mar 2018 - 12:59
Håller med, trots alla snitsiga kommentarer så var det tillfälligheter som avgjorde matchen, Malmö är något av en besvikelse sett till den spelartrupp dom har samt de nyförvärv de tagit in, Enligt experterna i kvällstidningarna och dito på fotbollsajterna så är det otroligt häftiga nyförvärv som anslutit! Det tycker jag inte man såg mycket till. Och deras forwards Jerimejf och Carlos Strandberg fick inte mycket uträttat. Dom måste få ut mer av laget och spelarna dom värvat in. Sett till helheten och matchen är deras dyra lag och trupp inte ett dugg bättre än Öfks betydligt billigare spelartrupp . Jag kräver mer av Malmös efter svenska mått mätt dyra trupp, nu vann man matchen , men inte på grund av att de var bättre utan på en ren tillfällighet.
5
Gäst: Tapas skrev | 24 Mar 2018 - 20:39
Verkligen inte om man ser vart vi kommer ifrån, men med tanke på den potential truppen sitter på kan det vara så. Slutar vi femma i allsvenskan 2023, då är jag lycklig!
3
Gäst: Hm skrev | 24 Mar 2018 - 17:15
Iofs inte dåligt med en 5:e plats i år heller!
3
Gäst: Tapas skrev | 24 Mar 2018 - 15:56
Klart man måste ta i beaktning vad som händer under sommaren när man tippar tabellen. Vilket gör det så svårt. Jag blir supernöjd vid en europaplats men har farhågor om en ny femteplats. Allt som allt är det viktigaste att folk går på matcherna och att vi fortsätter bygga den här klubben och ge den en chans att etablera sig i elitfotbollen.

Med det sagt, köp årskort!
5
Gäst: Alrik8 skrev | 24 Mar 2018 - 15:54
ÖFK har kanske allsvenskans bästa offensiva ytterbackar men defensivt räcker de inte till. Ett flagrant misstag mot Arsenal av en och ett av den andra mot Malmö.
Kommer Dino att räcka till?
1
Gäst: P skrev | 24 Mar 2018 - 14:39
Många av oss sitter såklart med väldigt tjocka ÖFK-glasögon, håller inte med om att vi sitter inne med starkaste spelartruppen men starkast startelva tror jag nog. Framförallt om vi ser på kontinuitet och en del individuell klass. Men att vi är starkt beroende av att hålla startspelarna friska och skadefria ska vi inte blunda för.

Som sagt, vad som händer i sommar kan vi bara spekulera i men per dags datum är vi stora utmanare om förstaplatsen.
4
Gäst: Agne Svärd skrev | 24 Mar 2018 - 13:24
Hej Zäta. Visst är glasögonen ÖFK-tjocka, det medges. Men ta startelvan mot MFF, ersätt Bergqvist med Tom Pettersson och Mensiro med exempelvis Tekie så får du ett riktigt hyggligt lag och på bänken kan du då välja bland spelare som Hopcutt, Gero, Bertilsson, Fritzson, Mukiibi, Bergqvist, Mensiro, Sonko Sundberg, Suljevic, Arhin och Kpozo. Aly Keita är inte series bästa målvakt men i par med Andreas Andersson räcker det långt bakom ett lag som kommer att äga betydligt mer boll än motståndarna. Medge att det ser riktigt intressant ut. Det här kan ingen annan klubb matcha, därav min optimism. Vad som händer efter sommarens VM är det ingen som vet, det får vi spekulera om när den tiden kommer. Som jag skrev, nu är nu och då är då.
9
Gäst: Jag skrev | 24 Mar 2018 - 12:50
noterar att den enda spelarkritiken som kallas mobbing och plockas bort på denna site gäller Dennis. Mycket märklig folkskillnad här. Läge att kamma till sig och lätta på lokalpatriotismen kanske.
1
Gäst: Zäta skrev | 24 Mar 2018 - 12:28
Trevlig analys men du har alldeles för tjocka ÖFK-glasögon på dig. Tänk på att denna match spelades i Östersund och matchbilden hade nog sett lite annorlunda ut nere i Malmö. Om ÖFK ska någon chans på guldet bör nog hemmamatchen mot MFF vinnas. Dessutom vill jag hävda att ett SM-guldvinnare lag inte kan ha Douglas B och Mensiro som startspelare. Dom verkar vara jättetrevliga och är ju habila spelare men allt för spel- och teknikbegränsade. Sedan är det ju det här med sommartransferfönsttet,om Ghoddos och Sema försvinner blir det tufft även om man då förstås får resurser att värva. MFF har ju med allsvenska mått mätt massor med stålar att förstärka truppen med om man tycker sig behöva. Hoppas på SM-titel gör vi dock självklart!
8
Gäst: Omg skrev | 24 Mar 2018 - 09:57
Om inte om hade funnits... Herregud!

skrattretande att så många öfkare inte kan ta en förlust. Svälj stoltheten och gå vidare. Malmö kanske inte var det bättre laget på Jämtkraft, men de vann. Sluta prata marginaler och vem som förtjänar vad.

Om ni ska hålla på så kan ni istället ta en titt på hur mycket ?medstuds? ni hade stundtals i Europa leauge. ?Om inte om hade funnits?... Så hade öfk aldrig tagit sig till Emirates
5
Gäst: Hm skrev | 24 Mar 2018 - 09:56
Hoppas du har rätt agne. Jag är dock skeptisk till att vi räcker ända fram. Jämför man oss med de andra tänkta topplagen så har vi väldigt tydliga svagheter och tyvärr är största svagheterna i backlinje och i målvakt vilket också brukar ge störst effekt på resultattavlan.

ÖFK har och har väl egentligen haft en stor svaghet på målvaktssidan enda sedan Connor ripley stack tillbaks till England. Dessutom har vi stora problem i vårt vänsterförsvar. AIK är urbota tråkigt att kolla på men är extremt kompakta och svårslagna. Malmö å sin sida har klass i alla lag delar och jag tror att såväl AIK som Malmö kan komma undan med uddamålssegrar även när prestationerna är sämre, något som ÖFK nästintill aldrig gör.

Mitt tips en fantastiskt bra tredje plats och Europaspel nästa säsong!
5
Gäst: Vill skrev | 24 Mar 2018 - 09:37
absolut inte se klubben falla men irriterar mig på nya hardcorefans som uttrycker den ena hypade och idiotiska kommentaren efter den andra på olika sociala medier.
Vänligen respektera en lång tradition av elitfotboll, vi är rätt färska i detta.
Angående tur och otur så är det väl så att om det inte jämnar ut sig över en säsong kallas det med all rätt oskicklighet.
7
Gäst: Marcus Widgren skrev | 24 Mar 2018 - 08:33
Något jag stör mig på inom fotboll är hur experter låter sig styras av resultatet för mycket när de analyserar en enskild match. Det finns knappt någon sport där slumpen har så stor inverkan i en enskild match som i fotboll. Helt enkelt för att det är så få målchanser och få mål. Stolpe ut eller stolpe in har inte med skicklighet att göra.

Samtidigt finns det en medial dramaturgi där det är många som vill skjuta ner ÖFK från sin piedestal just nu. Det är så det fungerar i Sverige, har det varit mycket positivt om ett lag då älskar folk att till sist se det falla.
16
 
Sök på fotbollz.se
   
  Från Forumet efter matchen mot Elfsborg  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:04  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Talangen som fått sitt genombrott - Nebiyou Perry  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:19  
 

Trissvinnaren mot Elfsborg: Nebiyou Perry

Aly Keita leder Trissen sammanlagt


Christer Nilsson gick upp till ledning i O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Årets bästa på hemmaplan räckte till ingenting  
  av Agne Svärd | 9 Aug 2020 - 23:22  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Bilder från ÖFK- IF Elfsborg 0-1 (0-0)  
  av Thord-Eric Nilsson | 9 Aug 2020 - 22:37  
 

Foto: Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
9 Aug 2020 - 21:45 Matchreferat UDDAMÅLSVINST FÖR ELFSBORG MOT ÖFK!
9 Aug 2020 - 21:22 Skottvilligt ÖFK i kväll
9 Aug 2020 - 21:03 Matchens bästa spelare
9 Aug 2020 - 20:16 Matchens viktiga händelse
9 Aug 2020 - 20:00 Matchens överraskning
9 Aug 2020 - 19:22 Matchens prestation(er)
9 Aug 2020 - 16:31 Startelvan i mot Elfsborg
9 Aug 2020 - 15:53 Fotboll söndag
9 Aug 2020 - 08:53 Inför matchen: ÖFK - IF Elfsborg
9 Aug 2020 - 08:50 Två ess i leken för Elfsborg
9 Aug 2020 - 07:59 Följ ÖFK - IF Elfsborg via fotbollz.se
8 Aug 2020 - 11:59 Tålamod - ÖFK
7 Aug 2020 - 23:15 Aly Keita övertygar stort
7 Aug 2020 - 16:47 Betraktelse av Miguel Exposito
7 Aug 2020 - 10:39 Lars Larssons Tankar
7 Aug 2020 - 08:30 Matchens överraskning - Nebiyou Perry
7 Aug 2020 - 00:33 ÖFK stal poäng i galen föreställning
6 Aug 2020 - 23:26 Matchreferat Snöpligt mål i slutminuterna och oavgjort - igen
6 Aug 2020 - 23:20 Se när Perry snurrar med halva Göteborgs försvar och Sonkos
6 Aug 2020 - 21:41 Matchens bästa spelare
 
 
 
Herrar
av: Mats El Kott | Idag - 15:52
Inte modig men står för s