meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
ÖFK Umeå FC
3 2

Läs mer... Läs mer...
 
Eskilsminne IF ÖFK

2020-02-23 16:30
Harrlyckans IP
 

 TVÅ MISSILER SPRÄCKTE ÖFK:S NOLLOR
av Agne Svärd
Publicerad 16 Apr 2018 - 00:35 

Äntligen, en kväll som gjord för att spela fotboll efter snö och minusgrader.
Äntligen, måltorkan är bruten efter 238 minuter i årets upplaga av Allsvenskan.
Äntliigen och det allra viktigaste, ÖFK tog första trepoängaren!

Medge att det har varit en trist vecka efter 3–0-förlusten mot Dalkurd. Det var inte bara siffrorna som sved, prestationen var heller inget vidare. Och varje gång som den allsvenska tabellen skymtat förbi har det negativa intrycket förstärkts; ÖFK sist med noll poäng och noll gjorda mål efter de inledande två omgångarna
Kort sammanfattat: Det var inte kul, typ.

Efter 2–1 mot IFK Göteborg känns det bättre, mycket bättre. Nu är ÖFK med i matchen igen.
Men det skulle behövas två riktiga missiler för att modet och hoppet skulle komma tillbaka.
# 58:e minuten: Curtis Edwards lossar högerbössan från 27 meter. Bollen seglar i 124 km/tim (enligt Cmore) in i Göteborgsmålvakten Pontus Dahlbergs högra kryss. Det var en fruktansvärd projektil som ”Sheriffen” skickade i väg. Det är så en nolla ska spräckas!
# Sex minuter senare: Saman Ghoddos får skottutrymme i vänsterläge, 28 meter från mål. Ghoddos gör som så många gånger förr, tar några snabba steg in i banan, skjuter från höften med en kort pendelrörelse och Pontus Dahlberg hinner inte hitta igen den vobblande bollbanan. Mycket vackert men knappast otagbart.

Där och då såg det ut att vara avgjort, Göteborg var skadeskjutet och nästan besegrat. Men 2–0 är inget som är hugget i sten när ÖFK är en del av föreställningen.
Ett misslyckat utspel av målvakten Andreas Andersson gav gästerna chansen att komma in i matchen på nytt när Mix Diskerud tryckte in reduceringsbollen från nära håll i den 71:e minuten.

Mycket kan sägas om ÖFK:s sätt att involvera målvakterna i uppspelsfasen. Vi har vant oss vid att det, ibland, ser rätt våghalsigt ut, det är lite av hasard över det hela.
Med Aly Keita är jag nästan alltid trygg, han är en av seriens skickligaste målvakter med fötterna. Men när Andreas Andersson vaktar buren ser det stundtals livsfarligt ut, Andreas är inte lika duktig passningsspelare och har inte samma speluppfattning som Keita.
Därför; när Potter väljer att spela med Andreas Andersson (utmärkt i det ”traditionella” målvaktsjobbet) måste man samtidigt avstå den här typen av uppspel. Man får helt enkelt inte sätta Andreas i de här situationerna.
Den här gången kom man undan med ett baklängesmål och blotta förskräckelsen! För närmare än så här kom aldrig Göteborg.

Målvaktsbytet var en av de förändringar som Graham Potter vidtagit sedan förlusten mot Dalkurd. Nytt var också att Noah Sonko Sundberg fick göra allsvensk ÖFK-debut till höger i backlinjen, Douglas Bergqvist delade det centrala mittenjobbet med Brwa Nouri medan Curtis Edwards den här gången fick en mer offensiv roll än på länge.
Ändringarna utföll sådär;
# Sonko Sundberg var stabil i sin kantroll men känslan var att han sprang omkring med handbromsen åtdragen. Här finns mer att ta av!
# Douglas Bergqvist blandar och ger. Hans attityd och kampvilja är topp-5 i Allsvenskan, hans långa passningsspel är förlösande i vissa situationer men Douglas slarvar i det korta spelet och har svårt med tempot. Det måste finnas bättre lösningar på mitten, det är min bestämda uppfattning.
# Curtis Edwards klarade även den här rollen men jag vill helst se honom i en offensiv mittfältsposition. Därifrån kan han sticka in bollarna bakom motståndarens backlinje. Och därifrån kan han få bästa utrymmet för sin fina skottfot!

Några övriga noteringar;
# Ken Sema var planens kung, briljant i första halvlek, lite mer anonym efter paus. Den här gången var Sema offensiv i sina attacker, han utmanande sin bevakare (ofta mer än en…) med fart. För Göteborgs vänsterback Victor Wernersson blev det en mardrömskväll på jobbet…

# Saman Ghoddos var också en ständig källa till oro för Göteborgsförsvaret.

# ÖFK:s försvarslinje var lite väl spretig i den första halvleken, ett par gångar uppstod luckor mellan Sotirios Papagiannopoulos och Tom Pettersson och det är jag inte van vid att se. Det gav bland annat Tobias Hysén en jättemöjlighet efter en kvart men där räddade Andreas Andersson storartat!

# Men ÖFK:s spel lider fortfarande av att man inte är tillräckligt precisa. Många fina omställningsmöjligheter slarvas bort i svagt passningsspel. Den här gången var Brwa Nouri och Douglas Bergqvist de största syndarna, Curtis Edwards, Saman Ghoddos och Jamie Hopcutt missade också när chansen fanns att hota ett Göteborg i obalans.
När ÖFK får ordning på det här behöver man heller inte förlita sig på skarpskyttar som Edwards och Ghoddos för att såra sina motståndare!

Till sist; nu är det tätt på given. Match borta mot Kalmar FF redan på onsdag och på lördag kommer Örebro SK till Jämtkraft arena. Räkna med en helt annan tabell om en vecka!

 
 
5 Kommentarer:
Gäst: Tapas skrev | 17 Apr 2018 - 00:56
Säg en klubb som Isaksson spelade i där spelfilosofin ens liknade ÖFKs.
6
Gäst: Hm skrev | 16 Apr 2018 - 21:39
Samtidigt så tränade Isaksson på detta i 20 år utan att lära sig överhuvudtaget. Antingen har man det eller så inte.
0
Pman skrev | 16 Apr 2018 - 16:45
Hej Agne. Visst, i stundens hetta gäller det att avgöra och fatta ett snabbt beslut: passa eller skjuta långt och försöka nå en kompis längre fram. Gäller samtidigt att medspelarna gör sig klart spelbara förstås. Skickligheten och omdömet kommer med övning och erfarenheter av skarpa situationer i matcherna. Jag menar bara att Andreas säkert ännu inte nått inkompetensnivån där man inte längre kan lära sig saker och bli bättre.

I mina ögon är Andreas en strong kämpe som inte knäcks så lätt. Snarare verkar han vara väl medveten om sina misstag, bli taggat av vetskapen om sådant och vill jobba på att förbättra sitt spel.

Med all respekt för dina värdefulla erfarenheter som avspeglas i allt vad du skriver så tror jag att han också har en bra målvaktstränare som kan lära honom att fortsätta utveckla passningsspelet och lära sig värdera att avstå de gångerna när det är mindre lämpligt.
8
Gäst: Agne Svärd skrev | 16 Apr 2018 - 11:53
Hej Pman. Man måste välja sina strider... Det finns möjligheter för Andreas att delta i passningsspelet men det finns också lägen där man sätter honom i klistret. Som i går vid alltför många tillfällen. Det tror jag inte alls är utvecklande, det ger hellre ett knäckt självförtroende. I Allsvenskan har man inte råd med den här typen av misstag, i alla fall om man, som ÖFK, har ambitionen att vinna hela serien. Jag talar här av egen erfarenhet, 25 år i en målbur och som målvaktsinstruktör hjälper en del. Och jag gillade att använda fötterna...
9
Pman skrev | 16 Apr 2018 - 10:00
Håller med om det mesta som Agne skriver förutom anmärkningar på målvaktsspelet.
Det respektlösa och precisa passningsspelet som Aly Keita (för det mesta) behärskar så bra, är en av komponenterna i ÖFK's speluppbyggnad - även om det stundtals tar både andan ifrån en och sänder chockvågor av rysningar nedför ryggraden.

Många tycker att det moderna målvaktspelet innebär mera än att bara långsparka iväg bollar och hoppas på det bästa.

Är det dumt att tro, att Andreas, som är ung, kan träna och lära sig behärska det? Kan inte även han få rutin och självförtroende och bli en mästare på det? Därför tycker jag att även han ska fortsätta med det. Han lär väl stå fler gånger nu i fortsättningen och även han kommer bli en viktig pjäs i kommande europaäventyr.

I övrigt lär det vara fler än målvakterna som kommer än intensivare träna på att förbättra sitt passningsspel antar jag.
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Förre ordföranden Rolf Lohse tillbaka till ÖFK?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:06  
 


Nja, men kunde tro det, men riktigt så var det inte.

Bilden: Rolf Lohse. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Ken Sema fick hjälpas av plan  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:14  
 


Det hände i dagens match mot Bologna på bortaplan

 
  Läs mer...  
 


 
  Inför matchen: Eskilsminne IF - ÖFK  
  av Kim Sunding | Igår - 17:39  
 

Äntligen tävlingssäsong igen! Vilket lag blir det som avancerar från Svenska Cupens grupp 6?

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK och Puls8 gör ett gemensamt uttalande  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:16  
 

"Felaktig information har läckt ut till media utan tillstånd från ÖFK eller Puls8."

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 11:15 ÖFK - Vi vi vill inte återuppleva den 23 februari i fjol
21 Feb 2020 - 23:08 Stor talang provtränade i dag
21 Feb 2020 - 17:53 ÖFK:s utländska '15- miljonersföretag ' har yttrat sig
21 Feb 2020 - 17:42 Lena Johansson ytterligare ett namn nominerad till ÖFK:s sty
20 Feb 2020 - 23:09 Falkarna välkomnar valberedningens förslag
20 Feb 2020 - 20:14 Valberedningens förslag vinner respekt
20 Feb 2020 - 17:13 Valberedningens förslag till ny styrelse i ÖFK
20 Feb 2020 - 13:21 Tre dagar till Svenska Cupen
19 Feb 2020 - 21:06 Eskilsminnes båda mittbackar skadade
19 Feb 2020 - 17:34 Morfar var med och startade idrottsföreningen Eskilsminne
19 Feb 2020 - 10:18 Konstgräs för ÖFK mot Eskilsminne
19 Feb 2020 - 09:43 ÖFK möter Skånes största Fotbollsförening
18 Feb 2020 - 22:12 Lars Larssons Tankar
18 Feb 2020 - 22:11 Östersund cupladdar med skidtävling
18 Feb 2020 - 13:23 Jerell Sellars tränade i igen
17 Feb 2020 - 22:11 Startelvan, öppet krig, utlovade miljoner & ett raserat läkt
17 Feb 2020 - 20:56 Förre ÖFK- backen Gabriel Somi åter i Sverige
17 Feb 2020 - 14:57 Resultat från träningsmatcher
17 Feb 2020 - 14:34 Alla klara övergångar i allsvenskan
16 Feb 2020 - 21:52 Intervju med Simon Kroon efter vinsten mot Umeå FC
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 18 Feb 2020 - 19:55
Det är verkligen bra att vi får en
Övrigt
av: YES! | 13 Feb 2020 - 10:52
https://www.stadiumteamsales.se/ifk