meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
2 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IF Elfsborg

2020-08-09 17:30
Jämtkraft Arena
 

 TIONDE RAKA, GHODDOS TILL FRANKRIKE & KPOZOS GLÄDJE
av Agne Svärd
Publicerad 12 Aug 2018 - 23:17 

# Jag tar det viktigaste; ÖFK vinner med 2–0 mot Kalmar FF, spelar den tionde raka matchen utan förlust (åtta segrar och två oavgjorda) och är i högsta grad med i titelracet!

# Den stora snackisen; Saman Ghoddos reser till Frankrike för att diskutera sin framtid med Ligue 1-klubben Rennes (femma förra säsongen). ÖFK har accepterat det franska budet, nu gäller det för Ghoddos att fixa de personliga detaljerna.

# Och till sist, det kanske allra roligaste; Patrick Kpozo, 21-åringen som nu gör sin andra säsong i ÖFK, har verkligen inte gjort några större avtryck, förrän nu: assisterade till Saman Ghoddos 1–0 och nickade själv in 2–0 på pass från Ghoddos. Oj, så lycklig han var efter slutsignalen, gladare spelare var det länge sedan jag såg på Jämtkraft arena (och då har jag ju sett några under de här fantastiska ÖFK-åren). Och jag tror att lagkamraterna var lika glada för Kpozos skull. Här visade det sig att hårt jobb lönar sig...

Men, vi måste ta det i rätt ordning. Det var länge inte mycket som talade för ännu en ÖFK-framgång den här eftermiddagen. Gästande Kalmar FF bestämde matchbilden, hög press från minut ett gjorde att ÖFK aldrig fick igång sitt passningsspel, det fanns varken tid eller alternativ när backlinjen försökte hitta uppspelsvägar.

Hemmalaget, som valde att starta med Saman Ghoddos på bänken efter en strulig vecka, uppträdde närmast krampaktigt, det gick för sakta och marginalerna var för små. Den så fina sommarformen tycktes bortblåst med västanvinden.

Så såg det ut i närmare en timme.

Men några byten skulle ge en ny bild:

# 59;e min: Dino Islamovic ut, Hosam Aiesh in.

# 63:e min: Rasmus Elm ut, Adam Hallberg in.

Det förändrade spelet, helt: ÖFK fick nya uppspelsvägar och en spelare (Aiesh) som själv kunde spränga Kalmarförsvaret. Samtidigt plockade Kalmar bort sin regissör på mitten.

Ytterligare ett par byten satte spets på hemmaspelet:

75:e min: Simon Kroon ut, Saman Ghddos in.

87:e min: Douglas Bergqvist ut, Patrick Kpozo in.

En minut senare (88:e) kom ÖFK:s ledningsmål: Aiesh till Kpozo till Ghoddos och 1–0 satt i burhörnan till vänster om Kalmarmålvakten Lucas Hägg Johansson.
Och i den första övertidsminuten punkterades matchen: Aiesh till Ghoddos till Kpozo och 2–0-segern var spikad!

Aiesh, Ghoddos och Kpozo, de tre som byttes in, låg alltså bakom båda målen. Det är då man brukar geniförklara tränaren...

Några noteringar och funderingar;

# Bäst i hemmalaget, än en gång, målvakten Aly Keita. Visserligen hade Kalmarspelarna förfärligt svårt att träffa målet med sina skott men Keita var stabil och två räddningar på nick var av bästa märke och gav definitivt ÖFK chansen att vinna matchen.

#Tom Pettersson var tillbaka, direkt efter ett omtumlande dygn på BB (andra barnet, grattis) och var precis så stark som behövs i den här typen av matcher. Tom var försvarets rese.

# Tesfaldet Tekie och Curtis Edwards har i sommar skämt bort oss med att briljera på mitten. Det gjorde dom inte den här gången, tvärtom blev de ofta överspelade av listiga gäster som kunde plantera sina bollar mellan ÖFK:s mittfält och backlinje. Anledningen är enkel; tredje mittfältskuggen (Douglas Bergqvist) räcker helt enkelt inte till. Douglas kämpar och sliter, fine, men saknar tajmingen och deltar alldeles för lite i spelet, inte minst i den så viktiga rollen.
Jag säger bara: Välkommen Rewan Amin! (Men känn ingen press...)

# Simon Kroon, Dino Islamovic och Jamie Hopcutt bildade anfallstrio. Det märktes att det var deras första försök tillsammans... Kroon fick inte mycket att jobba med den här gången men hade inte samma tryck i steget som i debuten nere i Borås, Islamovic såg ut att ha rostat ihop under skadeuppehållet medan Hopcutt hade laddat med lösplugg. Engelsmannen sprang sig till en hel del fina lägen, all cred för det, men avslutningarna var för dåliga, några riktigt svaga.

# Jag skrev för några veckor sedan att Ian Burchnall borde testa Patrick Kpozo i en offensiv roll till vänster när Ken Sema lämnat för Watford i Premier league. Kpozo fick nu chansen i sex minuter. Det blev ett mål och en assist... Jag tycker att Kpozo kan få fler möjligheter i den rollen med en back bakom sig som trygghet (alltså inte i någon wing back-position), inte minst med tanke på att vassa forwards har lämnat och några av dem som är kvar ser hopplöst formsvaga ut! Kpozo har egenskaper som ÖFK kan ha stor nytta av – redan i höstens guldjakt!

# Saman Ghoddos ser nu ut att vara definitivt förlorad, franska Rennes är den troliga nya adressen. Det går knappast att regissera ett bättre avslut. Ett inhopp på en drygt kvart, mer behövdes inte för att ge ÖFK ännu en seger. Det är inte utan att jag fäller en tår över konstaterandet att Ghoddos nu drar vidare efter tre år i Östersund. Det är en makalöst bra fotbollsspelare, han har väl allt i sin verktygslåda, som bjudit mig och alla andra på många högtidsstunder. Jag bugar allra ödmjukast och säger lycka till!
Det ska bli ytterst spännande att få följa Ghoddos på hans vidare resa och se hur långt den sträcker sig.

Till sist: Sportbladet konstaterar på söndagen i en stor sammanställning att ÖFK har gjort ett ganska svagt sommarfönster och delar ut futtiga två plus. Samtidigt ger man Djurgården fyra plus för deras insatser på transfermarknaden. Svaret kom per omgående; ÖFK-Kalmar 2–0, Häcken–Djurgården 5–0... Fjunisarna på Sportbladet hade nog glömt att titta på sommarens resultat när man gjorde sin betygssättning...
Ett har jag i alla fall lärt mig: Det är verkligheten som gäller, inte kartan!

 
 
38 Kommentarer:
Pman skrev | 18 Aug 2018 - 19:11
@Klas, ingen idé att slösa energi på han med signaturen Hm. Han verkar inte kunna få nog av att ständigt avreagera sin frustration över att Dennis redan som tonåring klarade steget upp till ÖFK's A-lag medan han själv aldrig kom så långt.
90
Gäst: Klas skrev | 14 Aug 2018 - 16:51
Märker att du inte förstår Hm. Ett råd, va tyst här till du får mer koll. En idé, kika igenom hela förra matchen, och skriv ner samtliga aktioner Dennis gör, då skapar du dig en mer objektiv syn. Sedan gör du samma sak med tex Ronald, Telia, Kroon och curtis, och jämför sedan lyckade och misslyckade aktioner. Du kommer bli överraskad över resultatet när du inte kan koppla på dina fördomar om spelarna.
12
Gäst: Jahaja skrev | 14 Aug 2018 - 15:57
@Erik

Jag tror inte att du känner dig kränkt heller. Däremot känner jag igen retoriken. "Jag skriver bara vad jag tycker"

Det är många som gör det och den gemensamma faktorn för någon som måste påpeka att man bara skriver vad man tycker brukar vara att hen inte är så fruktansvärt klipsk. Sad bad true.
5
Gäst: Du är dig lik Hm skrev | 14 Aug 2018 - 15:22
En sista kommentar från mig. Jag har inget som helst släktskap med någon i ÖFK men jag känner starkt för klubben o spelarna.
7
Gäst: Erik skrev | 14 Aug 2018 - 15:19
@Jahaja

Så du tycker alltså att jag verkar kränkt?
Säger ju en del om dig, vad jag kan se så är det ju exakt alla andra som blir kränkt
då man skriver något negativt om någon/någonting.

Jag är inte kränkt för fem öre, jag skriver vad jag tycker, Thats it
2
Gäst: Lars skrev | 14 Aug 2018 - 15:04
Att skriva anonymt och nästan förfölja och förolämpa vissa spelare är nog ett av det fegaste man kan göra
12
Gäst: Hm skrev | 14 Aug 2018 - 15:01
Var som väntat kritiken mot vår allsmäktiga vänsterback som sved alltså. Men Klas vad är det som kollektivt faljerar när vår vänsterback slår bort passningar gånger med huvudet och inte springer hemåt? Vad är det som kollektivt inte fungerar när alla målchanser motståndarna skapar kommer från vår vänsterkant.

Fortfarande ingen som tagit illa vid sig av kritiken mot dino och Douglas. Min teori om att hela släkten skriver här lever kvar.
2
Gäst: Du är dig lik Hm skrev | 14 Aug 2018 - 14:55
Jag tyckte det var viktigt att visa på att inte alla tycker som Hm (o Erik). Därför kan de inte få stå oemotsagda. När man skriver på fotbollz, eller på vilket nät som helst, gör man det med respekt för enskilda individer. Därmed är mitt syfte nått.
3
Gäst: Klas skrev | 14 Aug 2018 - 14:02
Exakt sådana kommentarer som Hm drar är vad alla härliga staketexperter också gör. Efter några enskilda situationer skapar man sig en bild. Ingen analys kring dessa situationer, ingen kunskap om hur lagspel förs eller att en motståndare faktiskt också kan göra nått bra. Dennis har sannolikt flest starter under Potter, och Ian har startat han i samtliga matcher, lägg därtill att det inte värvat någon direkt spelare som ska konkurrera nu eller på sikt med Dennis. För mig visar det på raka motsatsen av vad Hm försöker säga från staketet.

Så enklast är att låta dessa män vräka ut sig sina kommentarer och låtsas som att det regnar. För det enda de bevisar med sina kommentarer är hur lite de kan om fotboll. Och eftersom man kan så lite, så förstår man heller inte att man inte kan något. Helt enkelt oförmögen att förstå sin inkompetens.
18
Gäst: Jahaja skrev | 14 Aug 2018 - 13:35
Kanske Erik och Hm gick i samma klass i livets hårda skola? Börjar se likheter med andra kränkta män.

Heja Svärje friskt humör!

10
Gäst: Erik skrev | 14 Aug 2018 - 11:14
Aja baja!

Inget negativt får skrivas, det bör du veta vid det här laget!

VI vann ju senast, då får man ju inte klaga på nåt.

Sen att det inte berodde på vårat spel, utan mer på Keita, Kalmars oförmåga att göra mål och att Ghoddos är 10 gånger bättre än alla andra tillsammans hör inte hit.
3
Gäst: Hm skrev | 14 Aug 2018 - 11:04
Ok. Det är skamligt att en 20-årig grön högerytter i Kalmar kan ha sådan lekstuga med en vänsterback i ett allsvenskt topplag.

Läste att Flores tidigare spelat vänster wingback och jag hoppas innerligt att tanken är att han ska ta den positionen även i ÖFK.
Min åsikt är att Douglas är för långsam i båda riktningar (framåt med bollen och bakåt i defensiva omställningar. Ändå mindre orolig där då Amin kommer ta den positionen. Dino gjorde absolut ingenting under den tiden han var på planen. Där behövs uppryckning på alla plan. Ser ingen ersättare i truppen så hoppas han steppar upp till vårformen (sena matcherna).
5
Gäst: Patetiskt skrev | 14 Aug 2018 - 09:27
Faktum är att du ger VÅRA spelare ökennamn, då går du för långt och då måste jag säga till.

Våra hjältar ska absolut kritiseras när det går tungt eller gjort en icke godkänd insats. Peka ut brister, diskutera vad denne gör dåligt, säg att insatsen var katastrof. Vi alla här har olika uppfattningar om våra spelare vilket leder till diskussion, vilket är toppen. Det är väl därför vi är här från början?
2
Gäst: @Kalmar fan skrev | 14 Aug 2018 - 00:15
De flesta av oss är oerhört stolta och glada över framgångarna här uppe.
Vi har dessvärre, som de flesta lag tror jag, några bittra besserwissrar som gång efter annan bara måste hitta något/någon att klanka ned på.
Som Kindberg sa i en intervju med Erik Niva tror jag det var, även fast vi vinner champions league kommer de fram och ska berätta vad som görs fel, det får vi bara leva med.
22
Gäst: Kalmar fan ! skrev | 13 Aug 2018 - 23:17
8 vinster 2 oavgjorda sista 10 matcherna !!!!! Då väljer man att gnälla på spelare i laget. Vi är många runt om i Sverige som skulle vara oerhört stolta över detta. Men i Östersund väljer man att såga halva laget, vad är ni för bedrövliga supporters.
31
Gäst: Haha skrev | 13 Aug 2018 - 20:55
Har garanterat både spelat och sett mer än dig. Mogen kommentar.
19
Gäst: Erik skrev | 13 Aug 2018 - 20:42
Gav ris o ros var väl exakt vad jag gjorde till Dogge!

Skiter fullständigt i om någon tar mig seriöst eller inte.

Antar du är en ”bögtummesökare” som aldrig någonsin sett en
fotbollsmatch innan ÖFK gick upp i AS
3
Gäst: Jo skrev | 13 Aug 2018 - 20:04
Det var faktiskt någon som försvarade Dogge också, men kanske var det i en annan tråd? Håller med om Dennis andra halvlek igår. Men förra matchen var han enligt mig en av de bästa vilket även riksmedia uppmärksammade. Men det såg givetvis inte Hm och Erik. Det kan vara trevligt att både kunna ge ris och ros, tror man blir tagen mer på allvar då.
16
Gäst: Hm skrev | 13 Aug 2018 - 17:53
Men gråt få en skvätt och gå inte in på ett fotbollsforum om du är så lättstött.

Jag skriver vad jag vill och jag skriver vad jag ser på planen. Rundningsmärke är ett snällt ord för att beskriva hans andra halvlek. Var ingen som reagerade på att jag skrev att dino och Douglas var katastrofalt dåliga igår.
8
Gäst: Patetiskt skrev | 13 Aug 2018 - 17:08
Erik och hm, läs det här. Kan vara bra för er.

Vuxenobbning är ett dolt men välkänt problem på många Svenska arbetsplatser. Mobbning på jobbet är något som chefer och arbetskamrater ofta blundar för. En vanlig definition av mobbning är att det är en fysisk, verbal eller psykologisk attack, eller ett övergrepp som avser att skapa rädsla, stress, eller tillfoga skada hos offret. Man kanske inte blir bekräftad eller uppmärksammad för sina idèer på samma sätt som andra i arbetslaget. Den som mobbar kan utsätta personen framför kollegor, påpekar brister. Mobbaren får ofta med sig andra i sin kränkande behandling och det är inte ovanligt att det blir en gruppmobbning och utfrysning mot personen.

17
Gäst: Du är dig lik Hm skrev | 13 Aug 2018 - 16:59
Nu känner jag igen dig Hm. Du har haft en längre bra period men nu är du tillbaka på en nivå där du tidigare har varit. Du älskar att klandra enskilda spelare och det riktiga lågvattensmärket är när du beskiver någon som "rundningsmärket". Det är riktigt svagt!
22
Gäst: Erik skrev | 13 Aug 2018 - 15:33
Vad har förra omgången att göra med den här omgången?
4
Gäst: ?? skrev | 13 Aug 2018 - 14:55
Och ändå blev han uttagen i veckans lag förra omgången, märkligt!
3
Gäst: Erik skrev | 13 Aug 2018 - 14:49
Jaha han som var och köpte korv ett antal gånger under matchen, då är jag med.
1
Gäst: Hm skrev | 13 Aug 2018 - 14:24
Ja det är inte där det brister. dogge passar också som inhoppare om vi ska stänga matchen sista kvarten.

Rundningsmärket syftade jag mer på han som blev rundad av kalmars högerytter hela andra halvlek
3
Gäst: Erik skrev | 13 Aug 2018 - 13:41
Älskar Dogge för hans inställning, en sann krigare.

MEN, tyvärr räcker han inte för nivån. Som du skriver så är han ett riktigt rundningsmärke.
Men nu fixar väl Amin biffen får vi hoppas,
2
Gäst: Hm skrev | 13 Aug 2018 - 13:32
håller med! Var rätt många som hade det tungt igår faktiskt: Dino, Douglas, "Rundningsmärket", hopcut och Edwards bör man kunna förvänta sig mer av.
2
Gäst: Erik skrev | 13 Aug 2018 - 13:18
Ja jag tyckte också Dino var lite på uppgående ett tag, men nu ser han ju totalt ointresserad ut och igår hade han inte många rätt.

Men kan ju hoppas det är skadan som spökat lite och att det lossnar för han igen.

Hopcut funkar bra som inhoppare, men inte som startspelare i ett lag som ska vinna allsvenskan,
1
Gäst: Hm skrev | 13 Aug 2018 - 13:06
Tror mycket av vårt offensiva spel kommer hänga på tekie och Edwards centralt.

Förhoppningsvis kan vi lira med aiesh och Kroon på varsin kant och svagheten kommer bli den centrala positionen längst fram. Jag ger inte upp mina förhoppningar om dino, han hade några riktigt vassa matcher i våras innan skadan och är en bra avslutare. Har tyvärr gett upp hoppet om hopcut.
3
Gäst: Erik skrev | 13 Aug 2018 - 11:51
Frågan är vem som ska göra målen och assisten nu när Ghoddos är borta?

Hopcutt är iskall, Dino likaså.
Sellars verkar inte ens nära.
1
Gäst: Hm skrev | 13 Aug 2018 - 11:21
Korkad kommentar. Finns ju inga alternativ för tränarna. De alternativ som funnits (mensiro, fritzon) är ju alldeles alldeles för dåliga

I och med inträdet av Amin har Douglas nu en enkelbiljett ut ur startelvan (åtminstone som mittfältare).
6
Gäst: C skrev | 13 Aug 2018 - 10:51
Då är det väl inte Dogge man ska klanka er på, borde väl ( om man nu gillar att klanka ) fd tränare Potter och Burchnall vara de man ska ifrågasätta. Det är ju ändå dom som tar ut laget, eller hur ?
3
Gäst: Hm skrev | 13 Aug 2018 - 08:52
För tydlighetens skull så är det mukiibii som hittar ghoddos i djupet på 2-0 målet och inte aiesh.
3
Gäst: Dagisfröken skrev | 13 Aug 2018 - 08:28
Kära läsare
Dessa spelare måste lära sig att ta öppen kritik
Det ingår i jobbet
De har lön för det
Det är risktillägget som spelaren får i sina löner.
Annars kan dom ju byta jobb och få vanlig dagislön.
Annars tycker jag att Doglas gör sitt jobb men har inte den form han hade för ett år sedan
Framför allt i passningsspel ett.
7
Gäst: Ff Djurgårdare skrev | 13 Aug 2018 - 08:18
I Djurgården är det mycket snack och lite verkstad
Dom vill gärna ha rubrikerna och uppmärksamheten men orkar inte stå upp till det
Spelarna söker sig dit och tyvärr är det en del av dem som gärna vill stå i glansen kring klubben
Och inte ta grovjobbet.
Känns som spelare som kommer dit tappar fokus på fotbollen.
5
Gäst: Erik skrev | 13 Aug 2018 - 08:06
Han kanske inte heller tycker Dogge är tillräckligt bra för den här nivån, men att det handlade om att man får klanka ner på spelare i krönikor medans det tas bort kommentarer annars när nån skriver något negativt om spelare.
4
Gäst: Hm skrev | 13 Aug 2018 - 07:34
trött på att läsa den sanning som alla ändå kan se?

om du nu ska försvara douglas insatser vad är det du ser som ingen annan uppmärksammar?
15
Gäst: ÖFK:are skrev | 13 Aug 2018 - 05:43
Haldo du som är bra på att plocka bort kommentarer på forumet. Nu börjar jag att tröttna på denna krönikörs fortsatta klackande nedvärderande kommentarer vad gäller Berqvist.
Gång på gång!
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  Aly Keita övertygar stort  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:15  
 

Trissvinnaren mot IFK Göteborg: Aly Keita

Aly Keita drar ifrån sammanlagt i Trissen


Joel Wessman
i delad ledning med Alf i O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Betraktelse av Miguel Exposito  
  av Miguel Exposito | Igår - 16:47  
 

Miguel Exposito

 
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:39  
 

Vad menar jag med att det har tagits ett steg framåt eller kanske flera små till och med?

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens överraskning - Nebiyou Perry  
  av Johan Dillner  | Igår - 08:30  
 

Johan Dillner

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 00:33 ÖFK stal poäng i galen föreställning
6 Aug 2020 - 23:26 Matchreferat Snöpligt mål i slutminuterna och oavgjort - igen
6 Aug 2020 - 23:20 Se när Perry snurrar med halva Göteborgs försvar och Sonkos
6 Aug 2020 - 21:41 Matchens bästa spelare
6 Aug 2020 - 20:53 Matchens prestation(er)
6 Aug 2020 - 14:35 Startelvan mot IFK Göteborg
6 Aug 2020 - 13:18 Inför matchen: IFK Göteborg - ÖFK
6 Aug 2020 - 11:00 Glad nyhet inför IFK Göteborg - Rewan Amin tillbaka
6 Aug 2020 - 08:57 Följ matchen IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
6 Aug 2020 - 08:55 - Att komma tillbaka till ÖFK,skulle vara det bästa för mig
5 Aug 2020 - 14:52 IFK Göteborg kommer med sitt nyförvärv till mötet med ÖFK
5 Aug 2020 - 14:29 Snabba nyheter
5 Aug 2020 - 10:22 Två lag i behov av poäng möts i morgon.
4 Aug 2020 - 22:50 Graham Potter intresserad av Ken Sema?
4 Aug 2020 - 19:17 ÖFK:s julimånad
4 Aug 2020 - 09:54 Isac Ssewankambo tar för sig mer och mer - blev Trissvinnar
3 Aug 2020 - 20:16 Forwarden Malcolm Stolt tar steget upp till ÖFK
3 Aug 2020 - 09:21 Höjdpunkter Varberg - ÖFK
2 Aug 2020 - 22:32 Jag blir så glad när vattenbärare blir hjältar
2 Aug 2020 - 21:10 Matchreferat Ludvig Fritzon - poängräddare i slutsekunderna
 
 
 
Herrar
av: Hängiven | 6 Aug 2020 - 21:33
Trög start med ett lite otursmål i