meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Mjällby AIF
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Falkenbergs FF Östersunds FK

2020-07-11 15:00
 

 BURCHNALLS JOBB BLEV OMÖJLIGT NÄR ALLSVENSKAN SKULLE AVGÖRAS
av Agne Svärd
Publicerad 28 Okt 2018 - 23:45 

Utan att grotta ned mig i de avslutande tre omgångarna i Allsvenskan så är det väl nu klart, även i det teoretiska utfallet, att ÖFK inte kommer att ta någon av de Europaplatser som finns att spela om.
Söndagskvällens 4–2-förlust mot Norrköping var väl den definitiva spiken i ÖFK-kistan.
Men, som jag skrev redan förra helgen efter 0–2 mot Häcken; verkligheten har nu sprungit ikapp ÖFK. Materialet räcker inte längre för att konkurrera med dom bästa; spelarförluster och skador har gjort tränaren Ian Burchnalls jobb mer eller mindre omöjligt.
Valmöjligheterna var borta när Allsvenskan skulle avgöras, Burchnall får försöka pussla ihop resterna av den trupp som finns kvar och det är ett trist konstaterande.

I mötet med Norrköping lyckades man inte ens fylla bänken (det har ju hänt tidigare i höst), två platser var tomma och om jag förstår saken rätt var det väl heller aldrig tänkt att Ronald Mukiibi skulle användas, han bara markerade sin närvaro.
Men trots detta dystra faktum så tycker jag att ÖFK gjorde en bättre insats på Östgötaporten än senast mot Häcken på Hisingen. Första halvan av båda halvlekarna var bra med tanke på förutsättningar och motstånd och det var faktiskt match i 75 minuter innan domaren Mohammed Ak-Hakim bestämde sig för att spela huvudrollen, gav Norrköping en billig straff som gjorde att 2–1 blev 3–1 och ÖFK var ett slaget lag.

Alltså; vi är många som konstaterat att standarden på den allsvenska domarkåren är sämre än på många år (och det vill inte säga lite...). Det är bekymmersamt, otroligt bekymmersamt Al-Hakims insats den här kvällen är bara ytterligare ett exempel på eländet; om han väljer att döma straff för Sonko Sundbergs lilla handpåläggning på Simon Skrabb i den 75:e minuten måste han blåsa sisådär 20 straffar per match, så mycket ryck och slit är det i varje allsvensk drabbning.
Att Al-Hakim blåser i just den här situationen visar bara det jag sett tidigare av honom. Här saknas både bollkänsla och spelförståelse (precis som hos många av hans kollegor).

Mohammed Al-Hakim var domaren som i mitten av september tpg en time out sedan han i en match (Göteborg–Elfsborg) dömt straff för en förseelse som skedde utanför straffområdet (med marginal) och dessutom gjorde en egen tolkning av en situation när två spelare mätte sig med varandra huvud mot huvud (där blev han senare tillrättavisad av förbundets domarkommitté).
Al-Hakim skulle ha förlängt sin time out säsongen ut, det min bestämda uppfattning (jag är heller inte övertygad om att den straff han gav ÖFK strax före slutet var korrekt,. Eller hur, Tom Pettersson...? Men det domslutet hade bara akademisk betydelse, Norrköpings straff kan ha varit matchavgörande och det är en jävla skillnad).

Några noteringar och funderingar;

# Apropå Al-Hakim; det här var ju en tämligen lättdömd historia mellan två lag som sätter passningsspelet i förarsätet. Bara ett gult kort delades ut (Sonko Sundberg vid straffsituationen även om det sent på söndagskvällen inte finns noterat på förbundets hemsida) men visst ska man väl varna om man som Norrköpings Kasper Larsen först kör över Hosam Aiesh bakifrån i en feltajmad luftduell för att några minuter senare kapa Jerell Sellars j en våldsam och feltajmad tackling? Jag vet att domarna har en tuff uppgift men alltför många gånger sätter dom sig i svårigheter som inte finns.

# Därför skipades det rättvisa då Larsen var syndabocken när ÖFK fick straff på övertid (Larsen bommade både boll och spelare när Tom P dök i gräset, reprisbilder är väldigt avslöjande...).

# Tom Pettersson har i Dennis Widgrens skadefrånvaro blivit vänsterback när ÖFK väljer att spela med en 4-backslinje. Därifrån var han ÖFK:s vassaste anfallsvapen den här kvällen; Tom pricksköt 1–0 efter 12 minuter och Tom var alltså den som fixade straffen som fastställde slutresultatet 4–2. Men trots det, Tom kommer bäst till sin rätt som mittback. Alla dar i veckan!

# Det är nästan omöjligt att vinna fotbollsmatcher när motståndarna prickskjuter från långt håll. Mot Häcken förra helgen satte Paulinho upp två bollar i Aly Keitas vänstra kryss, nu sköt Alexander Fransson, Kalle Holmberg och Simon Thern (förutom straffen) utanför Keitas räckvidd. Fotbollsgodis, naturligtvis. Men då är det tungt att vara målvakt!

# Det räckte inte med fyra man i backlinjen den här kvällen, Norrköping hade inga problem att ta sig förbi på kanterna. Det var så östgötarnas två första mål kom till och man skapade ytterligare några möjligheter den vägen. Inspelen var supervassa. I mina ögon blir ÖFK:s försvarslinje alldeles för bred, pressa mer mot bollsidan och släpp den bortre ytan (den är ju minst farlig).

# Även ÖFK kom fram, åtminstone på högerkanten där Hosam Aiesh hade många fina dribblingar. Men dessvärre nådde sällan inläggen rätt adress.

# Dino Islamovich står noterad för sju mål så här långt. Fem av dessa har han gjort mot Brommapojkarna! Om BP hade varit kvällens motståndare hade han givetvis inte bränt den möjlighet som han fick i den 54:e minuten då han styrde bollen utanför öppen kasse. Sådana chanser får man bara inte missa! Dino har ett och annat att bevisa, svag i 90 minuter den här gången.

#Mittmedias betygssättning av ÖFK-spelarna går ju inte att ta på allvar. Den här gången blev det rena skämtet.

# Det är inte kul att konstatera men det måste sägas; Frank Arhin har dessvärre inte tagit ett enda steg framåt den här säsongen. Vad har hänt sedan fjolårets pigga inhopp som bjöd på mål, sylvassa instick och publikfriande dribblingar?

# Bäst den här kvällen; utan tvekan Curtis Edwards som bitvis dominerade mittfältet (apropå Mittmedias betyg...)

Till sist; Saman Ghoddos är nominerad som en av kandidaterna till årets forward i svensk fotboll (i konkurrens med Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen). Men hans 15 matcher och nio mål i ÖFK (och dessutom VM-spel för Iran som ÖFK-spelare) räckte inte att bli en av tre nominerade som årets spelare i Jämtland/Härjedalen vid den lokala fotbollsgalan i november, utkonkurrerad bland annat av en spelare från division 3. Inget ont om John Eriksson från Alsen, det är en talangfull gosse som fått provträna med ÖFK här i höst. Men nog har han väl svårt att mäta sig med Ghoddos?

 
 
23 Kommentarer:
Gäst: Bosse skrev | 31 Okt 2018 - 22:00
Bra Janne Frid. Jag är också less på hans eviga gnällande. Vinner öfk så är domarna bra men så fort öfk förlorar så är domaren kass.
21
Gäst: Classe skrev | 31 Okt 2018 - 21:46
Ja jag såg något helt annat. Ett lag från Norrköping som var rädd för att förlora, och ett ÖFK som utmanade deras rädsla.
Gillar det jag sett hittills. Det är en ny era av lite mer "rock n roll", lite mer poker i ÖFK under sena halvåret 2018.
Sen är det ju så att Ian har liksom inget annat val...så ska bli väldigt intressant att se vad som händer 2019.
0
Gäst: Olle skrev | 30 Okt 2018 - 08:35
Men Agne...
Hur många gånger ska du skriva att domarna är felet till att ÖFK förlorar? Bara komiskt att läsa allt du försöker krita ner...
6
Gäst: Tapas skrev | 29 Okt 2018 - 15:34
Är ju bara 6-7 år kvar innan de ska debutera i Allsvenskan om de ska hålla jämna steg med Ghoddos.
1
Gäst: Wiho skrev | 29 Okt 2018 - 14:55
Det är helt omöjligt att veta vilka som är bäst om fyra-fem år, det kan inte du, jag eller någon annan veta. Min poäng var att det inte per automatik är spelare som är de "bästa" i dagsläget som ska flyttas upp, utan de som föreningen på sikt är redo och framför allt gynnas av att träna A-lagsfotboll. Andra, som du eller någon annan tycker är bättre, kanske i föreningens ögon mår bättre av ett år till juniorfotboll. Det vet inte jag. Vi får väl utgå att de som ser dessa närmast dagligen bör ha en klar bild av detta. Jag tycker bara det är fel att det ska börja recenseras kring dessa killars egenskaper och andra "som bättre vore redo", som vissa formuleringar nedan antydde. Grabbarna är 16 år. Kul att de får chansen och stort lycka till! Framöver hoppas vi att ännu fler får den här möjligheten.
4
Pman skrev | 29 Okt 2018 - 14:44
Howi, Wiho m.fl. ni skriver i fel tråd! flytta eller starta en ny!!!

Kors i taket. Håller faktiskt med signaturen "Hm". Domarprestationerna i allmänhet har år för år blivit sämre i svensk fotboll, värst dock i år och speciellt på högsta nivån, dvs. allsvenskan. Al Hakims bästa tid var för några år sedan. Johannesson, domarbasen, är tyvärr inte mycket bättre. Bojan vill man inte ens tänka på. Finns det någon som är bra på denna nivå just nu?

Man blir trött på att allt mer ojust spel tillåts och att vissa domare har både sina hackkycklingar och "smörare" som tillåts nästan vad som helst.

Mycket irriterande är att bl.a. fasthållningar, tröjdragningar och "tio-meters-tjuverier" vid inkast tillåts allt för ofta. Allt "kramande" vid hörnor innan bollen slås för att få bättre grepp i tid för att hindra spelare från att hoppa högt för att nicka - är så trött på detta. Vad är meningen med reglerna egentligen?

I övrigt tycker jag det är bra att folk "hackar" på domarna speciellt när många tycker att de återkommande gör fel. Uppskattar Agnes krönikor, dock inte bara därför. Det finns oftast en hel del klokskap i hans observationer tydligt baserat på lång erfarenhet. Fast man behöver ju inte hålla med alla gånger ...
7
Gäst: Howi skrev | 29 Okt 2018 - 14:37
Det är alltså ointressant att veta vilka som är bäst nu men går bra att ta ut ett gäng som man då vet är bäst om 4-5år?
5
Gäst: Wiho skrev | 29 Okt 2018 - 14:30
Det centrala är väl vilka som kan bli bra på sikt, och inte är bäst just nu. I tonåren kan som bekant de fysiska förutsättningarna skiljas åt markant och är därför i mitt tycke ganska ointressant vilka som möjligen skulle vara bäst .Sedan tycker jag alltid det är problematiskt när det ska börjas recenseras kring 16-åringars fotbollsfärdigheter. Det bör man spara till högre upp i åldrarna.

Roligt att de satsar på ungdomar och spännande att se utvecklingen på dessa fyra, oavsett om det blir spel i A-laget framöver. Hoppas detta blir ett återkommande inslag, i alla fall om vi ska de till den långsiktiga fotbollsutvecklingen av jämtländska fotbollsspelare.
0
Gäst: Utta skrev | 29 Okt 2018 - 14:11
Med ditt resonemang Janne F så skall alltså ingen journalist likt ex.vis Niva o Banks kunna uttala sig om spelet fotboll för de har inte gått några fotbollsutbildningar och/eller spelat fotboll på högre nivå. Axén/Lundh m.fl skulle inte heller kunna vara experter för de har inte en fotbollsbakgrund som håller. Bara de som har gått domarutbildningen skall få uttala sig om domare/dömning/regler?? Kanske ingen som inte varit politiker heller skall kunna ha åsikter eller för den delen rösta?
9
Gäst: Tanken? skrev | 29 Okt 2018 - 14:01
Enligt de som vet så är det inte alls de 4 bästa i länet men säkert duktiga. Tror att ÖFK mest vill föra fram sin Akademi, ser bättre ut än att plocka från andra klubbar. Skulle dock tro att de som är minst nöjda är deras egna spelare i juniorlaget. Äldre och mest troligt bättre spelare som blir förbigångna.
5
Gäst: Olle skrev | 29 Okt 2018 - 13:51
Vem bedömer vem som är bäst?
0
Gäst: Alrik8 skrev | 29 Okt 2018 - 13:43
En intressant och viktig fråga. Är dessa spelare bäst i länet? Någon som vet?
0
Gäst: Jahaja skrev | 29 Okt 2018 - 13:39
Är det någon som har koll på hur bra dom 4 ungdomarna som fått a-lagskontrakt är? Är det dom 4 bästa i den åldersgruppen i länet?
0
Gäst: Tapas skrev | 29 Okt 2018 - 12:15
1. Att straffarna var horribelt dömda kan man inte säga emot utan att göra bort sig.
2. Att Al-Hakim är en bra domare har ingen sagt sedan 2015 då han faktiskt höll en bra nivå. Fråga vilken som helst som sett mer än 5 matcher senaste 3 åren.
4
Gäst: Q skrev | 29 Okt 2018 - 11:38
Intressant att läsa dina åsikter och krönikor. Stort tack för att du tar dig tid att skriva och alltid kul att läsa.

Däremot tycker jag att synd att du "hackar" på domaren denna gång då det är just spelförståelse han visar i denna situation. Har du spelat fotboll vet du att en axeldragning i det läget gör att du tappar balans och hundradelar för ett bra avslut. Mycket bra av domaren att läsa det och blåsa trots att spelaren står upp. Även om vi håller på ÖFK behöver vi inte bli så färgade att vi tappar omdömet och sunt förnuft.
Några 20 straffar skulle det inte bli för den typen av situationen uppstår inte alltför ofta.
Dessutom om det skulle bli 20 straffar är det bara ointelligenta spelare som fortsätter med förseelser som bestraffar sig med elvametrare.

All beröm till dig Agne men var tvungen att säga detta när en domare gör något bra och att dina ord kan få en mindre insatt att det är det korrekta.
11
Gäst: FIFA skrev | 29 Okt 2018 - 10:02
Om man läser din kommentar så är det lätt att tolka det som att Al-Hakim är vår representant i Europa och han är den som definierar domarkåren från Sverige
2
Gäst: Hm skrev | 29 Okt 2018 - 09:38
Var skrev jag att det inte var fler?

Skrev endast att el Hakim representerar oss i FIFA.
3
Gäst: FIFA skrev | 29 Okt 2018 - 09:25
Sist jag kollade var Al-Hakim en av flera Fifadomare. Ekberg, Strömbergsson och Pandzic är väl alla rankade högre än Al-Hakim ute i Europa
2
Gäst: Salem skrev | 29 Okt 2018 - 07:15
Kändes som domaren tog sina domslut efter publikens och spelarnas reaktioner
Var aldrig inne i matchen.En domare måste ha en egen känsla.Annars tappar man matcherna.
Håller med Agne
16
Gäst: Hm skrev | 29 Okt 2018 - 06:24
Och du svarar upp med att märka ord @Janne frid?

I en sån här diskussionen är det alltid den som märker ord och formuleringar som håller lägst nivå.

Att svenska domare skulle ha ett gott rykte utomlands är överhuvudtaget inte sant. Domarkåren är sämre än på många år och El Hakim är ju dessutom vår representant som Fifadomare. Svenska domare hade ett gott rykte för 15-20 år sedan. Dessa tider är nu över.
16
Gäst: Janne Frid skrev | 29 Okt 2018 - 01:20
Vilka löjliga floskler du slänger ur dig, Agne Svärd!

"Al-Hakim bestämde sig för att spela huvudrollen".
Bestämde sig? Har du frågat honom?..

"Vi är många som konstaterat att standarden på den allsvenska domarkåren är sämre än på många år"
Vilka är dessa "många"? Svenska elitfotbollsdomarna har snarare ett väldigt högt renommé internationellt.

"Här saknas både bollkänsla och spelförståelse (precis som hos många av hans kollegor)"
En domare som saknar "bollkänsla"? Jisses.... Förväntas dom kunna jonglera till hundra?

När är du själv domarutbildad?
Hur stor erfarenhet har du själv av att döma fotboll?
Du tycks nämligen sakna kunskaper om domarorganisationens arbete och kanske borde undvika att så kategoriskt försöka framstå som expert på området.

Visst, det står alla fritt att tycka och ha åsikter. Men när du hänvisar till antingen ingenting, eller direkta felaktigheter blir det patetiskt.
Jag antar att du försöker dela med dig av ditt möjligen stora fotbollskunnande generellt (där har jag ingen åsikt), men jag hoppas för Guds skull att läsarna ser igenom dina staketexpertliknande "analyser" över domarna. För det krävs lite mer än floskler för att göra dessa rättvisa.
27
Gäst: ÖFK:are skrev | 29 Okt 2018 - 01:19
Bra krönika med bra bedömning av domaren samt hur kan man från förbundet (JH) missa Ghoddos kontra en div.3 spelare? -Makalöst! Bojkotta inhemska fotbollsgalan. Totalt fiasko!
21
Gäst: Skämt skrev | 28 Okt 2018 - 23:53
Du snackar alltid om Aiesh inspel,killen leder assistligan med 10 stycken det gäller att man måste ta rättläggningar in i box nu står alla på samma linje o förväntar sig att hosam ska prickskjuta in bollen till dem .
4
 
Sök på fotbollz.se
   
  Det här spelet ger varken poäng eller sympati  
  av Haldo Jonsson | Idag - 00:34  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)  
  av Lasse Granbacka | Igår - 23:14  
 

VS

Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika kommer

Kvällens Trisvinnare Eiric Haugan. Foto: Thord-Eric Nilsson


https://wetransfer.com/downloads/b07f4b2dac9b32e4fb5647ca1e33573f20200706214851/7cc08faf1c38d78c74a2445413427bdc20200706214851/04435d

 
  Läs matchreferat  
 


 
  Matchens bästa spelare  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:47  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens överraskning  
  av Johan Dillner  | Igår - 21:28  
 

Johan Dillner

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 21:18 Matchens prestation
Igår - 20:49 Kvällens domarinsats
Igår - 18:11 Kvällens startelva
Igår - 16:13 Tre frågor till Mjällbys tränare Marcus Lantz
Igår - 15:19 Landslagskapten på Jämtkraft Arena
Igår - 09:04 Följ ÖFK - Mjällby AIF via fotbollz.se
5 Jul 2020 - 13:46 Intressant fight mellan Isherwood och Bergström
5 Jul 2020 - 09:07 Så här ser Mjällby på måndagens motståndare ÖFK
4 Jul 2020 - 15:30 Lars Larssons Tankar
4 Jul 2020 - 14:09 Jerell Sellars på gång igen
3 Jul 2020 - 11:38 Första trissvinsten för Charlie Colkett
2 Jul 2020 - 21:31 Analys av Kalmar FF - ÖFK
2 Jul 2020 - 16:12 En unik vinst mot Kalmar FF- har bara hänt en gång tidigare
2 Jul 2020 - 14:43 Hög passingskvalité och stort bollinneha samt flera bra chan
2 Jul 2020 - 09:18 Se Kadiris fällning och Amins straff
2 Jul 2020 - 00:15 Första segern när marginalerna var på rätt sida
1 Jul 2020 - 22:28 Matchreferat Där satt den, den efterlängtade segern.
1 Jul 2020 - 21:50 Matchens överraskning
1 Jul 2020 - 21:35 Matchens bästa spelare
1 Jul 2020 - 21:27 Matchens prestation
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma