meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Kalmar FF Östersunds FK
1 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Mjällby AIF

2020-07-06 19:00
Jämtkraft Arena
 

 LANDSLAGSMÄN FRÅN ÖFK - IGEN
av Haldo Jonsson
Publicerad 3 Dec 2018 - 16:15 

ÖFK fortsätter att producera landslagsmän. Hosam Aiesh och Tesfaldet Tekie är klara för januariturnén

Det är med stor glädje som vi kan berätta om att Hosam Aiesh och Tesfaldet Tekie är klara för att dra på sig den svenska a-landslagströjan under januariturnén då landslaget drar iväg österut får att träna och spela matcher. Även Sotirios Sotte" Papagiannopoulos, nu i FC Köpenhamn är uttagen.

Att Hosam var aktuell det har det talats om under ganska lång tid och var ganska självklart, men att Tesfaldet Tekie skulle bli ihågkommen var det nog inte många som trodde, men tack vare det desto roligare. Tekie har varit skadad under flera matcher i höst.

Tekie har imponerat på förbundskaptenen Janne Andersson med sin teknik och spelförståelse, del under Tekies tid i IFK Norrköping, men även i ÖFK.

För Hosam och Tesfaldet är första gången de är uttagna till januariturnén. För Sotirios Papagiannopoulos är det andra gången. Det blir inte sämre för Hosam att Sotte är med. De är mycket goda vänner sedan tiden i ÖFK och upprätthåller kontakten per telefon.


Viktor Gyökeres. Foto: Haldo Jonsson

Vi noterar även att f.d. stugubon Viktor Gyökeres, bilden, nu proffs i England är klar för turnen. Fotbollz.se har tidigare skrivit mycket om honom.


Gyökeres debut inom elitfotbollen skedde på jämtkraft Arena. Året var 2015 då ÖFK och Brommapojkarna möttas. Vi detta tillfälle debuterade i för BP i Superettan den då blott 17-årig talangen Viktor Gyökeres. Lägg det namnet på minnet, värva honom, skrev då fotbollz.se.


Viktor Gyökeres är en kille som har Jämtländskt påbrå. Pappan, Stefan, har bott i Stugun och spelat fotboll både för Stugun och IFK Östersund. Familjen flyttade ner till Stockholm på 90- talet.


Viktor spelar nu Brighton i Premier League. Från debuten för BP i Östersund till att ta steget över till proffslivet i England har det tagit två år. En rekordsnabb karriär.

Truppen:
Målvakter: Isak Pettersson, Oscar Linnér, Jacob Rinne.

Försvarare: Filip Dagerstål, Alexander Milosevic, Johan Larsson, Adam Andersson, Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Robin Jansson, Sotirios Papagiannopoulos.

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Karl Holmberg, Simon Thern, Alexander Fransson, Viktor Gyökeres, Melker Hallberg, Daleho Irandust, Alexander Isak, Alexander Jeremejeff, Jonathan Levi, Kerim Mrabti, Kristoffer Olsson, Muamer Tankovic, Tesfaldet Tekie.


 
 
23 Kommentarer:
Pman skrev | 9 Dec 2018 - 15:21
Håller helt med. Ligans två sämsta lag möttes i går kväll. Har sett alla Amiens matcher sedan Ghoddos flyttade dit. Detta var i mitt tycke den sämsta matchen hittills. Amiens var dock effektiva. Två målchanser två mål. Guingamp sju målchanser (minst) men bara ett mål.

Som sagt, dåligt spel, lite brottning, knuffar i ryggen, sparkar i huvudhöjd - på gränsen till brutalt. Slutligen en utvisning i 94:e. En till i Guingamp borde dock utvisats långt tidigare (nr 24, vars roll och uppgift denna match verkar ha varit att ta ner motståndarna, helst bakifrån och det till varje pris). Fast Amiens var inte heller helt skuldfria på den fronten.

Ghoddos utbytt i 62:a. Tur att han slapp från fler skaderisker i denna antifotbollsmatch.
Fattar inte varför dom köpte Ghoddos när dom inte ser till att han blir del i laget istället för att bli ignorerat av medspelarna - helt värdelös coachning.
12
Gäst: @Hm skrev | 8 Dec 2018 - 20:49
Om du ser matchen ikväll mellan Guingamp och Amiens kan du inte vara lika övertygad längre?
Det kan vara de sämsta 45 minuterna jag sett i europeisk fotboll på länge, inget av lagen med 4 pass i rad, långbollar på chans varje anfall..
1
Gäst: Alrik8 skrev | 5 Dec 2018 - 01:42
Mycket bra skrivet Pman. Jag läste referatet med nöje. Stämde till 100 procent
4
Pman skrev | 5 Dec 2018 - 00:04
Inga expertutlåtanden här inte - bara lite tankar och reaktioner. Gäspar själv nu, när vi har kommit så långt från ämnet.
Amatörernas julafton då? Men håller med - synd om Saman Ghoddos. God natt!
Var det kort nog?
8
Gäst: Gäsp skrev | 4 Dec 2018 - 23:43
Ngt trött på alla självutnämnda experters väldigt långa inlägg. Svarar ändå själv. Såg Amiens för andra ggn ikväll. Tekniskt duktiga, punktvis sevärda. Men min amatörkänsla är att flera svenska lag skulle kunna plocka ner dom lagmässigt. Tycker synd om Ghoddos.
0
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2018 - 22:10
Du verkar ha bra koll på vilken spelartyp ganso är för övrigt. Vad menar du med resultatlös? Tyckte han öppnade upp spelet i framförallt första halvlek med sin fantastiska vänsterfot gång efter gång. Du vet väl om att han i regel spelar i en "Pirlo position" som defensiv spelfördelare? Fast det såg du ju såklart du också. Har väl knappt gjort ett mål i sin karriär samtidigt är det väl långt från hans roll också eller hur?

Eller du kanske tycker att exempelvis Amin bör bidra offensivt i ÖFK också?
1
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2018 - 22:06
Ja inte var detta en match mot dalkurd på Gefle IP inför 120 åskådare med 0-3 i baken direkt. Detta var en match mellan ett CL-lag och ett lag som tippats åka ur ligue1.

Sveriges näst bästa högerback från hjärnsläpp och drar på sig en straff och sen var d slut. Ghoddos ofarlig precis som hela Amiens, gnahore kan vara en av d sämsta innermittfältarna i ligue 1.
1
Pman skrev | 4 Dec 2018 - 21:34
Ghoddos inte med från start. Däremot Hm’s idol, brassen Ganso. Lika resultatlös som vanligt.

Det tog 38 minuter tills Monaco fick iväg ett första lamt skott mot mål. Men får ändå in 0-1 på straff i 42:a. Matchen tog sig i andra halvlek. Dock Amiens med samma ineffektiva hönsgård som i tidigare matcher.

Emil Krafth hade två farliga skott mot mål, men räddades.Saman in i minut 61. Men får inga bollar - som vanligt. Jagar mest själv. Får iväg några ofarliga halvchanser. Hämtar till och med bollen vid egna hörnflaggan. Hjälper inte! 0-2 på straff i 96:e

God natt Amiens - nu nästsist - med Hm's välmeriterade trupp. Men måste trots allt erkänna en mera sevärd match än de flesta allsvenska matcherna.
8
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2018 - 19:19
Ja men som sagt väldigt hög klass på deras trupp både mendoza och otero har figurerat i såväl senior som juniorlandslag för colombia. Får hoppas han får komma in i andra halvlek.
0
Gäst: Zico skrev | 4 Dec 2018 - 19:07
Ghoddos bänkad mot Monaco, ajaj
0
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2018 - 18:21
Säger väl kanske en del att champions league semifinalisten för 2-3 år sedan är nästjumbo. Väldigt hög kvalité på fransk fotboll numer. Lyon slog väl även man city borta så kvaliteten är nog högre än någonsin.
2
Pman skrev | 4 Dec 2018 - 16:03
@Hm, denna dag glömmer du bort att det är du som är experten bland debattörerna i dessa trådar. Åtminstone brukar du framhäva sådant direkt eller indirekt. Visst är fotboll ett lagspel? Det avgörande är inte bara huruvida spelare platsar här eller där.

Tänk på vad Kindberg & Potter har åstadkommit fram till början av 2018! Under loppet av sju år skapade de ett lagmaskineri av ledare, stödpersonal och spelare. En salig blandning av personer ursprungligen från division 3, 2, 1 och Superettan med skiftande individuella kvaliteter gjorde till slut sensationell succé i Allsvenskan, Svenska Cupen och Europa. Det kan du väl ändå inte ljuga bort!

Huruvida dagens ÖFK står sig i konkurrensen vet vi inget om - än. Av kända skäl är allt under "ombyggnad" just nu. Och pengar verkar det inte saknas just nu.

Tills vi får reda på mera får vi nöja oss med franska och engelska ligorna vilket inte heller går av för hackor. Kanske får vi se se en hyfsad match i kväll och hoppas att Ghoddos får glänsa och att hans lag får ihop det för en gångs skull och åtminstone slår nästsisten Monaco på hemmaplan.
11
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2018 - 13:56
Inte en enda ÖFK spelare platsar i Amiens. Inte en chans. Ghoddos är ju en i mängden där medans han fullständigt dominerade allsvenskan.

Minns tydligast när han byttes in med 15 min kvar mot Kalmar och helt plötsligt kunde ÖFK också spela fotboll. Skillnaden är ENORM!
1
Gäst: Kunnig skrev | 4 Dec 2018 - 13:23
Med tanke på att Amiens har fördettlingar som inte skulle platsa i ÖFK så blir spelet lidande. Ett målskott i förra matchen. Det må vara hänt men Amiens måste skaffa sig en spelidé annars åker de ur ligan
9
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2018 - 13:08
Med tanke på att ÖFK i sin startelva har spelare som inte skulle platsa i Superettan så kan vi nog utgå från att det är lite annan kvalité.
5
Pman skrev | 4 Dec 2018 - 13:02
@Hm, Fattar inte din beundran för t.ex. Ganso. Han, om någon bland flera andra, är ju en riktig föredetting som numera bara är inhoppare sista fem till tio minuter vissa matcher. Än så länge har han inte gjort någon nytta vad jag kunde se. Undrar om han pallar för mer än tio minuters spel på den nivån just nu.

Hur bra spelare individuellt du än har, och det är klart det finns några i laget, så hjälper det inte när de som yra höns fladdrar än hit än dit, med endast minimal kommunikation med varandra och utan märkbar styrning från coachen. Det enda han gör bra är att se riktigt bekymrad ut varje gång han syns i bild. Man undrar: vad är spelidén?

Hoppas någon annan klubb fiskar upp Ghoddos snart innan hans form också förfaller i den konstiga miljön som Amiens verkar utgöra.
9
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2018 - 11:40
Med tanke på den spelartrupp dom har med Ganso , Kurzawa och en hel drös med landslgasspelare från diverse afrikanska länder så är ditt uttalande helt ogrundat.

Ganso (till och från brasiliansk landslagsman)
Kurzawa (polsk landslagsspelare)
Krafth (svensk landslagsspelare)
Bodmer (fd fransk landslagsman)
Ghoddos (iransk landslagsspelare)

Lägg där till samtliga afrikanska spelare som nästan samtliga har landskamper på sitt CV. Det är en helt annan nivå än vad ÖFK tävlar på.

Det skadar inte att läsa på lite innan man uttalar sig.
7
Gäst: Ö.s. skrev | 4 Dec 2018 - 11:05
Jag skrattar i hjäl mig, Öfk är minst lika bra som Amiens om inte bättre.Amiens saknar det mesta, dom är dåliga, och ingen spelidé. PSG och några lag till håller högre klass än allsvenska lag men det undre skiktet är bara utfyllnad. Nej Amiens är dåliga, men Ghoddos får ju spela..
10
Gäst: Hm skrev | 4 Dec 2018 - 10:55
Tänk vad alla tycker om att skriva att Amiens är sååååå dåliga. Klasskillnaden mellan Amiens och ÖFK är helt enorm idag och även när Ghoddos bytte.

Åker dom ur så har han redan visat tillräckligt för att bli uppköpt av annat större lag i franska ligan.
1
Gäst: Lukas skrev | 4 Dec 2018 - 09:52
Hoppas Hosam Aiesh spela i Malmö FF i 2019.
1
Pman skrev | 3 Dec 2018 - 20:21
Märks att vi är i den tråkigaste perioden av alla, nämligen då det inte spelas någon fotboll av större intresse. Vissa kallar det silly season.

Fotbollsabstinens? Visst! Inte ens att kolla på Saman Ghoddos' matcher bringar någon lättnad pga. att hans nya lag spelar så bottenlös dåligt. Potters nya revir levererar inte heller några ljuspunkter för tillfället. Att se Ken Sema på bänken är inte heller så kul - fast hans nya lag spelar i alla fall frejdig, positiv fotboll.

Låt oss då klanka på ordens betydelse istället. Kul? Nja ... Klart, i det här fallet, är att spelarnas föräldrar har "producerat" talangerna. Föreningarna de spelar i under tidens gång utbildar och vidareutvecklar talangerna. Och detta är väl en form av "produktion" som Haldo menar. Ungefär som "producera högre värde i en bra miljö". ÖFK utgör en sådan miljö. Kan det vara det han menar?

Som sagt. Jag har lika tråkigt som ni, Laban och Tomka.
13
Gäst: Tomka skrev | 3 Dec 2018 - 17:31
Hur menar du då? Kan du utveckla det där med producera?
1
Gäst: Laban skrev | 3 Dec 2018 - 15:38
Att det är ÖFK som producerat dom kanske är att ta i............
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - det gäller att vara skärpt - Mjällby kan slå alla lag i allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:46  
 

Mjällby känns absolut inte som någon nykomling. De har vunnit över Hammarby med överlägsen målstatistik och bollinnehav och spelat oavgjort borta mot IFK Göteborg.

 
  Läs mer...  
 


 
  Så här ser Mjällby på måndagens motståndare ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 09:07  
   
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | 4 Jul 2020 - 15:30  
 

Har ÖFK någon sportchef eller motsvarande?

 
  Läs mer...  
 


 
  Jerell Sellars på gång igen  
  av Haldo Jonsson | 4 Jul 2020 - 14:09  
 

Det var riktigt roligt att återse Aston Villa-utbildade Jerell Sellars i träning. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
3 Jul 2020 - 11:38 Första trissvinsten för Charlie Colkett
2 Jul 2020 - 21:31 Analys av Kalmar FF - ÖFK
2 Jul 2020 - 16:12 En unik vinst mot Kalmar FF- har bara hänt en gång tidigare
2 Jul 2020 - 14:43 Hög passingskvalité och stort bollinneha samt flera bra chan
2 Jul 2020 - 09:18 Se Kadiris fällning och Amins straff
2 Jul 2020 - 00:15 Första segern när marginalerna var på rätt sida
1 Jul 2020 - 22:28 Matchreferat Där satt den, den efterlängtade segern.
1 Jul 2020 - 21:50 Matchens överraskning
1 Jul 2020 - 21:35 Matchens bästa spelare
1 Jul 2020 - 21:27 Matchens prestation
1 Jul 2020 - 20:54 Kvällens domare
1 Jul 2020 - 18:01 Startelvan i kväll
1 Jul 2020 - 16:03 Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK
1 Jul 2020 - 16:03 Följ Kalmar FF - ÖFK via fotbollz.se
1 Jul 2020 - 14:54 Saman Ghoddos går till Turkisk klubb?
1 Jul 2020 - 13:27 Domaren Martin Strömbergsson stängs av resten av säsongen
1 Jul 2020 - 09:41 Tre händelser som ger ÖFK fördelar mot Kalmar FF.
30 Jun 2020 - 09:56 Intressant laguttagning mot Kalmar FF
30 Jun 2020 - 08:52 Ytterligare ett steg mot utlandsflytt för Jordan Attah Kadir
29 Jun 2020 - 09:44 en utmaning: Gör på onsdag det Potter aldrig lyckats med; at
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma