meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
BK Häcken ÖFK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Hammarbys IF ÖFK

2020-06-14 17:30
Tele 2 Arena
 

 SILLY SEASON
av Martin Nylander
Publicerad 4 Jan 2019 - 11:40 Uppdaterad 4 Jan 2019 - 12:04

Silly Season

I nästa vecka öppnar transferfönstret för Sverige. I många andra länder är det redan öppet vilket märks på nyhetsflödet som formligen exploderat de sista dagarna. Här följer några kommertarer kring läget i de Allsvenska klubbarna och förstås kring ÖFK.

I flera länder har vintertransferfönstret öppnat, i Sverige öppnar fönstret den 12 Januari. Det är onekligen en intressant period vi är inne i just nu, inte minst i England är intensiteten mycket hög och det finns flera intressanta hemsidor där man kan följa utvecklingen från dag till dag.

Som supporter är förstås denna period högintressant, vilka spelare kommer och vilka lämnar och hur kommer klubbarnas slagstyrka att påverkas? Hammarby har sålt sin vänsterback Neto Borges och ersatt honom med Dennis Widgren, här är vi ju part i målet men Dennis har en utmaning om han ska fylla Borges plats. Hammarby ryktas tappa även Jiloan Hamad och Björn Paulsen. Blir det så kommer Hammarby få svårt att uppnå 2018 års resultat. Jiloan Hamad står förresten utan kontrakt och sett till hans kapacitet är det anmärkningsvärt tyst runt honom.

Vad gäller Djurgårdens IF kan även deras slagstyrka komma att påverkas negativt till nästa säsong. Kerim Mrabti står utan kontrakt och ryktas gå till klubb utanför Sverige. Även detta är en spelare som många klubbar borde vara intresserad av. Mittbacksklippan Jonas Olsson och målvakten Andreas Isaksson avslutar sina karriärer. Anfallaren Aliou Badji ser också han ut att vara förlorad till klubb utanför Sverige, detta kan komma att bli DIF tyngsta tapp. På plussidan verkar AEK Atens Astrit Ajdarevic vara på väg hem till Sverige igen. Först ryktades det om IFK Göteborg men deras ekonomi medger troligen inte denna värvning, nu ryktas istället DIF bli ny klubbadress. Detta skulle isåfall vara ett riktigt bra nyförvärv, den känslan i fötterna som Ajdarevic har är få förunnat. Att döma utifrån läget just nu tror jag DIF slagstyrka 2019 minskar.

I AIK ryktas Kristoffer Olsson var på väg bort, detta är isåfall ett riktigt tungt tapp. På plussidan ryktas Sead Haksabanovic bryta sitt låneavtal med Malaga dit han lånades ut av West Ham för att få speltid, något som uteblivit. Sead vet vi är en duktig yttermittfältare med bra driv i steget och som mycket väl kan passa in i AIK. Om Solnaklubben får behålla sitt defensiva manskap till 2019 kommer man att tillhöra topp tre.

Allsvenskans bästa fotbollsspelare Fouad Bachirou ryktas lämna Malmö FF under Januarifönstret. Det lär knappast vara pengarna tillbaka på att Swansea köper loss honom från MFF. I övrigt har ”åldringen” Marcus Ronsenberg bestämt sig för att spela även 2019, han tillsammans med Marcus Antonsson torde utgöra Allsvenskans bästa anfallspar. Dessa båda herrar utgör tränare Uwe Röslers huvudval på de offensiva platserna vilket gör att Carlos Strandberg har fått alltmindre speltid. Carlos har i såväl AIK som MFF visat sig vara en riktigt duktig avslutare, detta sammantaget tror jag gör att han lämnar MFF innan seriestart. Med den trupp MFF har, oaktat om man tappar Bachirou, samt att tränare Rösler blivit varm i kläderna gör att vi här har den solklara seriefavoriten 2019.

Hur ser det då ut i ÖFK? Dennis Widgren och Smajl Suljevic har lämnat, utan tvekan är Dennis en spelare som ÖFK hade velat ha kvar.

Att ÖFK skulle värva in en ny målvakt, nu blev det Sixten Mohlin, var egentligen ingen nyhet. Ni som läser hemnet kunde konstatera att något troligen skulle hända kring Andreas Andersson vars radhus såldes 5 November. Detta innebär sannolikt att det redan i september/oktober stod klart att Andersson ville röra på sig. Försvårande är att ÖFK löste honom för mindre än år sedan från Gefle IF och vill förstås ha en slant om han nu ska gå vidare. Ett inte alltför vågat tips är att Andreas återvänder till IF Elfsborg. Hittar han ingen klubb har ÖFK mer än väl beställt på målvaktssidan.

Nye anfallaren Francis Jno-Baptiste är en spelare som såväl David Webb som Ian Burchnall tror hårt på. Även om han är ett relativt oprövat kort så ser man honom som en startspelare och kanske är han mogen att ta ett steg till i sin utveckling och leverera i Allsvenskan?

Annars är det mest rykten kring ett antal spelare och enligt Ian ska vi inte förvänta oss några nyförvärv till träningsstarten på måndag. En spelare som är kvar i Östersund men vars kontrakt gått ut är Ronald Mukiibi. Fotbollz har sökt Ronald för en kommentar men vi lär få vänta några dagar till innan han bestämt sig, dock torde ÖFK vilja ha hans beslut senast den 14 Januari.

Därutöver har ett antal spelare ryktats till ÖFK och Fotbollz har sökt kontakt med såväl Steven Caulker, Ravel Morrison, Kevin Kabran som Omar Eddahri. Ingen av dessa vill svara på frågan om ÖFK är ett alternativ i nuläget. Eddahri vet vi vad han kan sedan tiden i AFC Esk och hans spelstil skulle passa i ÖFK. Att Kevin Kabran skulle följa med IK Start ner till Norges andraliga är mindre troligt, dock kan chansen att han blir ÖFK´are minskat med värvningen av Jno-Baptiste. I Morrison skulle ÖFK få in en potentiell framtida världsspelare vars marknadsvärde i princip utraderats de senaste 4 åren med uteblivna framgångar. Dock har han visat sin potential och i rätt miljö kanske det inte är en omöjlighet att han hittar tillbaka till sitt rätta jag. Utan att jämföra spelare skulle jag här vilja dra parallellen med Saman Ghoddos, från i princip utdömd kom han till ÖFK och är nu landslagsman och startspelare i Ligue 1.

Steven Caulker är en mycket duktig fotbollsspelare och som står utan kontrakt idag, det har han förresten gjort i snart ett halvår. Bara det faktum att en spelare som står på gränsen till det Engelska A-landslaget står utan kontrakt så länge måste betyda något? Det är allmänt känt att han haft hälsoproblem och skulle ÖFK lyckas landa in Caulker krävs att han seriöst tas omhand, något för coachen Bobbo kanske?

Skulle jag få önska något så skulle ÖFK dra nytta av de pengar man dragit in senaste åren och köper loss Tesfaldet Tekie från KAA Gent. Detta är en spelare som kommer att fortsätta utvecklas och här finns en potentiell framtida storspelare och en spelartyp ÖFK behöver för att kunna återupprepa sina internationella framgångar. I övrigt ser jag verkligen fram emot 2019 med tillförsikt, titta på den laguppställning ÖFK har idag, den är definitivt tillräcklig för att tillhöra topp 3-6 i Allsvenskan. Kan man sedan krydda denna med upp till 4 kompetenta spelare kan detta räcka långt, hur långt får vi se i höst.

Till sist måste ÖFK snart presentera en ny målvaktstränare efter Linus Eriksson som återvänt till sina hemtrakter.

Hur som helst, vi står inför en spännande tid. Innan laget drar till Marbella den 30 Januari behöver nyförvärven finnas på plats. Håll utkik snart händer det positiva saker runt ÖFK!

 
 
15 Kommentarer:
Gäst: ojoj skrev | 6 Jan 2019 - 12:00
NJaa anfallet kan bli rätt tunt nu

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/zLo725/assistkungen-jag-vill-lamna
8
Gäst: ojoj skrev | 6 Jan 2019 - 12:00
nja anfall kan bli rätt tunt nu kan jag tycka.
0
Gäst: Heja Fotboll skrev | 6 Jan 2019 - 09:31
Håller med Paul. Anfall och mitt ser hyffsat ut. Inte bra nog för 3-6 om inte flera höjer sig dock.
Försvaret ser inte bra ut. Hoppas och tror att det kommer in 3-4 nya försvarare.
0
Gäst: Paul skrev | 5 Jan 2019 - 21:46
Tittar man på ÖFKs trupp nu så är den väldigt tunn, några skadade spelare så är det väldigt, väldigt tunnt och Många unga oetablerade spelare.
2
Gäst: Hm skrev | 5 Jan 2019 - 20:25
Självklart är inte caulker landslagsmässig. Det var han egentligen inte ens den matchen han spelade men många nej till den samlingen inför Sverige matchen. Sen såg Zlatan till att släcka caulkers landslagskarriär med 4 mål.
2
Gäst: Heja Fotboll skrev | 5 Jan 2019 - 20:15
Jag har följt brittisk fotboll sen jag var åtta år är 42 nu. Har tittat på allt från premier league till national league och ligorna under där, skotska ligan, ligan i Irland med mera. Steven Caulker var och är en bra spelare som tillhörde nivån strax under det bästa toppskiktet när han kom fram i början av -10 talet. Han gjorde en landskamp 2012. En!! Det är sju år sedan. Han har inte spelat regelbundet sen 2015/2016. Att påstå att han är landslagsmässig är så otroligt naivt eller önsketänkande att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Förstår du hur många duktiga brittiska spelare som står före honom i kön? Vi snackar hundratals.

Han skulle säkert förstärka ÖFK om han kommer, vilket jag inte tror han gör, men vi får hoppas. Detta om han får iordning sitt liv och sitt mående vill säga.
4
Gäst: Ö.s. skrev | 5 Jan 2019 - 19:40
Haft problem med sig själv ska det vara.
0
Gäst: Ö.s. skrev | 5 Jan 2019 - 19:38
Heja fotboll, Du har absolut ingen koll på Steven Caulker, fotbollsmässigt är han landslagsmässig och har gjort en landskamp. Men har eller har höftproblem med sig själv men hoppas och tror att han får den hjälp han behöver.
0
Gäst: Ö.s. skrev | 5 Jan 2019 - 12:35
Lars k! Rafael är analytiker inte fystränare. Så en fystränare kommer presenteras.
2
Gäst: Heja Fotboll skrev | 4 Jan 2019 - 18:59
Förmodligen för att det inte finns så många alternativ som är bättre och vill komma hit.
Med Mukiibi vet man vad man får och han gör ett bra jobb. Så länge han inte har skrivit på för någon annan finns det en chans.
3
Gäst: Alrik8 skrev | 4 Jan 2019 - 18:39
Undrar varför ÖFK är så tålmodiga mot Mukiibi?
5
Gäst: Ivey skrev | 4 Jan 2019 - 18:29
Just nu är truppen ett mittenlag som bäst, finns åtminstone 8 andra Allsvenska klubbar med starkare trupp i dagsläget.
5
Gäst: Heja Fotboll skrev | 4 Jan 2019 - 18:29
Vill bara säga att Steven Caulker inte på något sätt är på gränsen till engelska landslaget.
Han är ljusår ifrån att få spela en landskamp. En spelare som inte platsar i premier league än mindre championship blir inte uttagen till landslaget.
OM han skulle komma till ÖFK skulle det vara en rejäl chansning.
2
Gäst: Lars k skrev | 4 Jan 2019 - 16:21
Fel
Rafael Roldan Bermud är fystränare
2
Gäst: Ö.s. skrev | 4 Jan 2019 - 14:24
En fystränare ska in också.
4
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - ta råd av professor Stockfelt  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:33  
 

Det har varit många professorer som har uttalat sig om den pågående pandemin. Fotbollz.se tycker det kan vara lämpligt att en fotbollsprofessor får ge råd inför seriestarten. Han har många fina tips.

Bilden: Professor Törbjörn Stockfelt. Foto: Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  Tillfälligheter eller planering  
  av Haldo Jonsson | 5 Jun 2020 - 18:44  
 


Slut på intentioner om korta resor. Långresa för ÖFK

Bild: ÖFK Norrköping i fjol. 2-1. Foto Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Nio dagar kvar till Allsvenska starten - Spänningen stiger  
  av Haldo Jonsson | 5 Jun 2020 - 14:30  
 


Hammarby jagar rekord mot ÖFK

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu kör vi O'Learys tipset igen.  
  av Klaus | 5 Jun 2020 - 08:13  
 

Vi drar igång O'Learys-tipset igen.

Det gäller att inför varje ÖFK-match tippa vilket result det blir och vem som gör ÖFKs 1a mål i matchen, om det blir något.

Du är väl med? Knappen till tipset hittar du till höger på sidan. Glöm inte att registrera dig i tid!

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
4 Jun 2020 - 09:39 Höga tankar hos ÖFK:s nästa motståndare
3 Jun 2020 - 14:08 Vi satsar på O`Learys tipset och Trissen även i år
2 Jun 2020 - 19:43 Spelprogram allsvenskan
2 Jun 2020 - 10:34 Pontus Kindberg - en kille som vet vad han vill
1 Jun 2020 - 09:44 ÖFK stänger träningarna
31 Maj 2020 - 17:38 Simon Kroon glänste i bra internmatch
30 Maj 2020 - 16:12 Bilder från dagens internmatch
30 Maj 2020 - 09:29 Intervju med Ian Burchnall och Isak Ssewankambo
30 Maj 2020 - 08:57 Jan Quicklund kandidat till att bli ny vd för ÖFK
29 Maj 2020 - 17:32 Tuff öppning för ÖFK i allsvenskan
28 Maj 2020 - 18:30 Grönt ljus för allsvenskan
28 Maj 2020 - 16:33 Positivt beslut om allsvenskan i morgon fredag?
28 Maj 2020 - 11:19 Hovrätten nästa för Daniel Kindberg
28 Maj 2020 - 09:44 Övergång nära för Ken Sema?
27 Maj 2020 - 14:19 Sören Åkeby minns och ser framåt med ÖFK
27 Maj 2020 - 12:06 ÖFK är mogna för att starta allsvenskan den 14 juni
26 Maj 2020 - 12:47 Saman Ghoddos i långt förhör inför Cas
26 Maj 2020 - 10:14 Det pekar åt rätt håll
25 Maj 2020 - 17:22 Beslut på fredag om allsvenskan
25 Maj 2020 - 08:40 Lars Larssons Tankar