meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
AIK Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Kalmar FF

2020-08-17 19:00
Jämtkraft Arena
 

 SEGER - MEN NU ÄR DET DAGS ATT KOMMA MED NYFÖRVÄRVEN
av Agne Svärd
Publicerad 21 Jan 2019 - 21:22 Uppdaterad 24 Jan 2019 - 13:20

Jaaap! Nu är vi igång igen.
Det är inte så att abstinensen slagit till, jag tillhör nämligen dom som har lite svårt att se att vinterkyla och fotboll lever i en lycklig symbios... Men jag måste erkänna att jag tyckte det var riktigt roligt att se ÖFK spela match igen. Trots minus 15 utanför fönstret, det var ju trots allt plusgrader och en grön gräsmatta på Cypern...
Och det såg väl ut ungefär som där vi slutade för drygt två månader sedan. Varken bättre eller sämre när ÖFK besegrade den kinesiska superligalaget Henan Jianye FC med 1–0.

Låt vara att ÖFK gjorde en alldeles utmärkt första halvtimme där Dino Islamovic var riktigt på hugget. Han nickade in 1–0 på hörna, han landade en slumpboll i ribbans översida och han pricksköt en frispark i stolpens utsida. Och han tvingade dessutom den kinesiske målvakten till en retur som Rewan Amin borde ha gjort 2–0 på. Spelet var stabilt, underhållande, varierande och effektivt, det kinesiska motståndet framstod närmast som hämtat från någon juniorserie på landsorten istället för landets superliga.
Men längre än så räckte inte motivationen, och energin, den här gången. Sedan blev det en sån där typisk träningsmatch som det går 13 på ett dussin av; massor av spelarbyten, organisationen faller mer eller mindre samman och ingen ser ut att tycka det är riktigt roligt längre. Kineserna lyckades till och med vaska fram ett par möjligheter.
Nåväl, det kan man leva med så här i sista delen av januari. En seger är trots allt en seger och då blir det genast lite lättare att jobba vidare.

Men, och det gör mig riktigt orolig. ÖFK har såhär långt inte skaffat en enda av de sex startspelare som managern Ian Burchnall lovade när man gick till vintervila efter 3–3-matchen mot Hammarby i början av november. Två nya spelare har visserligen tillkommit men målvakten Sixten Mohlin är bara Andreas Anderssons ersättare som andremålvakt och Francis Baptiste ytterligare en i raden av plantor som ÖFK hoppas ska blomma ut men där det inte finns några som helst garantier.
Tvärtom, ÖFK är just nu på minus(!) när vi räknar startspelare (Dennis Widgren till Hammarby). Lägg därtill att Simon Kroon fortfarande rehabtränar och i bästa fall är tillbaka till den allsvenska starten samt att Tesfaldet Tekie, Ronald Mukiibi och Hosam Aiesh alla dras med skavanker och inte får den kontinuitet i träning och matcher som är en absolut nödvändighet.
Jag skrev vid några tillfällen i höstas att jag tyckte synd om Ian Burchnall som inte fick en ärlig chans med en slagkraftig spelartrupp. Tyvärr gäller det fortfarande, på avbytarbänken i årets första träningsmatch var det ingen trängsel av klasspelare. ÖFK i januari 2019 skrämmer ingen konkurrent i Allsvenskan, det är hög tid att David Webb (den nye tekniske direktören) med ”alla sina kontakter” börjar leverera.
Så här långt har det varit mycket snack men väldigt lite verkstad, det är min bestämda uppfattning. För nu går tiden fort!

****
# För er som inte kunde se matchen, så här spelade ÖFK (uppställning 3-4-3): Aly Keita (Sixten Mohlin 46), - Douglas Bergqvist, Noah Sonko Sundberg, Tom Pettersson - Ludvig Fritzson (Samuel Narh, 79), Rewan Amin, Curtis Edwards, Patrick Kpozo - Jerell Sellars (Henrik Bellman 46), Dino Islamovic (Francis Baptiste 46), Jamie Hopcutt (Sam Mensiro 59). På bänken satt också Robin Wikberg och Isac Häggman.

# Samuel Narh känner naturligtvis ingen till. Den 24-årige norrmannen, med en sällsynt brokig bakgrund, spelar numera i den cypriotiska andraligan och har fått vara med vid några träningar under den här lägerveckan. Men låt det stanna där, visserligen bara drygt tio minuter på plan men det var väl tio för mycket?

# När jag ser den här typen av ”provspel” blir jag nervös – på riktigt! Så här kan man inte jobba i en klubb som jagar titlar.

# Mest positivt i den här matchen: det ”gamla” gardet (Keita, Douglas B, Sonko, Tom P, Amin, Curtis E, Fritzson, Dino och Hopcutt) såg ut att ha övervintrat väl och Jerell Sellars var lika bra nu som det han visade i slutet av förra säsongen.

# Ian Burchnall sa sig vara väldigt nöjd med den här veckan på Cypern. Det måste han säga och det ska han säga. Men allvarligt; när man drar iväg på den här typen av läger (det är ju inte det billigaste alternativet...) borde de tänkta nyförvärven vara på plats. Det skulle höja effekten av den här samlingen med väldigt många procent, det är också min bestämda uppfattning.

# Nästa träningsmatch blir på måndag, Ranheim i Abrahallen i Trondheim. Ranheim var, som sjua i Elitserien, fjolårets stora överraskning i norsk fotboll.

 
 
22 Kommentarer:
Gäst: Glenn skrev | 22 Jan 2019 - 23:47
@replik til hm

Den motiveringen köper jag!
21
Gäst: P skrev | 22 Jan 2019 - 21:44
Kan hålla med om att det gamla gardet såg bra ut för att vara första träningsmatchen, men dock inte Hopcutt, jag hoppas verkligen han steppar upp. Hur många passningar slog han bort? Märktes en tydlig frustration hos Dino ett par gånger när han slår bort enkla passningar.
Måste nog prestera bra om det ska bli nytt kontrakt då det mer och mer börjar likna överflöd nu. Kommer det in fler forwards ser det tungt ut.
5
Gäst: Hm skrev | 22 Jan 2019 - 20:13
Men Malmö kan dock nästan välja och vraka bland klubbarna från mitten och undre halvan av allsvenskan med sin överlägsna ekonomi.
3
Gäst: Utvecklare skrev | 22 Jan 2019 - 16:29
Många tränare önskar färdiga spelare.
Det är därför att de är för dålig att utveckla spelare .
Tar lite längre tid men resultatet kan bli bra ändå.
ÖFK har tränare som är bra på att utveckla spelare.
Hur mycket kan ett lag som Malmö FF utvecklas med en snittåldern på över 30 år
Tror nog att lag med lägre snittåldern tar större steg och där finns det utveckling hela tiden.
9
Gäst: replik på Hm skrev | 22 Jan 2019 - 15:17
Djurgården behöver verkligen utöka sitt scouting område det är jag enig om.
Att kunna sälja spelare skulle jag vilja tro är en av grundpelarna i att vara sportchef i större klubb. Och det är inte bara vara en bra säljare utan det är ju också se potentialen i spelare vad dom kan bli senare med rätt träning och utveckling. Såna ögon växer inte på träd. Men att han misslyckades förra året med fixa högerback samt anfallare det ska han ha kritik för. Varför jag hatar Djurgården är sen barnsben, för att jag håller på ett rivaliserade lag men också för att illustrera att man inte behöver hålla på Djurgården för att se att han är en bra sportchef.

citerat hm "Intressant också att Bosse Andersson nämns i kommentarerna längre ner. Måste väl vara den sämsta sportchefen i modern tid? " är ju långt ifrån sanning och fakta. Sett till resultatet i klubbkassa och resultatet i tabellen så är han knappast sämst i modern tid. Det är nog det jag vänder mig emot. Och för att säga ingen hyllar honom utom jag då har man undvikit media under en väldigt lång tid.
Bara googla honom det finns en anledning för att han kallas Super-Bo. Om inte annars läs gårdagens artikel om honom gjord av sportbladets Robert Laul.

Men varsågod här kan du få en länk från andras lags supportrar om vad dom tycker om honom. Så innan du säger att någon är sämst genom tiderna kolla upp vad dom har faktiskt gjort innan senaste säsongen det är min poäng och läxa till dig. Annars vill jag bara säga håll tålamod med Mister Webb så kan det bli en fin säsong för ÖFK.

http://www.fotbolldirekt.se/2017/12/27/fd-special-storslam-super-bosse-allsvenskans-vassaste-sportchef-stolt/
4
Gäst: Hm skrev | 22 Jan 2019 - 14:17
Topp3 når vi inte oavsett nyförvärv den här säsongen.

Längesen det fanns en så solklar topp3 som det gör just nu (AIK, MFF och Norrköping)
10
Gäst: Defence skrev | 22 Jan 2019 - 14:15
Vi har en stabil mittback i Tom Pettersson!
Resten är begränsade försvarare , eller påläggskalvar!
In med två till riktigt bra mittbackar i truppen eller lägg ner topp tre målsättningen 2019!
7
Gäst: bull skrev | 22 Jan 2019 - 13:02
med tanke på att 3 startspelare vilade igår
är då inte jag nervös..detta och att det kommer
presenteras nyförvärv gör att man kan se fram emot
en spännande säsong..viktigare att det blir rätt
än att det ska gå fort för då kan det bli riktigt fel
2
Gäst: bull skrev | 22 Jan 2019 - 13:02
med tanke på att 3 startspelare vilade igår
är då inte jag nervös..detta och att det kommer
presenteras nyförvärv gör att man kan se fram emot
en spännande säsong..viktigare att det blir rätt
än att det ska gå fort för då kan det bli riktigt fel
6
Gäst: Blupish skrev | 22 Jan 2019 - 12:39
Förstår inte dom som säger att man misslyckats med värvningarna. Det svenska Transferfönstret är öppet 12 januari - 4 april. Så att innan januari är slut säga att det inte kommer in fler är väll bara löjligt.

Vi vet ju att Colkett kommer presenteras denna vecka tex. Aston Villa har kommenterat att han tackat nej till dom som var enda orosmolnet i den affären
10
Gäst: Hm skrev | 22 Jan 2019 - 11:47
Sorry såg nu att du skrev till annan signatur :)
2
Gäst: Hm skrev | 22 Jan 2019 - 11:46
Var skrev jag att jag hatade Djurgården?

Vi diskuterade väl Bosse Anderssons arbete som sportchef? Att Djurgården inte har några scouter anställda är fakta.

Djurgården som klubb är jag helt neutral till.
2
Gäst: Glenn skrev | 22 Jan 2019 - 11:31
@replik till hm

Varför hatar du Djurgårdens IF som förening? Hur motiverar du det?
4
Gäst: Hm skrev | 22 Jan 2019 - 10:24
Bosse Ándersson må vara en god säljare men han kan inte bygga en trupp. Problemet för djurgården är att Bosses roll varit alldeles för stor. Djurgården saknar idag en anställd scout exempelvis. Man ligger ljusår efter många klubbar i Sverige. Man kan inte leva på gamla meriter heller för den delen. Han fick in stora pengar på försäljningar men valde samtidigt att spendera dessa pengar på spelare som pensionerat sig inom 2 säsonger (isaksson, olsson, Källström).

Att sedan värva Erik Johansson när man redan har 4 mittbackar och att sedan värva Bärkroth när man redan har 4 yttrar är så oerhört korkat och märkligt. Istället värvade man ingen ersättare till Beijmo och hade endast Augustinsson som alternativ på VB. Såhär bygger man en trupp för att sabba harmonin!

Oerhört märkligt att du kliver in och hyllar honom faktiskt, det är du nog ensam om i Sverige!
7
Gäst: Ö.s. skrev | 22 Jan 2019 - 10:10
Du Agne, Webb, Burchnall mfl vet vad dom gör! Du får ta och lägga dig till med en ödmjukast ton! Ingen av oss vet hur det är att jobba på den här nivån. Så tipset till dig Agne mfl, Webb vet nog vad han håller på med, han är på en nivå där du Agne aldrig varit och aldrig kommer vara!
11
Gäst: replik på Hm skrev | 22 Jan 2019 - 10:06
Ska givetvis inte hoppa någon men den senaste kommentaren visar prov bristande kunskaper i sportchefs yrket om man tycker att Bosse Andersson är sämst.
Han tillsammans med Henrik Berggren räddade Djurgården från ruinens brant till en av allsvenskans rikaste klubbar. Genom att värva billigt och sälja dyrt. Titta bara på vilka värvningar han gjort med Felix Beijmo på en knappt en miljon till såld för 30 miljoner på knappt ett och halvt år. Glöm inte alla anfallare en långtidsskadad Tino K för 25 miljoner. Aliou Badji fick bud på över 50 miljoner samma summa Kindberg valde att tacka nej för Saman Ghoddos när han peakade som högst i Östersund. Sam Johnson från IK Frej på en halv miljon till försäljning ett år senare på 40 miljoner. Jag kan räkna upp fler försäljningar han har gjort, jag tror ärligt talat ÖFK skulle kunna lära sig mer om hur han går tillväga med spelarförsäljning än att få skit av supportrar som inte förstår sig helt på yrket.
Jag själv hatar Djurgården som förening men även jag har vett nog att förstå att det Bosse gjort för Djurgården är helt ovärderligt.
Alla sportchefer gör fel emellanåt så har lite tålamod med Mister Webb och man kommer göra felvärvningar till klubben det ingår i processen till att bli en utmärkt sportchef det är ju ändå människor vi har med att göra och inte robotar. Det finns ju en social tillvaro att ta hänsyn till. Bosse gjorde felbedömning förra säsongen men lyckades ändå sälja för nästan mest av alla i allsvenskan. Det säger mer om honom än er.

13
Gäst: Hm skrev | 22 Jan 2019 - 08:49
Självklart ska öfk fortsätta på sitt inslagna spår när det gäller transfermarknaden. Först och främst för att etablerade spelare aldrig väljer att flytta upp till Norrland för att spela fotboll i en mindre stad för mindre pengar än man får i en större klubb med bättre geografiskt läge.Sen tillåter med största sannolikhet öfks ekonomi inga stora värvningar. Vi har helt enkelt inte de pengarna att spendera på nyförvärv.

Intressant också att bosse andersson nämns i kommentarerna längre ner. Måste väl vara den sämsta sportchefen i modern tid? Djurgården satt väl ifjol med 6 mittbackar och 1 ytterback plus 5 yttrar och 1 anfallare? Så går det när man har sportchefer som bara värvar spelare baserat på namnet och gamla meriter.
16
Gäst: Mja skrev | 22 Jan 2019 - 07:48
ÖFK skiter väl i om några fans "sätter press" utefter vad dom tycker borde hända. Dom som arbetar i ÖFK är proffs på det dom gör och har så klart en plan även om några fans har svårt att fatta det. Tror någon verkligen att dom bara sitter och rullar tummarna och hoppas att nyförvärv ska trilla ner från himlen? Jag kan garantera att dom jobbar så hårt det går utefter rådande förutsättningar.
23
Gäst: Alrik8 skrev | 22 Jan 2019 - 07:29
ÖFK måste givetvis hålla på den principen att värva unga, hungriga och utvecklingsbara och inte så dyra spelare. Det är Öfks landmärke som givit dem framgångar ute i Europa League
11
Gäst: . skrev | 22 Jan 2019 - 07:23
Håller helt med - Mycket snack och liten verkstad. Börjar bli trött på att ingen sätter lite press på föreningen. Vi är alldeles för unga som föreningen i det avseendet. Less på återkommande kommentarer som ”Det viktiga är inte att vinna, det är att delta, bra kämpat!”, skärpning! Självklart ska vi stötta laget i med och motgång, men det är inte längre vår första säsong i Allsvenskan.

Om vi ponerar att Björn Wesström (AIK) eller Bosse Andersson (Djurgården) gått ut och sagt ”Vi ska värva en hel drös med startspelare” och sen inte levererat därefter, är det rimligt att tro att de fått kommentarer som ”Du är duktig ändå, du försökte iallafall”? Knappast.

Vi som supportar är alldeles för mjäkiga, många av oss iallafall. Ska bli intressant att se vad som bl.a. kommer ur medlemsmötet. Jag hoppas innerligt att de som kan och kommer delta faktiskt vågar syna saker och ting.
9
Gäst: Ö.s. skrev | 22 Jan 2019 - 05:51
Vad är allsvensk klass? Titta på Jerrel Sellars, det var få om ens någon av er experter inklusive Agne Svärd som satte något större värde på honom när han kom till Öfk. I sista matchen mot Hammarby var han bäst i Öfk och överglänste flera av Hammarbys stjärnor! I går såg vi hans höga klass igen.
19
Gäst: MrBradley skrev | 21 Jan 2019 - 23:07
Förhoppningen var väl att ÖFK skulle värva åtminstonde 3-4 startspelare som på allvar kunde konkurrera om en plats i startelvan. Som verkligen kunde spetsa till truppen så att ÖFK kunde kämpa om topplaceringarna.

Visst, som vi skrivit förut är det bra med unga utvecklingsbara spelare. Men hur många håller verkligen allsvensk klass? Och hur lång tid behöver dom som i alla fall har grundkvaliten att lyckas på sig för att utvecklas till en allsvensk startspelare av god kvalite? Jag hoppas verkligen att det kommer in lite mer renomerade spelare inom den närmaste framtiden. För än så länge känns bygget lite tunt.
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Allsvenskans bästa bollkonstnär - Trissvinnaren Nebiyou Perry  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:12  
 

Trissvinnaren mot AIK: Nebiyou Perry

Aly Keita leder Trissen sammanlagt


Christer Nilsson leder fortfarande O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Glädjens dag i går - ÖFK:s :nya VD på plats och det blev vinst för laget  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:05  
 

I går var det två händelser som gladde alla som gillar Östersunds Fotbollsklubb.

 
  Läs mer...  
 


 
  Exklusiv intervj med Saman Ghoddos  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:57  
 

Saman Ghoddos (bilden) berättar bland annat om om den kommade Cas domen och om sin tid i ÖFK. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Spaning och tidgare betraktelser av Miguel Exposito  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:25  
 

Kul att i efterhand analysera vad som skrivs på fotbollz, här är utklipp ur Miguels två senaste betraktelser.
Här nämns framförallt Perry, Sellars, den magiska fyran och att tränarna måste byta taktiskt på slutet, in med Mensiro och Mukibii

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 00:16 Matchreferat Stark första halvlek grundlade mycket viktig seger för ÖFK
13 Aug 2020 - 23:54 Rakt och enkelt - det här var nya ÖFK!
13 Aug 2020 - 23:46 Höjdpunkter AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 22:54 Matchens bästa spelare
13 Aug 2020 - 22:10 Matchens överraskning
13 Aug 2020 - 21:02 Matchens prestation(er)
13 Aug 2020 - 18:07 Startelvan i kväll
13 Aug 2020 - 15:19 Inför matchen: AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 14:05 Kvällen match mot ÖFK är en måstematch av mycket hög dignite
13 Aug 2020 - 11:43 Lars Larssons Tankar
13 Aug 2020 - 11:39 Så är läget bland spelarna i ÖFK
13 Aug 2020 - 09:17 Följ AIK - ÖFK via fotbollz.se
12 Aug 2020 - 18:29 Förslag; släpp in 50 falkar per match!
12 Aug 2020 - 17:40 Starkare AIK mot ÖFK
12 Aug 2020 - 10:55 Ser bra ut i väntan på AIK
12 Aug 2020 - 09:29 Kritisk Daniel Kindberg
11 Aug 2020 - 18:04 Från Forumet efter matchen mot Elfsborg
11 Aug 2020 - 10:19 Talangen som fått sitt genombrott - Nebiyou Perry
9 Aug 2020 - 23:22 Årets bästa på hemmaplan räckte till ingenting
9 Aug 2020 - 22:37 Bilder från ÖFK- IF Elfsborg 0-1 (0-0)
 
 
 
Herrar
av: hängiven | 13 Aug 2020 - 21:01
ÖFK, GRATTIS och TACK, vi alla behö