meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Degerfors IF
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
GIF Sundsvall Östersunds FK

2022-02-12 15:00
Nordichallen
 

 SEGER, VISST - MEN SPELET VAR FÖRFÄRLIGT
av Agne Svärd
Publicerad 24 Apr 2019 - 23:53 Uppdaterad 25 Apr 2019 - 08:38

Visst finns det mycket att glädja sig över efter ÖFK:s 1–0-seger mot AFC Eskilstuna på bortamark; tre poäng och avancemang upp till en femteplats i den jämna tabellen, årets första bortatriumf, årets första mål på främmande mark och att det dessutom var en riktig rökare som Dino Islamovic dunkade in bakom Ole Söderberg i AFC-buren. Dessutom, en hållen nolla är alltid en hållen nolla!
Men, och här prutar jag inte en sekin. Prestationen, spelmässigt, var förfärlig, alldeles förfärlig!
Efter långfredagens 1–1 mot Elfsborg kände jag en viss tillförsikt, det fanns ett hopp om att även den här ÖFK-upplagan skulle kunna utvecklas till något riktigt bra. Lagdelarna hade börjar kugga i varandra.
Men efter kvällens match, trots segern, är jag mycket tveksam.
Här fanns, förutom kampglöden, ingenting att bygga vidare på: ingen struktur, inget tempo, massor av tekniska misstag, ingen spelglädje...
Jag hittade en period på sex-sju minuter i mitten av den första halvleken som var bra, det var också där och då som Dino Islamovic sköt ÖFK till segern. Men resten, den tror jag att Ian Burchnall gärna tar ett allvarligt snack med spelargruppen om. Det är alltid svårt att minnas och att jämföra. Men i min bok var det här sämre än 0–3-insatsen mot Dalkurd förra våren och det säger inte så lite...
Mest förvånande; det finns ju ingen speed i ÖFK-fötterna, har inte funnits i någon av de fem inledande matcherna. Hela laget ser ut att kliva in på banan i skor som hämtats ur en hink med tjära.
Dessutom. Hosam Aiesh kom inte till spel efter ”känning i en baksida”, Jerell Sellars tvingades ge upp efter 40 minuter efter att ha ”dragit en baksida”. Tesfaldet Tekie berättade om krampkänning efter en timme men kämpade vidare, Dino Islamovic vred sig i krampsmärtor i slutet av matchen...
Sega ben, ”baksidor” och krampkänningar. Ett mönster, absolut. Min erfarenhet säger att det här hänger samman. Därför finns det all anledning för Burchnall och hans stab (här måste fysteamet göra en insats) att ta problemet på största allvar och snabbt hitta en lösning.
Om det nu finns någon? Spelprogrammet är intensivt i den här tiden på säsongen, redan på måndag är det match igen (Helsingborg hemma).
Här är några noteringar;
# Kapten Tom Pettersson satt på bänken den här kvällen och i hans frånvaro fick målvakten Aly Keita ta över bindeln. Keita växte med ansvaret, startade matchen med en kanonräddning och var ÖFK:s främste spelare. Helskärpt i 90 minuter, tack för det!
# Thomas Isherwood var tillbaka (ersatte Tom P i backlinjen) men uppträdde inte alls med den pondus som han startade serien med. Var också ovanligt fumlig med bollen. Det läckte dessutom bredvid honom till vänster där Isak Ssewankambo inte hade någon som helst ordning på varken huvud eller fötter. Lika bra som Ssewankambo var mot Elfsborg, lika svag var han i Eskilstuna!
# Sam Mensiro och Noah Sonko Sundberg klarade den andra kanten betydligt bättre, dock utan att briljera.
# Dino islamovics segermål efter 23 minuter tål att beskrivas; Curtis Edwards spelar in en boll från höger som fastnar i Eskilstunas mittförsvar, bollen går i retur till Tekie som lyfter den över ett par försvarare mot Dino Islamovic, Dino tar ned bollen på bröstet, låter den studsa en gång innan han laddar vänstern och på halvvolley bankar in bollen bakom Ole Söderberg i hemmaburen. Ett riktigt klassmål av en riktig målskytt, Dinos första fullträff den här allsvenska säsongen. Mer kommer!
# Tesfaldet Tekie direkt efter matchen i en tv-intervju (cmore): ”Jag tycker att vi var bra”. Det kallar jag självbedrägeri!
# Tekie assisterade till målet men har i mina ögon långt kvar till formen. Ser faktiskt oinspirerad ut långa stunder, dessutom var några av besluten kring det egna straffområdet inte speciellt begåvade (har vi sett även tidigare i vår).
# Ravel Morrison haltade av banan efter en knapp timmes spel. Det var synd, Morrison var en av få ÖFK–are som skötte sina kort den här gången.
# Det var tunga suckar i AFC-lägret efter förlusten. Jag förstår det. Hemmalaget var bättre i det mesta den här kvällen. Utan att vara bra!
Till sist, här är ÖFK-betygen (skala 1–6): Aly Keita 4, Sam Mensiro 3, Noah Sonko Sundberg 3, Thomas Isherwood 2, Isak Ssewankambo 1, Ravel Morrison (59) 3, Tesfaldet Tekie 2, Curtis Edwards 2, Jerell Sellars (45) 1, Dino Islamovic 3, Jamie Hopcutt (82) 2. Ersättare: Ludvig Fritzson (45) 2, Charlie Colkett (59) 2, Alhaji Gero (82) spelade för kort tid, betygsätts ej.
 
 
13 Kommentarer:
Gäst: KEFson skrev | 25 Apr 2019 - 18:13
Försvarsmässigt trots allt rätt ok där Isherwood, Sonko och Mensiro skötte sig bra.
Mensiro även på hugget framåt, men har tyvärr inte den bästa passningsfoten alla gånger.

Framåt lite hackigt, Morrison har blicken, kan slå fina passningar från sin position men det måste till mera rörelse framför honom för att ha ska ha passningsalternativ till rättvända (åtminstone halvt rättvända) spelare som kan hota motståndaren.

Håller med Agne om att det ser lite segt ut. Förutom Dino och även Hopcutt som båda tog några fina löpningar.

I väntan på Kroon kanske dags för Baptiste eller Bellman att lufta sig ?
Eller varför inte Kpozo som förra året stundtals var riktigt vass framåt ?

Tror dock att ÖFK trots allt har en god chans att vinna mot Helsingborg som nu senast
gjorde en mycket blek insats.
0
Gäst: Ivey skrev | 25 Apr 2019 - 15:14
Cirka Middle//
Okej, vad mer specifikt var det som var negativt med Potters tid här?? 3 avancemang på 5 år, EL-slutspel och bättre tabellplacering för varje år han var här skämtar man inte bort direkt. Finns i min mening inte särskilt mycket negativt att anmärka på där, men du är tydligen av en annan uppfattning?
10
Gäst: pp skrev | 25 Apr 2019 - 12:36
Så klart kan man försöka hålla fram den utdelning och den matjord som ÖFK haft så här långt som något positivt, och credda Ian för det. Jag tycker ändå att det lutar åt självbedrägeri.

Nu lyckades man vaska fram ett par hyfsade målchanser och hålla undan med 1-0 mot ett givet bottenlag. Mot Falkenberg, ett annat tydligt bottengäng, var det ett inlägg som seglade in och säkrade full pott. Det är inget att slå sig på bröstet för om man har lite högre ambitioner.

Det jag kanske är mest orolig för är att Ian ännu - han har förvisso inte haft jättemycket tid på sig - inte visat samma i närheten av Potters skills vad gäller spelarutveckling. Potter fick fotbollsnamn med mycket begränsade meriter att flytta till republiken och sålde spelare för någonstans runt 100 miljoner, givet att alla siffror inte är offentliga. När Aiesh lämnar - vilket han kanske gör redan i sommar - får mycket av den utvecklingen också tillskrivas Potter.

Ian har kunnat värvat betydligt mer meriterade namn, men jag har tyvärr inte sett mycket till utveckling på dessa herrar så här långt. Inte heller har jag sett samma utvecklande, bolldrivande miljö som Potter åstadkom. Man kan tycka att Potter kunde ha fått till någon bättre ligaplacering, men det faktum att han lyfte ett lag till europaspel och utvecklade så många fotbollsspelare så långt har gjort massor för ÖFK:s status i fotbollssverige. Det har även möjliggjort många av de spelarvärvningar vi ser på planen nu.

Jag är klart orolig för att det spel som visats upp dessa omgångar inte alls ger Colkett, Amin, Ssewankambo, Sellars, Baptiste och övriga nyrekryteringar samma fina fotbollsmiljö att växa i. Och det skulle i sin tur kunna bli ett stort problem på sikt.

Men jag ska inte måla fan på väggen ännu. Det är som sagt tidigt.
13
Gäst: Genn skrev | 25 Apr 2019 - 11:23
Klart att Ian inte ska nånstans. Men det är ändå en viss oro som infinner sig. Serien är oerhört jämn i år, med undantag för Malmö, och det kommer krävas väldigt mycket för att hålla sig på övre halvan. För nedflyttningsstrid ska det väl ändå inte kunna bli tal om?

Ändå känner jag mig orolig för just det, en nedflyttningsstrid. Något eget spel ser jag inte i någon större utsträckning, mest slump och kamp. Inget fel med det egentligen, det har också gjort att poängen har ramlat in vilket trots allt är ett gott tecken. Men det säger också en del om vart vi befinner oss. Jag har hela tiden predikat att uppbyggnaden kommer ta dit och har inte förväntat mig mycket mer än det vi ser just nu.

Ändå. Ta det vi ser nu och addera med vad som kan ske i sommar. Tekie försvinner, Edwards räknar jag också bort. Aiesh troligtvis också, kanske skadebekymmerna dock skrämmer bort köpare. Morrison tror jag inte blir kvar. Det blir till att i stort fortsätta bygga om truppen. Här får vi hoppas att kvalitet kommer in. Rädd dock för att det blir svårt att attrahera bra spelare.

Men, avslutar ända med att se det positivt. Vi har en kampvilja ändå, ingen större osämja inom gruppen vad jag vet om, de flesta var beredd på det här och då också beredd på att göra det som krävs. Vi är fortfarande på något vis tunga att möta. Vi har på inget vis blivit utspelade under någon match, kanske malmö borta men det kommer de flesta bli.

Nej, slut leden, tugga på, en trea där ett kryss där och ta den viktiga åttondeplatsen. Sen är vi redo för toppstriden inom några år
7
Gäst: SR500 skrev | 25 Apr 2019 - 10:54
Morrison var inte alls bra igår. Såg loj ut och som om han inte försökte ens.
2
Gäst: Curva Middle skrev | 25 Apr 2019 - 10:51
Matchen i går var godkänd. Burchnall är ny och gör det bra
Han håller på att bygga upp ett nytt lag och har nått en bra bit på väg. Potter hade 8 år på sig att bygga sitt lag men gjorde ändå flera plattmatcher trots alla blivande utlandsproffs. Det är så lätt att glömma det negativa och bara komma ihåg det positiva.

11
Gäst: Hm skrev | 25 Apr 2019 - 08:36
Du tycker att sonko ska dra iväg i djupled?

Han vinner varje nickduell, varje närkamp och spelet med fötterna är betydligt bättre nu än under svenska cupen. Han ser ut som en ledare i försvaret.
4
Gäst: Mja skrev | 25 Apr 2019 - 08:23
Brutalt bra? Vet inte vilka matcher du har sett men jag har då inte lyckats skönja något mer hos Sonko än hos någon av de andra spelarna. Det ser trött ut och man saknar spelare som tar löpningar som drar sönder motspelarnas försvar lex Sema, Ghoddos, Bachirou.
5
Gäst: Hm skrev | 25 Apr 2019 - 07:13
Sen en sak som kanske oroar lite. Hur länge från vi behålla sonko?

Bortsett från den sjuka Falkenbergmatchen då ingen var bra så har han sett helt brutalt bra ut. Fortsätter han hålla den här formen så kommer det finnas intressenter i sommar.
8
Gäst: Hm skrev | 25 Apr 2019 - 07:09
Vet inte riktigt jag. Vi har spelat gladfotboll med Potter i många år men det har aldrig avspeglat sig i tabellen.

Nu med burchnall så vinner vi matcher som ser helt fruktansvärda ut. Tror nog ändå jag föredrar segrarna på sikt. Sen ska vi komma ihåg att de lag vi slagit är AFC och Falkenberg, med stor sannolikhet de två lag som får packa väskorna för Superettan nästa år.
7
Gäst: Månen skrev | 25 Apr 2019 - 06:45
Håller med dig Agne till fullo!
ÖFK ser ut att vara dåligt tränade då laget ser ut att vara trötta när en halvtimma är kvar av matchen.
Dåligt bolltempo och ett uruselt passningsspel. Det måste vara rejälare passningar och i eget straffområde
var det luft sparkar och virrigt uppträdande. Detta ÖFK går naturligtvis inte att jämföra med det laget som tog
Oss ut i Europa men det måste gå att ställa krav på att spelarna orkar springa en hel match!
Det var rikligt med tur att vi fick tre poäng på AFC och det måste bli bättre prestationer om vi ska ha något i
Allsvenskan att göra .
Bättre bolltempo och se till att behålla Curtis Edwards det är den bästa spelaren vi har!
VI GER OSS ALDRIG!
Visa det ordentligt , alla spelare!
14
Gäst: Ö.s. skrev | 25 Apr 2019 - 05:28
”Ett riktigt klassmål av en riktig målskytt” och Morrison skötte sin uppgift! De kallar jag självbedrägeri! Dino gör målet men har definitivt inte varit något i hittills, det finns mycket i övrigt att önska. Morrison var betydligt bättre mot Elfsborg. Jag vet inte vilka glasögon Agne hade den här matchen, men att den här matchen var sämre än i förlusten mot Dalkurd förra året är också självbedregeri. Jag vill se högre kvalite på dina krönikor Agne Svärd, bort med bitterheten och in med sakligheten.
4
Gäst: Strax utanför krysset skrev | 25 Apr 2019 - 00:58
Är det inte bara att inse att verkligheten har hunnit ikapp vårt kära ÖFK? Tiden när Potter svingade sitt trollspö över ÖFKs främlingslegion är över. Nu är ÖFK/vi ett helt vanligt fotbollslag, med en vanlig ordförande och en vanlig tränare som, som alla andra vanliga fotbollslag, får slita, kämpa och slumpa sig till de poäng som man kan få och sedan får vi vara nöjda med det.
47
 
Sök på fotbollz.se
   
  Innermittfältaren Isak Bråholm, IK Sirius, ska provträna med ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 16:32  
 

Sandvikens IF Herr  Isak Bråholm  Guldfemman - Ditt Lokala DrömlagBild från Sandvikens iF hemsida.

 
  Läs mer...  
 


 
  Den norske elitseriespelaren Erlend Sivertsen är nu klar för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:35  
   
  Läs mer...  
 


 
  Pressläktarminne  
  av Hasse Thor | Igår - 20:55  
 

Fotbollz.se:s Hasse Thor och Åke Unger. Foto: Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK befinner sig i ett utomordentligt bra läge  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:54  
 

IFK Strömsund - Fotboll P 03-05En svår och utmanande uppgift!

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 15:11 Fouad Bachirou fick bevittna fruktansvärt olycka vid fotbol
Igår - 12:04 Korta nyheter från måndagens träning
24 Jan 2022 - 20:07 Skräll i Afrikanska mästerskapen - Gambia gick vidare på bek
24 Jan 2022 - 15:30 Sonko Sundberg ryter till om Afrikanska Mästerskapen
24 Jan 2022 - 10:56 Ny mittback i ÖFK - Ziad Ghanoum
23 Jan 2022 - 18:12 Tränare i Frösö IF 2011 - idag headcoach i Premier League -
22 Jan 2022 - 21:20 Maratontabellen 1997-2021 uppdaterad
21 Jan 2022 - 19:03 Ludvig Fritzon - du ger oss skrämselhicka
21 Jan 2022 - 11:53 Gambia med två före detta ÖFK-spelare gick mycket överraskan
20 Jan 2022 - 13:54 Kevin Jablinski om Magnus Powell
20 Jan 2022 - 11:58 Positivt coronafall i ÖFK:s trupp
20 Jan 2022 - 11:54 Dystert eller inte med Superettan
19 Jan 2022 - 17:47 Mansour Sinyan provtränar med ÖFK
19 Jan 2022 - 11:23 Ytterligare tva nyförvärv till ÖFK
18 Jan 2022 - 17:53 Har ÖFK fått en ny stor och stark mittback a la Isherwood? -
18 Jan 2022 - 10:44 Charlie Colkett till ny klubb
17 Jan 2022 - 23:00 'Har jobbat till halv tre på nätterna'
17 Jan 2022 - 14:42 Inget spel i ÖFK för Patrick Kpozo denna säsong
16 Jan 2022 - 16:45 ÖFK - gå inte över ån efter vatten - ni har ju Linton Ulloa
16 Jan 2022 - 11:30 Lars Larssons Tankar
 
 
 
Herrar
av: Div 3 | Idag - 08:44
Tydligen klart div 3 för Sveg.