meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
AIK Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Kalmar FF

2020-08-17 19:00
Jämtkraft Arena
 

 HAMMARBY IF - ÖFK 4-0 (3-0)
av Måns Runsten Swärd
Publicerad 15 Maj 2019 - 00:32 Uppdaterad 15 Maj 2019 - 00:32

Hammarby IFVS Östersunds FK

Nu med referat av Måns Runsten, bilder av Sune Elmroth och krönika av Agne Svärd

.Matchreferat Hammarby – Östersunds FK
2019-05-14
Arena: Tele2 Arena
Publiksiffra: 20,247
Domare: Kristoffer Karlsson
Ass. domare 1: Niclas Ivarsson
Ass. domare 2: Per Rehnlund
Fjärdedomare: Victor Wolf

Försummering matchen
Ett formstarkt Hammarby stod idag redo att möta ett ÖFK som sakta men säkert börjat återfinna formen – en form de inte varit uppe i sedan Potter, salig i åminnelse, viftade med sin berömda trollstav. Det grönvita Stockholmslaget skulle nog på pappret kunna aspirera på en av Allsvenskans vassaste offensiv, och det har de minst sagt visat prov på detta under säsongen. Utöver det startade återigen den f.d. ÖFK-spelaren Dennis Widgren, och talar man av erfarenhet har släkten varit värst förr (Seon-min Moon och Alex Dyer är dystra exempel på detta). Det som på förhand talade till ÖFK:s fördel var att man historiskt sett presterat väldigt bra mot Hammarby, och laget har faktiskt aldrig besegrat ÖFK i Allsvenska sammanhang. Frågan idag var om man skulle lyckas upprätthålla den sviten?

Första halvlek
För alla ÖFK-supportrar var inledningen på matchen ingen fröjd direkt. Knappt en minut in i matchen hade Sonko Sundberg gått bort sig i försvaret vilket resulterade i ett halvfarligt inspel i ÖFK:s straffområde som rensades bort. En oturlig knuff mot Tom Pettersson ledde till att han haltandes gick av planen, och man kunde nog lätt tro att detta skulle vara värsta tänkbara starten för ÖFK. Men det visade sig bara vara början. Då matchen återupptogs tog det inte alls lång tid innan Tankovic drog till med ett hårt skott i stolpen och returen kunde Hammarbys kapten Jeppe Andersen säkert lägga in i det vänstra hörnet mot en oförstående Sixten Mohlin. 1-0 till Hammarby.

I femte matchminuten genomförde ÖFK således sitt första byte. Ut gick alltså Tom Pettersson och in kom Mukibii som fick ta över lagkaptensbindeln. Ett tungt avbräck såklart, men ÖFK försökte rycka upp sig trots det tidiga inledningsmålet. Edwards och Fritzon visade bland annat på helt okej samspel på högerkanten. Men de farliga lägena lyste helt klart med sin frånvaro för ÖFK:s del. Annat var det med Hammarby, som med sin offensiva spets säkerligen skulle få ÖFK-fansen att dra efter andan både en och två gånger.

Hammarby fortsatte att dominera matchen, då bland annat Tankovic tidigt försökte sig på en 180-vändning utanför straffområdet som gick strax över. Men det dröjde inte längre än till den tolfte matchminuten då Tekie snubbalde till i defensiven, och den farlige målgöraren Kjartansson säkert kunde placera in bollen efter ett fint framspel från sin tillika målfarlige kollega Tankovic. 2-0 var ett dystert faktum. Matchen framskred och bortalget utgjordes mest av ett skakigt försvar, samtidigt som ett hungrigt Hammarby tog över mer och mer. Det syntes tydligt att Tom Petterssons frånvaro påverkat stabiliteten som han vanligtvis tillför till backlinjen. Ett ansvar som Isherwood fick bära i hans frånvaro. Samtidigt blev närkamperna tuffare och många smällar uppstod, inte minst i mittzon. På sidlinjen kunde man se en märkbart stressad Ian som gav direktiv till sina spelare. Det skulle inte dröja längre än till den 29:e matchminuten då Colkett tappade bollen i farligt läge, och Djurdjic kunde sätta 3-0. Situationen innan mot Colkett var svår att se, men frågan är om inte ÖFK borde fått frispark i det läget.

Andra halvlek
Tror många hade velat vara en fluga på väggen i ÖFK:s omklädningsrum i paus för att höra vad Ian sa till sina spelare, efter en ytterst medioker första halvlek. Men till en början såg det ut som hans ord gett effekt då ÖFK försökte ta kommando från start. Två minuter in i andra halvlek provade Tekie på ett skott som gick en bit utanför mål. Trots ett stabilt Hammarbyförsvar hade ÖFK nu flyttat upp laget för att försöka jobba fram ett reduceringsmål. Men det hjälpte föga, och ganska snabbt föll laget tillbaka och Hammarby kunde återerövra matchen, likt första halvleken.

Tio minuter in i andra halvlek var tempot högt, och båda lagen var på tårna. Men en sen brytning av Mukibii ledde i den 58:e minuten till straff för Hammarby. Tankovic, som visat en enormt bra målform senaste tiden, kunde säkert skjuta in bollen, och Mohlin hade inte mycket att säga till om i buren. Några minuter senare bytte Hammarby in stjärnvärvningen Kacaniklic, som hittills inte fått mycket speltid under säsongen. Men är det någon gång han ska bytas in, är det antagligen i en 4-0-ledning på hemmaplan. Och han kunde defnitivt bidra med ett ännu farliga offensivspel från Hammarbys håll (som om det behövdes).

Resten av matchen stavades mest tuffa närkamper, desperata försök till framspel, svettigt försvarsspel och såväl gula som röda kort. Den sistnämnda kulören kom efter en närkamp mellan ÖFK:s inhopp Weymans och Hammarbys Simon Sandberg där Weymans försökte sig på en tröjdragning och besvarades med ett slag i ansiktet från Sandberg. Stämningen på såväl plan som läktare intensifierades, och trots att Tekie, som gjorde en blek insats, byttes ut mot Gero kunde inte ens det lyfta ÖFK:s offensiv. Ett par anfall följde för Hammarby, och man fick mest vara nöjd över att ledningen inte utökades ytterligare. Tempot började avta mot slutet av matchen, och när inte ens den vanligtvis säkre frisparksläggaren Colkett kunde få bollen på mål i en fast situation, kunde man konstatera att loppet sedan länge var kört. Ett sista försök till att spräcka nollan på Tele2 Arena kom i den 92:a minuten, då Dino la en hård frispark som även den höll sig på behörigt avstånd från Hammarbys bur.

Utvärdering
ÖFK stod för en ytterst svag insats, och det var inte mycket i spelet som fungerade idag. När vår kapten i backlinjen fick bytas ut redan efter fem spelade minuter, var det som att luften gick ur spelarna. Bytena som gjordes tillförde i princip ingenting och flera av våra nyckelspelare var idag en skugga av sina forna jag. Den vanligtvis kvicke Tekie stod för många misstag, och varken Dino eller Hoppcut syntes särskilt mycket under matchens gång. Därmed är dagens triss inte den enklaste att dela ut, och hade man fått tilldela f.d. ÖFK-spelare poäng hade jag inte tvekat att ge den till Dennis Widgren. Men jag vill dock slå ett slag för Curtis Edwards, som förvisso visat lite ojämn form de senaste matcherna. Idag var han dock ganska ensam om att fortsätta att visa kämpaglöd, då majoriteten av laget började hänga med huvudena. Sheriffen kan man lita på i motvind, och av mig får han 3 poäng! En annan spelare som jag tycker förtjänar att lyftas fram är Ludvig Fritzon som stod för en stabil insats. Trots att han blev desto mer osynlig i andra halvlek stod han för en del offensiva initiativ och ett stundtals fint samspel med nyss nämnde 3-poängare. Fritzon får 2 poäng. Slutligen, resultatet till trots, ger jag 1 poäng till Isherwood. Fyra insläppta mål är allt annat än okej, men att ta över ansvaret från Tom Pettersson (som Mukibii inte lyckades med idag) och ge sitt yttersta är okej i min bok. Många avgörande brytningar som annars kunnat leda till betydligt tråkigare resultat än det vi fick lida av idag.

Dagens triss
1. Curtis Edwards
2. Ludvig Fritzon
3. Isherwood

 
 
24 Kommentarer:
Gäst: Nja skrev | 15 Maj 2019 - 21:54
Tänk vad resultat spelar roll för åsikterna om insatsen. Jag tyckte insatsen mot Kalmar var sämre. Jag tycker istället att man mot Hby visade att man aldrig ger upp. Problemet var att man inte räckte till denna gång. Det finns alla chanser till uppryckning mot Örebro. Jag är nöjd med poängutdelningen hittills, och vi behöver nog bara 15 poäng ytterligare för att hänga kvar, vilket är det viktigaste i år. Varje poäng mot lag på övre halvan en bonus. Mot Örebro ska det bli poäng.
104
Gäst: Besviken skrev | 15 Maj 2019 - 20:10
Eftersom jag sett nästan alla ÖFK:s matcher i Superettan och Allsvenskan så kan man konstatera att det här var nog en av dom sämre matcherna som laget någonsin gjort. Man räckte helt enkelt inte till, och den här prestationen eller man kanske skall kalla det brist på prestation oroar mig starkt inför framtiden.

Om man jämför med det spel vi blivit bortskämda med dom senaste åren så var det är som att se ett lite viljelöst pojklag prova att spela på en nivå som man inte behärskade. Visst är det bra att prova att spela upp bollen efter marken, även under hård press. Men ibland så kanske man det kan vara bättre med en långboll än att bjuda på ett mål, det är tre mål bortskänkta på två matcher nu, det har man absolut inte råd med på den här nivån.

Och med tre av dom trots allt bästa spelarna, även om det inte syntes idag verkar vara på väg bort från föreningen. Edwards utgående kontrakt i sommar, Tekie lånekontrakt går också ut i sommar och Tom Pettersson har utgående kontrakt 2019.

Även om Tekie inte går att behålla, så prova iaf att signa Curtis och Tom för med dom också borta så ser det tunt ut. Kanske inte på papperet men i realiteten, ÖFK:s spel har inte imponerat på mig hittills i år. Man kan bara hoppas att det kommer prestationer som gör att man kan få ny framtidstro. För skall man vara helt ärlig så har ju fått ganska många poäng hittills trots ett tidvis väldigt mediokert spel.
5
Gäst: Lodur skrev | 15 Maj 2019 - 20:03
Vi har ett lag som är bättre än hälften av lagen i ligan, det vet vi! Vi har ingen Sotte längre, ingen Bachirou längre, ingen Goddos och ingen Sema längre.
Årets lag är inte lika bra men kan tävla med toppen när våra puzzelbitar är på plats.
Uteblivna spelare som Aiech, Morrison och Kroon skulle göra skillnad i vårt spel. Utan dem och med en lagkapten som försvann efter två minuter kan det inte bli bra mot ett lag som flyger fram just nu, Hammarby. Lite för stora siffror men skit i det, i mina ögon är detta priset vi får betala under omständigheterna.
9
Gäst: Amer skrev | 15 Maj 2019 - 14:02
Utan Aiesh, inget ÖFK.
1
Gäst: Ottoson skrev | 15 Maj 2019 - 13:32
Har den nye ordförande börjat ännu? Han verkar väldigt osynlig.

Han kanske kan inspirera laget till storverk. ;-)
0
Gäst: Janne skrev | 15 Maj 2019 - 13:23


Jag saknar jävla anamma i laget. Ingen tro. Saknar DK. Då han kunde med bara blicken till sina spelare visa att de behövde skärpa sig!! Var hungern att vägra förlora.
7
Gäst: Harry skrev | 15 Maj 2019 - 13:07
Spelar ÖFK såhär behöver de ingen hjälp av skattemyndigheten eller SEF att bli tvångsnedflyttas till div. 1
4
Gäst: Curva Middle skrev | 15 Maj 2019 - 12:39
Strålande beskrivning av matchen
1
Gäst: Erik skrev | 15 Maj 2019 - 12:04
Ja det håller jag med om, men med hur han drällt med bollen på egen planhalva den här säsongen så ser jag han gärna längre upp i banan
4
Gäst: Hmmmmm skrev | 15 Maj 2019 - 11:56
Ja han är antagligen den bästa fotbollsspelaren i truppen så det ska nog gå bra. Gårdagen går knappast lasta honom för. Men det optimala är kanske att ha honom högre upp.
0
Gäst: Erik skrev | 15 Maj 2019 - 11:29
Ja Tekie långt nere i banan verkar ju gå jättebra så bra tänkt där..
0
Gäst: Hmmmmmm skrev | 15 Maj 2019 - 10:41
Det är möjligt med dom rör sig i samma regioner. Det var varit väldigt statiskt när Colkett och Amin spelat samtidigt och få spelare som kommit med i anfallen. Jag skulle vilja se Amin som defensiv och Tekie och Edwards lite längre upp i banan på det centrala mittfältet. Alternativt sätta Tekie som defensiv och bänka både Amin och Colkett.
1
Gäst: Alrik8 skrev | 15 Maj 2019 - 10:35
Varken Tekie eller Colkett är naturliga defensiva mittfältare. Flytta upp dem och sätt in Rewan och Mensiro på deras platser.
3
Gäst: Bohelge skrev | 15 Maj 2019 - 05:22
Teike måste sluta att vända upp med fel fot när han har ryggen mot motståndaren. Man vänder höger med vänster fot för att skydda bollen med höger fot, det får man lära sig på knatte fotboll. Jag sa i vintras att vi hade för många mittfältare. Jag hade fel, vi har för få äldre rutinerade mittfältare. Nouri kom hem och styr upp mittfältet
8
Gäst: Realist1 skrev | 15 Maj 2019 - 01:08
Frågan är om det är spelarmaterialet som inte är bättre eller om det är tränaren som inte får ut kapaciteten hos spelarna (eller en kombination av båda). Spelmässigt har det hur som helst varit långt ifrån övertygande.
6
Gäst: Alrik8 skrev | 14 Maj 2019 - 23:43
1-0 med tio man och laget chockat över Toms skada. 2-0 genom bolltapp och 3-0 efter en halvtimme som skulle vara frispark. Säg det lag som då inte är knäckta och tappar orken .
5
Gäst: HR skrev | 14 Maj 2019 - 22:04
En av de värsta dagarna på länge. Vi spelade inte bra och fick vår försvarsgeneral och kanske viktigaste spelare utbytt pga skada efter knappt 2 minuter. Redan då var vi slagna på sätt och vis. Sedan gör de mål när vi spelar med 10 man. Och på 2 misstag. Ett mer rättvist resultat hade varit 1-0 eller 2-0.

Bara Edwards samt Weymans får godkänt idag. Isherwood också pga sin inställning. Det blir ett måste att vinna mot Örebro hemma nu för att haka på i toppen. Jag hoppas att Aiesh och Morrison är tillbaka då och kan spela de 3 sista matcherna innan uppehållet. Örebro och Sundsvall hemma samt Djurgården borta. Vi lär tappa en del spelare under uppehållet. Hoppas att vi får behålla Aiesh, Edwards och Morrison iaf. Tekie kan gärna få gå. En striker behöver köpas in och det tror jag kommer att ske. Det finns forfarande hopp!
8
Gäst: ! skrev | 14 Maj 2019 - 21:57
Men lägg ner snacket om domaren, skador ( Hammarby har också skador) och att Tom fick utgå. ÖFK är inte balanserade på planen, måste bli rejälare och sluta bjuda på ett eller ett par mål varje match.
14
Gäst: Lars Larssion, Sthlm skrev | 14 Maj 2019 - 21:48
Jag var på Telef2 Arena och led hela matchen. Det var en genuin plåga att se hur otillräckliga ÖFK var. Inte en riktig målchans på hela matchen. Tesfaldet Tekie verkar spela mot det egna målet. Nu var det andra matchen i rad som han bjuder motståndarna på mål genom att strula och ge dem målchanser. Jag har tidigare tyckt om Tekie, men nu är han farligare för eget försvar än motståndarna, Dags att finna andra lösningar. Tekie fungerar inte.

Det är bara att berömma Hammarby. Deras första halvlek visade på minst två klassers skillnad. ÖFK var inte i närheten med passningstempot, rörlighet och giftighet i motståndarens straffområde. Här finns mycket att lära,
10
Gäst: Lodur skrev | 14 Maj 2019 - 21:43
Inte så konstigt men synd att målen rasade iväg. Vi har hållit spelet uppe bättre i de senaste matcherna. Hammarby är bra just nu, det vet vi. Vad ska vi skylla på? Möjligen att våra tre bästa spelare inte var med och att den fjärde bara var med i 4 minuter.
Sånt räknas....
4
Gäst: Jamt skrev | 14 Maj 2019 - 20:56
Så länge Hammarby bara vinner var 7e match kan vi väl unna dom det.
2
Gäst: Kennedy skrev | 14 Maj 2019 - 20:27
Bajen Go!! Kattens lek med falken.
2
Gäst: Lajf skrev | 14 Maj 2019 - 19:59
Jo kanske de men vad håller öfk på med?
7
Gäst: Örjan skrev | 14 Maj 2019 - 19:57
Sämsta jävla domaren
6
 
Sök på fotbollz.se
   
  Allsvenskans bästa bollkonstnär - Trissvinnaren Nebiyou Perry  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:12  
 

Trissvinnaren mot AIK: Nebiyou Perry

Aly Keita leder Trissen sammanlagt


Christer Nilsson leder fortfarande O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Glädjens dag i går - ÖFK:s :nya VD på plats och det blev vinst för laget  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:05  
 

I går var det två händelser som gladde alla som gillar Östersunds Fotbollsklubb.

 
  Läs mer...  
 


 
  Exklusiv intervj med Saman Ghoddos  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:57  
 

Saman Ghoddos (bilden) berättar bland annat om om den kommade Cas domen och om sin tid i ÖFK. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Spaning och tidgare betraktelser av Miguel Exposito  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:25  
 

Kul att i efterhand analysera vad som skrivs på fotbollz, här är utklipp ur Miguels två senaste betraktelser.
Här nämns framförallt Perry, Sellars, den magiska fyran och att tränarna måste byta taktiskt på slutet, in med Mensiro och Mukibii

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 00:16 Matchreferat Stark första halvlek grundlade mycket viktig seger för ÖFK
13 Aug 2020 - 23:54 Rakt och enkelt - det här var nya ÖFK!
13 Aug 2020 - 23:46 Höjdpunkter AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 22:54 Matchens bästa spelare
13 Aug 2020 - 22:10 Matchens överraskning
13 Aug 2020 - 21:02 Matchens prestation(er)
13 Aug 2020 - 18:07 Startelvan i kväll
13 Aug 2020 - 15:19 Inför matchen: AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 14:05 Kvällen match mot ÖFK är en måstematch av mycket hög dignite
13 Aug 2020 - 11:43 Lars Larssons Tankar
13 Aug 2020 - 11:39 Så är läget bland spelarna i ÖFK
13 Aug 2020 - 09:17 Följ AIK - ÖFK via fotbollz.se
12 Aug 2020 - 18:29 Förslag; släpp in 50 falkar per match!
12 Aug 2020 - 17:40 Starkare AIK mot ÖFK
12 Aug 2020 - 10:55 Ser bra ut i väntan på AIK
12 Aug 2020 - 09:29 Kritisk Daniel Kindberg
11 Aug 2020 - 18:04 Från Forumet efter matchen mot Elfsborg
11 Aug 2020 - 10:19 Talangen som fått sitt genombrott - Nebiyou Perry
9 Aug 2020 - 23:22 Årets bästa på hemmaplan räckte till ingenting
9 Aug 2020 - 22:37 Bilder från ÖFK- IF Elfsborg 0-1 (0-0)
 
 
 
Herrar
av: hängiven | 13 Aug 2020 - 21:01
ÖFK, GRATTIS och TACK, vi alla behö