meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
2 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IF Elfsborg

2020-08-09 17:30
Jämtkraft Arena
 

 MARTIN JOHANSSON AVGÅR SOM VD
av Haldo Jonsson
Publicerad 4 Sep 2019 - 20:24 Uppdaterad 4 Sep 2019 - 21:00

I dag går ÖFK ut med informattion

Bild: Martin Johansson. Foto: Haldo Jonsson

Martin Johansson är genom tiderna en av de mest genuina ÖFK- arna. Han är kvar av den gamla staben som funnits i ÖFK under lång tid. Först som duktig mittfältare och sedan som ekonom. Därefter har han innehaft tjänst som både chefsekonom (controller) och som VD.

Han har haft en stor arbetsbörda i de båda rollerna. Av ÖFK har han erhållit mycket beröm för sitt kunnande, med från viss press och för folk som inte varit insatta i ÖFK:s ekonomi har han utsatts för kritik som inte varit upplyftande för Martin.

Nu avgår han på egen begäran som VD men behåller tjänsten som controller. Det är tryggt att veta.

Någon ny VD kommer inte att tillsättas.

Så här skriver ÖFK:s hemsida:

Martin Johansson har på egen begäran avgått som VD för Östersunds FK Elitfotboll – något som styrelsen via Bo Ottosson och Maria Wilén accepterat. Martin kommer initialt återgå till sin roll som controller.

-Martin har, under enormt svåra förhållanden, hållit ÖFK flytande med sin kompetens och kunskap. Vi är tacksamma att han väljer att fortsätta i ÖFK i en nygammal roll, säger Maria Wilén.

Styrelsen för ÖFK kommer den närmsta tiden jobba vidare med en platt organisation och kommer i dagsläget inte tillsätta någon ny person i rollen som VD.

-Denna organisationsmodell, med enhetschefer, hade tidigare både hög verkansgrad och effektivitet. Vi är övertygade om att den kommer fungera bra även nu och därför känns det tryggt när personalen tidigare jobbat på detta vis, säger Maria Wilén.

Ordföranden leder nu arbetet i styrelsen tillsammans med ledningsgruppen inom ÖFK.

Några ytterligare kommentarer runt detta kommer i dagsläget inte styrelsen ge.

 
 
28 Kommentarer:
Gäst: Ojämte skrev | 6 Sep 2019 - 12:29
Jag tror det kan vara väldigt svårt för många att förstå detta. Det är alldeles för många känslomässiga band till DK. Det är som om en nära vän vore anklagad och "det kan jag aldrig tro om honom".

Men jag gör ett försök att förklara genom ett exempel.
Christer Pettersson blev friad i hovrätten. Juridiskt sett är han oskyldig. Vad förknippar du honom med?

Min hemmagjorda undersökning är att i Sverige är ÖFK är synonymt med Kindberg. Kindberg är synonymt med det som skrivs om bl.a. på den här sidan. Det är nästan bara negativt. Det vill inte så värst många sponsorer förknippas med.
18
Gäst: Till Lasse J skrev | 6 Sep 2019 - 10:57
Följ rättegången och betrakta det som åklagaren framställer, tror du sponsorer verkligen vill bli förknippad med denna typ av verksamhet? Sponsring handlar om att ett företag vill ta del av de positiva sidor som en idrottsklubb förmedlar. Vem vill bli en del av en verksamhet som inte följer svensk lagstiftning. Oavsett om DK blir frikänd, skulle en ev återkomst i ÖFK göra att klubben för alltid (eller åtminstone under DKs tid i klubben) blir förknippad med skumraskaffärer!
14
Gäst: Lasse J skrev | 6 Sep 2019 - 09:55
Jag är obefintligt bevandrad i sponsorers sätt att tänka så därför vill jag ”Fråga Sokrates”.

Varför blir det automatiskt sponsoravhopp om Kindberg kommer tillbaka? Enda möjligheten för detta är ju att han blir frikänd, alltså bedöms icke skyldig. Var ligger problemet för sponsorerna då? Ovan beskrivna utfall blir väl snarare ett problem för viss media, vissa kommunala tjänstemän och vissa politiker. Av den anledningen att de på ena eller andra sättet föregått den rättsliga prövningen och redan dömt honom som skyldig.
9
Gäst: Realist1 skrev | 6 Sep 2019 - 09:18
Det är möjligt att han inte är sanningsenlig alla gånger men i jämförelse med kulturmarxistisk mainstreammedia och PK-politiker är Boris och andra konservativa många mil bättre.
1
Gäst: Sven Einstein skrev | 6 Sep 2019 - 07:24
DK ger ett intressant svar på en fråga från en SVT-reporter om han är oskyldig: "Nä..., ja det har jag sagt hela tiden att jag ska bli frikänd, det har ju ingenting med det här att göra." Oskyldig eller frikänd, det är två helt skilda saker!
11
Gäst: PP skrev | 6 Sep 2019 - 06:50
Vi väntar någon vecka och ser vad de flesta av medlemmarna tycker då.
0
Gäst: Ang Boris skrev | 6 Sep 2019 - 06:23
Han är snarare en nationalistisk högerpopulist som ständigt förvrider sanningen! Det är det sista som gör att liknar DK.
3
Gäst: Realist1 skrev | 6 Sep 2019 - 00:39
Säga vad man vill om Boris Johnson men han är i alla fall inte en vänstervriden PK-globalist.
3
Gäst: Förslag skrev | 5 Sep 2019 - 21:13
Kan man inte tänka sig att utse Boris Johnson till ny VD i ÖFK? Han är lika verklighetsfrämmande som resten av ledning i ÖFK och dessutom snart arbetslös. Enligt mitt sätt att se på saken måste det vara en perfekt värvning.
10
Gäst: Fråga Sokrates skrev | 5 Sep 2019 - 20:07
Tänker du dig att ÖFK och DK ska fortsätta med sina skumraskaffärer när han är tillbaka, eller? Det lär ju iofs vara ända sättet att rädda klubben, men tyvärr så kommer han att vara så påpassad att han inte kan fortsätta med att ordna pengar på sitt "kreativa" sätt. Dessutom kommer sponsorsavhoppen att bli stora om han återkommer, vem vill förknippas med ÖFK då?
9
Gäst: Sokrates skrev | 5 Sep 2019 - 19:48
Alla som är insatta och kan fotboll vet att Kindberg betyder allt för ÖFK. Utan Kindberg med hans visioner för vi aldrig uppleva stora framgångar igen.
Därför hoppas jag att han blir frikänd och återkommer som VD nu när posten är vakant.
12
Gäst: Fotboll Jämtland skrev | 5 Sep 2019 - 19:44
Martin Johansson säger att det är pga Kindberg han avgick. Det blev för jobbigt.

https://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/allt-vandes-upp-och-ner-nar-han-anholls/
5
Gäst: Jocke skrev | 5 Sep 2019 - 18:12
Och tänk vad skit ÖP fick när man skrev om en ”förening i spillror”. Det här kan väl inte beskrivas på ngt bättre sätt än så.
20
Gäst: Oroväckande skrev | 5 Sep 2019 - 17:15
Den här dagen har väl inte direkt stärkt ÖFKs aktier! Rättegång mot DK, avhoppad styrelsemedlem och en skuld till kommunen på 700 000. Vart är detta på väg??
9
Gäst: Haha! skrev | 5 Sep 2019 - 15:53
om man nödvändigtvis ska sitta på läktarn och tycka , ska det ska vara på Ö.s läktare
1
Gäst: Ojämte skrev | 5 Sep 2019 - 15:21
Jag tycker att det är det här som ska hända.
Städa ut - börja om
4
Gäst: CK skrev | 5 Sep 2019 - 14:52
Och nu hoppar även Niklas Edbjörk i styrelsen av. Seriöst, vad händer?! Hoppas innerligt att ni som har möjlighet att närvara på medlemsmötet ställer styrelsen mot väggen.

Nu behövs uppriktiga och ärliga svar.
15
Gäst: Klok skrev | 5 Sep 2019 - 10:42
Ja och har man inte förmågan att säga emot och ifrågasätta ska man naturligtvis inte vara VD!
Jag hoppas nästa VD blir någon med gedigen erfarenhet från näringslivet och med ett brett kontaktnät.
Någon som kommer in med helt andra ögon än ”fotbollsögon”.
7
Gäst: Sven Einstein skrev | 5 Sep 2019 - 09:56
Håller med föregående talare! Om inte klubben avslutar alla förbindelser med DK tror jag att ÖFKs saga är all. Det krävs en ny ledning som inte har några anknytningar till det som skett, endast detta kan på sikt bygga upp ett nytt förtroende bland medlemmar, sponsorer, fans och fotbollssverige!
7
Gäst: Mjo skrev | 5 Sep 2019 - 09:42
En inte alltför vild gissning är väl att Martin har gjort som han har blivit tillsagd av Kindberg och kommit till en punkt när han inte har lust att ta ansvar för Kindbergs beslut längre. Kindberg är nog inte den personen man säger emot i första taget. Det kan nog både Sollefteåbon och Peab-mannen skriva under på.
18
Gäst: Alrik8 skrev | 5 Sep 2019 - 08:35
Tyvärr vi alla som diggar ÖFK. Styrelsen räcker inte till. Den ska ha det övergripande ansvaret. Utan vd kommer de själva att agera vd. Det håller inte. Den kunskapen har de knappast. Man kan inte bara föreslå några namn och hoppas allt går bra. ÖFK skulle ha valt mannen från huvudsponsorn, bankmannen och styrelsemedlemmen i Berners och han skulle fått välja medlemmar i styrelsen. Nytt årsmöte kommer.
10
Gäst: Helge skrev | 5 Sep 2019 - 07:37
Känns som vad kan inte hända nu inom ÖFK?

Är väldigt svajigt nu och måste vara en mardröm för styrelsen och Ian
8
Gäst: Riddar Cato skrev | 4 Sep 2019 - 22:59
Svensk fotbolls största ekobrottshärva genom tiders ska nystas upp. ”Personer som inte haft insikt i ÖFK:s ekonomi har kritiserat”.
Insikt eller inte det är frågan.
13
Gäst: Strax utanför krysset skrev | 4 Sep 2019 - 22:18
Öppnar för comeback för Kindberg som VD om en månad,
17
Gäst: Billig undan skrev | 4 Sep 2019 - 22:00
Det är kallt nu, många kalla fötter. Otroligt att Aina inte gick in o beslagtog datorer m.m och verkligen granskade klubben.
10
Gäst: Ö.s. skrev | 4 Sep 2019 - 21:34
Det kostar att driva en förening, du kan ju bara tänka hur mycket pengar som ska ut varje månad, det är lätt att sitta på läktaren och tycka.
12
Gäst: Sven Einstein skrev | 4 Sep 2019 - 21:33
ÖFKs ledande personer är som en repig gammal LP-skiva som har hakat upp sig. "Vi har inga kommentarer att komma med!" En av punkterna i ÖFKs värdegrund ÖLUPP har rubriken "Uppriktighet och ärlighet". Känns som att man har en hel del att jobba med när det gäller detta!

https://ostersundsfk.se/om-ofk/vardegrund/
27
Gäst: Jean Paul von det Burg skrev | 4 Sep 2019 - 21:03
”Tryggt att veta” ja, för han har ju verkligen gjort ett strålande jobb med klubbens ekonomi. Vad har klubben ÖFK fått ut av de >100 miljoner för Europaspel och i försäljningar som nu är försvunna? Tacka Martin för det.
35
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: ÖFK - IF Elfsborg  
  av Kim Sunding | Idag - 08:53  
 

Kommer första hemmavinsten för ÖFK?

 
  Läs mer...  
 


 
  Två ess i leken för Elfsborg  
  av Haldo Jonsson | Idag - 08:50  
 

Det finns två spelare i Elfsborg som ÖFK skall ha lite extra koll på. Bilden från en 4-1 match mot Elfsborg från tidigare år.

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ ÖFK - IF Elfsborg via fotbollz.se  
  av Fotbollz.se | Idag - 07:59  
 


Fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du får veta resultatet i O'Learys tipset och vilka de tre bästa spelare är i Trissen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen. Fotbollz.se har tre medarbetare på Jämtkraft Arena

Glöm inte O'Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Tålamod - ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:59  
 

Det gäller att ha tålamod. En ny tränare måste få tid på sig att forma sitt lag. De fick Jimmy Thelin (bilden) i Elfsborg. Nu är Elfsborg i toppen av allsvenskan. I eftermiddag står laget på Jämtkraft Arena för att bli utmanade av ÖFK.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
7 Aug 2020 - 23:15 Aly Keita övertygar stort
7 Aug 2020 - 16:47 Betraktelse av Miguel Exposito
7 Aug 2020 - 10:39 Lars Larssons Tankar
7 Aug 2020 - 08:30 Matchens överraskning - Nebiyou Perry
7 Aug 2020 - 00:33 ÖFK stal poäng i galen föreställning
6 Aug 2020 - 23:26 Matchreferat Snöpligt mål i slutminuterna och oavgjort - igen
6 Aug 2020 - 23:20 Se när Perry snurrar med halva Göteborgs försvar och Sonkos
6 Aug 2020 - 21:41 Matchens bästa spelare
6 Aug 2020 - 20:53 Matchens prestation(er)
6 Aug 2020 - 14:35 Startelvan mot IFK Göteborg
6 Aug 2020 - 13:18 Inför matchen: IFK Göteborg - ÖFK
6 Aug 2020 - 11:00 Glad nyhet inför IFK Göteborg - Rewan Amin tillbaka
6 Aug 2020 - 08:57 Följ matchen IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
6 Aug 2020 - 08:55 - Att komma tillbaka till ÖFK,skulle vara det bästa för mig
5 Aug 2020 - 14:52 IFK Göteborg kommer med sitt nyförvärv till mötet med ÖFK
5 Aug 2020 - 14:29 Snabba nyheter
5 Aug 2020 - 10:22 Två lag i behov av poäng möts i morgon.
4 Aug 2020 - 22:50 Graham Potter intresserad av Ken Sema?
4 Aug 2020 - 19:17 ÖFK:s julimånad
4 Aug 2020 - 09:54 Isac Ssewankambo tar för sig mer och mer - blev Trissvinnar
 
 
 
Herrar
av: Hängiven | 6 Aug 2020 - 21:33
Trög start med ett lite otursmål i