meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Falkenbergs FF Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Malmö FF

2020-07-16 19:00
 

 KROSSEN
av Margareta "Myggan" Handler
Publicerad 2 Nov 2019 - 17:18 Uppdaterad 2 Nov 2019 - 20:21

VS


IFK Göteborg - ÖFK 7-1 (2-1)


Nu med referat av Margareta Myggan Handler. Krönika kommer i eftermiddag

En besviken Tom Pettersson i sin sista intervju i ÖFK- tröjan efter en match

.

IFK Göteborg-ÖFK

Sista matchen för säsongen och en viktig match för att få ett positivt slut på denna svajiga säsong.

Båda lagen börjar med hög press på sina motståndare. Göteborg är nära att ta ledningen bara sex minuter in i matchen. Tobias Sana i blåvitt spelar fram till Robin Söder som tar emot bollen och sätter den på mål. Jag skrek rakt ut för jag trodde bollen gick i mål men då är vår räddande ängel Tom Pettersson framme och visar inställning och tar undan bollen precis i sista sekund.

IFK Göteborg håller i taktpinnen genom hela första halvlek och ÖFK får jaga mycket boll. Wernersson har ett farligt skott utifrån som går ovanför ribban.

ÖFK bryter bollen bra några gånger bla är Tom framme och gör en fin brytning på mittplan. Tom driver bollen framåt passar bollen till Reman Amin men sen tar det stopp, denna gång efter ett felpass. Detta ser vi från flera spelare under första halvlek. ÖFK vinner boll vänder upp och spelar två tre pass, sedan tappar vi boll alldeles för enkelt.

När matchuret tickat fram till 12 minuter har Göteborg ännu en chans, ett skott utifrån av Kharsishvili. Bollen studsar precis framför Aly Keita som ställer honom och han lyckas rädda bollen ut till hörna.

När nästan kvarten är spelad har ÖFK ett fint anfall där Hörberg, Amin och Mensiro är inblandad. Hörbergs inlägg tar på en motståndare och går ut till hörna. Efterföljande hörna lyckas ÖFK inte förvalta. Som så många gånger denna säsong.

Direkt efter denna hörna går IFK till anfall och sist på bollen i ÖFK:s straffområde är Lasse Vibe. Lasse skjuter och bollen touchar Tomas Isherwood. Bollen styrs mot Keita, han är på bollen men den går i mål.

Göteborg rullar boll enkelt och snabbt, ÖFK får kämpa för att hänga med. De spelar kreativt och när de anfaller fyller de på med mycket folk.

Kvittering av ÖFK efter 23 minuters spel. 1-1 efter ett fint passnings spel ända från Mensiro. Därefter går bollen mellan Amin, Kroon och Hörberg som spelar in bollen till Kadiri som nickar bollen i mål. Detta mål kom efter en kort period där blåvitt dragit ner på tempot och pressen mot ÖFK.

Efter detta mål radar IFK Göteborg upp chanserna, jag satt i soffan och fick hålla andan flera gånger. Wernersson har ett skott längs ÖFK:s mål, Robin Söder har också ett läge. Efter denna press gör då våra motståndare 2-1. Kharaishvili slår ett inlägg mot Lasse Vibe i straffområdet som når Robin Söder som nickar in bollen. Inget annat att säga än att det var ett fint mål.

ÖFK har svårt sista delen på sin planhalva, de uppträder stressat och blir allt för ofta bolltittande. Detta har vi sett i allt för många matcher under säsongen.

IFK Göteborg kontrollerar första halvlek, pressar högt och radar upp sina målchanser. ÖFK får jaga mycket boll men blixtrar till ibland med fina anfall men tyvärr slutar anfallen ofta med ett enkelt bolltapp.

Nu gäller det att samla ihop sig i paus och försöka knyta ihop säcken och avsluta säsongen bra.

Andra halvlek fortsätter i blåvit anda från början till slut. Efter åtta minuters spel har ÖFK två farliga bolltapp, där ett av följande kontringar får Keita göra en superräddning då Robin Söder är framme. Denna räddning går ut till hörna. Efterföljande hörna gör IFK mål på efter att Lasse Vibe styr med bröstet in bollen från ett skott utifrån, 3-1.

Nu är det jobbigt att vara ÖFK fans. Inget funkar vidare bra på plan. Våra motståndare fortsätter att rada upp sina chanser. Efter ca 65 minuters spel får IFK en hörna som blir en trippel hörna. Tredje hörnan går till Wernersson som slår ett inlägg i bortre ytan i straffområdet. Där kommer Sebastian Eriksson fint till bollen och nickar in bollen i mål, 4-1.

ÖFK får inte fast bollen och i de få anfall som görs så är oftast Hörberg eller Kroon väldigt ensam.

IFK Göteborg byter målvakt och ger Tom Amos speltid. Men tyvärr blir hans inhopp kort, vid hans första agerande med boll gör han sig illa och han måste kliva av planen igen. Då får utespelaren August Erlingmark kliva in mellan stolparna och det klarade han av bra. ÖFK har endast några panik avslut mot Erlingmark.

När matchuret står på 80 minuter får IFK en frispark som slås av Kharaishvili. Bollen studsar en gång i straffområdet och sen når bollen Robin Söder som nickar in bollen, 5-1. Tyvärr dåligt eller snarare inget agerande av ÖFK-spelarna i straffområdet på denna boll.

Nu känns det som att de rödsvarta spelarna redan avslutat säsongen och att de blåvita ser ut att vara fler spelare på plan. Göteborg och Alhassan Yusut hinner göra två mål till innan domaren blåser av dagens och säsongens sista match.

Idag var IFK Göteborg det bättre laget över hela banan, ren utklassning i andra halvlek. Det saknades inställning och vilja hos de rödsvarta från början till slut. Trist med denna avslutning då ÖFK gjort en uppryckning i de senaste matcherna. Hade varit bra att få avsluta säsongen starkt och ta med sig en positiv känsla in i vintervilan.

Tror ändå på detta unga ÖFK lag. Med vila och hård vinterträning hoppas jag de tar flera steg i sin utveckling både som lag och som individ.

Trissen var svår idag, tycker ändå Isak och Felix springer och vinner en del närkamper. Tom får poäng för sin första halvlek.


Triss vinnare:

3 Isak Ssewankambo

2 Felix Hörberg

1 Tom Pettersson


 
 
22 Kommentarer:
Pman skrev | 3 Nov 2019 - 14:06
Oj, förlåt! Jag fattade inte att vi var i mjukis- och förlåtelsebranchen. Hade fått för mig att vi betraktar och kommenterar professionell fotboll. Det är inte amatör- eller korpfotboll vi pratar om utan en sport = underhållning som utförs av högt (ok, relativt högt) betalda spelare och ledare. På ett eller andra sätt är det alltid vi som visar intresse också är de som slutligen betalar.

Jag är en av dom som följt och hållit på ÖFK sedan föreningens begynnelse. De som hängt med här i kommentarsfälten i många år har kunnat konstatera att jag oftast brukar vara positiv. Jag är varken upprörd eller upphetsat. Kan bara kallt konstatera att i alla fall jag såg igår en av ÖFK´s allra sämsta och mest pinsamma prestationer genom tiderna. Hur kan man bara lägga av och tappa fokus innan matchen är slut?

Det vi såg igår duger INTE! Det stämmer inte överens med ÖFK's motto. Ser förstås fram mot bättring till nästa säsong. Punkt.
95
Gäst: Tapas skrev | 3 Nov 2019 - 11:00
Finns en anledning till att damfotboll och övriga sporter har ett lågt intresse jämfört med herrfotbollen.
8
Gäst: Falk skrev | 3 Nov 2019 - 06:02
Och damerna gör det inför noll åskådare. Vem vill ha en allsvenska som ingen bryr sig om ?
9
Gäst: Varför så mycket ickekonstruktivt och negativt sna skrev | 3 Nov 2019 - 00:59
Varför så mycket ickekonstruktivt och negativt snack!?!?!

Vad får ni ut av det?

Tror aldrig jag hört något sådant inom skidor, löpning, bordtennis eller många andra idrotter. Men inom fotboll och ishockey så verkar de som kommer dit och ska vara tacksamma att eventuellt ska få njuta av god idrott där bäste hen för dagen ska vinna oavsett om det är någon man hejar på eller inte. I många andra sporter så visar man respekt för både den som vunnit och förlorat. Är förstående och inte fördömande.

Men i ishockey och fotboll (och någon lagidrott till) så är det helt rabiat. Totalt som att alla tappat huvudet vad gäller mänskligt vett och uppförande. Tror inte att någon i hela världen behöver få höra att denne "suger" när hen har förlorat. Den är nog nog nere ändå.

Å nej. De spelar inte för oss fans/supportrar precis som i alla andra sporter. Vi har bara turen att vi kan få njuta av dessa sporter när dessa hårt kämpande spelare och ledare försöker att prestera sitt bästa. Men ibland går det inte av olika anledningar. Oavsett om det inte ser ut som att man kämpar så lovar jag att de på plan alltid kämpar mer än de flesta som skriver på nätet någonsin gjort oavsett om man är vinnare eller förlorare i matchen/tävlingen.

Men herridrotten har massor att lära av damidrotten. Några såna här dumheter förkommer inte vad jag hittills upplevt bland damfotbollslagen. Utan där är man förstående och peppar alla. De förstår att ingen vill förlora och framförallt inte med stora siffror.

Å att det inte blir bättre av att spy ut all sin frustration som supporter/fan. Den frustrationen kan man gärna hålla på lika bra som damernas fans/supportrar kan.

Men i herridrotten så verkar man inte förstå. Hur kommer det sig? Blir så brydd...

Snälla ta och lära av damidrotten snarast innan det blir än mer primitivt och lågvattennivå... Damerna gör det hela med glans.
5
Gäst: Hm skrev | 2 Nov 2019 - 21:21
Den här matchen var död efter 5 minuter. Märktes direkt att spelarna var ointresserade. Trist att torska 1-7 men det handlar varken om taktik eller kompetens, idag var det uteslutande inställningen som saknades.

Nya tag i allsvenskan nästa år!
6
Gäst: Martin Nylander skrev | 2 Nov 2019 - 20:43
Anledningen till att jag inte gillar det jag ser hos Kadiri är två saker, han har utgått ”skadad” ganska många gånger och har han någonsin blivit svettig pga att han jobbat på planen? Egentligen är det väl ytterligare en sak för idag fick ÖFK klacken vid ÖFK hörna skrika åt han att titta mot hörnläggaren istället för på publiken bakom mål. Men kan man få fart på honom som IFK anfallare idag så kanske gan ska ha en chans.
8
Gäst: Alrik8 skrev | 2 Nov 2019 - 20:33
Så länge som inte ÖFK bygger upp ett starkt mittfält så kommer ÖFK inte att lyckas. I dag var det öppen gata.
11
Gäst: PP skrev | 2 Nov 2019 - 19:25
Glöm den här matchen. Minns de fem innan. Vi har en riktigt lovande trupp, och Kadiri kan bli hur bra som helst. Inga av dom yngre ska bort tycker jag. Dom enda jag inte vill ha med är dom som inte har lust att peppa dom övriga, och ge allt när det gäller. Mot dom blåvita gällde det inget för något av lagen.
8
Pman skrev | 2 Nov 2019 - 17:15
En fotbollsmatch har längden 90 + minuter. En allsvensk serie omfattar 30 matcher. Det gäller att coacha alla i laget att ge sitt bästa från minut ett till den allra sista minuten. Samma inställning måste alla spelare ha.

Vart har mottot ”Vi ger oss aldrig” tagit vägen? Typisk brist på bra ledarskap! Det här duger inte. Jag tror inte att ÖFK har förlorat med större siffror och värre förnedring. Besviken är bara förnamnet!

Under de senaste tre, fyra matcherna såg det ut som om man äntligen var på rätt väg. Men dagens uppgivna prestationen visar motsatsen. Det finns inga ursäkter och mera snack om att man har det yngsta laget är onödigt. Tillbaka på ruta ett.

Vi får hoppas att den ekonomiska situationen löser sig så man får råd att lösa några kontrakt. Det verkar tyvärr inte bättre än att ledarstaben måste förnyas med bättre kompetens på vitala punkter. Det är nog bara att bita i det sura äpplet och börja om från början.
14
Gäst: bull skrev | 2 Nov 2019 - 17:10
Men...5-1 förlusten mot giffarna
för några år sedan sved värre..
5
Gäst: Ö.s. skrev | 2 Nov 2019 - 16:48
Håller inte med Nylander om Kadiri, ska vi göra oss av med honom då ska vi skyddsamt göra oss av med Dino också! Du såg kanske vad han uträttade mot Hammarby? Eller snarare inte uträttade något, missade öppet mål från en meter! Sånt är ju sparken direkt.
3
Gäst: Yes skrev | 2 Nov 2019 - 16:37
27 gjorda mål och 25 inspelade poäng på 30 matcher är givetvis ett fiasko. Laddat 100 miljoner och bli tolva i serien. Inte godkänt.
8
Gäst: Yes skrev | 2 Nov 2019 - 16:33
Inget hjärta, ingen som spelar för klubbmärket. Främlingslegion.
7
Gäst: Martin Nylander skrev | 2 Nov 2019 - 16:28
Är IFK Göteborg så bra eller är ÖFK så dåliga? Göteborgarnas spelare var riktigt rappa i steget vilket inte ÖFK spelare var. Kadiri bör ÖFK skyndsamt göra sig av med trots att han gjort tre mål.
7
Gäst: Alrik8 skrev | 2 Nov 2019 - 16:28
Var fanns mittfältet? Alla spelade under sin förmåga. ÖFK måste värva ett par spelare som liknar Nouri och Bacherio i spelsätt
10
Gäst: Inte första laget som detta händer. skrev | 2 Nov 2019 - 16:01
Visst var det inte bra. Men det är ju inte första laget som detta händer för mot lag i samma serie.

Tror inte att någon i laget eller klubben vill detta på nåt sätt. Alla som själv idrottat på högre nivå vet att man då är en person som oftast vill vinna i allt. Även i vardagen.

Så det är bara att tänka sig in hur det känns när man själv har förlorat på grund av att inget gick bra. Hur kändes det efteråt?
2
Gäst: Medlem skrev | 2 Nov 2019 - 15:12
Avsaknad av hjärta, förnedring
11
Gäst: Svenne! skrev | 2 Nov 2019 - 15:09
Inga pengar = sälja bort spelare, ingen vilja och ingen struktur i spelet!! Vi ser fram mot en lååååååååång säsong i AS nästa år.
1
Gäst: Ulan bator skrev | 2 Nov 2019 - 15:02
Bästa insatsen i år. #ironi
2
Gäst: K skrev | 2 Nov 2019 - 14:57
Den pinsammaste insats man sett från de rödsvarta. Man hade nästan kunnat tro att men firade den allsvenska platsen i natt. Totalt ointresserade som det såg ut. Man har ju visat att man egentligen kan spela och så viker man ner sig så här. Mycket taggtråd att äta inför nästa säsong...
13
Gäst: Olle skrev | 2 Nov 2019 - 14:54
7-1!!!!!! Minst sagt uselt!!
16
Gäst: Tobbe skrev | 2 Nov 2019 - 14:49
Pinsam inställning!!!
17
 
Sök på fotbollz.se
   
  Licensnämnden: Ingen bestraffning för för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 19:43  
 

Det omtalade och, som en del uttryckte det, fifflet av ÖFK att rekrytera Amir Azrafshan som huvudtränare trots att han saknar UEFA Pro-licens och den rockad som ÖFK gjorde genom att iställlet anmäla Pero Kapcevic som huvudtränare fanns det ingen anledning att bestraffa. Det var inget fel i den hanteringen konstaterar Licensnämnden.

 
  Läs mer...  
 


 
  Två mycket viktiga MFF- spelare skadade mot ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:41  
   
  Läs mer...  
 


 
  MFF reser till Jämtland för att hämta hem tre poäng i Allsvenskans åttonde omgång.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:36  
 

Det skriver Malmö FF med självförtroende på sin hemsida

 
  Läs mer...  
 


 
  Första dagen för Amir Azrafshan som tränare för ÖFK - hur klarade han det?  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:33  
 


Hur var det på gårdagens sista öppna träning inför mötet med Malmö FF? Ian Burchnall fanns inte på arenan. Det var Amir Azrafshan som hade tagit över

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 23:00 Dribblandet med huvudtränare är ytterligare ett självmål
Igår - 14:18 Interimslösning klar vad gäller Pro-licensen
Igår - 12:50 Sträck på er Rewan och Noah - ni är bland de tio bästa i all
Igår - 12:49 Erik Haugans andra trissvinst
Igår - 10:04 Två ÖFK- spelare i veckans lag
Igår - 09:17 Se här- ÖFK ligger i jämnhöjd med allsvenskans storklubbar
Igår - 09:00 Åsikter i forumet om ÖFK:s nye tränare Amir Azrafshan
13 Jul 2020 - 13:20 Kan en tränare som kommer från div 4 vara en bra tränare för
13 Jul 2020 - 09:56 ÖFK har blivit ett bra bortalag
12 Jul 2020 - 18:58 Debut för Tom Pettersson
12 Jul 2020 - 16:31 -'Han är en grymt bra person och riktigt kompetent tränare'
12 Jul 2020 - 13:51 ÖFK starkare i duellspelet man mot man
11 Jul 2020 - 22:27 Burchnall fick avsluta som vinnare, tack för det!
11 Jul 2020 - 19:36 Sagt efter matchen
11 Jul 2020 - 18:31 ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖF
11 Jul 2020 - 18:31 Matchreferat Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinste
11 Jul 2020 - 18:06 Matchens bästa spelare
11 Jul 2020 - 17:28 Matchen prestation och Miguels betraktelser
11 Jul 2020 - 17:23 Matchens överraskning
11 Jul 2020 - 14:26 Uppvärmning mot Falkenberg