meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Skövde AIK Östersunds FK
5 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IK Brage

2023-09-27 19:00
Jämtkraft Arena
 

 HUR MYCKET FRAMTIDSHOPP FÖRSVANN EFTER HAVERIET I GÖTEBORG?
av Agne Svärd
Publicerad 2 Nov 2019 - 22:13 Uppdaterad 2 Nov 2019 - 22:15

Visst, inget gällde mer än prestigen och det var upplagt för en match med svängdörrar när IFK Göteborg och ÖFK avslutade Allsvenskan på Gamla Ullevi. Göteborg vandrade ju sedan länge omkring i mittens rike medan ÖFK hade säkrat kontraktet för ett par veckor sedan.
Men.
Det var på intet sätt lätt att räkna ut att ”Blåvitt” skulle banka till sina gäster med 7–1 sedan ÖFK:s spel och spelare havererat fullständigt i den andra halvleken. Det var omöjligt.
Och det var pinsamt! Riktigt. Jävla. Pinsamt.
Första halvleken var väl ungefär som jag hade förväntat mig. Öppet i båda ändar av planen men absolut mest framför Aly Keita i ÖFK-buren,. Målmässigt följde lagen varandra; 1–0 Lasse Vibe via Thomas Isherwoods ben och Aly Keitas händer, 1–1 Jordan Kadiri efter ett mönsteranfall och 2–1 till hemmalaget genom Robin Söder sedan Isherwood blivit yr i kepsen och tappat orienteringen i sitt egna straffområde.
Så långt var det en tämligen normal allsvenska fotbollsmatch.
Men bara dit ... sedan tog ÖFK semester, trots att det återstod 45 minuter av den allsvenska säsongen. Hemmalaget radade i den andra halvleken upp den ena målchansen efter den andra. Och skickade in fem bollar bakom Aly Keita. Själv gav jag upp när Lasse Vibe i den 52:a minuten styrde in 3–1-målet på ett skott utifrån. där och då lade jag ifrån mig anteckningsboken och koncentrerade mitt intresse till den allsvenska guldstriden.
Det var mycket roligare.
Det som hände på Gamla Ullevi var bara sorgligt att beskåda men samtidigt också rätt symptomatiskt för en ÖFK-säsong som i stort varit ett enda långt misslyckande (om man undantar april månad).
Det finns naturligtvis många anledningar som kan förklara det här haveriet. Ingen behöver vara mer rätt än någon annan, ingen heller mer fel. Jag tänker inte spekulera om det. Däremot kan jag bara konstatera att tajmingen, som så mycket annat den här sommaren, var så genomusel; När klubben med ljus och lykta jagar varenda krona som det här länet kan avvara för sin överlevnad passar spelarna på att skämma ut sig på planen.
Det som nu hände fick bara inte hända, 1–7 är inte okej någon dag i veckan i de här sammanhangen. Hur många miljoner försvann under den andra halvleken, hur mycket hopp om framtiden?
***
Här är några noteringar från lördagseftermiddagen;
# Att prestationen varierar hos unga spelare är känt sedan länge. Thomas Isherwood är ytterligare ett exempel på den etablerade sanningen. Jag tyckte att han gjorde en alldeles utmärkt insats mot Hammarby för en vecka sedan, nu hade han en dag där det mesta gick snett! Vid Göteborgs första mål kom han först fel i sin position för att i momentet senare (oturligt) styra bollen i egen bur. Vid 2–1 glömde han bort att Lasse Vibe fanns bakom ryggen när han störtade in för att hjälpa Tom Pettersson framför Aly Keita. Isherwood vill så mycket, det blir oftast bra när han får härja inne i gröten som mittback. Men som ytterback blir det dessvärre fel alltför många gånger. Som nu...
# Aly Keita och Tom Pettersson var de som längst orkade strida mot övermakten. Men till sist var de lika borkollrade som sina lagkamrater.
# Göteborg, utan avstängde Hosam Aiesh, kom till spel med fem raka matcher utan gjorda mål. Nu blev det sju i en smäll. Konstig sport det här...
# Betygen var lätta att sätta (precis som efter 0–4 mot Hammarby i mitten av maj...). Det blir ettor till hela gänget!: Aly Keita 1 – Sam Mensiro (58) 1, Noah Sonko Sundberg 1, Tom Pettersson 1, Thomas Isherwood 1 – Felix Hörberg 1, Isak Ssewankambo 1, Charlie Colkett 1, Rewan Amin (77) 1 – Jordan Kadiri (67) i 1, Simon Kroon 1. Ersättare: Nebiyou (58) 1, Dino Islamovic (67) 1, Blair Turgott /77) 1.
# Guldstriden blev oerhört raffinerad sedan ledande Djurgården hamnat i ett tidigt 0–2-underläge i Norrköping samtidigt som Malmö FF spottade in mål på mål i Örebro. Men Djurgården samlade ihop sig i den andra halvleken och lyckades både reducera och kvittera. 2–2 gav precis den poäng som behövdes för att hålla MFF (och Hammarby) bakom sig. Det här var Djurgårdens åttonde SM-guld, senast det hände var 2005.
# Curtis Edwards, som lämnade ÖFK i slutet av juli, var en av Djurgårdens guldhjältar. Edwards hann med att spela tolv matcher för sin nya klubb, tio från start. Från den engelska korpen via Ytterhogdal samt cupmästare och Europaspel i ÖFK till svensk mästare i Djurgården på några säsonger. Vilken resa, vilken saga!
# I botten tvingas Gif Sundsvall och AFC Eskilstuna ta steget ned i Superettan. Kalmar FF kvalspelar sedan Falkenberg, på övertid, besegrat Eskilstuna med matchens enda mål. Dramatiskt, även där!
Fotnot: I några krönikor kommande dagar ska jag sammanfatta ÖFK:s säsong, dela ut betyg till ÖFK:s spelare och till sist sammanfatta den allsvenska säsongen i stort. Håll utkik här på fotbollz.se!
 
 
12 Kommentarer:
Gäst: JJCale skrev | 4 Nov 2019 - 23:54
Ta in Tony Gustavsson.
0
Gäst: Säg ett namn! skrev | 4 Nov 2019 - 23:10
”ett antal lämpliga kandidater i länet” hehe!
2
Gäst: Hmm skrev | 4 Nov 2019 - 16:19
Håller med föregående talare. Vi behöver öppna alla fönster och dörrar vi kan, vädra ut stanken och börja om, såväl på spelarfronten som ledare och annan personal.

Kan vi dock inte tillsammans en gång för alla vara ense om att vi är en professionell fotbollsklubb? Jag vill inte höra argument som "Sluta vara så hård, alla gör sitt bästa". Klart som korvspad att alla gör sitt bästa, men är man en professionell fotbollsklubb så duger inte det som devis och vi kan omöjligt nöja oss med att så länge man gör sitt bästa så ska man stå i startelvan eller ens tillhöra truppen.

Vår supporterkultur är förvisso ung, men det jag stör mig på är att det är alldeles för få som ställer sig upp och säger ifrån om de nu har något att säga. Jag ser ständigt folk på forum och sociala medier som kräver det ena och det andra, i synnerhet Ians avgång. När man däremot sitter på arenan så är det dödstyst. Hur hade det exempelvis låtit på arenan om vi hade förlorat hemma med 1-7? Min gissning i att en handfull personer ev. hade kostat på sig en busvissling, inte mer än så.

Precis som vi ger uttryck för glädje när vi vinner, ska vi under konstruktiva former kunna visa missnöje. Jag personligen hade iallafall tyckt att det vore uppfriskande med lite burop och busvisslingar vid storförlust eller dylikt. Vi älskar det här laget, vi älskar klubben och vi bör tillåta oss att visa när vi kräver mer!
9
Gäst: Bronner skrev | 3 Nov 2019 - 16:44
Har trott på nytt kontrakt, det har jag, och det sägs att man inte ska uttrycka sig i affekt, men efter 1-7 i Göteborg så är det fan i mig dags.

Östersunds FK, bygg om NU!

Fredrik Sjölund(ÖP) tycker att alla inblandade ska lämna stan och glömma allt för att sedan komma åter för en nystart,

Varför då? Finns ingen anledning att vänta med det som måste ske. Gör det nu, direkt.
Det ska till stora förändringar i klubben.Tro inget annat. Sluta med ”spelet”, bygg om NU!

Har man inte råd med Keita ? Nej ok, säg det då, ta adjö.
Vantrivs Dino? Ja, antagligen. Varför hymla om det?

My point; Det krävs en del obekväma beslut nu.

Ska man fortsätta med engelska ledare? Jag har egentligen inget emot Ian B, men han är antagligen ganska dyr, och ärligt talat. Han har ju misslyckats,. Han är inte den nye Potter, även om han inte har haft samma spelarresurser och arbetsro.

Finns säkert ett antal lämpliga kandidater i länet som kan sköta detta minst lika bra.
Kan till och med se ett ökat intresse från både näringsliv och supportrar om så skulle ske.


Klubben måste inse var man befinner sig, det är dags för ÖFK 2.0

Det är dags att sluta prata om Svenska Cupen och bragden på Emirates. Det har varit fantastisk, men det räcker nu. Det är hög tid att vända blad.

Lägg ner den brittiska satsningen NU. Det har varit framgångsrikt och lite coolt att lilla ÖFK kunnat lockat till sig ledare från Premier League och FA .

Men, det funkar ju inte längre. Ta bort , börja om.

Jag är övertygad om att det kommer att rensas rejält.
Både i truppen och bland ledare och kansli. Bra så!

Men gör det nu.
22
Gäst: Kunnig skrev | 3 Nov 2019 - 10:52
Swärd skriver bra krönikor, men han borde sluta med sin nedlåtande ton om framförallt unga spelare. Jag tror alla gör sitt bästa men det kan ibland vara svårt att hävda sig mot garvade proffs som återkommit från utlandet. ÖFK s spelare har en del att lära men uppbyggnaden av laget har nyss börjat. Ge råd istället
16
Gäst: Hacke skrev | 3 Nov 2019 - 10:41
Håller med Agne...nån slags stolthet och kämpaglöd vill man ju se, även om matchen inte gäller nåt...inget bra avstamp mot nästa säsong...pinsam uppvisning...mycket måste ändras för att räta upp skutan...
11
Gäst: Krödingen skrev | 3 Nov 2019 - 10:20
Jag vill se Batanero i ÖFK nästa säsong. Han vill gärna stanna i Sverige. Frågan är vad ett sånt kontrakt kostar.
7
Gäst: PP skrev | 3 Nov 2019 - 07:35
I Premier League har vi i viktiga matcher sett såväl 9-0 som 8-0 I år. Igår 8-0 I Bundesliga. Många här hetsar upp sig över 7-1 I en helt betydelselös match när ÖFK precis säkrat kontraktet efter en säsong med vidriga förutsättningar. Jag tycker det är en bragd. Vi får se Allsvenskt för femte året i rad 2020. Det var min högt ställda förhoppning inför denna säsong, och den infriades.
Naturligtvis kan dåliga insatser diskuteras, och tränare ifrågasättas, men nu tycker jag vi mest ska känna glädje och se fram emot nästa säsong med en av Allsvenskans mest utvecklingsbara trupper där t ex Kadiri fortfarande är tonåring.
29
Gäst: Till göran skrev | 3 Nov 2019 - 07:20
Tyvärr har du rätt Göran. Problemet är att man har inte råd att sparka honom (Ian) då han står under dyrt kontrakt. Samma med andra i ledarstaben.
3
Gäst: Alltså skrev | 3 Nov 2019 - 00:42
Tycker att dagens match är bara att glömma,tror inte många lag skulle klara av att kämpa sig kvar i allsvenskan med all stök som det varit runt klubben,låt spelarna vila nu så blir nästa säsong roligare,tack för denna säsong vi ses till våren
17
Gäst: Bengt skrev | 3 Nov 2019 - 00:10
Håller med dig - Inget framtidshopp försvann.
Det är lite märkligt att i lagsporter som fotboll och hockey är det pinsamt, lagen ska skämmas och allt är slut. Hör inget sånt när enskilda idrottare har en dålig dag och knappt kommer i mål.
Nej, låt laget svetsa samman och det här kommer att lyfta, förr eller senare. Lagsport på hög nivå kräver tålamod, mycket tålamod.
14
Gäst: Inget framtidshopp försvann. skrev | 2 Nov 2019 - 22:47
Är man en idrottare så ger man ju aldrig upp oavsett hur ont det går.

Så dagens fadäs säger ingenting om framtiden och tar inte bort något framtidshopp alls.

Tror starkt på allihopa.

Låt dem bara få tid att mogna. Vilket de ju bevisligen redan gjort i massor under detta år även om det idag blev en fadäs.

Nästa år eller om något år till så kan det bli riktigt spännande bara de får utvecklas i lugn och ro utan allas tyckande och tänkande hit och dit.

Men klart alla som vill och känner mening med att tycka och tänka saker kan få hålla på med det om det nu ger livet mening.
20
 
Sök på fotbollz.se
   
  Andra trissvinsten i följd för Calvin Kabuye - senast mot Skövde  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:51  
 

Calvin Kabuye. Foto Haldo Jonsson

Bilden: Trissvinnaren mot Skövde, Calvin Kabuye.

Malcolm Stolt leder den sammanlagda Trissen men hotas främst av Mayoslav Mazur och Yannick Adjouman

Richard leder fortfarande Hos Andreas Tipset, men hotas främst av Didrik P

 
  Läs mer...  
 


 
  Förbättring behövs på många områden  
  av Lars Larsson | Igår - 11:26  
   
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK kunde inte klara av Skövdes effektivitet - stor förlust mot tabelljumbon  
  av Haldo Jonsson | 23 Sep 2023 - 18:55  
 

Skövde - ÖFK 5-1 (2-0)

 
  Läs matchreferat  
 


 
  Matchens överraskning  
  av Lars Larsson Stockholm  | 23 Sep 2023 - 18:54  
 

Foto: Privat

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
23 Sep 2023 - 18:54 Matchens prestation
23 Sep 2023 - 16:37 Ja, snälla nån
23 Sep 2023 - 14:12 Startelvan
23 Sep 2023 - 06:48 Inför matchen: Skövde AIK - ÖFK
22 Sep 2023 - 14:21 Följ Skövde - ÖFK via fotbollz.se
21 Sep 2023 - 22:25 Träningen i dag gick i dur - men det kan vara dags att byta
21 Sep 2023 - 09:41 Skövde ett mycket bättre lag nu än i våras - ligger före ÖFK
19 Sep 2023 - 22:52 Efter flera års vila - ÖFK lämnar konstgräset och kliver åte
18 Sep 2023 - 11:48 Calvin Kabuye har hittat målformen - blev Trissvinnare mot
17 Sep 2023 - 20:25 Korta Nyheter - Håller Chovanie Amatkarijo på att bli tungan
16 Sep 2023 - 21:41 ÖFK - Gefle 2-2 (1-1) bilder från matchen
16 Sep 2023 - 21:40 Matchreferat ÖFK -Gefle IF 2-2 (1-1)
16 Sep 2023 - 19:40 Matchens prestation
16 Sep 2023 - 17:38 Inte idag heller
16 Sep 2023 - 17:23 Matchens överraskning
16 Sep 2023 - 15:55 ÖFK - Gefle 1-1 i halvtid
16 Sep 2023 - 14:09 Startelvan i dag
15 Sep 2023 - 09:48 Följ ÖFK - Gefle IF via fotbollz.se
14 Sep 2023 - 22:23 'Vi kan nog sitta ganska lugnt i båten inför matchen mot Gef
14 Sep 2023 - 08:59 Aktierna köptes av ÖFK. De var ingen gåva.
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 22 Sep 2023 - 22:31
ÖFK har gått från att ha varit Sver