meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
AIK Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Kalmar FF

2020-08-17 19:00
Jämtkraft Arena
 

 LARS LARSSONS TANKAR
av Lars Larsson Stockholm
Publicerad 4 Jul 2020 - 15:30 

Har ÖFK någon sportchef eller motsvarande?


Jag har den senaste månaden närt en del funderingar runt hur ÖFK:s fotbollsverksamhet nu fungerar. Då menar jag inte fotbollside’, taktik, träningar etc runt laget, utan vilket spelarmaterial som skall finnas över tid, och från stund till annan, strukturen och tankarna runt spelarscoutingen, beslut om spelarköp och försäljning, respektive förhandlingar i samband med det. Vem ansvarar för detta och tar dessa diskussioner med Ian? Det är sådant jag har funderat på och funderar över. De flesta elitklubbar har ju en sportchef, som rimligtvis ansvarar för de saker jag räknat upp ovan, men så är inte fallet med ÖFK. ÖFK har ju ingen uttalad sportchef. Så frågan infinner sig om hur detta går till i ÖFK.
En utgångspunkt jag har, är att det skall finnas en funktion som är bro mellan den operativa sportverksamheten och klubbens sportsliga affärside’. Med sportslig affärside’ menar jag hur klubben ide’ och affärsmässigt vill bedriva sin sportsliga verksamhet. Idag undrar jag alltså hur ÖFK:s interna kommunikation fungerar inom det området. Det oroar mig om det inte finns tydliga former för hur detta skall skötas.

Daniel Kindberg hade under sin tid, förutom sitt ordförandeskap i ÖFK, även denna roll. Enligt utsago fortsatte han med ”rådgivning” till klubben efter att han slutat som ordförande. Sannolikt bestod denna ”rådgivning” av att, bland annat, medverka vid förhandlingar med andra klubbar. Nu skall han dock vara helt bortkopplad. Vem sköter då detta?

En annan viktig detalj är vem Ian rapporterar till? Om Ian har önskemål om att t ex skaffa nya spelare, sälja spelare eller låna ut dito. Vem tar då den fotbollsideologiska dialogen med Ian? Dvs huruvida förslagen stämmer överens med klubbens sportsliga affärside’. Det kan ju även finnas initiativ från klubben att ändra på något. Vem tar då detta med Ian? Sedan finns även den psykologiska sidan. Vem skall Ian vända sig till när han vill prata ut eller ha en öppen dialog om vad det vara månde?

Jno Baptiste har lånats ut, Kalpi Ouattara har köpts och Dino Islamovic har sålts, Brian Martin och Abdellaoui har anslutit i år eller inför denna säsong. Tydligen så sköts det på något vis, men hur? Att inte låta en intresserad allmänhet, medlemmar, aktieägare, sponsorer och kanske även anställda få veta hur detta sköts skapar bara liknande funderingar som jag nu redovisat.

 
 
24 Kommentarer:
Gäst: Klas skrev | 7 Jul 2020 - 20:35
Känner du att jag vart nedlåtande så har jag vart det och ber om ursäkt. Från mitt håll handlade det inte om att vara nedlåtande och tycker helt enkelt att man är naiv om man tror att vi fortsatt kan få spelare som historiskt har påtalat att det var speliden och GP som vart faktorn som abgjort deras val. ÖFK är en klubb som i dagsläget kämpar klart med både spelidé och förtroende.
45
Gäst: Fotboll skrev | 7 Jul 2020 - 19:59
Grattis Klas, du lyckades visa hur svårt det är för vissa (dig i det här läget) att inte vara nedlåtande mot andra.

Ingen idé med fortsatta diskussioner, när oliktänkande bemöts med nedvärderande kommentarer.

Heja ÖFK!
3
Gäst: Klas skrev | 7 Jul 2020 - 19:35
Tog upp det i första inlägget, Tekie, Sonko och Rewan är alla spelare som kom när Potter var på plats. Övriga spelare landade alla i klubben under början av 2019 när det fortfarande fanns en känsla i klubben som spelare trodde på, Rawel var på plats och det fanns en hype.
Nu är hypen långt borta, rubrikerna i tidningen handlar inte om det fina spelet på planen. Och framtid/vision får du gärna fylla i själv, det är inget jag hört varken anställd spelare eller ledare prata om.

Övriga spelare i klubben är spelare långt ifrån Sverige med ojämn kvalite.

Tiden får utvisa, men nog ska bör du vara rätt positiv/naiv om du tror ett en spelare som Tekie eller Sonko kommer välja ÖFK i framtiden.
2
Gäst: Fotboll skrev | 7 Jul 2020 - 19:05
Och de spelare som kommit EFTER Potter, varför har de kommit? Och kom nu inte med att de hade inga andra val.
0
Gäst: Klas skrev | 7 Jul 2020 - 18:56
Hänger inte med vad du menar? Har du läst vad jag skrivit? För jag menade iaf tvärt om vad du skrev, att spelare tidigare valde öfk pga av GP och föreningens framtidstro. Nu finns inget av dessa två kvar, och därför kommer det vara oerhört svårt att värva nya spelare.
Att keita förlängde måste ses på annat sätt, då han bott i staden många har, har barn i skola och sambo som är faktorer som väger tungt. Likväl så skulle ingen i keitas situation i annan klubb välja att komma till östersund.
2
Gäst: Fotboll skrev | 7 Jul 2020 - 16:14
@Klas
Det är 2 år sen GP lämnade ÖFK, tror du verkligen att dagens spelare skriver på, pga av honom?.
Han kan inte ge dem vad de som spelade då fick av honom.
Aly Keita är väl ett rätt tydligt exempel på att man kan välja ÖFK ändå.
Tror du verkligen att spelare som kommit till ÖFK efter GP väljer ÖFK pga av honom?
För det är väl ändå rätt många som gjort det

Du är nog inte den ende som följt laget under många år och lyssnat på både spelarintervjuer och poddar och absolut att GP var otroligt viktig med sitt sätt att leda.
Men alla kan inte vara GP, men jag tror det är dags för en ny tränare nu
3
Gäst: Klas skrev | 7 Jul 2020 - 14:57
Då jag följt laget sedan många år, så har jag också läst massor av spelarintervjuer och diverse poddar, och i alla dessa fall så nämner spelarna liknande saker, och det var hur GP kunde få. Dem att tro på idéen, bland de sista var Tekie och Tom P. Det förvånar mig lite att du ifrågasätter och inte själv tagit till dig sådan info.

0
Gäst: Hoppet skrev | 6 Jul 2020 - 19:09
Nu tror jag inte att det omtalade fusket börjar där och då (i och med licensnämnden) Det börjar i den stund då dåvarande ordförande grips för oegentligheter.
10
Gäst: Fanclub skrev | 6 Jul 2020 - 18:54
Så..om du gör en deal, får ett skriftligt löfte om något, du tror på det, sen drar sig den som gett löftet ur, då är det ditt fel alltså?

Vad gäller klädsel så hellre den klädseln om vädret är riktig högsommar, finns väl inget så töntigt som överdrivet, uppklädda kavajklädda fotbollsledare I en värmebölja

DK lånar gärna ut pengar, det ger makt..
Hur ekonomin ser ut idag återstå när halvårsbokslutet kommer, vem vet hur mycket sponsorerna bidragit med.

Tack och lov verkar skvallerbyttan i ÖFK försvunnit, hoppas för alltid
8
Gäst: Fusk skrev | 6 Jul 2020 - 18:36
Ja du har rätt, det var fusk att lura Licensnämnden och ÖFK medlemmar och alla övriga att det fanns 15 miljonersavtal påskrivet och klart! Har någon sett pengarna? Det kindberg är anklagad för är betydligt mindre och det är överklagat! Kindberg har aldrig skott sig själv! Han har ju investerat och lånat ut 25 miljoner! Senast förra sommaren, annars hade klubben varit i konkurs! Varför går inte de 18 företagarna som ville att alla skulle avgå, varför går inte de in med pengar? Eller stor företaget från Saudiarabien var är det! Varför ställer inte media några frågor? Kom igen fotbollz, ni är de enda med lite kurage, ställ frågorna!
2
Gäst: Fanclub skrev | 6 Jul 2020 - 18:05
Och hur kommer det sig att bokslutet var så bra då? Om du kopplar ihop det med det åtal som pågått, sen dess, vad tänker du då?
Vad trod du det beror på att Östersund blivit. Fuskersund? Inte beror det på de sponsoravtal som sponsorn tydligen avbrutiit,

Nu kan vi bara hoppas att ÖFK kan få lite lugn och ro , både vad gäller spelare och ledning och att det fotbollsmässiga blir bättre.
5
Gäst: aha skrev | 6 Jul 2020 - 17:16
Men det var väl inte kindberg som bluffade om 15 miljonersavtalet för licensnämnden? Kindberg satte väl ingen budget för 2019 och 2020, Kindberg har inte haft något att säga till om på över två år, och se hur det gått och går! alla vet hur bra bokslutet för 2018 var!!! ÖFK är sämst i allsvenskan på sponsor och reklam! det är väl inte Kindbergs fel? Det är bara att läsa siffrorna, håll er till fakta istället för rykten, alla i ÖFK vet att kindberg varit borta! Det går inte att hela tiden skylla ifrån sig, ta lite ansvar och ställ de tuffa frågorna till ansvariga i klubben. Ser fram emot att fotbollz gör lite reportage, öp kan ju ingenting.
3
Gäst: Nja skrev | 6 Jul 2020 - 16:31
Det var kindberg som satt budgeten och som styrde klubben när det vände. Han är i allra högsta grad ansvarig för hur det ser ut nu. Sedan han slutade som ordförande så har han ändå hållit klubben i ett järngrepp på grund av de pengar han lånat ut. Det vet alla som är intresserade av fotboll i Östersund. Styrelsen som tog över efter honom kunde inte / tordes inte kapa alla band utan hans inflytande har varit i princip lika stort som när han var ordförande.
Kindberg har gjort mycket gott. Mycket tyder på att han inte höll sig inom lagen och till slut sprack bubblan. Det bästa för öfk är att gå vidare utan kindberg.
7
Gäst: Hoppet skrev | 6 Jul 2020 - 16:31
Nog är DK skyldig till att ÖFK konstant blir omnämnd som fuskklubben....Nåt annat kan du nog inte påstå...
Sen kan det ju vara så att det är inte lätt att få god ekonomi i Förening i en liten stad och än svårare där klubben helt plötsligt blir allas spottkopp pga anklagelser om att föreningen tillskansat sig pengar på oärligt sätt.
Det tar nog jäkligt lång tid att reparera det
7
Gäst: Undrar jag skrev | 6 Jul 2020 - 15:10
Hur kan det vara Kindberg som satt ÖFK i skiten nu? kindberg har väl inte varit med på över 2 år? Det måste vara näst intill förtal, för att inte tala om patetiskt att skylla på någon Som inte varit med på två år! Var det kindberg som styrde när ÖFK gick med 55 miljoner i förlust 2019?
2
Gäst: Fråga skrev | 6 Jul 2020 - 15:04
Vad och var har kindberg uttalat sig och kritiserat ÖFK? Är kritiken befogad? Understöds kritiken av fakta? Jag har inte sett någon intervju på fotbollz på länge med kindberg! Söker febrilt på Fotbollskanalen och öp, där hittar jag inget.
2
Gäst: Hoppet skrev | 6 Jul 2020 - 14:31
@klas
Kan du inte berätta mer om hur du VET all i princip alla skriver på för ÖFK pga av det som skedde under GP s tid? Du måste ha en enormt nära relation till i princip alla spelarna för att veta en sån sak. Så vill du verka lite trovärdig behöver du utveckla lite mer kring hur dina samtal med spelarna gått till.
2
Gäst: Klas skrev | 6 Jul 2020 - 10:41
Alla som refererar till dessa lokala förmågor, har dessa lokala förmågor kompetens helt plötsligt förbättras avsevärt? med tanke på hur ruskigt dåligt jämtland vart under alla år, på alla sätt inom fotbollen är det ytterst naivt och faktiskt okunnigt att tro att våra lokala "stjärnor" ska klara att styra klubben sportsligt.

Möjligt är att de lyckas rädda det ekonomiska i klubben, men är bara en tidsfråga innan det sportsliga faller ihop. Klubben går samma väg som många andra föreningar gjort över tid.

Ett exempel, i princip alla spelare i klubben skrev på för att de lockades av vad föreningen gjort senaste åren, tillsammans med GP. Nu finns ingen GP kvar och heller ingen tro i klubben. Om en spelare har två klubbar att välja mellan, kommer öfk endast få spelaren pga högre lön, vilket klubben ej har möjlighet till. Undantagen är spelare som kommer långt ifrån Sverige.
Allt kommer gå fort när det börjar falla, och om inget tydligt händer snart, går nuvarande spelares kontrakt ut och klubben kommer sakta men säkert tappa i spelarkvalite.
5
Gäst: Åhå skrev | 6 Jul 2020 - 05:28
Men vem har resultaten? Kindberg har ju visat resultat, vad har andra gjort de senaste två åren?
5
Gäst: Hoppet skrev | 5 Jul 2020 - 17:11
Om Kindberg vill ÖFKs bästa behöver han sluta kritisera allt som inte passar honom, han behöver mogna och fatta att det är han som både lyft ÖFK och satt ÖFK i skiten. Han behöver sluta låtsas att han är det enda som kan något av fotboll på allsvensk nivå. Att låtsas som att ÖFK lyckats så bra ekonomiskt under hans styre blir rätt patetiskt då det är pga av det som han själv och ÖFK sitter i den skit de sitter i!
Vill han ÖFKs bästa behöver han tagga ner och se sin egen del i all skit som händer i ÖFK
38
Gäst: Svar skrev | 5 Jul 2020 - 16:01
Det har aldrig funnits någon Sportchef i ÖFK:s 24 åriga historia, ÖFK har alltid haft en Manager struktur. Det finns ingen lokalt som kan vara sportchef i allsvenskan, det är inte div 2, eller div 4,5! Det är bara Kindberg som kan få oss att drömma om Europa och nya pokaler!
3
Gäst: Börje skrev | 4 Jul 2020 - 20:22
Det finns en handfull personer lokalt som skulle kunna vara sportchef i ÖFK
Tror inte heller att dom skulle kosta ÖFK särskilt mycket.
Leffe W har säkert koll och känner till dom
4
Gäst: Strax utanför krysset skrev | 4 Jul 2020 - 16:51
Det var väl det man försökte hitta på en lösning på med den sportkommitté som bl.a skulle innehålla Sören Åkeby. Men den verkar ha lagts på is, eller man har i alla fall inte hört något om det.

Kanske försöker man snåla in på den funktionen i den kris man är i just nu och räknar med att man har spelare för ögonblicket. Men här är det förstås så att till sist bedrar snålheten visheten.
5
Gäst: Helt rätt skrev | 4 Jul 2020 - 16:42
Öppenheten var ju total under Kindbergs tid.
Väntar på nästa intelligensreservs krönika, där man kräver Kindberg tillbaka.
PR-värdet frågas idag.
4
 
Sök på fotbollz.se
   
  Allsvenskans bästa bollkonstnär - Trissvinnaren Nebiyou Perry  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:12  
 

Trissvinnaren mot AIK: Nebiyou Perry

Aly Keita leder Trissen sammanlagt


Christer Nilsson leder fortfarande O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Glädjens dag i går - ÖFK:s :nya VD på plats och det blev vinst för laget  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:05  
 

I går var det två händelser som gladde alla som gillar Östersunds Fotbollsklubb.

 
  Läs mer...  
 


 
  Exklusiv intervj med Saman Ghoddos  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:57  
 

Saman Ghoddos (bilden) berättar bland annat om om den kommade Cas domen och om sin tid i ÖFK. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Spaning och tidgare betraktelser av Miguel Exposito  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:25  
 

Kul att i efterhand analysera vad som skrivs på fotbollz, här är utklipp ur Miguels två senaste betraktelser.
Här nämns framförallt Perry, Sellars, den magiska fyran och att tränarna måste byta taktiskt på slutet, in med Mensiro och Mukibii

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 00:16 Matchreferat Stark första halvlek grundlade mycket viktig seger för ÖFK
13 Aug 2020 - 23:54 Rakt och enkelt - det här var nya ÖFK!
13 Aug 2020 - 23:46 Höjdpunkter AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 22:54 Matchens bästa spelare
13 Aug 2020 - 22:10 Matchens överraskning
13 Aug 2020 - 21:02 Matchens prestation(er)
13 Aug 2020 - 18:07 Startelvan i kväll
13 Aug 2020 - 15:19 Inför matchen: AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 14:05 Kvällen match mot ÖFK är en måstematch av mycket hög dignite
13 Aug 2020 - 11:43 Lars Larssons Tankar
13 Aug 2020 - 11:39 Så är läget bland spelarna i ÖFK
13 Aug 2020 - 09:17 Följ AIK - ÖFK via fotbollz.se
12 Aug 2020 - 18:29 Förslag; släpp in 50 falkar per match!
12 Aug 2020 - 17:40 Starkare AIK mot ÖFK
12 Aug 2020 - 10:55 Ser bra ut i väntan på AIK
12 Aug 2020 - 09:29 Kritisk Daniel Kindberg
11 Aug 2020 - 18:04 Från Forumet efter matchen mot Elfsborg
11 Aug 2020 - 10:19 Talangen som fått sitt genombrott - Nebiyou Perry
9 Aug 2020 - 23:22 Årets bästa på hemmaplan räckte till ingenting
9 Aug 2020 - 22:37 Bilder från ÖFK- IF Elfsborg 0-1 (0-0)
 
 
 
Herrar
av: hängiven | 13 Aug 2020 - 21:01
ÖFK, GRATTIS och TACK, vi alla behö