meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
AIK Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Kalmar FF

2020-08-17 19:00
Jämtkraft Arena
 

 KAN EN TRÄNARE SOM KOMMER FRÅN DIV 4 VARA EN BRA TRÄNARE FÖR ETT ALLSVENSKT LAG?
av Haldo Jonsson
Publicerad 13 Jul 2020 - 13:20 Uppdaterad 14 Jul 2020 - 05:59

Svaret är: Ja, det finns alla möjligheter.

Bild från FC Djursholms hemsida

ÖFK har hux flux skaffat sig en ny tränare. ÖFK ställde sig i en prekär situation när man skulle möta Falkenberg borta i förra matchen. Då hade man ingen huvudtränare, men Ian Burchnall visade sig vara otroligt storsint. Trots att han var uppsagd följde han med sitt lag för sista gången och han coachade dem till en mycket viktig seger. Den resan kommer Ian att minnas mycket länge. Känslan av revansch fanns nog hos honom. Den blivande nye tränare Amir Azrafshan satt på läktaren och såg matchen.


I går kom Amir till Östersund. På torsdag möter ÖFK Malmö FF, då står han på linjen och ska leda sitt nya lag. En omöjlig situation kan man tycka, men han har Pero Kapcevic vid sin sida. Han är en bra tränare och kan ÖFK


.

I elitsammanhang har ÖFK haft tre tränare. Det är Graham Potter, Ian Burcnall och nu Amir Azrafshan.

ÖFK följer sitt gamla sätt att jobba, både när det gäller spelare och tränare. Man väljer de som står under utveckling. Det har varit en givande metod och det finns ingen anledning att ändra på det. Det har gett resultat. Många spelare har blivit landslagsmän och utlandsproffs och Potter blev blev utsedd till åtets tränare i Sverige för ett par år sedan i år. Nu tränar han ett lag i Premier League.

Jag har innan ÖFK:s elitperiod haft möjliget att studera alla ÖFK:s tränare på nära håll. Det som ganska ofta har brustit hos en del av dem har varit ledaregenskaperna, -rätt kontakt mellan tränare och spelare - att skapa en bra relation, att få med sig sin grupp, att båda har förtroende respekt för och lyssnar på varandra.

Det är en tränare med dessa egenskaper som ÖFK behöver i nuläget. Alla moderna tränare kan köra ett träningsprogram och träna in ett sätt att spela, men att ha de personliga egenskaperna att vara ledare, det är det svårt att öva upp sig till, i varje fall kan det ta långt tid. Ofta är det en fallenhet man bär med sig.

Jag tror Amir Azrafshan är en sådan tränare. Hur kan jag påstå detta? Jo, jag tror han är intresserad av människor. Är man det då brukar man vara en bra ledare. Amir har nämligen magisterexamen i både filosofi och kognitiv neurovetenskap. Det tyder på att han har intresse för människor. Jag stöder mig vidare på Joakim Feldins uttalande om honom. Han har haft Amir som tränare i Djursholm. Feldin säger:

-Amir var väldigt noga med att vi spelare skulle må bra. I övrigt minns jag honom som en bra tränare som var vänlig, men som även kunde säga ifrån. Vidare minns jag att han spelmässigt var offensivt lagd. Jag uppfattar honom som att han vill spela den fotboll som ÖFK gör. Det bli en svår omställning från div4 till allsvenskan, men jag tror att Amir klarar det bra.

Amir ville alltså att spelarna ska må bra. Det tyder på intresse för människor. En sådan person har som sag ofta ledaregenskaper.


Det finns vissa likheter mellan Amir Azrafshan och Graham Potter.

Båda var förhållandevis unga när de kom till ÖFK, ingen av dem har någon stor erfarenhet av att vara tränare på hög nivå, båda är universitetsutbildade. Potter var intresserad av människor och det tror jag även att Amir är. Potter satte sin prägel på ÖFK:s spel. Av de uppgifter jag fått har Amir inget emot på att spela på ungefär samma sätt.I fjol hade jag kontakt med en person på ett stort företag i Sverige som sysslade med att ge tränarna arbete i klubbar. Han sa att många allsvenska tränare var värdelösa. Så starka ord använda han. Det fanns fyra som var kunniga, däribland Graham Potter. Alla tränare i allsvenskan har stor rutin. Det bevisar att rutin inte betyder allt.


En del säger att en div.4 tränare inte fungerar på allsvensk nivå, man måste ha mera rutin då. Jag tror inte det. Rutin behöver inte vara förenligt med kunnande.

Jag tror att en klubb får mer valuta av en ung tränare som har framåtanda, som vill uppåt, att ha viljan att bevisa något och som har mod. Mod har Amir bevisat genom att anta erbjudandet att träna ÖFK.

Jag tror dessutom Amir är intelligent och uppmärksam och anpassar han sig snabbt till vad tränarsysslan kräver av honom. Det är ju inga trollkonster. Största svårigheten är att vara en god ledare för laget, att skapa en bra relation och ha ömsesidig respekt och förtroende för varandra, att ha förmågan att få sina spelare att vilja vara med på resan, men också har modet att ahgera när det är någon som inte vill vara det, att visa auktoritet och som sagt, det kunnandet och egenskaperna tror jag Amir har.

Därför tror jag att ÖFK har valt rätt tränare.

 
 
21 Kommentarer:
Gäst: Hoppfull skrev | 14 Jul 2020 - 21:08
Berätta, vad innehåller det saudiarabiska avtalet som ÖFK pratat så mycket om? Om de nu skriver så mycket om det, så borde du kunna berätta lite mer om det...
Att media skriver saker är inte ett ditt trovärdigt.
40
Gäst: Hoppfullhet skrev | 14 Jul 2020 - 20:18
@op. Fast va där motsättningen mellan att han varit med i sportkommiten och sen blivit tillfrågade som tränare?? Så jag förstår nog inte din problematik där,
Och vad gäller sponsorpengar, vad vet du om vad som stod i 15 miljoner avtalet? Och vilket saudiarabiskt avtal pratar du om?

1
Gäst: Op skrev | 14 Jul 2020 - 20:02
Men det finns inga olika uppgifter avseende vad Brwa och Amir sagt och säger, däremot är det helt förvirrat vad ledningen i ÖFK kommunicerar, Amir har varit med i ÖFK sportkommitté i tre veckor( läs fotbolldirekt) ledningen säger att de rekryterade honom som huvudansvarig efter onsdag avskedande av Ian! Nu är Amir assisterande manager! Ojojoj vilken röra! Undrar verkligen om det där internationella 15 miljonersavtalet satts in på ÖFK konto ännu? Eller om det Saudiska avtalet är rott i hamn ännu? Men jag tror faktiskt att ÖFK litar på att de 18 företagarna som utlovat stöd och krävt allas avgång, de kommer rädda ÖFK ekonomiskt, lassar säkert in 100 mille!
2
Gäst: Fakta skrev | 14 Jul 2020 - 19:54
Förre ordförande heter Bo Ottosson, han brukar inte prata skit om någon, någonsin om Kangas menar Kindberg så brukar han vara mycket uppriktig och för vissa fegisar så brukar han säga sanningar och ge oss andra väldigt bra fakta! Fast Mr Kangas kanske kan exemplifierar exakt vad Kindberg eller förrförra Ordförandes kritik består av?
0
Gäst: Fotboll skrev | 14 Jul 2020 - 18:22
Har läst olika intervjuer och alla vinklas lite olika.
I de intervjuer jag läst med Nouri säger han ingenting om vilken dag ev olika saker skulle skett.
I en intervju m Amir läste jag att han frågan på onsdagen..

Det är inte bara ÖFK ni försöker svartmåla utan även Amir, att han ska ha tackat ja till ett jobb han visste han inte hade behörighet till utan att berätta det för föreningen.

Är det inte dags för alla som verkar veta messat lägga ner skitsnacket,

3
Gäst: Lars Kankask skrev | 14 Jul 2020 - 17:56
Tråkigt att förre ordföranden ska prata skit om alla i ÖFK och framhålla sin egen förträfflighet. Borde vänta tills efter rättegång.
4
Gäst: Vakna skrev | 14 Jul 2020 - 17:37
Läs intervjun med Amir i fotbolldirekt!!!! Håll er till sanningen! ÖFK hittar återigen på en helt annan historia! Brwa och Amir talar sanning!!!! Det är bara att läsa citaten ur öp och fotbolldirekt!
1
Gäst: Jorå skrev | 14 Jul 2020 - 17:15
@tyvärr. Ok 😀
0
Gäst: Fotboll skrev | 14 Jul 2020 - 17:13
Okey, kan du berätta lite mer om hur du vet det nu påstår om måndagen, för det du säger stämmer varken överens med vad Amir själv sagt i Intervjuer eller vad ÖFK säger.

Tyvärr så tror jag att du ta alla chanser du kan för att svartmåla ÖFK,

Ärligt talat så spelar det ingen roll
En i ledarteamet har rät licens och som Amir själv säger, vi tillför båda våra styrkor. Amir verkar ha helt rätt inställning, vi är en familj, ett team
5
Gäst: Tyvärr skrev | 14 Jul 2020 - 16:37
Hej, så var inte fallet, Pero fick frågan på måndag!!!!!! ÖFK fick av förbundet veta vad som gällde på fredag! Superamatörer och ÖFK blev utskämda igen!
1
Gäst: Fotboll skrev | 14 Jul 2020 - 16:15
@yes @?

Vad är problemet? Vad är det en ut sportkommittén sagt som du menar är annorlunda än hur rekryteringen gått till? Varifrån har du då fått att rekryteringen gått annorlunda än vad han sa i radio.

Tack och lov att de sparkade Åkeby.

Vad är det media ska ställa för frågor tycker du? Media väljer alltid att skriva rubriker för att få klick, om den stämmer med sanningen eller inte bryr de sig sällan om
Här känns det ju verkligen som att media vill få till en rubrik där man vill det att framstå som att ÖFK inte visste, självklart visste de det.

Måste man alltid välja att misstro andra? ÖFK har tydligt gått ut med att de visste att Amir inte hade PRO-licens, men att de ändå ser värdet i honom, självklart har de diskuterat det med Pero innan det blev klart.

4
Gäst: Yes skrev | 14 Jul 2020 - 15:57
Ja det blev en pappers lösning, bra att Pero gick med på det! Men nog är något konstigt, Åkeby fick sparken från sportkommittén, sen rekryteras Amir till ÖFK sportkommitté och tre veckor efteråt så är han huvudtränare ena dagen och assisterande idag! Sen är en ur sportkommittén på radion och i media och beskriver en helt annan process för rekryteringen! Varför sägs det aldrig som det är i ÖFK nu för tiden? Varför kan inte media ställa någon fråga?
1
Gäst: Jorå skrev | 14 Jul 2020 - 15:09
Ingen behöver ju vara korkad bara för att man tror annorlunda än någon annan! Pero har PRO och kan på papperet vara huvudansvarig. Problemet löst 👍
2
Gäst: ? skrev | 14 Jul 2020 - 08:56
Pero är assisterande, det är bara att läsa! Pero vill inte vara huvudansvarig nu! Och de har anställt Amir som manager utan utbildning! Det är som att anställa en läkare, men läkaren är egentligen undersköterska, detta kan bara hända i ÖFK! Undra vem som anställt och vem som är ansvarig, sportkommittén, VD eller styrelsen eller ordförande, svårt att veta vem, vilka som leder ÖFK?
3
Gäst: Helt fel skrev | 14 Jul 2020 - 08:51
Huvudtränaren måste ha den, det räcker inte om målvaktstränaren har den eller om assisterande har den! ÖFK har gjort bort sig så mycket! Det är bara att ringa förbundet och kolla, reglerna är solklara!!!! Det finns inga medier som kollar upp det heller! Kom igen Haldo lös detta!
3
Gäst: Edwardsskäggigahaka skrev | 14 Jul 2020 - 08:06
Jo det räcker att Pero har den, såklart. Den som är av annan uppfattning är korkad.
2
Gäst: Kanin skrev | 14 Jul 2020 - 07:32
Huvudtränare måste ha Pro utbildning.
Räcker inte att Pero har den.

Om inte Amir har den är ÖFK korkade.
1
Gäst: Fotbollssökare skrev | 13 Jul 2020 - 19:06
Hittade det här på internet...

C4. Ansvarig tränare för klubbens U-17 lag
Namn på ansvarig: Amir Azrafshan
Utbildningsnivå: UEFA Pro/UEFA Youth Elite
Tränarerfarenhet: 5-6 år
Arbetstid: 26-50%
Delsumma: 20
Deltagit i årets fortbildning anordnad av SEF Nej

Räcker det?
1
Gäst: Fotbollssökare skrev | 13 Jul 2020 - 19:05
Hittade det här på internet...

C4. Ansvarig tränare för klubbens U-17 lag
Namn på ansvarig: Amir Azrafshan
Utbildningsnivå: UEFA Pro/UEFA Youth Elite
Tränarerfarenhet: 5-6 år
Arbetstid: 26-50%
Delsumma: 20
Deltagit i årets fortbildning anordnad av SEF Nej

Räcker det?
4
Gäst: Jorå skrev | 13 Jul 2020 - 18:44
Nog räcker det att en utav tränarna har PRO vilket Pero har eller om den nye påbörjar sin PRO utbildning under säsongen.
3
Gäst: Jaha skrev | 13 Jul 2020 - 16:21
Har den nye tränaren, den högsta tränarutbildningen? Den tar två år att gå! Utan den får man inte vara tränare på allsvensk nivå och man får inte gå ut i Europa!
1
 
Sök på fotbollz.se
   
  Allsvenskans bästa bollkonstnär - Trissvinnaren Nebiyou Perry  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:12  
 

Trissvinnaren mot AIK: Nebiyou Perry

Aly Keita leder Trissen sammanlagt


Christer Nilsson leder fortfarande O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Glädjens dag i går - ÖFK:s :nya VD på plats och det blev vinst för laget  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:05  
 

I går var det två händelser som gladde alla som gillar Östersunds Fotbollsklubb.

 
  Läs mer...  
 


 
  Exklusiv intervj med Saman Ghoddos  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:57  
 

Saman Ghoddos (bilden) berättar bland annat om om den kommade Cas domen och om sin tid i ÖFK. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Spaning och tidgare betraktelser av Miguel Exposito  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:25  
 

Kul att i efterhand analysera vad som skrivs på fotbollz, här är utklipp ur Miguels två senaste betraktelser.
Här nämns framförallt Perry, Sellars, den magiska fyran och att tränarna måste byta taktiskt på slutet, in med Mensiro och Mukibii

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 00:16 Matchreferat Stark första halvlek grundlade mycket viktig seger för ÖFK
13 Aug 2020 - 23:54 Rakt och enkelt - det här var nya ÖFK!
13 Aug 2020 - 23:46 Höjdpunkter AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 22:54 Matchens bästa spelare
13 Aug 2020 - 22:10 Matchens överraskning
13 Aug 2020 - 21:02 Matchens prestation(er)
13 Aug 2020 - 18:07 Startelvan i kväll
13 Aug 2020 - 15:19 Inför matchen: AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 14:05 Kvällen match mot ÖFK är en måstematch av mycket hög dignite
13 Aug 2020 - 11:43 Lars Larssons Tankar
13 Aug 2020 - 11:39 Så är läget bland spelarna i ÖFK
13 Aug 2020 - 09:17 Följ AIK - ÖFK via fotbollz.se
12 Aug 2020 - 18:29 Förslag; släpp in 50 falkar per match!
12 Aug 2020 - 17:40 Starkare AIK mot ÖFK
12 Aug 2020 - 10:55 Ser bra ut i väntan på AIK
12 Aug 2020 - 09:29 Kritisk Daniel Kindberg
11 Aug 2020 - 18:04 Från Forumet efter matchen mot Elfsborg
11 Aug 2020 - 10:19 Talangen som fått sitt genombrott - Nebiyou Perry
9 Aug 2020 - 23:22 Årets bästa på hemmaplan räckte till ingenting
9 Aug 2020 - 22:37 Bilder från ÖFK- IF Elfsborg 0-1 (0-0)
 
 
 
Herrar
av: hängiven | 13 Aug 2020 - 21:01
ÖFK, GRATTIS och TACK, vi alla behö