meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
AIK Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Kalmar FF

2020-08-17 19:00
Jämtkraft Arena
 

 INTERIMSLÖSNING KLAR VAD GÄLLER PRO-LICENSEN
av Haldo Jonsson
Publicerad 14 Jul 2020 - 14:18 Uppdaterad 14 Jul 2020 - 15:57

Pero Kapcevic, som idag är ÖFK:s assisterande tränare – och som innehar Pro-licensen, blir huvudtränare för ÖFK och Amir Azrafshan blir assisterande tränare.

Det blir en interinslösning

Amir kommer så fort som möjligt genomföra Prolicensutbildningen.
Amir tar över som huvudtränare så fort han påbörjar sin utbildning, detta enligt Fotbollsförbundets regler, och Pero återtar sin befattning som assisterande tränare.

 
 
33 Kommentarer:
Gäst: Frågan är skrev | 15 Jul 2020 - 20:47
Hur många av dessa inlägg hade fått stå kvar för ett halvår sen?
Tiderna förändras, till det bättre tycker jag.
Får jag välja mellan att matas med tystnad eller lögner väljer jag alltid tystnad.
Ett exempel............. Bachirou har ingen utköpsklausul. Är det denna typ av kommunikation som efterfrågas. Kan väl ge oändligt med exempel.
2
Gäst: Hm skrev | 15 Jul 2020 - 13:43
@ojdå ändå snyggt namnbyte ö.s
4
Gäst: Urban skrev | 15 Jul 2020 - 11:51
För er som undrar så är det ett bolag som sköter ÖFK kommunikation det är inte Niklas! Så har det varit det senaste halvåret, det är en sponsor som bestämt detta! Läs nedan, JKL, och ni undrar varför ÖFK inte kan kommunicera, Donald Duck!

I november 2013 avslöjade Göteborgs-Posten att JKL anlitats som konsulter för krishantering i samband med att kommunala bolag och en förvaltning hade anlitat pr-byråer för 420 000 kronor i samband med ett program där Uppdrag gransknings granskade bolagens närvaro vid Fastighetsmässan i Cannes.[8] De råd som JKL givit[9] kunde enligt programmet Medierna sammanfattas med "fördröj, distansera och minimalisera" och att "aldrig svara i telefon medan granskning pågår" samt att eposta svar sent på kvällen för att försöka spräcka reportrarnas tidsgräns.[10]


1
Gäst: Rolig läsning! skrev | 15 Jul 2020 - 11:46
Kul med alla som vet så mycket om vad ÖFK,s ledning jobbar på och inte jobbar på!
Ingen av oss här inne vet inte ett skit så länge vi inte kan bevisa det.
Skriv vilka ni är i så fall.

4
Gäst: Ehhh skrev | 15 Jul 2020 - 11:20
Hur vet du att de inte fått in fler sponsorer? Hur vet du redan nu hur halvårsbokslutet ser ut? Hur vet du att de inte kommer lyckas sälja spelare, om det nu är det de vill?
Det där snacket om transparens börjar bli löjligt. Äntligen läcker inte ledningen som ett såll.

Inget annat lag behöver redovisa allt i detalj, så varför ska ÖFK behöva det?
5
Gäst: Nänä skrev | 15 Jul 2020 - 11:14
Kindberg framhåller de han själv valt ut och sig själv.
Det finns aldrig någon annan som duger.

Hans beteende är sorgligt just nu, att påstå sig vilja öFKs bästa och sen bara fortsätta göra allt för att svartmåla dem, det är inte att jobbar ÖFKs bästa. Det är egoistiskt
9
Gäst: Men vad händer skrev | 15 Jul 2020 - 11:04
ÖFK är under handlingsplan, det egna kapitalet ska återställas och skulder ska betalas! ÖFK behöver omedelbar 30-40 miljoner, hur ska det ordnas? Tror ni att det är slut med skandaler från denna ÖFK ledning, det är bara början! Öppenhet och transparens, hihi! Det blir medlemsmöte i september, ojojoj! Sen ska denna ledning försöka sälja spelare för 25 miljoner, hohoho!
0
Gäst: Haha skrev | 15 Jul 2020 - 10:59
Tror någon att kindberg behöver framhäva sig själv, Hahaha! Hur byggde han upp Potter? Hur sålde han spelare? hur hittade han spelare? De som följt ÖFK vet att kindberg aldrig framhäver sig själv utan alltid sätter ÖFK främst! Detta behöver alla lära sig av! Kindberg har skapat ÖFK och resultaten! Att andra supportrar inte gillar kindberg är väl naturligt med tanke på vad som hänt!
4
Gäst: Nänä skrev | 15 Jul 2020 - 10:19
@ojdå
Ja, Kindberg är verkligen helt oskyldig till att vi befinner oss där vi befinner oss nu, eller?
Bara för att Kindberg säger nåt betyder det inte att det är sant. Hur kan det komma sig att så många är så totalt förblindande av honom, att de tror på allt han säger.
Om man bara ser sig själv som den ende som kan och vet något så säger det en hel del om den personen, och tyvärr inget särskilt positivt. Kindberg är långt ifrån den störste ledaren, om man är så egotrippad är man väldigt långt ifrån en bra ledare. En bra ledare framhäver andra och inte sig själv.
Ian har inte lyckats med laget och därför fick han gå. Om nu DK spådde det i januari måste han redan då vetat att Ian inte hade förmågan att få med sig laget, eller hur?

Kindberg kommer inte kunna rädda ÖFK, han har satt ÖFK i skiten, han är skyldig till att vi är Allsvenskans spottkopp just nu,

Vad beror det på att Kindberg lyckades med ekonomin? Ja, det vet ju alla vid det här laget att det gick till....

Jag hoppas och tror att den nya ledningen när så kompetenta och har så stor integritet att det inte faller för DKs olika utspel, alla fattar ju att det är hans enda sätt att försöka hålla sig kvar i rampljuset
13
Gäst: Vilket gnäll? skrev | 15 Jul 2020 - 10:09
Kindberg sa att ingen av styrelserna, ingen sportkommitté, ingen Vd var på träningen dagen efter Ian fått sparken! Det är inget gnäll, det är ett konstaterande och ett ledarskaps mässigt haveri i ÖFK! Baserat på vad som hänt under hösten och vilka som verkar i ÖFK så sa kindberg att Ian skulle få sparken efter 5 omgångar efter 6 så fick Ian det! ÖFK hade samma poängskörd då som 2018! Spelet utvecklades positivt efter Sirius matchen. Majoriteten av alla experter tippade innan allsvenskan att Ian skulle få sparken först! Det är nog dags att vissa på forumet lyfter perspektivet lite högre än till frösöberget och inser att kindberg är den enda som kan rädda ÖFK! Annars blir det div 1 och 2 igen! Det är bara fakta!
2
Gäst: Ojdå skrev | 15 Jul 2020 - 09:59
Ja ÖFK har verkligen gjort det bra de senaste två åren! Vilken tur att åtminstone Kindberg har kurage att säga som det är! Sen räddade han klubben från konkurs förra sommaren, det har ingen annan gjort! När sedan ledningen gjorde bort sig igen så skrev kindberg om sina lån så att klubben skulle få elitlicens! Då fick vi spela i allsvenskan 2020! Läs kindbergs Facebook och säg vad som är fel där! Alla vet att kindberg sett huvuddelen av alla träningar de senaste 10 åren! Men det är klart att det blir jobbigt för ledningarna att höra innan de gör misstagen att de kommer göra dem! Kindberg är den största idrottsledaren vi haft i Jämtland, överlägset! Det vet alla spelare och ledare som varit med honom! Och det är därför vi spelar i allsvenskan 2020, varit i Europa, vunnit svenska cupen! Vad har de andra gjort för bra i ÖFK? De har kört ekonomin, organisationen, metoder helt i botten! Det är bara fakta och resultat.
3
Gäst: @kommenterar i princip aldrig.... skrev | 15 Jul 2020 - 09:35
Fantastiskt! Med den insynen skulle du kunna delge oss otroligt mycket!!!
Vad har du för roll i klubben, när du har sådan insyn???
2
Gäst: Fotboll skrev | 15 Jul 2020 - 08:54
@Lövblad
Bara för att media väljer att vinkla det från ett håll så betyder inte det att ÖFK håller på och ”smygfuskar”
Som. många skrivit förut så är det här varken första eller sista klubben som har en tränare som inte har PROlicensen när de börjar.

Om han inte skulle komma in pga av att han jobbar på ÖFK, då e-böcker vi börja prata diskriminering på allvar
1
Gäst: @Lövblad skrev | 15 Jul 2020 - 08:42
Nä, där har du fel. Det är Ope IF som fått epitetet "saft och bulle-förening"
Försök KCSB8inte!
4
Gäst: Lövblad skrev | 15 Jul 2020 - 08:16
Varje år tar SvFF in 10-12 tränare till Pro-utbildningen. Bara för att ÖFK anställt en tränare som inte har utbildningen, är det inte säkert att han kommer in. Skulle kunna vara så att han aldrig kommer in, speciellt när ÖFK uppenbart gjort bort sig o uppenbarligen nu kommer gå runt regeln o smygfuska.

Hela denna historia är så pinsam, men vad kan man förvänta sig när saft o bullefolk ska driva föreningen.
4
Gäst: Fotboll är rund skrev | 15 Jul 2020 - 08:15
@Lyckliga gatan
Det verkligen INTE tur att Kindberg finns, han förstör det mesta nu, Du skriver att självklart så kontaktade Ian o spelarna honom på kvällen, i fotbollsdirekt säger han att han fick veta det på morgonen. Att han sen enligt sig själv ”bröt mot alla reglerna” , det säger ju något om hur lätt man har att bryta mot regler.
Ja, många av de tidigare spelarna pratar väldigt gott om Kindberg, vad de lite nyare spelarna tycker vet vi nog inte så mycket om.
Att nationella journalister ringer en person som inte vet något om klubben i dagsläget är för mig bara ett bevis på att Man som nationell journalist vill ha något smaskigt att skriva om
DK kan omöjligt se alla träningar då han enligt egen utsago jobbar på höga kusten ( eller är det inte sant)
Och om han nu enligt fotbolldirekt både anser att materialet finns i spelarna och samtidigt säger att han sa till Ian januari att han skulle förbereda sig på att få gå efter 5 matcher, det går ju inte riktigt ihop, hade Ian fått laget att prestera bättre hade de legat bättre till och då hade Ian varit kvar. Så vad pratar han om egentligen?

Dagens ledning i ÖFK är inte samma som för 2 år sen eller ens1 år sen, så att jämföra det är omöjligt, hade DK skött sig så hade det antagligen sett annorlunda ut, Om det sett bättre ut är tveksamt,
Jag har trott på DK, men efter varje nytt kritiskt uttalande han gör, efter varje nytt inlägg om sin egen förträfflighet så gör jag inte det längre. Han bara dumförklarar sig själv om och om igen.

Jag hoppas verkligen att den nya styrelsen i ÖFK kan hålla honom borta (förhoppningsvis blir det lättare och lättare ju mer han gnäller i media) Att svartmåla alla andra än sig själv har verkligen ingenting med yttrandefriheten att göra.
11
Gäst: Ojdå skrev | 15 Jul 2020 - 06:26
https://fotbolldirekt.se/2020/07/14/avslojar-ofk-kan-straffas-efter-tranarblundern
0
Gäst: Lyckliga gatan skrev | 15 Jul 2020 - 06:16
Det är tur att Kindberg finns och berättar hur han ser och upplever saker. Läs hans Facebook! Självklart kontaktade Ian, ledare och spelare kindberg på kvällen när Ian fick sparken eller säkerligen före! Alla spelare och ledare respekterar och tycker om kindberg, det finns vitt omvittnat! Självklart ringer nationella journalister kindberg, det är ju bara han som kan något och dessutom så ser han nästan alla träningar vilket inte vissa allvetande krönikörer gör! Dagens ÖFK ledning har under de senaste två åren visat vilken kunskap och erfarenhet de har, det är därför de gör självmål hela tiden de är pinsamma! Hoppas verkligen Kindberg använder sig av sin yttrandefrihet för den gäller alla!
2
Gäst: Robert skrev | 14 Jul 2020 - 23:16
@Pär Ja det är säkert inte så enkelt att Niklas är hela problemet med kommunikationen. Men med ett antal olika ordföranden, vd och styrelser bestående av olika personer jag det varit lika dålig kommunikation nu i 1,5 år.

De har också haft väldigt svårt för att formulera svaren tydligt. Om han får otydligt uppifrån så borde han väll ha vett nog att ställa krav på bättre information?

@HM ÖFK har ett självintresse av att gå ut med bra och tydlig information istället för att om och om igen få negativa rubriker för det ser ut som att ÖFK försöker fuska.

De måste ha förlorat stora pengar på tappade sponsorer genom att alltid skjuta sig själva i foten. Det gör ju också ÖFK mindre attraktiva för spelare när man framställer sig själva som inkompetenta och som fuskare.
4
Gäst: Pär skrev | 14 Jul 2020 - 23:02
@Robert
Förstår egentligen inte varför du drar detta till en diskussion. Precis som jag skriver så kan jag EJ avgöra om det som han beskrev i artikeln är sant eller ej, kanske något inte du la märke till i kommentaren. Men efter att ha sett hur styrelsen, sportkommitén och VD har hanterat andra frågor i klubben så skulle det inte förvåna mig OM det stämde. Har det hänt ett antal helt ogenomtänkta saker så är det väl inte utom all rimlig tvivel att det kan upprepas?
4
Gäst: Hppfull skrev | 14 Jul 2020 - 22:37
@Pär
Fast oavsett vad Kindberg påstår, så har varken du eller Kindberg en aning om vilken överenskommelse styrelsen har med Ian, eller vad spelarna vet inte, kindberg har inte aning om vad som händer i föreningen och då måste han försöka göra sig märkvärdig med att ”Jag fick veta det halv 6 på morgonen (hur då?) Och sprang ner till till klubben för att krama Ian” hör du inte hur påhittat det låter?
13
Gäst: Pär skrev | 14 Jul 2020 - 22:31
@hoppfull
Kindberg är definitivt ingen talesperson för föreningen, och verkligen inget man önskar. Men enligt honom befann sig ingen från ledningen i ÖFK på plats. Sant eller inte kan jag ej avgöra. Stämmer det så är det enbart att beklaga att vi har sådana människor som styr i klubben som inte inser att våra fotbollsspelare och ledare samtidigt är människor, och är i lika stort behov av stöd som någon annan.
6
Gäst: Micke o skrev | 14 Jul 2020 - 22:24
Bra lösning
Det här kommer att bli bra det
3
Gäst: Kommenterar i princip aldrig... skrev | 14 Jul 2020 - 22:21
#hoppfull -Instämmer helt i din kommentar. Jag har mycket god insyn i det mesta rörande ÖFK.
1
Gäst: Hoppfull skrev | 14 Jul 2020 - 21:42
@Pär. Kan vi slippa låta Kindberg vara nån talesperson för vad som gäller I ÖFK. Hans intervju i fotbolldirekt var ju direkt patetisk, en desperat persons agerande. ÖFK behöver inte honom längre och det gör att han tar till desperata åtgärder för att försöka framstå som viktig och märkvärdig. Att sen fotbolldirektt ens är intresserad av att höra vad denna oviktiga person har att säga gör det hela ännu mer fånigt. Varför och när har olika fotrbollsmedia blivit värre än Svensk damtidning i att skriva dravel
27
Gäst: Pär skrev | 14 Jul 2020 - 21:35
@Robert
Efter att ha följt föreningen under en lång tid så går det att konstatera att anställda följer order uppifrån, precis som vilket företag som helst. När sedan ledningen tar ogenomtänkta beslut gång efter gång så har inte pressansvarige så många fler val än att gå ut med klargöranden.

Att den så kallade ”sportkommitén” först tar in en person med främlingsfientliga åsikter är bara början på denna sörja. De väljer sedan att sparka en huvudtränare innan ersättare är på plats. Ska man tro Kindberg så var ej ens någon i ledningen närvarande den dag som det meddelades (låter väldigt professionellt i mina öron, NOT). De tar sedan in en huvudtränare som ej har en licens för det jobb som han ska ha. Om man har grundläggande kunskaper så går det rätt så fort att räkna ut vem som bär skulden på de negativa nyheter som skrivs om ÖFK. Och i denna förening är det nog inte pressansvarige som bär den skulden.
6
Gäst: PS skrev | 14 Jul 2020 - 20:21
Bra Hm. Klarsynt.
2
Gäst: Seriös skrev | 14 Jul 2020 - 20:18
Det är inga konstigheter med detta. Det är löjligt att idissla om det ni oalla självutnämnda experter. Är det månne Kindberg som är oroligt
2
Gäst: Hm skrev | 14 Jul 2020 - 20:13
Kan någon förklara vart öfks skyldighet att rapportera detta till oss kommer ifrån?
3
Gäst: Robert skrev | 14 Jul 2020 - 20:10
Jag vill bara tillägga, att jag är så trött på att ÖFK inte klarar av att kommunicera.

Hur svårt hade det varit att säga från början att Amir och Pero ska vara tränare tillsammans eftersom Pero saknar licens? Då hade det inte funnits risk för böter tror jag.

Sen hade de också kunnat informera att Amir satt med i ÖFKs sportkommité tre veckor innan han blev anställd. Att dom inte informerar om det skapar onödiga frågor.

Men tyvärr har det sett ur så sen Niklas tog över ansvaret som pressansvarig. Sen om det är hans fel eller ledningens fel låter jag vara osagt. Men det har skötts fruktansvärt dåligt sedan 2019. Det känns som att hälften av alla negativa skriverier om ÖFK hade inte skrivits om ÖFK skött sin kommunikation bättre.

Nu är det alltid tidningarna som skriver först (ofta genom en läcka från ÖFK), ÖFK som efter det ger ett vagt och konstigt svar och efter det så blir det mer skriverier. Efter det får ÖFK återigen förklara och det har på den tiden skrivits flera artiklar i alla tidningar. Så har det tyvärr sett ut om och om igen denna och förra säsongen...

Rak och tydlig information från början hade verkligen varit att önska framöver.
15
Gäst: Robert skrev | 14 Jul 2020 - 19:57
Andra tränare har gjort så, bl.a. Mellberg.

För Potter blev det böter p.g.a. detta, men inget större belopp. Även nu kan det bli böter iom att den som verkligen är huvudtränare ska ha licens. Så eftersom ÖFK har gått ut med att Kapcevic bara är huvudtränare på pappret kan ÖFK mycket väl bli bötfällda.

https://fotbolldirekt.se/2020/07/14/avslojar-ofk-kan-straffas-efter-tranarblundern
1
Gäst: Martin Nylander skrev | 14 Jul 2020 - 19:48
Jag ser inte att det ska vara något problem om Pero tar huvudansvar. Även med Potter var det samma sak han hade inte heller behörighet men började utbilda sig. Så bara det finns en plan för utbildning kan inte detta vara något problem.
8
Gäst: Zamora skrev | 14 Jul 2020 - 19:35
Det är inte ÖFK som bestämmer detta. Licensnämnden i SvFF beslutar om en klubb får kringgå bestämmelserna på det här viset. Pinsamt. Har Leffe Widegren och Co ingen kunskap om fotbollens regelsystem
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  Allsvenskans bästa bollkonstnär - Trissvinnaren Nebiyou Perry  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:12  
 

Trissvinnaren mot AIK: Nebiyou Perry

Aly Keita leder Trissen sammanlagt


Christer Nilsson leder fortfarande O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Glädjens dag i går - ÖFK:s :nya VD på plats och det blev vinst för laget  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:05  
 

I går var det två händelser som gladde alla som gillar Östersunds Fotbollsklubb.

 
  Läs mer...  
 


 
  Exklusiv intervj med Saman Ghoddos  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:57  
 

Saman Ghoddos (bilden) berättar bland annat om om den kommade Cas domen och om sin tid i ÖFK. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Spaning och tidgare betraktelser av Miguel Exposito  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:25  
 

Kul att i efterhand analysera vad som skrivs på fotbollz, här är utklipp ur Miguels två senaste betraktelser.
Här nämns framförallt Perry, Sellars, den magiska fyran och att tränarna måste byta taktiskt på slutet, in med Mensiro och Mukibii

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 00:16 Matchreferat Stark första halvlek grundlade mycket viktig seger för ÖFK
13 Aug 2020 - 23:54 Rakt och enkelt - det här var nya ÖFK!
13 Aug 2020 - 23:46 Höjdpunkter AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 22:54 Matchens bästa spelare
13 Aug 2020 - 22:10 Matchens överraskning
13 Aug 2020 - 21:02 Matchens prestation(er)
13 Aug 2020 - 18:07 Startelvan i kväll
13 Aug 2020 - 15:19 Inför matchen: AIK - ÖFK
13 Aug 2020 - 14:05 Kvällen match mot ÖFK är en måstematch av mycket hög dignite
13 Aug 2020 - 11:43 Lars Larssons Tankar
13 Aug 2020 - 11:39 Så är läget bland spelarna i ÖFK
13 Aug 2020 - 09:17 Följ AIK - ÖFK via fotbollz.se
12 Aug 2020 - 18:29 Förslag; släpp in 50 falkar per match!
12 Aug 2020 - 17:40 Starkare AIK mot ÖFK
12 Aug 2020 - 10:55 Ser bra ut i väntan på AIK
12 Aug 2020 - 09:29 Kritisk Daniel Kindberg
11 Aug 2020 - 18:04 Från Forumet efter matchen mot Elfsborg
11 Aug 2020 - 10:19 Talangen som fått sitt genombrott - Nebiyou Perry
9 Aug 2020 - 23:22 Årets bästa på hemmaplan räckte till ingenting
9 Aug 2020 - 22:37 Bilder från ÖFK- IF Elfsborg 0-1 (0-0)
 
 
 
Herrar
av: hängiven | 13 Aug 2020 - 21:01
ÖFK, GRATTIS och TACK, vi alla behö