meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Hammarby IF
1 3

Läs mer... Läs mer...
 
Mjällby AIF Östersunds FK

2020-11-01 14:30
Strandvallen
 

 INFORMATIONEN TILL DJURGÅRDEN
av Haldo Jonsson
Publicerad 24 Sep 2020 - 13:00 Uppdaterad 24 Sep 2020 - 16:19

Djurgårdens IF har slagit på stora trumman efter att det har konstaterats att en spelare från ÖFK deltagit i matchen mot Djurgården och att Djurgården inte i tid efter matchen fått information om detta. Det slutade med att ÖFK:s läkare Jan Hansson sa upp sig. ÖFK:s vd Michael Schahine (bilden) svarar på detta i Fotbollskanalen

Foto: Thord-Eric Nilsson

Michael Schahine berättar i Fotbollskanalen:

- Först fakta. Vi testade hela laget i fredags, bland annat den spelaren som spelade mot Djurgården. På måndag, dagen därpå (efter mötet med Djurgården), skulle han opereras och då tog läkarna ett till covid-prov på honom, som en vanlig åtgärd inför en operation. Och då visade provresultatet positivt, säger Schahine.

- Vi hade ett möte på kansliet för att diskutera det här och första åtgärd var naturligtvis att vår läkare skulle kontakta Djurgårdens läkare. Jag pratade med läkaren och bad honom att ringa till Djurgården på en gång, sedan släppte jag frågan.

Schahine fortsätter:

- I går fick jag ett samtal med information om att Djurgården fortfarande inte var informerade. Jag vill inte kommentera vad jag gjort internt, men det visade sig att Djurgården inte blev informerade av läkaren. Det första jag gjorde var att ringa Djurgården och be om ursäkt för det och gav dem all fakta gällande den spelaren, precis som jag redovisat för dig. Djurgårdens sportchef var extremt besviken och det förstår jag. Jag bad om ursäkt och sedan jobbade jag hela kvällen för att ta reda på exakt vad som hade hänt.

- Det slutade med att vår medicinska personal tog kontakt med Djurgårdens medicinska grupp och gav Djurgården fakta.

Under kvällen då?
- Ja. Alldeles, alldeles för sent naturligtvis.

Du som vd, är det inte ditt ansvar att se till att den medicinska personalen sköter sitt jobb och informerar Djurgården?
- Självklart. Det är mitt ansvar. Och det finns inget försvar. Det har brustit i organisationen och vi har vidtagit åtgärder i dag, bland annat att vår läkare inte är med oss längre.

Har er läkare slutat?
- Jag kan bara säga att våra läkare inte är vår läkare längre och vi arbetar just nu på att anlita en ersättare.

Jan Hansson är inte längre läkare i ÖFK?
- Nej.

Sparkades han?
- Han sa upp sig 07.15 i morse.

Varför sa han upp sig?
- Det vill jag inte kommentera, då hamnar man på interna grejer och det vill jag inte. Men jag vill bara ge dig fakta. Han sa upp sig 07.15.

Har det något med att Djurgården inte fick svar på sina frågor i går?
- Jag vill inte kommentera det. Fakta är att Jan inte är vår läkare längre.

Du pratade själv med Djurgården i går, känner du att de har fått en förklaring nu?
- Jag hoppas verkligen det. Jag har fått information av mitt medicinska team att de lade alla korten på bordet.

Det brast i er kommunikation i går helt enkelt?
- Ja, det kan man säga. Det är en del av det. Det som har hänt går inte att försvara på något sätt och vis. Att Djurgården inte fått information på momangen, när vi har konstaterat att en spelare som hade spelat mot dem i söndags när han testades negativt, men nu positiv… det är bara etiskt att göra det direkt.

När Fotbollskanalen når Jan Hansson bekräftar han att han har sagt upp sig men vill inte ger några kommentarer till varför. På frågan om det har något att göra med Djurgårds-matchen svarar han:

- Inga kommentarer.

När sa du upp dig?
- Jag skickade ett mejl till vd:n.

Har du fått svar?
- Nej.

Kan du tycka att det är lite anmärkningsvärt att du säger upp dig dagen efter när Djurgården inte fått svar från ÖFK:s medicinska personal?
- Det kan upplevas som konstigt, men det får vara så.


 
 
14 Kommentarer:
Gäst: läkaren skrev | 25 Sep 2020 - 04:13
Det värsta med detta är ju att en ledare i ÖFK som är positivt testad för covid-19 deltar under träning och match, hur omdömes löst är inte det? Borde ju va straffbart.

53
Gäst: Jocke skrev | 24 Sep 2020 - 22:22
ÖFK:s VD skulle det vara.
1
Gäst: Jocke skrev | 24 Sep 2020 - 22:20
Hönan blev tillräckligt stor för att ÖFK:s kände att han behövde ringa den ”inkompetente” och be om ursäkt.
1
Gäst: Hoppfull skrev | 24 Sep 2020 - 21:12
Men snälla nån... hur stora höna kan det bli av en fjäder?
Bosse Andersson verkar ju helt inkompetent , ja ÖFKs läkare gjorde inte sitt jobb, men han har ju fått informationen av ÖFKs VD, så vad är hans problem... förutom en stor portion martyrskap efter 1-1 matchen

Enligt smittskydd har ÖFK inte gjort nåt fel...
3
Gäst: Claes skrev | 24 Sep 2020 - 19:53
Knappast liktydigt med att Bo Andersson skulle ha ”tvingat” Helsingborg att spela matchen som du skrev i ditt förra inlägg. Förbundet fattar givetvis sina beslut oberoendet av vad ledarna i respektive lag anser. Och ganska irrelevant, oavsett vad som föregick Helsingborgsmatchen har ju ÖFK uppenbart missat att informera Djurgården.
2
Gäst: Projus skrev | 24 Sep 2020 - 19:33
@ Clas
Självklart är det förbundet som bestämmer,men Helsingborg ville absolut få matchen uppskjuten,men Bo hävdade in absurdum
att det skulle spelas,det var ju väldigt gynnsamt DIF,så ser jag på det hela....

4
Gäst: Skakar på huvudet skrev | 24 Sep 2020 - 17:29
@alla vet
Men om nu alla vet, berätta då vilken ledare som hade symptom både mot Örebro och Norrköping? Det är ganska många dagar från dessa matcher...
Så berätta, vem är ledaren som har varit sjuk i minst 11 dagar innan matchen mot Djurgården
5
Gäst: Gästen skrev | 24 Sep 2020 - 17:27
Så sant det har aldrig varit så konstiga uttalanden från ÖFK:s representanter i media sedan Sjöö slutade. Den ene bekräftar och nästa dementerar.
Nya mediaansvarig har inte något konkret att komma med utan hela tiden kan inte uttala mej om det, kan inte gå in på det, sitter i möte. Skulle behövas en mer professionell media ansvarig.
Hur går det egentligen med ÖFK:s värdegrunder.
Ärlighet, öppenhet, uppriktighet, pålitlighet och professionella..
16
Gäst: Robert skrev | 24 Sep 2020 - 16:05
Det måste ju vara 4 spelare som testat positivt. Det var ju tre redan innan matchen (enligt ÖFK) och nu ytterligare en som då hade testat negativt testade nu positivt i tisdags.Detta plus en ledare som ÖFK inte har berättat om tidigare men som enligt läkaren testade positivt redan innan matchen. Det har ÖFK inte informerat om och inte gjort någon åtgärd kring (enligt läkaren) innan gårdagen.

Antingen har läkaren informerat dåligt internt eller så har det han sagt inte efterlevts tolkar jag det som. Nu har läkaren också sagt upp sig, antingen för att han tar på sig misslyckandet eller för att han är missnöjd med något skulle jag spekulera i.

Tydligt är det att återigen så brister det i kommunikationen kring ÖFK, kan det vara ca 10 gånger det har skett i år?

Hur kommer det sig att det inte var något problem med kommunikationen medans Sjö fortfarande var kvar trots att det även då var skandaler hit och dit? Då var det skandaler men informationen var i alla fall tydligt kring det som skedde.

Nu skapas det skandal efter skandal bara p.g.a. att ÖFK inte klarar av att kommunicera ut tydlig information till media och andra klubbar.
12
Gäst: Claes skrev | 24 Sep 2020 - 16:01
Fantastiskt dumt. Skulle tippa att det är fotbollsförbundets tävlingskommitte som fattar beslut om detta, inte ledare i motståndarlaget.
6
Gäst: Projus skrev | 24 Sep 2020 - 15:44
Var det inte denne Bo Andersson som tvingade Helsingborg att spela sin hemmamatch mot
Djurgården trots att Helsingborg hade okontrolerad smitta i laget?
23
Gäst: Nyköping skrev | 24 Sep 2020 - 13:58
ÖFK ska spela cupmatch mot en "skandalklubb" Vad ska man då benämna ÖFK???
10
Gäst: Fantastiskt skrev | 24 Sep 2020 - 13:49
Å ingen skyller på att Mittmedia glappar den här gången!! Helt otroligt!!
11
Gäst: Alla vet skrev | 24 Sep 2020 - 13:42
Tre spelare har testas positiva för Corona, två spelare konstaterades positiva på lördag och var då naturligtvis hemma. Spelaren som senare testades positivt gjorde det på måndag och det uppdagades på tisdag. Den spelaren var negativ på lördag och deltog på matchen på söndag. Det farliga i detta är ledaren som testades positiv på fredag men ändå är med på lördagens träning och vid matchen mot DIF på söndag! Det man kan spekulera i är hur den spelare som var negativ på lördag men positiv på måndag, hur blev han smittad, kanske av ledaren som positiv tränade laget på lördag? Det vet vi inte! Samma ledare hade symtom mot Örebro efter Norrköping matchen och ignorerade då också regelverket. Varför säger inte ÖFK som det är, varför leker ÖFK med andras liv och hälsa! Är Örebro och Djurgården informerade enligt regelverket av ÖFK och ledaren?

Det är lite väl mycket hink och spade i ÖFK!
21
 
Sök på fotbollz.se
   
  Spelare från Ytterhogdal på väg till ÖFK?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:47  
 

Det är brassen och forwarden/mittfältaren Julio Fernandez

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK är det lag i allsvenskan som fått näst minst antal straffar i allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:47  
 

Lycklig Rewan avgjorde för ÖFK- första målet i klubben – Östersunds FK

Varför skiljer det sig så mycket i antal dömda staffar mellan lagen?

Bilden: Rewan Amin glad efter ha lagt in en straff.

 
  Läs mer...  
 


 
  Detta är berättelsen om en ung kille som kom till ÖFK för att bli en bra fotbollsspelare  
  av Haldo Jonsson | 26 Okt 2020 - 23:25  
 

Bilden: Hosam Aiesh. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens prestation(er)  
  av Per Lagerbäck | 26 Okt 2020 - 21:51  
 

Det var ingen lätt uppgift att plita ner matchens prestation(er) denna gång.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
26 Okt 2020 - 10:32 Om Amir Azrafshan
26 Okt 2020 - 10:21 Ronald Mukiibi uttagen till Ugandas landslag - igen
25 Okt 2020 - 22:37 Isherwoods tidiga skada förändrade förutsättningarna
25 Okt 2020 - 21:16 Thord-Erics Hammarbyminnen
25 Okt 2020 - 20:36 Trots förlusten stack ÖFK ut i flera avseenden under matchen
25 Okt 2020 - 20:10 Trist konstaterande - båda mittbackarna i ÖFK gick av planen
25 Okt 2020 - 19:59 Matchreferat ÖFK - Hammarby IF 1-3 ( 0-0)
25 Okt 2020 - 19:50 Bilder ÖFK - Hammarby 1-3
25 Okt 2020 - 17:27 Matchens bästa spelare
25 Okt 2020 - 16:48 Matchens överraskning
25 Okt 2020 - 15:38 ÖFK öppnar för 300 åskådare
25 Okt 2020 - 12:50 Startelvan i dag
25 Okt 2020 - 08:59 Inför matchen ÖFK - Hammarby IF
25 Okt 2020 - 08:41 Följ ÖFK - Hammarby IF via fotbollz.se
25 Okt 2020 - 08:33 Svårt avbräck för Hammarby- mittfältsstrategen skadad
24 Okt 2020 - 10:09 Khalili i Hammarby - 'Krävs hundraprocentig insats för tre
24 Okt 2020 - 09:36 Formstarka lag möts på söndag men Hammarbys dåliga försvar o
23 Okt 2020 - 15:17 Några korn från gårdagen sista öppna träning innan Hammarby
23 Okt 2020 - 08:24 Lars Larssons Tankar
22 Okt 2020 - 20:50 Intervju med ÖFK:s tränare Amir Azrafshan
 
 
 
Herrar
av: Eliasson | 22 Okt 2020 - 13:51
Tyvärr finns det några so