meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Dalkurd Östersunds FK
1 3

Läs mer... Läs mer...
 
Norrby IF Östersunds FK

2022-06-28 19:00
Borås Arena
 

 TRE SAKER SOM STÖR EFTER ÖFK:S TREDJE RAKA FÖRLUST
av Agne Svärd
Publicerad 7 Nov 2020 - 22:46 

ÖFK förlorar för tredje matchen i rad och det är inte mycket att säga om det; Häcken var lite bättre i det mesta och 2–1 motsvarar väl ungefär hur matchen utvecklade sig.

Men, det finns några saker som stör;

# första 20 var precis lika såsiga som senast mot Mjällby och hade Häcken haft lite bättre skärpa i avsluten så hade ÖFK kunnat packa ihop redan där.

# vid Häckens båda fullträffar blir det underkänt för ÖFK:s försvarsjobb.

# naturligtvis skulle ÖFK ha haft en straff när hemmakeepern Pontus Dahlberg tacklade omkull Malcolm Stolf strax före slutet. Den var verkligen inte rumsren och där påstår jag att domaren Adam Ladebäck var bara feg! Det är helt omöjligt att inte se hur Dahlberg vräker omkull ÖFK-forwarden innan han flera moment senare lyckas gräva åt sig bollen.

Amir Azrafshan/Pero Kapsevic tvingades lämna Isak Ssewankambo och Jerell Sellars utanför matchtruppen liksom tidigare skadade Thomas Isherwood. Det betydde en helt oprövad startelva. Största förändringen såg vi på mittfältet där Nikolaos Dosis fick göra allsvensk debut från start i en central roll (istället för Charlie Colkett) och Henrik Bellman tog platsen till vänster på Nebiyou Perrys bekostnad.

Det gick väl sådär i inledningen – precis som för hela ÖFK.

Laget hängde inte ihop, varken framåt (första avslutet efter 22 minuter) eller bakåt (0–1 efter 13 minuter och flera andra hemmamöjligheter).

Sakta men säkert lyckades dock ÖFK ta sig ur det bastanta hemmagreppet och det blev betydligt lugnare runt Aly Keitas målbur. Men framåt var det så gott som kemiskt fritt från ÖFK-möjligheter. Francis Jno-Baptiste och Blair Turgott hade verkligen inte mycket att jobba med.

Det blev bättre efter paus, betydligt bättre. ÖFK flyttade fram sina positioner, lyckades att störa hemmalagets uppspel med ett bättre presspel och när man vann bollen kunde man också hålla den inom laget på ett helt anat sätt än i den första halvleken.

Och på ÖFK:s första riktiga målchans kom också kvitteringen.

# 59:e min: Lång crossboll når Kalpi Ouattara ute till vänster, ÖFK-backen tar några steg in i banan, hittar Henrik Bellman i en djupledslöpning och Bellmans exakta vänsterlyft landar hos Blair Turgutt vid den bakre stolpen. Nick i nät via Pontus Dahlbergs utsträckta händer och 1–1.

Ett snyggt fotbollsmål, signifikativt för det ÖFK vi kunnat se sedan Azrafshans inträde!

Där och då luktade det kryss om den här matchen. Inget av lagen såg ut att ha energi nog att bryta ned den andre, ÖFK (Blair Turgott) hade ett par vassa skott, Häcken kom till några fler avslut men utan att hota Aly Keita på riktigt allvar, oftast hamnade skotten på ståplatsläktaren.

Men så small det;

# 83:e min: Häcken får sin åttonde hörna, Patrik Wålemark pressar in bpllen från höger och vid bakre stolpen dyker en bortglömd Rasmus Lindgren upp och nickar in segermålet 2–1.

Här finns det naturligtvis all anledning att anmärka på ÖFK:s försvarsarbete.

Syndabock 1: Blair Turgott som inte hängde med i Lindgrens långa löpning. Men det har jag en viss förståelse för, Turgott har ju sin styrka i det andra straffområdet, det defensiva tänket är inte lika utvecklat.

Syndabock 2: Ronald Mukiibi som helt tappade bort ytan bakom ryggen. Och det är just där som Mukiibi har sin svaghet som försvarsspelare, han har oftast väldigt god koll på det som händer framför honom men alldeles för ofta tappar han det som sker bakom ryggen. Jag har sett det förr och kommer att få se det även i fortsättningen.

Här är några andra noteringar;

# Apropå svagt försvarsspel; Noah Sonko Sundberg, som vanligtvis är en av Allsvenskans främsta på att blockera inspel och skott, hamnade vid Häckens tidiga ledningsmål i knäna på Aly Keita. Det gav Viktor Lundberg oceaner av tid att rikta in sin högerfot innan han placerade bollen vid Keitas vänstra stolpe. Där måste Sonko komma ut mycket snabbare mot skytten!

# ”Moget” skrev jag om Nikolaos Dosis debutinhopp mot Djurgården för att antal veckor sedan. Nu fick han göra sin första allsvenska match från start till mål och jag skriver samma sak om hans spel. ”Moget”. Dosis växte in i sin roll, dominerade inte på något sätt, men fullföljde sin uppgift på bästa sätt. Starkaste intrycket: nykomlingen från Djursholm (division 4) behöll lugnet hela vägen, trots stormen i inledningen.

# Jag förstod inte riktigt hur ÖFK-ledningen tänkte vid bytet kvarten för slutet (Baptiste och Bellman ut/Marco Weymans och Malcolm Stolt in). Visserligen behövdes nytt syre både här och där och Stolt istället för Baptiste begriper jag naturligtvis. Men vart tog Weymans vägen, var det någon som såg honom?

För mig hade det varit givet att stärka upp positionen framför Kalpi Ouattara i ett rakt byte ute till vänster (där Weymans tillbringat hela sitt unga fotbollsliv), det var också där som största chansen fanns att såra Häckenförsvaret. Istället försvann belgaren någonstans i röran på mitten.

I min bok blir det bakläxa för det ”draget”.

# Eirik Haugan växte i andra halvlek fram till ÖFK:s rese i backlinjen. Några offensiva brytningar på mittplan var av absolut högsta klass.

# Blair Turgott framstår alltmer som en av seriens vassaste straffområdesspelare. Mål igen (hans sjunde, nu med huvudet) och dessutom tre riktigt vassa avslut. Jag skriver det gärna igen; jag såg inte det komma, verkligen inte. Turgott, som blev startspelare först när Jordan Attah Kadiri drog till Belgien efter tio omgångar, är väl den största överraskningen i årets ÖFK-upplaga. Ja, det måste han vara!

# Fasta situationer är verkligen inte ÖFK:s bästa gren den här sommaren (heller). Hörnorna, bara tre den här gången, ger motståndarna ingen skrämselhicka och de offensiva frisparkarna är ju ännu sämre. Här finns en enorm förbättringspotential – och det som är enklast att fixa!

Till sist, här är dagens ÖFK-betyg (skala 1–6): Aly Keita 3 – Ronald Mukiibi 3, Noah Sonko Sundberg 3. Eirik Haugan 4, Kalpi Ouattara 3 – Felix Hörberg (86) 2, Nikolaos Dosis 3, Ludvig Fritzson 2, Henrik Bellman (77) 3 – Francis Jno-Baptiste (77) 2, Blair Turgott 4. Ersättare: Marco Weymans (77), Malcolm Stolt (77) och Nebiyou Perry (88) betygsätts ej.

 
 
15 Kommentarer:
Gäst: Heja ÖGK skrev | 9 Nov 2020 - 09:19
Va? Får man inte skriva negativt här???
42
Gäst: @försvarsmissen skrev | 8 Nov 2020 - 23:17
Jag trodde att en match pågick tills tiden va ute inte att den tog slut vid ett miss i ett av lagens försvar .Men där tänker vi uppenbart olika
6
Gäst: Försvarsmiss skrev | 8 Nov 2020 - 22:56
Utgången av matchen påverkades mer av försvarsmissen på 2-1 målet än att domaren inte blåste straff.
Låt oss fokusera på det.
2
Gäst: @försvarsmiss skrev | 8 Nov 2020 - 22:45
Vad menar du?
Nä, inget lag kan påverka ett felaktigt domslut
Men vad menar du? Ska man då inte få påpeka det?
Det är rätt tydligt att domarens val att inte döma en solklar straff påverkade utgången av matchen....
Sen om det blivit mål, eller inte är en helt annan historia..

Men du verkar tycka att vi ska fokusera på sånt som hänt tidigare i matchen..och därmed skriva negativt om ÖGK
9
Gäst: Försvarsmiss skrev | 8 Nov 2020 - 22:35
Igen: Tycker bara att fokus ska ligga på rätt saker.
Hur ska laget kunna påverka ett domslut som går emot?
Blir det inte löjligt att lägga fokus på det, när man ser en sån försvarsmiss som 2-1 målet?

5
Gäst: @försvarsmiss skrev | 8 Nov 2020 - 22:26
Vilka saker menar du då?

Förklara hur du tycker att en solklart straff inte blir av p.g.a av ett tidigare dåligt försvarsspel...
6
Gäst: Försvarsmiss skrev | 8 Nov 2020 - 22:03
Tycker bara att fokus ska ligga på rätt saker.
3
Gäst: @försvarsmiss skrev | 8 Nov 2020 - 21:30
Så du menar att ÖFK inte skulle fått en solklar straff för att de i ett tidigare skede inte förvarat sig tillräcklig bra?

Hur tänker du att det resonemanget ska fungera i alla matcher.?
9
Gäst: Försvarsmiss skrev | 8 Nov 2020 - 21:22
När man tillåter ett sånt mål om 2-1 emot sig, där en total omarkerad spelare får sån yta.
Då är man inte värd en straff, oavsett om den är solklar eller inte!

Visst, domarna missar en given straff.
Men fokus bör ju ligga på vad laget direkt kan påverka.

Att grina och böla, och påstå att domslut alltid går emot?
Lägg av!
Det är så oändligt patetiskt!
3
Gäst: Glenn skrev | 8 Nov 2020 - 10:12
Intressant hur man väljer att lyfta fram saker. Vid Häckens 2-1 mål är det dåligt försvarsspel av ÖFK. Vid ÖFK 1-1 är det däremot ett snyggt fotbollsmål, trots att det i min bok är betydligt sämre försvarsspel av Häcken än av ÖFK vid 2-1. Säger inte att det är rätt eller fel, endast intressant.

Annars surt såklart att släppa in målet och inte lyckas bärga en pinne. Men jag är nog lite på samma plats som spelarna, återstoden av säsongen är mest en transportsträcka. Även fast man av spelarna kan kräva mer, placeringen är viktig för framtida tv-pengar och för cupen nästa år. Jag hoppas också att resten av säsongen, med fler spelare tillgängliga, fokuseras på att utveckla spelet nu när kontraktet är säkrat.

Spännande också att se hur det blir med publik. Någon som hört något om hur det är tänkt att göras om 500 pers står kvar? Hur ska man avgöra vilka som får komma in?
0
Gäst: ML skrev | 8 Nov 2020 - 06:57
Turgott har verkligen överraskat positivt. Idag är han jätteviktig för ÖFK. Att Baptiste skulle göra några mål också var heller inget jag hade väntat mig, särskilt inte när han hade svårt att ta en plats i AFC. Här finns dock mer att önska.

Dosis gjorde en bra insats igår, känns lovande. Colkett satt på bänken och risken är väl stor att han blir kvar där nu. Han har fått alla chanser i världen sen han kom till ÖFK men har inte riktigt fått till det. Förhoppningsvis kan konkurrenssituation få honom att höja sig ett snäpp.
12
Gäst: Politiskt inkorrekt skrev | 8 Nov 2020 - 03:09
Jag såg bara första halvlek och bara den tyckte jag var stora framsteg jämfört med tidigare, i synnerhet med tanke på avbräcken. Tror det var 53-47 i bollinnehav i paus och det är, trots att man inte skapade något av värde, starka papper borta mot Häcken och dessutom ljusår från exempelvis Sirius borta (var väl 80-20 där). När jag sedan läser att de var ännu bättre i andra halvlek börjar det kännas hoppfullt inför nästa säsong. Häcken var för övrigt storfavoriter så att förvänta sig en annan matchbild än den "såsiga" inledningen hade varit naivt. Det anmärkningsvärda var enligt mig att den tidiga Häckendominansen kom av sig så pass mycket och att ÖFK hade ganska mycket boll.
7
Gäst: Edwardsskäggigahaka skrev | 7 Nov 2020 - 23:22
Make till underlighet är det verkligen när dommare väljer att fria den kanske klaraste straffen iår när Pontus helt tappar huvudet när han kastar sig in i våran Malcolm.
Underligt att inte fler pratar om den situationen som mest troligt betytt en poäng idag, även om Häcken sätt över matchen var bättre.
11
Gäst: Edwardsskäggigahaka skrev | 7 Nov 2020 - 23:21
Make till underlighet är det verkligen när dommare väljer att fria den kanske klaraste straffen iår när Pontus helt tappar huvudet när han kastar sig in i våran Malcolm.
Underligt att inte fler pratar om den situationen som mest troligt betytt en poäng idag, även om Häcken sätt över matchen var bättre.
16
Gäst: Olle skrev | 7 Nov 2020 - 22:54
Ja, helt ärligt så fattade jag inte varför inte Turgott fick lämna truppen. Det fanns inget, innan Amir tog över, som tydde på att Turgott skulle göra någon som helst nytta för ÖFK. Men där hade man fel, och det gör verkligen inget ,-)
18
 
Sök på fotbollz.se
   
  Om Jamie Hocutt  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:26  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Korta nyheter  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:22  
 

Saman Ghodos tränar med Svensk klubb

 
  Läs mer...  
 


 
  Superettanlag med Imponerande träningsresultat mot allsvenskt motstånd  
  av Haldo Jonsson | 23 Jun 2022 - 15:19  
   
  Läs mer...  
 


 
  Jämtgkraft Arena i sin gröna prakt i solskenet efter att ha fått nytt konstgräs  
  av Haldo Jonsson | 22 Jun 2022 - 16:34  
 

Foto:Privat

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
22 Jun 2022 - 09:06 Före detta ÖFK-spelaren kan än - sagan om Modou Barrow
22 Jun 2022 - 08:46 En genuin supporter älskar sitt lag
22 Jun 2022 - 08:31 Fotbollz.se har årsmöte
20 Jun 2022 - 23:10 Magnus Powell var rädd för matchen
20 Jun 2022 - 18:40 Matchreferat Jordan Attah Kadiri showade på Studenternas i dag med hattri
19 Jun 2022 - 21:21 Skador och främst sjukdomar tynger ÖFK inför träningsmatchen
19 Jun 2022 - 19:11 Vad har höstsäsongen att bjuda på?
17 Jun 2022 - 23:41 Game weekend för P19 i Luleå!
16 Jun 2022 - 10:10 ÖFK:s återstart lyckad - nu blir det Levanger
14 Jun 2022 - 18:01 ÖFK- legendaren Jamie Hopcutt tränade på Jämtkraft Arena i d
14 Jun 2022 - 10:54 Kalpi Ouattara - en stor talang på väg tillbaka till fotboll
13 Jun 2022 - 10:48 Den här hösten kommer bli något extra att få uppleva - mycke
12 Jun 2022 - 13:30 Snart är det dags för omstart - detta gäller
11 Jun 2022 - 19:38 Hur är det. Lämnar du ÖFK och Östersund med bitterhet - Amir
11 Jun 2022 - 11:58 Isak Ssewankambo en man för utlandet - som mittback
10 Jun 2022 - 20:52 Korta Nyheter - i höst kan det blir EM- kval för Peter Amora
10 Jun 2022 - 20:07 Snabba ryck - Amir Azrafshan ny huvudtränare för konkurrentk
9 Jun 2022 - 22:43 Jan Netzler förlänger med ÖFK till årets slut
9 Jun 2022 - 18:30 ÖFK:s ambassadörer och de som ska föra ÖFK- skutan i hamn
8 Jun 2022 - 20:56 ÖFK har ännu inte uppfyllt kravet på elitlicens för 2023 men
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 9 Jun 2022 - 17:50
Kindberg behöver ju inte ta över ÖF