meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Västerås SK Östersunds FK
0 2

Läs mer... Läs mer...
  Vi återkommer när vi vet mer...  

 GRATTIS ÖFK - MEN NU ÄR DET DAGS ATT BERÄTTA SANNINGEN!
av Agne Svärd
Publicerad 11 Nov 2020 - 18:02 Uppdaterad 13 Nov 2020 - 10:54

Det är bara att säga grattis till Saman Ghoddos och Östersunds FK efter tisdagseftermiddagens besked från CAS (Court of Arbitration för Sport). Skadeståndet mot Ghoddos, där ÖFK var solidariskt betalningsskyldiga, på fyra miljoner euro (cirka 40 miljoner kronor i dagens kurs) från förra sommarens dom i FIFA, det internationella fotbollsförbundet, är därmed undanröjt.

FIFA-domen har legat som en blöt filt över ÖFK:s verksamhet sedan beskedet meddelades i slutet på augusti förra sommaren på mer än ett sätt, ja, faktiskt på alla sätt! Domen var en missil som i dessa fulla kraft hade kunnat skjuta hela föreningen i sank.

Jag har därför all förståelse om styrelsefolk, kanslipersonal, spelare, ledare och supportrar steppade runt på dansgolvet i någon slags segeryra.

Utslaget i CAS var verkligen årets i särklass viktigaste seger!

Men.

Nu gäller det att hålla huvudet kallt och inse att såväl Saman Ghoddos som ÖFK handlade fel för drygt två år sedan och blivit dömda för del. Enligt domen i FIFA och som nu fastställdes av CAS så bröt Ghoddos sitt anställningskontrakt med den spanska klubben SD Huesca och att ÖFK ”framkallade en sådan överträdelse”.

För det straffas Ghoddos med fyra månaders avstängning (redan avtjänat) och ÖFK med värvningsstopp i två ”fönster” under kommande år.

Att inga böter behöver betalas beror, enligt CAS, på att spanjorerna inte kunnat påvisa att Ghoddos kontraktsbrott åsamkat dem någon skada.

När ÖFK-ordföranden Mattias Rasteby på föreningens hemsida på onsdagsmorgonen kommenterar utslaget i CAS nämns detta faktum bara i en bisats (”vi fick sona två transferfönster men med den trupp vi idag har och med den ledarstab som vi idag har så känner vi ingen oro över att hantera de hindren”).

I övrigt andas Rastebys penna ”business as usual; ”tio miljoner (reserverat belopp) försvinner från skuldsidan på balansräkningen och inom kort kör vi igång med investmentbolaget, årskorten är släppta och sponsorförsäljningen är igång...”.

Han kunde också ha nämnt ”Fjällfonden” där klubben ännu en gång ber om ekonomisk stöttning av allmänheten.

Där går Rasteby i samma fälla som klubben gått i så många gånger tidigare senaste åren. Här hade ÖFK-ordföranden chansen, en gång för alla, att berätta vad som verkligen hände i den här, för både Ghoddos och klubben, så sorgliga historien.

Rasteby kunde här ha visat att gamla tider är över, att nya vindar blåser i hans klubb.

Men inte en antydan, inte ett kommatecken. Det är framåt som gäller...

Jag tror inte ett dugg på strutstaktiken. I min bok måste man först avsluta en historia innan man kan gå vidare.

ÖFK måste berätta varför man blivit dömd och straffad, rakt och ärligt – även om man riskerar att stöta sig med någon med fordringar...

Det är enda sättet att återvinna ett skadat förtroende. Allrahelst som föreningen så här långt, även i den här historien, hävdat att man inte har begått några fel.

Det kan man inte längre. CAS-domen berättar något annat!

 
 
34 Kommentarer:
Gäst: ÖFK:are skrev | 17 Nov 2020 - 19:19
@? Bitterhet är ordet om dig likaså denna krönika! ÖFK går vidare med rask fart mot nya mål. ÖFK ser framåt ni ser bakåt!
29
Gäst: ? skrev | 12 Nov 2020 - 22:12
Mediahatarna har lugnat sig lite
Den värsta har inte varit aktiv på ett tag, om inte de e samma person som skriver som"ÖFKare"
De har i alla fall ett gemensamt: aversion mot Agne Svärd!
26
Gäst: Anders Thelin skrev | 12 Nov 2020 - 21:56
Jag gläds oerhört med ÖFK men i synnerhet med Saman Ghoddos. Hoppas verkligen att detta gör att han kan komma tillbaka i gammal god form i ”mitt” Brentford.
Ser också fram emot att få höra hans version av vad som hände i Huesca-affären, han har ju tidigare sagt att han kommer att lägga korten på bordet när CAS-domen kommer.
17
Gäst: Claes skrev | 12 Nov 2020 - 21:32
Om man är så angelägen om att förstå ska man kanske inte skriva i rubriken att ÖFK frias när det i själva verket är precis tvärtom.
10
Gäst: Haldo skrev | 12 Nov 2020 - 17:03
Agne brukar kritisera ÖFK. När såg du att jag tog bort hans krönikor? Nej. Det är de som hängivet hatar ÖFK och onyanserad alltid skriver negativ utan att ha något intresse för fotboll och som använder sig av flera nickname som inte har något berättigande på fotbollz.se. Deras avsikt är enbart att förstöra för klubben och för alla som ställer upp för ÖFK och som vill att vi i fortsättningen ska få se allsvensk fotboll i Östersund.
Vill man förstå så gör man det.17
Gäst: @Haldo skrev | 12 Nov 2020 - 16:31
Det går att kritisera fotbollz skribent Agne hursomhelst, men kritiserar man ÖFK då ska man plockas bort? Lågt i tak eller högt i tak - konsekvens tack!
9
Gäst: Haldo skrev | 12 Nov 2020 - 12:55
Det finns några som skriver i forumet som konsekvent ibland i nästan hatiska ordalag kritiserar ÖFK och allt den nya styrelsen gör och som använder sig av olika nickname. Ni är uppmärksammade. Fortsätter det kommer ni att stängas av.
28
Gäst: Minne skrev | 12 Nov 2020 - 12:43
Hösten 2018 var kindberg i timeout, konstigt vad minnet är kort för vissa, hur kan han vara ansvarig då?
1
Gäst: PS skrev | 12 Nov 2020 - 11:15
Ska det vara så svårt att förstå. Det står ju i pressmeddelandet från CAS att ÖFK när Kindberg var ordförande hade påverkat Ghoddos att riva kontraktet. Det var därför ÖFK dömdes. Det får nuvarande styrelsen i ÖFK drabbas av och hantera nu.
15
Gäst: Värdegrunden?? skrev | 12 Nov 2020 - 10:52
Givetvis en miss att ÖFKs nuvarande ledning inte lägger korten på bordet och berättar varför man fälldes i CAS. Vi som är insatta förstår givetvis det redan och som vanligt hänger mycket ihop med vår tidigare ordförandes alla skumma affärer. Men som sagt, lägg korten på bordet nu så slipper ni kritik av detta slag ÖFK. Pinsamt att låtsas som ingenting. Givetvis jätteroligt vi slapp böter men vi blev fällda och det ska man våga stå för. Sponsorer, investerar, medlemmar etc förtjänar att få veta lite mer så sluta dölja saker.
12
Gäst: @ÖFKare skrev | 12 Nov 2020 - 09:22
Och där kom den, med ett ett odds på 1,02! Tack för Agnes sakliga krönikor.
Slutlön? vad menar du med det? Har du svårigheter med annat också här i livet??
6
Gäst: Ope skrev | 12 Nov 2020 - 09:07
Har ni läst kindbergs Facebook? Daniel Kindberg är alltid väldigt positiv mot spelartruppen, han kritiserar aldrig dem! Att ledningen får sina skopor är väl bara rätt, vad är fel med att Kindberg som kan ÖFK och fotboll och har gjort resultat uttalar sig! Annars får vi inte veta något, prata inte om Daniels facebook läs den istället så lär ni er något.
2
Gäst: Glenn skrev | 12 Nov 2020 - 09:01
Acker P, frågan har ställts och svaret har varit svävande på grund av att ärendet inte varit avslutat. Sen menar jag att eftersom det är föreningen som varit part i målet, inte Kindberg, sitter de på mer information i ärendet än Kindberg då han bara har sitt perspektiv medans föreningen genom processen har saken ur sitt perspektiv, huescas perspektiv, Ghoddos perspektiv, fifas perspektiv, Cas perspektiv, agenternas perspektiv, advokaternas perspektiv o.s.v. ÖFK har således en mer omfattande bild av händelsen. Säger inte att något perspektiv är mer sant än något annat men jag är övertygad om att genom allas perspektiv ges en mer förståelse, inblick och kanske i viss mån sanningsenlig bild än vad som skulle framträda genom endast en aktörs perspektiv, i ditt förslag Kindbergs.
3
Gäst: Herman skrev | 12 Nov 2020 - 08:31
Men vad kritiserar kindberg på Facebook? Framförallt säger kindberg något som inte är sant? Kindberg har alltid tagit striden öppet för ÖFK mot alla! Det är väl solklart att ÖFK är otroligt misskött de senaste 2 åren! Och tyvärr fortsätter det. Jag har läst inläggen på Facebook och det är väl bara sanning som sägs där, det får nog ÖFKs ledning ta eftersom de har förvägrat Kindberg att vara med och hjälpa ledare och spelare! Jag tycker många fler borde säga sin mening såsom kindberg och Agne! Sen behöver man inte hålla med! Men i dessa fall har ju kindberg mer kunskap än alla oss som skriver här.
2
Gäst: Acker P skrev | 12 Nov 2020 - 08:28
Om Glenn och andra är så intresserade för vad som hände i Ghoddos affären varför ringer ni inte Kindberg och frågar. Det var han som var ordförande då. Det törs ni inte. Ni är rädd honom. Nästa steg blir väl att ni gör nya styrelsen ansvarig för hans brott.

5
Gäst: Erik skrev | 12 Nov 2020 - 08:09
Alltså det finns verkligen blåögda personer här som dyrkar Kindberg mer än allt annat.

Tror alla är medvetna om vad han åstadkommit med ÖFK.

MEN, all skit då? Är väl inte för inget som han är där han är, alltså mest troligt att han blir dömd-
Och alla hans utlägg på FB? Det är ju inte helt normalt som han håller på om han nu tycker om ÖFK så mycket.

15
Gäst: Glenn skrev | 12 Nov 2020 - 07:12
Men herregud, jag undrar vilka det är som är gnällspikar jag. Som bara gnäller på andras funderingar och tankar. Jag läser inte särskilt mycket negativt i Agnes text utan mest bara helt relevanta funderingar. Jag håller med Agne, den här historien kommer hänga kvar så länge tydliga svar kommer. Det kommer fortsätta vara ett ämne som diskuteras och skapar en misstro och splittring inom föreningen. Av den anledning är det för mig självklart att man lägger korten på borden för att äntligen kunna gå vidare. Någon skillnad för skuldfrågan gör det inte heller då ärendet är avklarat juridiskt, med reservation för att nya uppgifter också skulle kunna innebära ny prövning. Det har jag ingen aning om. Och det är ju det som sker nu. Det skapas en misstanke om att hela historien fortfarande inte är ute. Att sakligt ge händelseförloppet och varför beslut togs och hur de togs. Det skulle för mig skapa en förståelse och skapa förtroende istället för nu en misstro. Det behöver innebära nåt pekande åt nåt håll eller att någon enskild hängs. Men men. Verkar inte som det kommer ske. Förhoppningsvis kanske Ghoddos en dag berättar vad som hände.
18
Gäst: @Ops skrev | 12 Nov 2020 - 06:45
Ja, DK bidrog på sitt sätt, då, men han bidrog också på många sätt som tyvärr inte gynnat klubben alls, Men påstå inte Kindberg har ÖFKs bästa för ögonen, han har sig sig själv framför allt annat.
Om han brydde sig det allra minsta om klubben, skulle han inte hålla på och skriva ner allt och alla som idag verkar runt klubben, det är inte i någon anda av klubbens bästa, att svartmåla andra för att framhäva sig själv är inte att ha någon annans bästa för ögonen

Berätta gärna om vilka de ”riktiga ledarna” är
Och är du helt säker på vad spelarna tycker? när berättade de det för dig?
Och vad vet du om vad Saman Ghoddos tycker? har du pratat direkt med honom?

19
Gäst: Ops skrev | 11 Nov 2020 - 23:17
Vår tidigare ordförande förde oss från div2 till allsvenskan, cupguld och en fantastisk resa i euroleauge! Han lånade ut, investerade och sponsrade sammantaget 25 miljoner! Kindberg har alltid ÖFKs bästa för ögonen! Han har gjort något! Vad har andra gjort ? Fråga Kindberg själva om ni törs! Ingen kan återupprepa kindbergs ledarskap och bedrifter. Skäms på er, spelarna och de riktiga ledarna älskar och följer Kindberg! Kolla bara med Saman Ghoddos!
7
Gäst: ÖFK:are skrev | 11 Nov 2020 - 22:54
Haldo. Nu är det dax att ta fram kvittensblocket och skriva ut slutlön.
6
Gäst: Hiawatha skrev | 11 Nov 2020 - 22:52
Helt rätt tänkt och skrivet, Agne.
"Någon" påverkade Saman till att gå med på flytt till en annan klubb. Varför ska det vara så känsligt att nämna sanningen vid namn när alla ändå vet? Det var ju knappast Saman själv som bytte spår på egen hand. Det är aldrig bra att låta surdegar ligga och jäsa för länge.
10
Gäst: Synonymer skrev | 11 Nov 2020 - 22:51
Rakryggad= Ärlig ,bestämd,principfast m.m. Sket sig direkt där då.
2
Gäst: PS skrev | 11 Nov 2020 - 21:08
Löjligt och fullständigt barockt att den
den nuvarande styrelsen ska ansvara vad Kindberg haft för sig ett par år sedan. Hur ska de kunna veta något om det? Fråga Kindberg Agne. Du och Kindberg kan ta varandra ihand. Ni skäller och skäller på ÖFK. Tråkigt men sant. Nu siktar vi andra framåt och hoppas på en ljus tid för ÖFK.
35
Gäst: Hoppfull skrev | 11 Nov 2020 - 20:44
Men nu blev det lite roligt @Minns

Vår tidigare ordförande är knappast någon att använda som rättesnöre, enligt honom finns det bara ett rätt & ett sätt, hans rätt och hans sätt, så någon sanning lär vi knappast få där, Han var dessutom högsta hönset när allt detta utspelade sig, så är någon skyldig är det ju han...
38
Gäst: Minns skrev | 11 Nov 2020 - 20:32
Jag var på extra årsmöte på folkets hus, där Kindberg ställde sig rakryggad upp och svarade på frågor! Agne ställde ingen fråga! Där gav även Kindberg förslaget att inrätta en sanningskommissionen med tydliga uppdrag att redovisa allt som är sant! Kindberg delar Agnes syn på att ta fram sanningen!
5
Gäst: Men Agne skrev | 11 Nov 2020 - 20:28
Kolla på övriga domar mot Manchester city, Chelsea, real Madrid, Barcelona, de har i CAS fått ändrat FIFAs dom, där tas böter och andra saker alltid bort men de låter alltid någon FIFA sanktion ligga kvar! Detta känner alla till, det har inte med rätt och fel i sak att göra!
9
Gäst: Modigt skrev | 11 Nov 2020 - 20:24
Agne beter sig fegt, på sämsta journalistiska sätt! Agne vill insinuera att Kindberg skulle ha någon skuld i detta, säg det rent ut som en riktig person gör. Fråga Kindberg rakt ut i en intervju istället men det vågar aldrig Agne, det är fegt och dåligt mot den person som skapat ÖFK från div 2 till Europa, en titel och fantastiska ögonblick! Vem har skapat något liknande? Näää, ta tag i ryggraden och ställ frågorna rakt ut, begär inte att dagens fotbollsordförande som inte var med och som inte kan något om fotboll, att han ska beskriva vad som hänt! Visa respekt!
24
Gäst: Medlem skrev | 11 Nov 2020 - 20:03
" En man som heter Agne "
9
Gäst: Hoppfull skrev | 11 Nov 2020 - 19:34
CAS-domen säger sin sanning, ÖFK säger sin, det betyder inte att CAS-domen är den enda sanningen men det är det domslut vi har att förhålla oss till.

Tänk att det fortfarande finns så många trista krafter, som bara måste kritisera och gnälla... helt ofattbart att man överhuvudtaget kan inbilla sig att det kan leda framåt eller till nån bättre lösning

ÖFK har nu stängt boken, äntligen, om någon ff vill hålla den öppen så är det hens problem
43
Gäst: SlutaGnälla skrev | 11 Nov 2020 - 19:28
Tänk att vissa har så svårt att glädjas med ÖFK, det blir så tråkigt att läsa krönikor, som är så negativa, gnälliga och okonstruktivt kritiska.

Jag tror inte att nuvarande styrelsen/vd varken vill eller kan spekulera i vad som hände den gången för 2 år sen. Det finns det bara 1 person förutom Saman som verkligen vet...så varför vill man att nuvarande personer i ÖFK ska spekulera i vad som hände?

Jag och många med mig är totalt ointresserade av det gamla ,utan vill se framåt, så varför är man så nyfiken på vad som hänt. Är det en liten skvallertarm som drar? Möjligheten till att gotta sig i lite skvaller?

Det har gått två år.... Tack och liv att den styrelsen och den nya VD har förstånd att blicka framåt
44
Gäst: ÖFK:are skrev | 11 Nov 2020 - 19:15
Ännu en dysterkvist krönika, att det aldrig tar slut. Bitterhet är ordet. Nu är domen ett faktum och kan ej revideras vi måste gå vidare, se framåt och det gör den nya styrelsen.
Vi sätter punkt nu på svunna tider!!
40
Gäst: Andreas skrev | 11 Nov 2020 - 18:39
Bra jobbat ÖFK
Dom gamla synderna är gjorda.
Den nya styrelsen har fått reda upp all skit
Nu slutar vi gnäller och jobbar framåt👉👉👉♥️🖤⚽️.
50
Gäst: Jens Jämte skrev | 11 Nov 2020 - 18:29
Att tigga, och aldrig erkänna något fel, det är öfk:s gyllene regler det. 👇👇👇
8
Gäst: Helt rätt! skrev | 11 Nov 2020 - 18:21
Du har helt rätt, Agne Svärd!
Sluta gömma huvudet i sanden!
25
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inte ÖFK men istället Sandvikens IF för Calvin Kabuye  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:09  
 

Calvin Kabuye. Foto Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Kort om ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:21  
   
  Läs mer...  
 


 
  Vi minns - Segertåget till Berlin avgick idag för sex år sedan  
  av Haldo Jonsson | 5 Dec 2023 - 22:59  
 

.
Det är faktiskt sant att det var direkttåg från Östersund till Berlin. Kolla noga på skylten här ovan!

ÖFK hade förändrat folks beteende. Många har drabbats av viruset "fotbollsfeber". Över 400 supporters med ÖFK- halsdukar satte sig i kväll på Inlandsbanans" unika Segertåg" för att åka de c:a 160 milen till Berlin för att se vårt omtyckta lag spela fotboll i Europa i League i den tyska huvudstaden. Taget var fullsatt och resan skedde utan några större intermezzon.

 
  Läs mer...  
 


 
  Bröderna Kapcevic - före detta ÖFK - i nya roller  
  av Haldo Jonsson | 4 Dec 2023 - 16:12  
 

Dragan Kapcevic. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
3 Dec 2023 - 15:55 Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison
2 Dec 2023 - 22:45 Förre analytikern i ÖFK Rafael Roldán Bermúdez blir förstetr
2 Dec 2023 - 11:30 Annat ljud i skällan - har experterna omvärderat ÖFK?
1 Dec 2023 - 16:58 Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar
30 Nov 2023 - 22:12 Tre spelare som lämnar ÖFK
29 Nov 2023 - 14:47 Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos And
28 Nov 2023 - 10:24 Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
28 Nov 2023 - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
20 Nov 2023 - 11:24 Lista på alla 280 spelare som har medverkat i ÖFK genom alla
18 Nov 2023 - 16:14 Nu har avsparkstiderna för kvalen till Allsvenskan, Superett
17 Nov 2023 - 14:07 Unibets publikstöd för 2023 - Ger klirr i ÖFK:s kassa
16 Nov 2023 - 21:13 Myroslav Mazur blev årets vinnare av Trissen
 
 
 
Herrar
av: Div 5? | Igår - 16:56
Kanske är sent nu, men finns d