meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Landskrona BoIS Östersunds FK
0 3

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Akropolis IF

2021-03-03 18:30
Jämtkraft Arena
 

 ÖFK ÅKER PÅ PÅ TRÄNINGSLÄGER UTOMLANDS OMGÄRDAT AV RIGORÖSA SÄKERHETS FÖRSKRIFTER
av Haldo Jonsson
Publicerad 12 Jan 2021 - 20:52 Uppdaterad 13 Jan 2021 - 08:53

ÖFK kommer att finnas på Malaga i tre veckor för träning.

När det tog så pass lång tid som det gjorde innan ÖFK kom till beslut om träningsläger utomlands så förstod man att något var i görningen. ÖFK har säkert vägt för och emot på guldvåg för att man skulle komma till ett beslut som var genomtänkt och inte antastbart i avsikten att hindra förhindra smittspridning. Det har fått ta tid.


Det har säkert inte varit ett lätt beslut, men i dag presenterade ÖFK på sin hemsida,att man kommer att åka till Spanien för tre veckors fotbollsträning. Hos många väckte det nog förvåning, eftersom SEF avrått från onödiga utlandsresor.

Det var dock bara ett råd, inte en regel.

Resor kan företas på olika sätt. Det har vi sett i pressen. Resorna kan göras huvudlöst och dåligt planerade och de kan göras med förnuft och med rigorös säkerhet. Det är till de senare vi kan hänföra ÖFK:s träningsläger.

Beslutet har skett i samråd med smittskyddet i Jämtland /Härjedalen som i sin tur antagligen haft sina kontakter med Folkhälsomyndigheten. De har antagligen inte haft något att anmärka på. Det känns tryggt för alla parter. Givetvis har beslutet även fattats i diskussion med alla spelare och med deras godkännande.

Det är flera idrottsmän och kvinnor som reser i Europa nu. Nyss hemkomna är skidlandslaget som besökt flera länder. Skidskyttarna ligger ute på olika orter, likadant det alpina landslaget och det finns betydligt flera. Ingen har kritiserat dem.

Läser man om de rigorösa föreskrifterna som ÖFK skall hålla sig till på träningslägret och väger dem emot de problem med smittspridning som ÖFK skulle kunna råka ut för på hemmaplan, genom att ÖFK åker runt i Sverige på olika arenor för att spela träningsmatcher så är smittspridningen försumbar på lägret.

ÖFK befinner sig i en speciell situation. Det är Svergies nordligaste lag och kan inte klimtmässigt jämföras med något annat lag i allsvenskan. Här är det snart en halvmeter snö och det kommer att bli svinkallt. Dessutom finns ingen fullstor fotbollshall här. Alla förstår problemet med att bedriva fotbollsträning under sådana förhållanden. Laget söder ut har inte de problemen så de behöver inte vara lika angelägna att träna utomlands. Det går nästan lika bra hemma.

Det är uppenbart att ÖFK har lagt ner mycket tid för att kunna presentera ett bra och genomtänkt förslag som genomsyrar att man i möjligaste mån eliminera risken för smittspridning. Det har man lyckats med.

Dessutom får man en träning som vida öveträffar den man skulle erbjudits hemma.


-------Enligt ÖFK:s hemsida har ÖFK tagit beslut om att åka på träningsläger till Spanien i tre veckor, för att förbereda sig för tävlingssäsongen, som startar med Svenska Cupen borta mot Landskrona BoIS den 21 februari.

Mellan den 16 januari och 6 februari genomförs lägret i Malaga. Det kommer vara intensivt med två pass om dagen och träningsmatcher under lägrets gång. För de yrkesverksamma professionella spelarna, ledarna och organisationen blir det en bra förberedelsetid. En nödvändig tid.

Det är ett beslut taget under stor vånda såklart. Svensk Elitfotboll har avrått utlandsresor, detta gjorde man så sent som i slutet av förra veckan. Men som läget är nu och efter att ha analyserat vad vi måste vara extremt noga med, samt ha en handlingsplan känner vi oss trygga med att åka.

Dessutom anser smittskyddet i Region Jämtland/Härjedalen efter samråd att den planering samt beskrivning vi har gjort visar att vi har verktygen att genomföra resan och att uppehället sker på ett så smittsäkert sätt som möjligt.

Vi kommer vistas i en bubbla. Hela truppen anpassar sig efter rådande läge och kommer vara de enda boende på hotellets ena avdelning. Träningsanläggningen kommer vara väl avskärmad för att undvika onödiga kontakter.

Varje dag följs upp med rutiner vad gäller allas hälsa på plats och rutiner för att upptäcka eventuella symptom eller smitta.

En särskild person med ansvar att se till att råd, restriktioner och åtgärdsplaner följs kommer finnas på plats, samt en egen läkare vid behov.

-Utifrån rådande läge med smitta i hela samhället kan det till och med vara bra att bo och träna i en bubbla i Malaga och enbart vara med varandra på det här sättet, säger tränaren Amir Azrafshan.

Sammantaget kommer det vara en mer kontrollerad tillvaro för spelare och ledare, istället för att förbereda sig genom att söka träning och matchning i andra städer i Sverige.

-Vi kan ha bättre kontroll och ingen kommer kunna röra sig ute i samhället, säger Amir Azrafshan.

ÖFK har ligans tuffaste utmaningar vad gäller försäsongen. Det finns inte träningsmöjligheter på fullstor plan för att träna professionell fotboll i Östersund. Det finns inga lokala möjligheter helt enkelt med full vinter och kyla, en kyla som väntas fortsätta en längre tid.

Det finns i nuläget ingen reseavrådan från UD vad gäller Spanien.

-De åtgärder den professionella researrangören har på plats, samt de egna åtgärderna bedömer vi vara tillräckliga, säger Michael Schahine, VD.

Beslutet är taget i styrelsen i ÖFK. För fans, publik och anhängare kommer delar av vad som sker på lägret att kunna följas här via hemsidan samt i våra sociala medier, så häng med oss. Vi ger oss aldrig!

ÖFK´s Egna åtgärder/handlingsplan:

Coronaansvarig.
Hälsokoll varje morgon.
Kontaktkartläggning mellan deltagare.
Allmänna råd sedan tidigare följs.
Är man positiv isoleras man i s.k. Coronarum på hotellet tills individen bedöms som smittfri enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och i enlighet med Smittskyddslagens förhållningsregler
Smittspårning påbörjas omgående i samråd med läkare på plats.
Åtgärder från arrangören sammanfattat:

Vi efterföljer i tillägg till de UEFA dokument som alla klubbar som deltager i Europa Cupspel måste förhålla sig till.
Vårt dokument är framtaget tillsammans med Spanska FA och de Spanska hälsomyndigheterna.
Alla lag på plats lever åtskilt i en bubbla. Träningsplan och gym används av ett lag. Matsal och mötesrum för eget bruk.
24 timmars service innebär att vi testar spelare och ledare som visar symptom.
Är man positiv isoleras man i särskilt Coronarum på hotellet tills testerna visar negativt svar.
Behövs sjukhusvård finns det på plats.
Kontakt: 
 
13 Kommentarer:
Gäst: Fotbollsälskare skrev | 16 Jan 2021 - 12:10
Visst känns det moraliskt fel att åka på läger i 3 veckor till Spanien. Först när Fotbollsförbundet rekommenderar att inte resa, Folkhälsomyndigheten rekommenderar att inte resa. Man rekommenderas att inte resa inom landet ens nu under julen för träffa sina familjen bara umgås ett fåtal. Vården är ju under extrem press klarar knappt av det i Sverige, Jämtland och självklart i Spanien dit vi reser. Det är självklart att man kommer stöta på annat folk därnere, vaktmästare domare folk på restauranger hotellpersonal osv. Vi får hoppas att ingen smittas eller har med sig smitta hemifrån så vi måste belasta sjukvården i Spanien, kan knappt tänka mig hur det är där om det är kaos i Sverige, herregud. Vi får även hoppas på slippa skador så vi måste belasta sjukvården i Spanien. Tror och hoppas att detta tveksamma beslut att åka inte ställer till det med mer smittspridning. Jag hoppas att lägret blir bra och hoppas på all framgång för Öfk som bedyrar så mycket för Östersund fotbollen och alla fans i Östersund. Är själv ett jätte fan av Öfk. Men detta ger faktiskt fel signaler till övriga fotbolls Sverige och sjukvården.
Sen måste det snart vara dax att Östersunds Kommun kliver in och sponsrar Öfk snart är ju inte klokt 150 000 kr går man in med nu när Kindberg fått tillbaka sina pengar, vad har han med det att göra. Han är ju Öfk räddade dom med lån under krisen. Sen lägger man 200 000 kr till projekt för EPA traktor förare va???Tror om jag gör ett snabbt överslag att Öfk betalar i skatt ca 8-9 miljoner. Sen vad Öfk betyder för Östersund och Jämtland går inte beskriva i ord, oavsett om man är intresserad av fotboll heller ej. Hoppas sponsring kommer hoppas allt hår bra med Öfk så vi även får nypa oss i armen även nästa år att vi har ett Allsvenskt lag i Östersund......
0
Gäst: skidskytte skrev | 13 Jan 2021 - 17:58
ingen som gnäller över att skidskytte landslaget flyger runt i EU och tävlar, det måste väl ses som värre än att vara isolerad på en träningscamp?
12
Gäst: Realist skrev | 13 Jan 2021 - 15:24
Smittskyddsmyndigheten har inte haft något att erinra mot resan det säger väl allt. ÖFK har pratat med dem
12
Gäst: @vårdanställd skrev | 13 Jan 2021 - 14:39
Första kommentaren var ett hån mot de som jobbar inom ÖFK, klart den skulle bort
6
Gäst: smittrisk skrev | 13 Jan 2021 - 14:34
@vårdanställd....

Jag tror att risken att smittas är mycket större på hemmaplan, där träffar man många fler utanför laget och dess ledare än vad man gör på isolerad träningsanläggning, där allt finns enbart för den gruppen.
Att åka på olika anläggningar i Sverige (som vissa lag funderar på) där det inte går att göra en isolerad bubbla borde riskera att öka smittan värre,

att avstå utlandsresor för "vanliga turister" är skillnad, om jag skulle åka utomlands är det inte för att vara instängd på ett hotell och bara träffa den jag ev. reser med, då vill jag se resmålet, flanera runt och äta på restaurang...
13
Gäst: Läktaren skrev | 13 Jan 2021 - 14:19
Man kan tycka och tänka, rätt eller fel. Men det är säkert säkrare och åka eget flyg, umgås bara med dom egna spelarna, kontroller varje dag, bra förberedelser inför säsongen, vilket man är chanslös och göra på hemma plan, Moraliskt fel i dessa tider, ja men inte olagligt
11
Gäst: Vårdanställd som går på knäna på jobbet. skrev | 13 Jan 2021 - 14:16
Vad hände med min kommentar? Jag bröt inga regler inga personangrepp utan påpekade att vi som jobbar inom vården får spark rakt i ansiktet av detta beslut?
Det var ingen reklam heller i mitt inlägg. Jag uttryckte en frustration som vi som jobbar inom vård upplever samtidigt som vi älskar fotboll.
Min poäng är/var att ÖFK skulle jobba på sin image och där dom har gjort en otrolig uppryckning under hösten gjorde dom en helomvändning med det här beslutet.
Och i ett läge där mer människor dör än i våras när allt var nedstängt så kommer detta beslut slå hårt mot oss inom vård samt andra som FHM som kan peka fotbollen inte tillräckligt med ansvar för att kunna ha publik på sina matcher. Vi får väl se hur länge denna kommentar får stå kvar.
5
Gäst: PP skrev | 13 Jan 2021 - 08:42
Min gissning är att de flesta av er som kritiserar ÖFK:s träningsläger sitter med nöje och tittar på en hel del av världscuperna i skidor, skidskytte, skicross och alpint på helgerna. Utan att vara så väldigt kritiska. Och dom deltagarna träffar ju på ganska många under tiden. Men är naturligtvis oerhört försiktiga, då ingen elitidrottare vill dra på sig covid.
22
Gäst: HES skrev | 13 Jan 2021 - 07:40
Var Lugn!

Förmodar att flera allsvenska klubbar planerar för träningsläger i sol och värme.

ÖFK är först ut.

❤️🖤
15
Gäst: Ops skrev | 12 Jan 2021 - 22:29
Tycker att man borde respektera vad sef säger. Förstår problemet med stor plan, . Men det som blir konsekvensen är att man blir att ännu mer impopulär i fotbolls-Sverige. Tänk om tänk rätt
13
Gäst: Bengt Jonsson skrev | 12 Jan 2021 - 22:19
Håller med dig @Martin Nylander.
Laget kommer att leva mer isolerat under träningslägret än hemma i Östersund. Det blir en bra och Coronasäker träningsperiod för ÖFK.
25
Gäst: Pelle skrev | 12 Jan 2021 - 21:43
Ja enligt dig är alla oseriösa som kritiserar ÖFK nu.
Så tyst på er SEF, Tegnell, Folkhälsomyndigheten. m.m
Läge å ta in D.Eliasson i ÖFK nu när han fått sparken han gillar juh Spanien och
kan nog va rätt man för ÖFK. Sen kan juh även han fixa nå nya hejarramsor till ÖFK som gammal sångare han är.
14
Gäst: Martin Nylander skrev | 12 Jan 2021 - 21:30
Jag tror det är bra att man inte hastar iväg och kritiserar ÖFK här. Se ÖFK beslut i ett helhetsperspektiv där man väger in alternativen. Med all respekt för att många dött och många smittas tror jag att det i bland tas förhastade beslut. Tycker denna artikel i DN är värd att reflektera över;

https://www.dn.se/sport/johan-esk-sluta-med-galenskapen-oppna-upp-idrotten/
19
 
Sök på fotbollz.se
   
  Korta Nyhter  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:19  
 

Anmälan mot Isak Ssewankambo läggs ner

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchen i Svenska Cupen mot Akropolis skjuts upp  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:59  
 

Den kommer att spelas på onsdag

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK kommer at bli mera trovärdiga - man anställer en sportchef  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:18  
   
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK söker en sportchef  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:12  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
24 Feb 2021 - 23:08 Ovärdigt och amatörmässigt av polisen i nordvästra Skåne
24 Feb 2021 - 22:48 Korta Nyhter
24 Feb 2021 - 17:46 Publik på den allsvenska premiären?- Det är i alla fall vad
24 Feb 2021 - 17:26 Tisdag den 16 mars kl 18.00 håller ÖFK årsmöte digitalt
24 Feb 2021 - 11:26 Med tanke på rådande transferförbud kommer ÖFK inte sälja nå
23 Feb 2021 - 18:06 Isak Ssewankambo anmäld för olaga hot
23 Feb 2021 - 12:51 Även Bragdmässigt att slippa en ekonomisk 'nedflyttning'
22 Feb 2021 - 16:28 Ingen attack mot ÖFK:s spelarbuss och ingen rasistatack - mi
22 Feb 2021 - 13:20 ÖFK har aldrig i modern tid skapat så många målchanser som m
22 Feb 2021 - 09:22 Skandalen i Landskrona
21 Feb 2021 - 23:37 Starka segersiffror och ett bedrövligt påhopp i Skåne
21 Feb 2021 - 21:06 Nidingsdåd efter matchen mot Landskrona
21 Feb 2021 - 17:54 Matchreferat Övertygande seger av ÖFK i första matchen i Svenska cupen
21 Feb 2021 - 16:26 Blixt och dunder i dagens cupmatcher
21 Feb 2021 - 15:58 Startelvan i dag - inga överraskningar
20 Feb 2021 - 21:49 Brian Wake har fått nytt tränarjobb i Danmark
20 Feb 2021 - 17:31 Landskrona BoIS har i år hållit nollan mot två allsvenska la
20 Feb 2021 - 13:00 Så ser Landskrona på matchen mot ÖFK på söndag
20 Feb 2021 - 12:32 Vilka lag går vidare i gruppspelet?
19 Feb 2021 - 16:38 Två nya åter i träning i dag - Första öppna träningen i år p
 
 
 
Herrar
av: Kalle Glader | Idag - 10:01
Ja! Av Bräcke!
Ungdom
av: Janne | 12 Feb 2021 - 22:25
Man måste lyfta på hatten åt Mattia