BÄTTRE ANDRA HALVLEK RÄCKTE INTE FÖR POÄNG
Publicerad 9 Maj 2021 - 19:38 Uppdaterad 9 Maj 2021 - 19:52

Mjällby - ÖFK 1-0 (1-0)

Nu med referat av Margareta "Myggan" Handler. Vi väntar på krönika av Agne Svärd

Hejarop, stämning, förväntningar, kaffe, sorlet åh vad jag längtar att kliva in på Jämtkraft Arena och se ÖFK live. Att hänga på räcket och se uppvärmningen, att spekulera och analysera hur deras form är både individuellt och för gruppen.

Denna längtan tror jag inte jag är ensam om. Men tyvärr får vi fortsätta vänta och vi får snällt följa vårt lag via tv:n.

Mjällby på bortaplan kan bli en rysare. Idag hoppas jag våra rödsvarta grabbar kan “göra jobbet som krävs” och vara noggrann i sitt anfall och försvarsspel. Sitter med spänning och inväntar att klockan skall bli 15.00.

Det är små detaljer som kan vara avgörande jag hoppas verkligen att alla detaljer går ÖFK:s väg och de får kliva av matchen med tre poäng under armen.

Fotboll är ju så roligt när den är som allra bäst men tyvärr sitter jag rätt tyst och lite irriterad efter första halvlek. ÖFK har det jobbigt och Mjällby är det bollförande laget. ÖFK får jaga mycket boll, de kommer inte åt Mjällby spelarna och när de vinner dueller slarvas det för mycket i uppspelet.

Mjällby stressar och pressar högt och ÖFK har svårt att komma förbi denna press. Efter bara åtta minuter har hemmalaget en dubbelhörna som ÖFK lyckas trycka undan. Direkt efter detta är det ÖFK som kommer till anfall där Hörberg har hög fart på benen och driver in från sin högerkant, Hodzic hänger för mycket i Hörbergs tröja och domaren blåser frispark.

Tycker första 15 minuterna i matchen indikerade på att det kunde bli en bra match mellan lagen men efter en böljande start med mycket energi så blir matchen rätt tråkig för ÖFK:s del fram till pausvilan.

ÖFK slår bort för många pass, Mjällby fortsätter med hög press och det blir flera “skogningar” av försvaret för att lösa situationerna att få undan bollen.

Jakob Bergström i Mjällbytröjan oroar ÖFK:s backlinje men Noah Sonko Sundberg gör ett bra arbete med att ta undan honom, detta är något jag reflekterar över efter 30 minuters spel. Efter denna reflektion tar det bara åtta minuter så är det just Bergström som är framme och gör en “monster mål” enligt Amir. Ett inlägg från högerkanten och Bergström är stark, Haugan lyckas inte trycka undan honom. Bergström vräker sig fram och nickar bollen i mål. Dessutom åker hela målramen nästan i backen, blir en kort ofrivillig paus för att fixa till målet innan ÖFK får spela igång matchen igen.

De sista sju minuterna innan pausvilan är det fortsatt Mjällby som är det bättre laget och i 45:e minuten har Mjällby ett avslut strax utanför stolpen genom en yttersida av Hodzic.

I intervjun med Mukiibi i paus så var han inte nöjd. Han tyckte inte de var tillräckligt bra, att de inte får fast bollen och att Mjällby leder rättvist. En snabb och bra analys av första halvlek.
Gäller nu att samla ihop sig och försöka förändra matchbilden inför andra halvlek. Jag tror säkert Amir kommer göra några byten om inte i halvlek så rätt tidigt i början på andra. Tycker att Amir är en kille som vågar testa och vill förändra om det inte fungerar.

Andra halvlek börjar Mjällby med samma höga press och forwarden Bergström visar med sin inställning och energi att de är intresserade för att gå för mål nr två.
ÖFK har ett tidigt läge i andra att kunna stänka dit bollen i mål. Ett inlägg från högerkanten som når Kpozo i straffområdet. Han går för det och får på ett rejält skott men bollen går ut mot högerkanten igen istället för att gå på mål. ÖFK håller kvar pressen och Fritzon passar bollen fram till Kpozo som håller sig kvar i straffområdet. Ännu ett skott av Kpozo som målvakten är på och styr i ribban, bollen går ut till hörna. Nu väcks energin i ÖFK och de
visar mer hunger på plan.

ÖFK gör sitt första byte i 58:e minuten Fritzon ut och Nebiyou Perry in. Detta ändrade matchbilden då Perry kommer in med fart och fläkt på sina fötter. Tycker ÖFK jobbar sig in mer och mer i matchen och slår inte bort lika många pass i andra halvlek.

Tio minuter senare gör ÖFK ytterligare två byten. Baptiste och Mukiibi får kliva av planen och ersätts med Simon Kroon och Frank Arhin.

Något som jag tycker ÖFK har haft problem med i många år är deras egna hörnor. De har varit helt ofarliga. I år har de bättre tajming och energi vid hörnorna, dessutom gjort mål.
Idag hade Sam Mensiro ett läge efter ca 70 minuters spel då han nickar bollen men den går rakt i målvaktens famn. Men härligt att se att chanserna finns där på hörnorna i år.

Strax efter denna hörna har Perry en fantastisk action där han driver bollen nästan över hela planen. Roligt att se Perry våga göra detta, blir så glad i mitt fotbollshjärta. Perry spelar fram till Isak Ssewankambo som får på ett avslut som tyvärr går rakt på målvakten. Mjällby har inte helt koll på Perry när han kliver in. Det tar ett tag innan de får bättre kontroll på Perry och hans löpningar.

Mjällby gör sitt första byte i matchen efter ca 75 minuter, Blomqvist ut och Gustavsson in.

Strax efter detta byte är ÖFK framme igen, denna gång är det Kroon som visar upp sig med några snabba fötter och driver in i straffområdet. Kroon kommer till avslut men inget mål denna gång. Men en fantastisk prestation av honom.

Mjällby byte i minut 81, Adu och Löfqvist får ut och vila medans Pettersson och Moro får in och spela.

ÖFK spelar upp sig i andra halvlek och har ännu ett läge där Perry, Kpozo och Hörberg är inblandade men avslutet går över ribban. Mjällby får en frispark i ett bra läge från deras högerkant i 87 minuten. Där försöker Hodzic på sig en “fräckis” som kommentatorn sa. Men den är Sixten Mohlin med på och fångar upp bollen.

Sista minuterna i matchen jobbar Mjällby för att bara hålla i boll och inte åka på någon kontring. Det blir frispark på frispark och tiden för ÖFK rinner ut. Mjällby lyckas bra med att “döda tiden” och blir laget som kliver av matchen med tre poäng.

Bra att ÖFK kan ändra matchbilden och höja sig från första halvlek. Har även några målchanser som man önskar skulle sitta i andra halvlek. Mjällby har en bättre energi sett över hela matchen än ÖFK. Det sprudlar mer glädje, energi och pondus hos motståndarna i kvällens match.

Det blir att äta, sova, vila, analyser och ladda om inför mötet borta mot Djurgården på onsdag. Lycka till grabbar!
Så hoppas jag och önskar innerligt att vi snart får komma till Jämtkraft Arena och heja på er live.