meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Hammarbys IF Östersunds FK
4 3

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK BK Häcken

2021-10-27 19:00
Jämtkraft Arena
 

 SUPERTALANGEN SOM BLIVIT EN DRIVEN MITTFÄLTARE - HENRIK BELLMAN
av Haldo Jonsson
Publicerad 10 Jul 2021 - 12:47 Uppdaterad 10 Jul 2021 - 12:51

Henrik Bellman är skånepågen som gjort fina framsteg i sin fotbollskarriär i år. Hans snygga mål i krysset mot Sirius det glömmer vi inte. Foto: Haldo Jonsson

Bellman var supertalangen som spåddes bli nästa svensk i FC Köpenhamns A-lag, men en skada satte stopp för det, enlig Sportbladet. Jag missade hela våren och missade då också min chans att spela in mig i A-laget, säger Bellman

När Sveriges U19-landslag spelade EM-kval hösten 2017 var Henrik Bellman en av de mest framträdande spelarna.

Henrik Bellman är fotbollsuppfostrad i Helsingborg. Han värvades till FC Köpenhamn 2015 som 16-åring. Två är senare kom Bellman till ÖFK. – Det var kanske inte det sexigaste klubbvalet... Men det visade sig bli otroligt viktigt för mig. Han medger en omställning rent socialt att flytta från Danmarks huvudstad Köpenhamn till lilla Östersund i Jämtland, skriver Sportbladet. Men ah, miljön och så är ju väldigt annorlunda. Jag trivs dock riktigt bra här! ¨

Trots att Bellman firat stora triumfer i svenska ungdomslandslagen och länge sågs som ett mycket lovande namn i FCK blev det ingen lyckad första tid uppe i Jämtland, skriver Aftonbladet. Det blev nästan ingen speltid för honom.


----


Ja, visst stämmer det. När fotbollz.se gjorde en intervju med dig, Henrik, för ett par år sedan då satt du fastgjuten på bänken. Jag ställde då frågan om det var jobbigt att inte få spela. Du svarade, att det är bara att träna och träna och försöka bli bättre så kommer min tid. Nu verkar det som den tid Bellman pratade om har kommit. Han har nästan regelbinder fått spela allsvenska matcher. Ibland har Bellman varit startspelare.Du har gjort stora framsteg i år. Kan du säga vad det beror på?

- Jag tror att det beror på att jag fått förtroende att spela och visa upp mig i matcher. Visst lär man sig mycket under träningen, men det blir något helt annat att spela matcher. Det är då jag utvecklats mest. Man anpassar in sig matchtempot och känner att man klarar av att spela och tränaren får se vad man går för.Du har fått spela under Amirs ledarskap. Har han sett något speciellt i dig?

-Tränarna har olika syn på fotbollen och vilken typ av spelare de vill ha på plan.Ni var nära vinst mot Degerfors. Ni spelade bra främst i första halvlek. Hur ser du på det?

- Vi hade mycket väl kunnat vinna och avgjort matchen redan i första halvlek, men målskyttet fungerade inta så bra. Vi utnyttjade inte våra lägen. Det måste vi nog träna mera på, med vi har även spelat matcher där vi varit effektiva. Vi kommer att bli bättre med målskyttet.Känns det som ni har ett spelsystem som passat er nu?

-VI har provat och laborerat med olika sätt att spela, men nu tycker jag att vi har ett sätt att spela som passar oss bra. Vi vet vad v ska göra på plan. Det är inte frågan om att spela strikt efter en sifferkombination utan vi anpassar oss till varandra. Vi spelar och rör oss för att skapa ytor skapa och upptäcka ytor och genom växelspel skapa målchanser.Ni lyckades med det mot Degerfors?

Ja, det är så vi vill spela. Vi lyckades bra speciellt i första halvlek, men även i andra fast inte i samma omfattning.Du har ett bra skott. Det har du visat vid några tillfällen. Speciellt mot Sirius då du sköte ett hårt skott i krysset. Tränar du mycket på att lära dig att skjuta?

-Ja, jag brukar träna efter ordinarie träningen. Att jag skjuter mer nu och hårdare det berot nog mest på att jag törs göra det. Förut vågade jag inte göra det fullt ut. Jag måste hålla igen på grund av känningar i ljumsken. Nu är jag bra och slipper tänka på det.


Är du fortfarande exemplarisk att sköta dig? Du äter rätt och du sover den tid som man rekommenderar och i övrigt sköter du dig perfekt. Du liknar förre Hammarby spelaren Hasse Eskilsson. Han levde efter den principen och var noga med att spelarna skulle sköta sig när han tränade ÖFK.

- Ja, jag tycker att jag forttfarande gör mitt bästa för att sköta om kroppen för at bli en så bra fotbollsspelare som möjligt.Är det flera spelare som liknar dig i ÖFK när det gäller at sköta sig extremt bra?

- Det är det nog, men jag tror ingen är som jag.


Hur ser du på matchen mot IFK Göteborg på söndag?

- Det blir en stor utmaning och mycket inspirerande. Det är en match som jag ser fram emot. Det blir första gången i år vi ska spela inför alla fans. Det känns riktigt kul. När vi känner stödet så får man mera energi och man blir mer intensiv i sitt spel.


Fotnot

Intervjun gjordes i går och skrev ner idag, Inga anteckningar och inspelningar är gjorda. Därför är intervjun inte alltid ordagrant.


 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK straffades på övertid i en fullständigt galen föreställning  
  av Agne Svärd | Idag - 00:08  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu lider vi med grabbarna  
  av Per Olov "Perra" Bexelius | Igår - 22:01  
 

VS


Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3 ). Mål av Marco Weymans, Blair Turgott, Ludvig Fritzon

Nu med referat av Perra Bexelius och bilder av Sune Elmroth. Krönika av Agne Svärd kommer

Marco Weymans gör 1-0 för ÖFK. Foto: Sune Elmroth

 
  Läs matchreferat  
 


 
  Bilder Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3)  
  av Sune Elmroth  | Igår - 21:08  
 

Foton: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
 


 
  Se målen målen här på video  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:07  
 

Målglädje: Foto Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 18:22 Matchens bästa spelare
Igår - 18:02 Matchens överraskning
Igår - 17:07 Matchens prestation(er)
Igår - 14:01 Dagens startelva
Igår - 07:47 Inför matchen: Hammarby - ÖFK
23 Okt 2021 - 11:14 Följ Hammarby IF - ÖFK på fotbollz.se
23 Okt 2021 - 11:13 ÖFK har chans mot Hammarby - ta den
23 Okt 2021 - 10:41 ÖFK, tappa inte modet - Mjällby visar vägen
23 Okt 2021 - 10:23 Mohanad Jeahze back i Hammarby
22 Okt 2021 - 17:22 Mittbacken Peter Amoran utsedd till bästa spelaren i div2
22 Okt 2021 - 14:31 Graham Potter Englands bästa tränare?
21 Okt 2021 - 10:52 Vi gläds med Nebiyou Perry och Kalpi Ouattara
20 Okt 2021 - 14:49 Varför är Hammarby så bra?
20 Okt 2021 - 11:52 Publikfest på Tele2 Arena
19 Okt 2021 - 16:26 ÄR NI BÄST I STAN PÅ RÖDSVART FANTASI?
19 Okt 2021 - 10:32 Billigare VAR-variant kan bli aktuell i allsvenskan
18 Okt 2021 - 15:17 Ungdomarna trycker på - Nikolaus Dosis Trissvinnare
17 Okt 2021 - 22:19 Uppkäftiga ÖFK
17 Okt 2021 - 21:46 Matchens överraskning
17 Okt 2021 - 18:29 Interjvju med Sixten Mohlin som fick chansen mot Malmö FF
 
 
 
Herrar
av: Alfredsmews | Igår - 20:01
I've been looking for a ready-m