meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Västerås SK Östersunds FK
0 2

Läs mer... Läs mer...
  Vi återkommer när vi vet mer...  

 NU ÄR DET DAGS ATT LYFTA BORT AZRAFSHAN FRÅN TRÄNARJOBBET
av Agne Svärd
Publicerad 29 Aug 2021 - 23:17 Uppdaterad 31 Aug 2021 - 14:36

…åsså är bollen tillbaka hos Aly Keita!

Känner ni igen er och hur ni tänker? Kanske som jag och suckar tungt…

Va håller dom på med?

När ÖFK spelar fotboll är bollen oftast hos målvakten Aly Keita eller i hans grannskap.

Efter 0–3 i Norrköping, alltså ännu en förlust i raden av så många att de flesta har tappat räkningen, gick topplocket för mig.

Hur fan ska ÖFK kunna vinna fotbollsmatcher när man ständigt sitter fast på den egna planhalvan – av egen förskyllan?

I eftermiddags var det Norrköpings Rikard Norling som gnuggade händerna av förtjusning, i måndags Kalmars Henrik Rydström… Ja, i stort alla motståndarchefer bara väntar på att Aly Keita (eller Sixten Mohlin i måndags) ska börja rulla bollen till någon av sina närmaste backar och passningarna börjar gå kors och tvärs genom straffområdet. Då kommenderar de full press framåt.

Sex, sju man stormar fram och alla vet vi resultatet. Det är plågsamt sorgligt att se hur ÖFK blir av med bollen i sitt eget försvarsområde. Alldeles för ofta, i match efter match.

Ansvarig för eländet är naturligtvis tränaren Amir Azrafshan. Och nu är det det dags att tala klartext: Azrafshan håller inte måttet som taktiker och är en svag matchcoach! Alla med alldeles så lite fotbollskunnande kan se det omöjliga i att försöka spela som Barcelona när man har spelare som håller till i en helt annan division.

Det är inte spelarnas fel, det är Amir som ritar upp spelplanen. Visserligen är minnet kort men jag tror mig inte ha upplevt att någon tränare på den här nivån hållit fast vid något så hopplöst så länge samtidigt som förlusterna staplas på hög.

Tanken må vara alldeles så god.

Men ekvationen är omöjlig.

Det funkar inte!

Därför är det dags för ÖFK-ledningen att agera när Allsvenskan tar ett par veckors landslagsuppehåll och fortfarande 13 matcher återstår att spela, det är faktiskt sista chansen:

# Lyft bort Amir Azrafshan från tränarjobbet. Nu

# Samtidigt ska man också säga tack och farväl till sportchefen Adil Kizil. Som ansvarig för fotbollsverksamheten har han inte tillfört ett piss sedan han anlände, absolut ingenting!

Polarna från Dalkurdtiden är säkert bra grabbar på många vis. Men de har inte kvalitet att leda ett allsvenskt lag, de är på fel spår! Det är därför det ser ut som det gör.

Punkt!

Men det är naturligtvis som att ropa i en tomma tunna (och dessutom vet jag hur det kommer att se ut i kommentarsfältet här nedan men det bjuder jag på…) att kräva de här förändringarna. Om jag fattar saken rätt så har Azrafshan ledningens förtroende, han har också spelarnas enligt vad som läckte ut från det möte ÖFK-ledningen hade med spelarna förra helgen (ordförande Rasteby ville med en handuppräckning se vilka som hade förtroende för sin tränare, suck…vilket var alternativet till att sträcka armen i luften?)

Efter det har läget i tabellen blivit än värre; 0–1 mot Kalmar och 0–3 mot Norrköping och det börjar bli rätt ensamt längst ner i tabellen. Nu är man faktiskt dyngsist och snart finns inga livlinor kvar (finns det några egentligen?) och dessutom förlorade man tre viktiga pjäser (Turgott, Hörberg och Mensiro) när de tappade huvudet i måndagsmatchens slutskede och var avstängda när de så väl hade behövts i dag.

Sett utifrån måste därför konstateras; dagens ÖFK saknar ledarskap i alla delar! Det är därför klubben i ilfart är på väg på stupet. (Då pratar jag bara om det sportsliga, övriga bitar törs jag, som tidigare skrivits, inte tänka på).

Och tycker ni att jag är en besserwisser som alltid tror att jag vet och kan allt så får ni gärna kalla mig för det. Men jag lutar mig bara mot kalla fakta; två segrar på de senaste 23 allsvenska matcherna och dessutom en kryckig försäsong trots bästa möjliga förberedelser (tre veckor i Spanien, enda allsvenska laget som åkte till solen) är fullständigt hopplösa siffror i det här sammanhanget. Och lägg därtill spelare som inte kan hålla huvudet kallt utan beter sig illa...

Amir Azrafshan pratar ofta och gärna om hur spelartruppen utvecklas och så sent som i veckan upprepade han sitt mantra ”det finns intentioner till att det kommer att lossna snart”.

Kolla siffrorna här ovan, Amiri. Det är dom enda som gäller, de enda sanna. Det du snackar om har vi andra inte inte sett speciellt mycket av. Tyvärr.

***

Här är några korta noteringar;

# Anneli Andersén togs i veckan in i staben kring laget med fokus på analys och scouting, alltså med huvudinriktning på ÖFK:s motståndare om jag förstår det hela rätt. Viktigt? Jajamen, men betydligt viktigare hade varit att använda Anneli till att förändra det egna spelet!

# ÖFK kom till spel i Norrköping utan avstängda Blair Turgott, Sam Mensiro och Felix Hörberg (missade första matchen för säsongen). Saknades gjorde även Ludvig Fritzson och Simon Kroon (har någon sett anledningen?).

# Men Jerell Sellars var med från start, hans första den här sommaren. Sellars

spelade nästan hela matchen och var en injektion även om man kan se att tajmingen inte sitter där efter all skadefrånvaro. Dessutom; många ÖFK-spelare såg ut att ha felvallat under skorna och Sellars hade sämsta fästet. Hur kunde det bli så fel i skovalet?

# Första kvarten lovade mera. Noah Sonko Sundberg, Sebastian Karlsson Grach, Patrick Kpozo och Jerell Sellars testade alla skottfoten, dock utan framgång.

# Men sedan havererade försvarsspelet; att Marco Weymans och Charlie Colkett hamnade på efterkälken ute till vänster må vara hänt. Men inspelet ska inte få gå mellan mittbackarna Sonko Sundberg/Eirik Haugan och Aly Keita. Inte en chans, den ytan ska vara stängd. Och när sedan Kpozo hamnade på ryggen på Christoffer Nyman var Norrköpingsledningen ett tidigt faktum (15:e min).

# 2–0-målet (30:e min) kom på en hörna sedan Aly Keita missat en uppspel mitt i banan och Charlie Colkett peggat upp för Jonathan Levi när han nickade in bollen mitt i skottsektorn. Levi fick en drömträff från strafflinjen, absolut, men Keita och Colkett kan inte ha mått bra av sina insatser. Det är sånt om inte får ske om man vill vinna fotbollsmatcher.

# Inte heller vid Norrköpings tredje mål (84:e min, ”Totte” Nyman igen) var försvarsspelet något att hurra över. Haugan förlorade sin duell och Sonko Sundberg tappade bort Nyman framför buren. Sen small det!

# Bästa ÖFK-chansen efter paus hade Jerell Sellars när han i 66:e minuten skaffade sig själv ett kanonläge men sköt snett och högt i ett läge där ÖFK fortfarande hade möjligheten att få kontakt.

# Från andra halvlek minns jag också ett par riktigt fina aktioner av Charlie Colkett; först när han drev över hela Norrköpings planhalva för att avsluta med ett vasst skott och sedan hade han en fullständigt magnifik passning som skar upp hemmalagets högerförsvar. Sånt måste gillas!

# Marco Weymans fick ta högersidan den här gången, stundtals assisterad av Charlie Colkett. Lagets två mest enfotade (vänster) tvingades alltså kampera ihop till höger. Inte enkelt att glänsa under dom förutsättningarna…

# Även om Patrick Kpozo var inblandad i första baklängesmålet och hade en passningsfot som inte var lika välkalibrerad som vanligt måste man beundra det jobb han utför längs hela sin vänsterkant. Han försvarar och han anfaller, i match efter match. Kpozo ser helt enkelt otroligt vältränad ut. (Har jag skrivit det tidigare så tål det att upprepas, det är sällan man ser den här utvecklingen på en spelare som de flesta trodde skulle bli en av alla talanger som inte blev något mer än just en talang).

# Henrik Bellman ”drog en baksida” 20 minuter före slutet. Ja, ni har läst det tidigare, alltså om ÖFK och bristningar i lårets baksida.

# Två veckors uppehåll kan kanske lätta på skadelistan. Men oavsett vilka spelare som kan vara tillbaka är det ovan skrivna som är det viktigaste. ÖFK måste byta skeppare på skutan. Även om jag varit kritisk tidigare mot både ett och annat har jag passat mig noga för att kräva Azrafshans avgång, jag vet under vilka hopplösa förutsättningar han har jobbat. Men när jag nu ser hur illa det matchas kan jag inte hålla tyst längre. Och om det ska finnas en chans att undvika nedflyttning måste förändringen komma nu – inte sen!

# Till sist; här är dagens ÖFK-betyg (skala 1–6): Aly Keita 2 – Marco Weymans 2, Noah Sonko Sundberg 2, Eirik Haugan 3, Patrick Kpozo 4 – Jerell Sellars (86) 3, Nikolaos Dosis 2, Isak Ssewankambo 2, Charlie Colkett (71) 2, Henrik Bellman (71) 1 – Sebastian Karlsson Grach 2. Ersättare: Frank Arhin (71) 1, Malkolm Stolt (71) 2, Ahmed Awad (86) betygsätts ej.

 
 
72 Kommentarer:
Gäst: Hm skrev | 1 Sep 2021 - 20:40
Jag får alltså inget exempel på vad som hittats på utan bara nya personliga påhopp som Östersunds intelligensreserv ofta står för
14
Gäst: Skönt ändå skrev | 1 Sep 2021 - 20:36
Att vettigare människor än hm sitter och tar beslut i klubben. Människor som inte ägnar sin tid åt falsk ryktesspridning, med idel säkra källor. Detta är en grundtrygghet.
1
Gäst: Hm skrev | 1 Sep 2021 - 15:49
Frågan måste ställas: vad har hittats på?
15
Gäst: @Hm skrev | 1 Sep 2021 - 15:09
Du har nog missförstått vad arbetsro betyder...

och sen det barnsliga snacket som vissa för om att hålla varandra om ryggen, är det inte dags att alla som bara hittar på saker, tar sig en funderare på om det VERKLIGEN finns nån som helst substans i det man säger?
3
Gäst: Hm skrev | 1 Sep 2021 - 14:25
Kan man få mer arbetsro ön att fortfarande få vara kvar som tränare trots 2 segrar på 24 matcher?
17
Gäst: Ljusbergs granne skrev | 1 Sep 2021 - 11:41
Vad Amir behöver nu är arbetsro!!!
4
Gäst: Hålla bakom ryggen skrev | 1 Sep 2021 - 10:53
Om sportchefen som har liknande ursprung som Amir håller honom bakom ryggen måste någon annan gå in och agera. Detta håller inte.
11
Gäst: 4-4-2 skrev | 1 Sep 2021 - 10:22
Löser allt.
3
Gäst: Alla lag utom ÖFK sparkar tränaren! skrev | 1 Sep 2021 - 10:07
Alla lag utom ÖFK sparkar tränaren när man ligger tvärsist och bara tagit 2 segrar på 24 möjliga. Vakna ÖFK!!! Ni kommer att förlora mycket supportrar och trovärdighet om inget görs nu.
14
Gäst: @barca skrev | 1 Sep 2021 - 10:04
Så tränaren har ingen inverkan på resultatet i fotbollsmatcher? Det om något är ju fullständigt galet! Varför inte anställa Evert Ljusberg som tränare då, tänk vilken publicitet och sponsorer ÖFK skulle få..
11
Gäst: @@Barca skrev | 1 Sep 2021 - 09:25
Det går inte att frikoppla någonting, ett tränarbyte löser ingenting. Detta är inte flera olika saker, detta är en följd av idiotiska beslut tagna åratal sen. Det går inte att låtsas som att Amir bär skulden. Helt jävla galet påstående.
3
Gäst: @barca skrev | 1 Sep 2021 - 09:11
Och när skrev jag att nuvarande team är ansvariga för den ekonomiska situationen i dagens ÖFK?? Jag kan hålla två tankar i huvudet samtidigt (kan du?): 1. Det bör bli ett tränarskifte. 2. ÖFKs förre ordförande satt ÖFK i skiten ekonomiskt och har inget mer i ÖFK att göra enligt mig.
5
Gäst: @@Barca skrev | 1 Sep 2021 - 08:50
Saft och bulle, ja. Endast i Östersund styr en grov brottsling klubben långt efter
misstanke delgivits. Höjden av galenskap att vakna nu, att nu hänga dom för närvarande
ansvariga. Är det så ställt i huvudet att man inte begriper att underskottet 19
motsavarande en årsbudget inte landar på det sportsliga planet då må man vara
krönikör eller förbundskapten, man lika förbannat dum i huvudet.
3
Gäst: @@Barca skrev | 1 Sep 2021 - 06:54
När IQreserven rycker in och ska uttrycka sin åsikt blir det bara fel.
3
Gäst: @Barca skrev | 31 Aug 2021 - 19:58
det var nog det minst genomtänkta och mest ologiska inlägg jag någonsin läst här
14
Gäst: @barca skrev | 31 Aug 2021 - 19:52
Bara "hire and fire"?.. Endast i Östersund det är godkänt att ta 2 segrar på 24 matcher. Ingen kravbild, bara saft och bulle. Alla andra lag i världen har fel när man sätter krav på tränaren, det är bara i Östersund man kör rätt spår som vanligt (eljest man tackar).
14
Gäst: Barca skrev | 31 Aug 2021 - 18:00
Medlemmarna äger inte en klubb. De är medlemmar i en klubb och tillsammans förvaltar de för stunden aktuella medlemmarna klubben. Precis som landet Sverige. Ingen äger Sverige. Även spelare, ledare, styrelse och alla andra är medlemmar och egentligen är det ju tanken från början med föreningar att man går ihop (förenas) för att kunna göra mer än var och en kan för sig. Inte att man blir medlem för att endast kunna vara med och bestämma. Utan man är aktiv på något sätt i föreningen.

I Sverige (om man ska vara med i RF, Riksidrottsförbundet) så får endast idrottsföreningar vara med i RF och därmed SF (Specialförbund som till exempel Svenska Fotbollsförbundet och lite över 70 andra specialförbun). En idrottsförening är rent juridiskt en demokratisk allmännyttig ideell förening. Den får inte drivas för enskild individs eller grupp av individers ekonomiska intresse (se www.skatteverket.se) som allmännyttig. IF (idrottsföreningen) kan i sin tur som juridisk form äga och förvalta olika saker som exempelvis Idrotts-AB där minst 51% ägandet måste vara av föreningen (51%-regeln).

Alla medlemmar oavsett vad man heter eller gör annars i livet har 1 röst var vid årsmöten och extra årsmöten som är högsta juridiska beslutsorgan som gett styrelse i uppdrag/förtroendet att arbeta inom de ramar som de gett i form av policys, mål, vision, budget mm.

Men tanken har aldrig varit att det ska drivas som ett "psykopatiskt företag" med noll empati och förståelse där man bara "hire and fire" hit och dit för att nå resultat. Vad är egentligen föreningen ÖFK som ni säger er hålla på? Vilka är det som är föreningen? Är inte det människorna som förenas i den? Tror inte att en sån här arbetsmiljö skulle vara laglig någonstans annars. Oavsett så är frågan om detta är ett samhälle vi vill ha? Ett empatilöst och egoistiskt samhälle där alla bara tänker på sig själv och sina egna intressen? Ett "sköt dig själv och skit i andra samhälle".

Bara tänker "what´s in it for me"

Eller vill vi ha en värld och ett samhälle där vi bryr oss om varandra, visar och känner empati samt ger så mycket vi bara kan? Ska det vara så svårt att sätta sig in i spelare och ledares situation och verkligen förstå hur de har det mm?
5
Gäst: Tobbe skrev | 31 Aug 2021 - 14:55
Vi tar det ett steg till, United spelar 4-4-2 och Amir sköter matchplanen.

Utfall MFF förlorar 10 av 10.
0
Gäst: @herregud skrev | 31 Aug 2021 - 14:00
Ny energi i omklädningsrummet. Märktes att det var ett helt annat go när han var med som sedan försvann. Han har stor erfarenhet från Europa league m.m
3
Gäst: Herregud skrev | 31 Aug 2021 - 13:58
Vad ska han tillföra? Behöver dom någon som drar skämt i omklädningsrummet och skjutsar dom till och från träning?
6
Gäst: Bobbo Sollander skrev | 31 Aug 2021 - 13:39
Bobbo Sollander behövs nu mer än någonsin. Med hans uttåg försvann mycket energi som han gav truppen. In med Bobbo nu! Vi måste göra allt vi kan för att hålla oss kvar.
5
Gäst: Byt ut Amir och Kizil nu! Sista chansen ÖFK. skrev | 31 Aug 2021 - 13:33
Ansvarig för eländet är naturligtvis tränaren Amir Azrafshan. Och nu är det det dags att tala klartext: Azrafshan håller inte måttet som taktiker och är en svag matchcoach! Alla med alldeles så lite fotbollskunnande kan se det omöjliga i att försöka spela som Barcelona när man har spelare som håller till i en helt annan division.

Sparka både Amir och Kizil nu! Det är enda chansen för ÖFK att hänga kvar i allsvenskan. Nu har ni i ÖFK sista chansen att göra detta med 13 matcher kvar och ett längre uppehåll. Fegar ni nu så kan det leda raka vägen ner mot div 1.
4
Gäst: Tobbe skrev | 31 Aug 2021 - 12:32
Skulle våga säga att Man U vinner 10 av 10 mot typ MFF, beror det på en överlägsen tränarinsats. Nej, man har betydligt bättre spelare, det är ändå det som är poängen.
3
Gäst: Ojämte skrev | 31 Aug 2021 - 12:01
En del fantastiskt roliga kommentarer just nu. Själv skaffade jag min tränarutbildning på Viasat. Man ser saker direkt, det behövs ingen kunskap för det.
Man kan undra om det ens behövs en tränare

Det skrivs en del negativa kommentarer om att det skulle vara kört och S1 väntar. Inte alltid i klartext men jag tycker det andas nedflyttning. Är det så?
Om svaret är ja så finns det en hel del åtgärder som INTE skall göras nu.
2
Gäst: Hm skrev | 31 Aug 2021 - 10:47
Tror jag tippade dom 6:a och luften har ju gått ur dom nu och kurvan pekar stadigt nedåt.
0
Gäst: Tobbe skrev | 31 Aug 2021 - 10:09
Dom allra flesta såg i träningsmatcherna mot Djurgårn vilka kvaliteter som fanns där. Men det var en okunnig människa som inte för sitt liv kunde se dom i toppen. Det gäller att förstå kvalitet när man ser den.
0
Gäst: Hm skrev | 31 Aug 2021 - 09:40
Förstår att det blir jobbigt när man inte förstår.

Potter ändrade friskt men aldrig någonsin 4-4-2 av sunda anledningar.
5
Gäst: Tobbe skrev | 31 Aug 2021 - 09:01
Rätt trött på sifferuppställningar, finns en övertro på att strikt inordna sig i dessa. Potter ändrade friskt utefter matchbilden.
2
Gäst: Hm skrev | 31 Aug 2021 - 08:50
Fotbollen har utvecklats sen han vann SM-guld. Inte direkt så att sven-göran Eriksson skulle kunna vinna SM-guld i dagens fotboll.

I regel har alla gamla 4-4-2 gubbar dött ut (Bergstrand, Lennartsson, rolle Nilsson, Svennis, Lagerbäck osv.)
1
Gäst: Tobbe skrev | 31 Aug 2021 - 08:45
Dåliga tränare vinner inte SM,-guld.
4
Gäst: Hm skrev | 31 Aug 2021 - 08:12
IFK Göteborg har ju nästan lika dålig tränare som oss och har ju uteslutande värvat fotbollspensionärer. Det är ju en klubb i förfall på alla plan.

Med det sagt så finns det ju en framtid för dom det gör det inte för oss.
4
Gäst: Berg mfl skrev | 31 Aug 2021 - 07:23
Tittar man på IFK Göteborg, så verkar det inte alls som att bara värva hjälper !
2
Gäst: Norrlänning vid Kusten skrev | 31 Aug 2021 - 07:15
Bobo skulle kanske kunna göra en ”Eskil” och hoppa in som spelande tränare? Konstigare grejer har man ju sett och vi ska ju vara eljest.
3
Gäst: @Fashinerande skrev | 30 Aug 2021 - 23:28
Inte särskilt komplicerat. I regel brukar 15 min räcka för att se vilka ytor lag vill komma åt och vilka mönster man söker för att komma åt dessa ytor.

Och det kan jag lova att även motståndare ser sen handlar det ju om att stoppa motståndarnas spelplan. Drag och motdrag.

Sen är ju tränare olika taktiskt slipade. Jimmy Thelin, Henrik Rydström och Lagerlöf/Bergstrand sticker ut i positiv bemärkelse den här säsongen.
3
Gäst: @@fascinerande skrev | 30 Aug 2021 - 23:01
Jaha, det gör man… undrar om det förlorande laget tycker som du i de frågorna. ”Skrattar som sjutton”
1
Gäst: @Fashinerande skrev | 30 Aug 2021 - 22:36
Exakt!! När du kollar på alla andra lag så vet du exakt hur de vill anfalla, i vilka linjer, hur de vill bygga upp osv.

I öfks fall är det helt omöjligt. Om inte planen är att spela bollen mellan mittbackarna och keita och sen rensa bollen i desperation.
3
Gäst: @@fascinerande skrev | 30 Aug 2021 - 22:25
Hur vet du att det inte fanns en plan? Om du inte är en del av laget eller tränarstaben så har du faktiskt inte en blekaste aning om vad som sagts, vad som planerats , vad som spelplanen var!
0
Gäst: Kalle skrev | 30 Aug 2021 - 22:14
Agne har rätt i sin analys.
Och att man behöver byta tränare.
Spelarmatrialet räcker tyvärr inte i Allsvenskan.
Och med alla skador blir det defenetivt inte lätt att plocka poäng.
Varför man bör byta tränare är att det kan ge en positiv psykologisk effekt.
Östersund FK befinner sig oerhört svår situation. Hur många spelare sitter på utgående, kontrakt vad händer om dem inte vill förlänga?
Vi har tyvärr inte möjlighet att värva spelare från hösten 2022.
4
Gäst: @Fashinerande skrev | 30 Aug 2021 - 21:37
Läs om läs rätt. Jag skrev att det inte finns någon plan för hur man vill anfalla.
6
Gäst: @@fascinerande skrev | 30 Aug 2021 - 21:33
Snälla du, måste du göra dig dum? Det är klart att det inte är spelplanen, men då du säger att INGEN i laget vill anfalla, blir det ju lite konstigt, det har ju inte med spelplanen att göra!
2
Gäst: Ivey skrev | 30 Aug 2021 - 21:05
Är alla i kommentarsfältet fulla eller vad är det frågan om? Ser man inte hur illa det ser ut både på planen och i tabellen är man ju blind. En ny röst i omklädningsrummet är ett måste, då både spelet, taktiken och självförtroendet ej hör hemma i vare sig Allsvenskan eller Superettan heller för den delen.
14
Gäst: @Fashinerande skrev | 30 Aug 2021 - 20:53
Om Amirs anfallsplan var att sonko som mittback skulle springa över hela planen med bollen så har jag nog överskattat honom som tränare. Då borde han nog träna i division 5 istället.
6
Gäst: Greger skrev | 30 Aug 2021 - 20:39
Vad ska Bobo göra? Dra lite vitsar i omklädningsrummet
4
Gäst: Svenska skrev | 30 Aug 2021 - 20:03
Sådana,
I din mammas källare.
Så ska det vara.
2
Gäst: @@fascinerande skrev | 30 Aug 2021 - 19:58
Vi tittade nog inte på samma match sist, Tror du Noah sprang över i stort sett hela planen för att han inte ville anfalla 😂😂
2
Gäst: @tobbe skrev | 30 Aug 2021 - 19:56
Vem är det du kallar avart? Sånna som inte tänker som dig? Jag får en stark känsla att du är en 40+ som bor i sin mammas källare.
4
Gäst: Gammelsosse skrev | 30 Aug 2021 - 19:47
Kanske dags att ringa Bobo?
5
Gäst: Tobbe skrev | 30 Aug 2021 - 19:44
Det mest trasiga i klubben är väl ändå avarternas ständiga försök att piska upp en pöbelstämning.
6
Gäst: @Fashinerande skrev | 30 Aug 2021 - 19:24
Vi kollar på matcherna och är ett lag i spillror utan plan för att anfalla, utan plan för att försvara, spelare som går sönder så fort de kliver på planen.

Allt detta faller på tränaren som överhuvudtaget aldrig skulle ha kommit in klubben från första början.
15
Gäst: Fascinerande skrev | 30 Aug 2021 - 19:22
Jag läser hur så många vill sparka Amir, sparka Adil och sparka styrelsen, ja..sparka alla… vad tror ni det leder till?
Är det inte dags att reflektera innan man vräker ur sig sin frustration på social medier?

Ni påstår ni värnar ÖFK, men var i ert beteende, med detta enorma hat/missnöje/besvikelse/ elakheter som sprids, passar ni i ÖFKs värdegrund?
9
Gäst: Abbe skrev | 30 Aug 2021 - 19:19
Adil har redan sparkat Rafael, så en tränare är borta.

Innan man sparkar Amir måste man ha ett seriöst namn som kan tänkas och vilja ta över, sedan vet ingen av oss ifall Adil har full mandat eller om han måste få ett godkännande av styrelsen.
Alla som nämner Anneli kan inte ha någon vidare koll på Annelis bristande kompetens gällande att vara en huvudtränare.
Adil har ju uppenbarligen plockat in Anneli nu med hennes kunskap gällande analyser för att bidra till Amir.


3
Gäst: Hm skrev | 30 Aug 2021 - 19:10
Han hade ju kunnat börja med att sparka tränaren förslagsvis
10
Gäst: Abbe skrev | 30 Aug 2021 - 19:02
Vänligen förklara vad Adil borde ha gjort som han inte har gjort? Värvningsförbudet sätter en del käppar i hjulet.
2
Gäst: Andreas skrev | 30 Aug 2021 - 17:20
Sofa Score är helt irrelevant, hade vi legat i mitten av tabellen med säkrat kontrakt, då hade vi kunnat diskutera i form av sådana data. Nu är det bara en typ av data som räknas och det är 3 p. Vi har inte lyxen att prata utveckling och bygge, dessutom kommer bara fragment av truppen finnas kvar nästa år. Så återigen, gör det ända som kan skapa förändring. Sparka tränaren.
13
Gäst: Larsa skrev | 30 Aug 2021 - 15:05
Bra skrivet har sagt det förut ,han är ingen taktiker tränaren
9
Gäst: Olle skrev | 30 Aug 2021 - 14:42
Alltså att hänvisa till SofaScore och hävda att matchen var mer eller mindre jämn, eller att det lovar gott för framtiden, känns lite desperat. Jag kollade in statistiken nu och det är jämnt i bollinnehav, jämnt i antal skott. Men sen har vi problemet. 0 klara chanser för ÖFK i statistiken (kan man kanske invända emot), 2 i stolpen av Norrköping, 13 avslut i "inside the box" för Norrköping mot 8 för ÖFK. Och så förstås 3-0 i mål också. Kollar man statistiken för spelare så har 10 (!) Norrköpingspelare bättre betyg än den bäste ÖFK:aren. Förstår faktiskt inte var ni vill komma med att försöka blunda för insatserna. 2 segrar på över 20 försök är inte otur, tillfälligheter eller domarns fel. Det är ett lagbygge som är för dåligt. Det är ingen slump att ÖFK släpper in billiga mål, det är ingen slump att ÖFK inte får några billiga mål. ÖFK är just nu sinnesbilden av ett lag som åker ur en serie. Det är ingen mening att hålla på och linda in det, om inget drastiskt sker, då åker vi ur som ett av de sämsta lagen på mycket länge som fått lämna serien.
24
Gäst: Hm skrev | 30 Aug 2021 - 14:37
Viktigaste statistiken är dock 0-3. Det var inte nära något annat utfall än förlust.
14
Gäst: @Andreas skrev | 30 Aug 2021 - 14:22
så olika man kan tänka, Jag tycker det var oerhört bra av Amir efter matchen att prata om det de KAN påverka, det fyller inte nån som helst funktion att slösa tid på sånt de inte kan påverka.

jag är imponerad av hans lugn efter varje match, det är så skönt att slippa en tränare eller nån som hela tiden kritiserar laget för deras misstag.

dessutom verkar det som om många kritiker inte tittat på vad som pågick på planen utan bara utifrån resultatet.

Som någon redan påpekat, tittar man på sofa score, så var det inte särskilt stora skillnader i nåt, utom målen.
men det är klart, vi ska bara använda oss av Sofa score när statistiken visar på katastrofsiffror för ÖFK,
5
Gäst: Andreas skrev | 30 Aug 2021 - 13:24
INSTÄMMER i precis allt du skriver. Har haft dessa tankar allt för länge. Ge truppen hopp och byt tränare. Ge supportrarna hopp och byt tränare.
Det värsta efter sist match var Amirs intervju, han fokuserade på de bra bitarna i vanlig ordning. Orkar inte höra fler ord om utveckling. Utan vill ist se utveckling!
18
Gäst: Haldo skrev | 30 Aug 2021 - 10:01
Glenn med flera: Fotbollz.se är i behov av flera medarbetare. Hör av er om ni är intresserade till 0730692162 eller haldo@fotbollz.se. (tillfälligt ur funktion)
4
Gäst: SvFF skrev | 30 Aug 2021 - 09:16
Hur kan någon tycka att laget presterar ? Det är elitidrott vi pratar om inte en kompisgrupp i div 5. Det är spelare och tränare som får betalt, bra betalt för att de ska prestera. Vad omsätter öfk på ett år ? vad kostar A-laget ? Stoppar det med 60 miljoner ? 60 miljoner som medlemmar och sponsorer till stor del betalar. Åker laget ur så tycker inte jag att man har fått valuta för pengarna. Klart att kritig är befogad. 2 segrar på de 24 senaste matcherna i allsvenskan och en pinsam förlust mot ett div 1 lag i cupen. Nej det är inte nog bra.

öfk:s mest inbitna fans vill inte ha någon förändring vilket är motsägelsefullt. Det borde vara de som helst av allt vill att laget ska hålla sig kvar i allsvenskan. De tycker att man inte behöver förändra eftersom tränaren är jättebra och spelarna likaså. Hmm hur tänker ni där ?

Till sist detta eviga tjat om hur orutinerade och unga öfk är. Keita 89 allsvenska matcher plus ett gäng A-landskamper. Turgott 51 matcher plus landskamper Colkett 51 matcher, Haugan 53 matcher, Hörberg 85 matcher, Baptiste 26 matcher, Arhin 29 matcher, Bellman 35 matcher, Ssewankambo 70 matcher, Sellars 29 matcher, Ouattara 34 matcher, Fritzson 75 matcher, Weymans 30 matcher, Sonko Sundberg 117 matcher plus landslag.

Har man över 25 matcher i allsvenskan kan man knappast kallas för orutinerad. öfk har några som spelar nu som inte nått upp till det antalet men det flesta har absolut nog många matcher för att de borde kunna hantera allsvenskan.

jag tror inte öfk kommer agera, jag tror de kommer fortsätta leva i sin naiva bubbla och jag tror de ramlar ur i år.
33
Gäst: Acker 8 skrev | 30 Aug 2021 - 09:10
Vi måste sansa olss. ÖFK har haft fyra till fem av de absolut bästa spelarna skadade under nästan hela säsongen och dessutom värvnings förbud. Amir försöker ändå få till det men det är som de flesta förstår mycket svårt. En nästan omöjlig situation som ingen tränare i världen kan göra så mycket åt.

Fotbollen är inte så enkel som en del kan tro.
En tränare är ingen trollkarl. Göteborg har värvat en elittränare och flera elitspelare och ligger tre poäng från kvalplats.
Om ni ska skälla tänk på vilka förutsättningar ÖFK spelarna och Amir har jämfört med andra lag i allsvenskan som under sommaruppehållet var och en värvat ca fem nya spelare och dessutom inte har lika många skador som ÖFK
Jag skulle vilja veta vad sportchefen i ÖFK inte har gjort? Har han misskött sitt jobb? Det är allvarligt.
16
Gäst: Jocke skrev | 30 Aug 2021 - 08:22
@Barca
Du vet att det är vi medlemmar som faktiskt äger klubben? Det är vi som har tillsatt nuvarande styrelse och gett dem mandatet att förvalta VÅR klubb. Dom har i sin tur anställt både VD, sportchef och tränare.
Vi som medlemmar har ALL RÄTT att vara kritiska när vi ser att saker inte fungerar. Vi kan kräva att styrelsen skall agera, eller byta ut styrelsen.

Blir fruktansvärt provocerad när folk skriver att medlemmar beter sig illa och "ungefär som att dom äger laget" när det är exakt det som är fallet!
19
Gäst: SR500 skrev | 30 Aug 2021 - 08:19
Ja Barca, varför denna desperation? Kanske för att situationen är desperat. Vi måste vinna fler än hälften av matcherna som är kvar på säsongen för att vara någorlunda säkra på att inte åka ur. Och det känns inte så sannolikt med tanke på att vi har 2 segrar på 17 matcher hittills i år.
15
Gäst: Hm skrev | 30 Aug 2021 - 07:02
Ja precis allting du skriver stämmer. Ytterligare en förödmjukande kross. 0-3 och hoppet är ute.

Mest troligt för klubbens existens också. Att klara det pengatapp en degradering innebär tror jag inte klubben mäktar med.
7
Gäst: Hm skrev | 30 Aug 2021 - 07:02
Ja precis allting du skriver stämmer. Ytterligare en förödmjukande kross. 0-3 och hoppet är ute.

Mest troligt för klubbens existens också. Att klara det pengatapp en degradering innebär tror jag inte klubben mäktar med.
19
Gäst: Glenn skrev | 30 Aug 2021 - 07:01
Vad menar du att Adil ska ha gjort som han inte har gjort?
4
Gäst: Tomas Noterius skrev | 30 Aug 2021 - 06:42
Agne, jag kan bara hålla med din analys även efter denna match. Tyvärr måste jag tillägga.
35
Gäst: ÖFK forever skrev | 30 Aug 2021 - 01:19
Här är dagens statistik där ÖFK vann eller fick oavgjort i allt utom målfabrikation.

https://www.sofascore.com/ostersunds-fk-ifk-norrkoping/uKsLL
4
Gäst: Barca skrev | 30 Aug 2021 - 01:13
Varför är ni så rabiata (psykopatiska) i kommentarer mm? Var är förmågan till empati?!?!? Är det så här ni vill att världen ska vara? Att man dömer och fördömer istället för att verkligen (ärligt) försöka förstå (bästa är genom att träffa den/de man vill försöka förstå och ställa frågor och lyssna). Det är ju som på sociala medier. Ingen hejd med superlativ hela tiden. Bu eller bä. Kan man inte bara skriva lite mer nyanserat samt förstående? Hur besviken och hur mycket ens känslor än svalla så kan ni lita på att spelare, ledare och alla i lagets känslor svallar så mycket mer. För det spelar ju fotboll för att de älskar fotboll och att vinna. Bara för att det inte går som man vill och man haft svårt att vinna länge så betyder det inte att de gör allt de kan.

Kom ihåg hur orutinerade många av dem är jämfört med andra lag. Många är ju fortfarande aktuella för olika U-landslag mm.

Varför denna desperation!?!? Att saker måste ske exakt när ni vill? De försöker säkerligen att vinna exakt varenda match och de vill säkerligen det också och komma så högt upp i serien som möjligt. Ingen idrottare på elitnivå vill något annat. Men det finns ju saker som de inte kan påverka som påverkar slutresultatet. Även övriga lag försöker ju vara sitt bästa jag och hela tiden bli bättre.

Så faktum är ju att något lag måste åka ur varje år oavsett vilka det blir. Oavsett vilka lag det blir så är dess så kallade "supportrar" (som beter sig mer som bortskämda ungar som ska ha och ha och ha) helt rabiata och häver ur sig både det ena och det andra och beter sig som att de "äger" spelarna, laget mm och som om de vore diktatorer utan medlidande och förståelse.

Frågan är ju vilka det egentligen är som ni håller på när ni kräver dess avgång!?!? Alla i laget. Både ledare och spelare är en del av laget och alla är viktiga. Det är ju de som är laget och klubben som ni stöttar och hejar på. Men det verkar inte spela någon roll vilka det är i laget bara de levererar det ni önskar. Eftersom det är så så kan ni ju även ta och byta klubb varje gång det lag ni håller på inte levererar det ni önskar. Då slipper ni dessa motgångar som ni tycker att ni har.

Men egentligen är det ju inte ni som vinner eller förlorar och ni har inte motgångar. Ni måste väl som vuxna ha lärt er att skilja på vad ni själva gör och vad andra gör? Ni tittar, hejar, stöttar mm.... De i laget tävlar, tränar och det är de som vinner, förlorar och har motgångar mm.

Fast alla vet att 3 lag ska åka ur varje år så blir det samma skrik och liv i klubbar. Det är ju del av premisserna innan man börjar. Man vet om det och det är den spänningen som gör det kul. Om vi visste innan vilka som ska vinna serien, komma sist mm. Hur kul vore det då?

När det gäller hur de försöker att spela så är det väl bra att de försöker och man ska väl få misslyckas (ha en miljö där det är okej) så att man på sikt kan utvecklas? Tänk när ÖFK gick upp i Superettan. Då var alla saliga över att de skulle få se Superettanfotboll. Nu är det ett gäng bortskämda som målar faan på väggen när det inte går som önskat. Snälla... Sans och balans:

Men framförallt för världens framtid. Oändligt mer empati för alla oavsett om det är spelare eller ledare i en idrottsförening eller i övriga livet. Världen skulle bli så mycket härligare för alla då.

Å så länge man lever finns det bara möjligheter om det är det man tittar efter.....
17
Gäst: Sveket skrev | 30 Aug 2021 - 01:13
eller så är det dags att du avgår...
Det här var nog största skit jag läst på länge ...
Du till ock med köper det står på sociala media om hur en "omröstning" gått till
...riktigt pinsamt...jag hade större tro tilltro till dig tidigare..men nu visade du vad du gick för...

Att du inte klarar av att förmedla det positiva från denna match visar tydligt att det är dags att du slutar, någonting har tagit ut sin rätt
14
Gäst: Ola skrev | 30 Aug 2021 - 00:25
Håller med om allt!
30
 
Sök på fotbollz.se
   
  Chock och besvikelse i GIF Sundsvall  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:24  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös  
  av Haldo Jonsson | Igår - 09:50  
 

Måste lämna GIF Sundsvall

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse  
  av Haldo Jonsson | 27 Nov 2023 - 15:05  
 

Svensk Elitfotboll har tillsammans med Upplevelseinstitutet utvärderat Superettans publikupplevelse. Efter att undersökningen för 2023 har avslutats syns Östersunds FK i topp på flertalet punkter.
"En förutsättning för att lyckas är att vi har volontärer som är engagerade."

 
  Läs mer...  
 


 
  Svenska Cupen 2024 lottad  
  av Haldo Jonsson | 25 Nov 2023 - 17:57  
 

ÖFK möter två lag från allsvenskan och ett från Superettan.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
20 Nov 2023 - 11:24 Lista på alla 280 spelare som har medverkat i ÖFK genom alla
18 Nov 2023 - 16:14 Nu har avsparkstiderna för kvalen till Allsvenskan, Superett
17 Nov 2023 - 14:07 Unibets publikstöd för 2023 - Ger klirr i ÖFK:s kassa
16 Nov 2023 - 21:13 Myroslav Mazur blev årets vinnare av Trissen
16 Nov 2023 - 17:08 I bra form varande Ken Sema startar i Svenska landslaget i k
16 Nov 2023 - 09:53 -'Jag skulle indirekt legitimera dårskapen'
14 Nov 2023 - 20:50 Örebro SK tappar åtta spelare
14 Nov 2023 - 13:43 Erick Brendon har det mesta som fotbollsspelare - blev Triss
13 Nov 2023 - 18:04 Aly Keita har slagit rekord
13 Nov 2023 - 10:24 Stor besvikelse i Jönköpings Södra efter att laget åkte ur S
11 Nov 2023 - 18:12 Matchens prestation
11 Nov 2023 - 17:57 Matchreferat Stabilt och tryggt ÖFK tillfogade VSK första förlusten för i
11 Nov 2023 - 17:28 Disciplinerad defensiv gav härlig seger
11 Nov 2023 - 17:18 Matchens överraskning
 
 
 
Herrar
av: Endre | 26 Nov 2023 - 23:12
Behöver du lån? Maila i så fall: da