meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
4 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Degerfors IF

2021-12-05 15:00
Jämtkraft Arena
 

 PERRYS FÖRSTA GAV BRA FÖRSVAR MEN VÄLDIGT LITE ANFALLSSPEL
av Agne Svärd
Publicerad 11 Sep 2021 - 23:18 

Ingen Perry-effekt – därför heller inga ÖFK-poäng i Uppsala.

Nye ÖFK-tränaren Per Joar Hansen hade naturligtvis hoppats på en annan utgång än 0–1 mot Sirius och därmed ytterligare en förlorad chans att närma sig konkurrenterna i den allsvenska bottenstriden.

Perry hade på den vecka han jobbat med sitt nya lag fått till försvarsspelet. Absolut, det kan ingen klaga på.

Men anfallsspelet? Inte alls, det var lika obefintligt som det varit större delen av den här säsongen.

Därför kan ingen protestera mot att Sirius tog alla tre poängen.

Per Joar Hansens ÖFK såg ut precis som kommunicerats under veckan; en 4-4-2-uppställning med lågt utgångsläge som när man vunnit bollen satsade på snabba omställningar.

Del 1 gick alldeles utmärkt; det var tätt och kompakt i försvarsområdet och ett hemmalag med stort bollinnehav tvingades ta de flesta av sina avslut från distans.

Del 2 gick inte alls, i varje fall nästan inte alls. Ett par skott utifrån samt ett friläge (Felix Hörberg) plus sju hörnor, de flesta utan skärpa. Men precis som tidigare i sommar förmådde ÖFK inte skapa något som helst tryck mot motståndarnas mål, man lyckades aldrig pressa fast hemmalaget i deras eget försvarsområde.

Och om det kan man naturligtvis ha både åsikter och förklaringar;

# Perrys korta tid att jobba med sitt lag spelar naturligtvis roll, det tror jag alla kan känna sympati för. Liksom att Blair Turgott inte var redo för match efter nytt landslagsuppdrag (Jamaica) och sen ankomst till Uppsala och därför lämnades utanför matchtruppen. (Antalet ersättningsalternativ är, som bekant, verkligen inte många.)

# Men å andra sidan; chansen att straffa Sirius försvarsspel kommer aldrig att bli större än den här eftermiddagen. Uppsalalaget tvingades sätta en 19-åring i målet (Hannes Sveijer, hans andra match i Allsvenskan och den första mot Djurgården för ett par månader sedan var verkligen skakig med fem insläppta bollar…), mittbacken och lagkaptenen Tim Björkström (i ÖFK en kort tid under Europaperioden) kom aldrig till spel och hans mittbackspartner Patrick Nwadike utgick skadad redan i mitten av den första halvleken.

Att inte ÖFK lyckades utnyttja det skadeskjutna hemmaförsvaret kan ha berott på att Per Joar Hansen inte förmådde maximera sin uppställning i sitt första försök;

# Jag tycker att Perry gjorde ett felval på vänstersidan med Patrick Kpozo som back och Marco Weymans i positionen framför. För mig hade det varit givet att göra tvärtom. Det hade givit en starkare offensiv, absolut, samtidigt som det förmodligen hade blivit lika bra försvarsmässigt!

# Och valet av Francis Jno-Baptiste längst fram förstår jag inte. Perry har givetvis sett det han sett under den här träningsveckan men staben runt honom borde rimligtvis ha bistått med sina erfarenheter. Nu blev det 45 bortkastade minuter innan Baptiste lyftes av banan. Där saknas allsvensk kvalitet, det konstaterade jag och många andra redan för länge sedan!

Jag hade före matchen fyra förhoppningar som också skulle ge möjlighet att lägga grunden till tre poäng;

# Försvarsspelet skulle sitta. Check!

# ÖFK skulle heller inte bjuda in Sirius till möjligheten att vinna bollen i närheten av egna straffområdet när man startade från Aly Keita. Check!

# ÖFK skulle kunna behålla trycket sedan man vunnit offensiva ytor. No check!

# En skärpning vid egna fasta situationer. No check.

Kort sammanfattat: Uppgifterna på den egna planhalvan fixade man, uppgifterna på motståndarnas planhalva fixade man inte alls. Därför blev det heller inga poäng!

***

Några korta noteringar;

# Oavsett resultatet, det är väl ingen tvekan om att Per Joar Hansen dragit in som en frisk fläkt i ÖFK-lägret. Temperaturen har onekligen höjts både här och där, till och med omklädningsrummet och några andra ytor på Jämtkraft arena målades om! Dessutom, och det gladde mig, släppte Perry fram den assisterande tränaren Jussi Kontonen. Jussi, vem? säger säkert många. Under Amir Azrafshan har Jussi inte gjort några som helst avtryck under sina åtta månader i Östersund, det har från sidan närmast känts som han har varit placerad i frysboxen. Nu har han fått leda många övningar på träningsplanen!

# Felix Hörberg, som hade skadekänning i veckan och var tveksamt startande, fick börja på bänken men kom in efter pausfikat. En kvart före slutet fick han chansen som ÖFK hade väntat på när han, frispelad av Isak Ssewankambo, i en snabb omställning kom loss från mittlinjen. Men avslutet var för svagt och Hannes Sveijer kunde rädda med högerfoten. Tänk att det så ofta blir bara nästan för Felix. Med den verktygslådan! Jag förstår inte, men hoppas att Perry hittar nyckeln. Den finns men Hörberg har gömt den väl.

# Eirik Haugan har inte haft marginalerna med sig de senaste veckorna. Ett litet misstag även nu när han efter en halvtimme i en halvstökig situation gav Christian Kouakou chansen att smälla in sitt nionde mål för säsongen. Segermålet!

# Aly Keita var tillbaka där han ska vara efter några sämre insatser. Ett par riktigt svettiga räddningar gav ÖFK chansen hela vägen att rädda en pinne. Lagkaptenen var ÖFK:s bäste den här gången.

# Charlie Colkett tvingades ge upp efter 68 minuter, skadad. Nu håller vi tummarna att det inte är något allvarligt, det har ÖFK inte råd med.

# En fågel viskade i mitt öra att Jerell Sellars bänknötande efter EM-uppehållet INTE ska ha berott på skada (som det har påståtts och som jag har skrivit mer än en gång), därför har det bara blivit några minuter här och några minuter där. Bara vid ett tillfälle ska skada ha hindrat Sellers från spel, övriga gånger har han varit petad! Snälla, säg att jag är felinformerad, det måste vara fel! Det är ju Sellars som har nyckeln till ÖFK:s anfallsspel. Men han kan inte fixa det själv. Och han kan definitivt inte göra det från avbytarbänken!

# Blair Turgott och hans uppdrag i Jamaicas landslag är ett problem för ÖFK, ingen tvekan. Efter det långa EM-uppehållet var han borta ytterligare nästan en månad (fyra matcher) och kom tillbaka i dåligt skick (som gav ytterst ojämna insatser). Och efter den här tvåveckorstrippen, som gav några futtiga minuters spel, hann Turgott inte i tid för att vara klar till dagens Siriusmatch. Och gissar jag inte helt fel så har det heller inte tränats något vidare, det går ju inte när landslaget spelar tre matcher på kort tid. Och när nu Turgott hunnit träna ikapp sina lagkamrater här hemma kommer väl ytterligare ett Jamaica-uppdrag… Ja, jag kan reglerna, men mot ÖFK slår dom orimligt hårt!

# Till sist; här är dagens ÖFK-betyg 8skala 1–6): Aly Keita 4 – Sam Mensiro (85) 2, Noah Sonko Sundberg 3, Eirik Haugan 3, Patrick Kpozo 3 – Ludvig Fritzson 3, Isak Ssewankambo 3, Charlie Colkett (68) 2, Marco Weymans (65) 2 – Jerell Sellars (85) 3, Francis Jno-Baptiste (46) 1. Ersättare: Felix Hörberg (46) 2, Sebastian Karlsson Grach (65) 2, Frank Arhin /68) 2, Nikolaos Dosis (85) och Malcolm Stolt (85) betygsätts ej.

 
 
16 Kommentarer:
Gäst: @HES skrev | 14 Sep 2021 - 09:43
Om du tycker 18 poäng är rimligt. Vilka matcher menar du att de 18 poängen ska plockas ifrån?
2
Gäst: HES skrev | 14 Sep 2021 - 08:29
Stötta laget!

36 poäng finns ännu att spela till sig.
45 slutpoäng är teoretiskt men knappast praktisk möjligt att skörda.
Hälften, 18p är rimligt att spela "in".
27p kan kanske räcka till en kvalplats?.

Poäng för kvalplats
2020 28p
2019 23
2018 26
Det är ett Lagspel.
Skriva negativt om spelarna i nuläget förbättrar inte kapaciteten i laget.
Tränaren har 7 dygns anställning i klubben när matchen mot Sirius spelades.

Vill vi hoppas på att få se ÖFK spela i Allsvenskan 2022, o. f. ? - Ja, då stöttar vi laget, ledarna, teamet...
dygnet runt året runt!.

Gå om du kan på hemmamatcherna. Visa att du stöttar.

5
Gäst: Erik skrev | 13 Sep 2021 - 12:46
@@Erik

Haha va mumlar du om.
5
Gäst: @Erik skrev | 13 Sep 2021 - 12:09
Fan vad du blev intresserad av truppen helt plötsligt. Förhåll dig som vanligt vid tränarfrågan. Är han en allsvensk tränare 2021
0
Gäst: Erik skrev | 13 Sep 2021 - 11:56
Instämmer med att Baptiste inte har något i AS att göra, desamma gäller Ahrin.
Fritzon förstår jag inte heller hur han får den speltiden han får, uträttar inget offensivt.
Det är väl brist på annat förstås.

Håller även med om att Kpozo bör bytt plats med Weymans då Kpozo varit en av ÖFKs farligaste anfallsvapen denna säsong.

8
Gäst: @Kurt skrev | 13 Sep 2021 - 11:33
"Man har tappat det totalt". Skriver du om dig själv där? Eller menar du att man har tappat det vägvinnande spel som gav oss 2 segrar på 24 matcher?
6
Gäst: Här skrev | 13 Sep 2021 - 08:05
Uttrycker man sig utefter kunskap typ sign. Hm. Vill verka kunnig men i slutändan finns inte mycket substans alls.
0
Gäst: Kort Semester skrev | 13 Sep 2021 - 08:03
Man kan ju undra hur Ravel Morisson han spela match på fredagen i England, men inte Blair Turgott han till Uppsala på lördagen.
2
Gäst: Kurt skrev | 13 Sep 2021 - 06:38
Nästa match vill jag se 10 backar, då ser experterna en ny ljusglimt i spelet. Konstaterar att dom superexperter med stort ego vilka krävt tränarbyte har skitit i det blå skåpet. Man har tappat det totalt, det olyckliga är att styrelsen tar till sig.
0
Gäst: Ojämte skrev | 12 Sep 2021 - 08:27
En av Agnes sämre krönikor jag läst. @PP har rätt. Det går inte att lägga allt på tränaren. Man måste ha en poäng med sig med ett så defensivt lag.

Även det om att ta ut Baptiste. Skulle Perry ha tagit ut laget baserat på vad de som stod för kontinuiteten ville? Varför hade vi då en ny tränare? Kontinuiteten var väl det vi inte ville ha...

Men det är inte Agne vi skall skylla på att det ser ut som det gör. Det är en annan story.
4
Gäst: Typ skrev | 12 Sep 2021 - 08:06
Tipsextra 1985, har tiden stått still.?
3
Gäst: @PP skrev | 12 Sep 2021 - 07:49
Hur verkar Drillofotbollen fungera 2021?
Problemet låg absolut inte i tränarfrågan, men så här blir det när totalt okunniga experter ska bilda opinion. Med 8 backar tycker Agne att defensiven fungerar, hade detta varit sanningen hade man väl plockat poäng. En av dom sämsta insatserna i allsvenskan, det ser krönikörn som lovande. Men det är färdigduttat och skittråkigt.
4
Gäst: PP skrev | 12 Sep 2021 - 06:46
Jag vill se allsvensk fotboll, och sättet som vi ska kunna få se det på framåt får just nu vara vilken fotboll som helst, bara det lyckas. Potter var en välsignelse för ÖFK, och ibland var hans fotboll rolig att se på också, men det som räddade kontraktet förra året var en helt annan fotboll. Och vi har inte det spelarmaterial Potter hade. Jag håller alla tummar!
21
Gäst: Kurt skrev | 12 Sep 2021 - 04:51
Även Agne vill dra sin spik i kistan. Vem fan vill se Drillofotboll 2021?
2
Gäst: SR500 skrev | 12 Sep 2021 - 00:22
Vi får väl fejka skada på Turgott nästa gång det vankas landslagsuppdrag. Vi kan ju inte vara utan den enda spelaren som hittar målet en enda match till i år.
6
Gäst: William skrev | 11 Sep 2021 - 23:53
Sellars? Har räcker icke till emellanåt. Inte konstigt att han inte spelat men har hög högstanivå
2
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kalpi Oouttaras grymma besked  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:19  
 


Det som ingen ville höra; Kalpi Oouttara har drabbats av en ny svår knäskada. Det är den grymma verkligheten.

Kalpi Outtara. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Många ungdomar har har gjort stora framsteg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:28  
 

Patrick Kpozo

Alla i truppen har spelat. Undantaget är Rewan Amin.

 
  Läs mer...  
 


 
  Malcolm Stolt kommer mer och mer - blev trissvinnare mot IFK Göteborg  
  av Haldo Jonsson | 29 Nov 2021 - 15:10  
 

Malcolm Stolt. Foto. Haldo Jonsson

Trissvinnare mot IFK Göteborg : Malcolm Stolt.

Aly Keita leder fortfarande Trissligan.

Joel Wessman i oförändrad ledning i O´Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Den här kvällen tänker jag mest på Ouattara  
  av Agne Svärd | 28 Nov 2021 - 22:37  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
28 Nov 2021 - 22:24 Det kan inte vara sant - 'det är för brutalt'
28 Nov 2021 - 17:49 Matchreferat Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg
28 Nov 2021 - 17:48 Matchens bästa spelare
28 Nov 2021 - 17:32 Matchens överraskning
28 Nov 2021 - 16:48 Matchens prestation(er)
28 Nov 2021 - 14:13 Startelvan i dag
27 Nov 2021 - 21:14 Flera skadade spelare tillbaka mot IFK Göteborg
27 Nov 2021 - 15:42 Simon Kroon en hjälte som kämpar vidare - drabbad av obotlig
27 Nov 2021 - 11:43 Följ IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
27 Nov 2021 - 11:28 Viktigt för ÖFK vilket lag som åker ur allsvenskan - möter I
26 Nov 2021 - 09:42 ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter
25 Nov 2021 - 16:15 Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i
25 Nov 2021 - 11:40 Jerell Sellars, en fotbollsspelare som har det mesta - nu tr
24 Nov 2021 - 20:36 Man blir vemodig när man hör Graham Potter berätta om sin fi
24 Nov 2021 - 13:28 Om tidigare onormala händelser inom fotbollen och ÖFK
23 Nov 2021 - 14:30 Se målen ÖFK - Mjällby på video här
23 Nov 2021 - 07:57 Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
23 Nov 2021 - 03:11 Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
23 Nov 2021 - 00:01 Matchreferat ÖFK - Mjällby AIF 0-2 (0-0)
22 Nov 2021 - 23:14 Matchens bästa spelare
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men