meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Landskrona BoIS
3 1

Läs mer... Läs mer...
 
Skövde AIK Östersunds FK

2022-08-14 15:00
Södermalms IP
 

 ÖFK SLICKADE SINA SÅR I DAG, MEN SKADORNA HÅLLER PÅ ATT EBBA UT
av Haldo Jonsson
Publicerad 20 Sep 2021 - 21:31 Uppdaterad 20 Sep 2021 - 21:32

Det var första träningen efter vinstmatchen mot Elfsborg idag. Det ser bra ut. I morgon bär det av till Örebro.

ÖFK tränar måndag och tisdag på Jämtkraft Arema inför matchen mot Örebro på onsdag. Träningen idag var ovanlig på så sätt att ÖFK dagen innan hade de vunnit mot Elfsborg efter en ganska intensiv match. Det var länge sedan ÖFK fick känna segerns sötma. Det brukar sitta i någon dag innan tankarnas går över till förberedelse för ny match. Idag tänkte man nog mest på den oväntade viktorian mot Elfsborg.


Träningen i dag var öppen. I morgon är den stängd. ÖFK tränar då på förmiddagen och åker sedan mot Örebro för match på onsdag.

Vi dagens träning "slickade ÖFK sina sår". I varje fall behövde inte spelarna som nyttjades till matchen mot Elfsborg inte träna ute på plan som annars brukligt är. Det var bara bänkspelarna som tränade och de om hade lite speltid som var i farten. Jussi Kontinen har stigit fram och ledde stora delar av övningarna. Han syntes tidigare inte så mycket.


Vi kan konstarea, att det ser bra ut vad skadorna beträffar, bättre än på länge. Det är i stort sett bara de långtidsskadade Rewan Amin som är långt ifrån match. Mycket aktive Kalpi är delvis med och tränar med laget och Nebiyou Perry är på gränsen att vara med. Henrik Bellman och Charlie Colkett är snart beredd på match. Ronald Mukiibi steg av plan mot Elfsborg. Det är okänt hur det är med honom.
Nedanstående inventering av spelarna som är på rätt väg vad formen beträffatr gjorde jag för någon dag seden. Jag har kopierat den. Det är beviset att vi går mot en förhoppningsfull höst.

Marco Weymans från Belgien som fått sin fotbollsuppfostran i PSV Eindhoven och som har spelat 32 juniormatcher för Belgien är en spelare som kan komma starkt i höst. Det är en spelare jag gillar och som jag tror på. Han har inte fått visa sin talang hittills, mycket på grund av skador. Det finns mycket fotboll i honom. Vi har sett att han även är en bra mittfältare även om han mest har spelat back. Betrakta honom som ett nyförvärv.

Jerell Sellars från England som är fotbollsuppfostrad i Aston Villa. Sellars har haft otur med askador och han har därför heller inte kunnat visa upp sig i sitt rätta jag. Fotbollsartisten Jerrel har i stort sett allt kunnande som en bra fotbollsspelare behöver ha. I bra form är han en av allsvenskans bästa spelare. Betrakta honom som ett nyförvärv.

Nebiyou Perry. En av Sveriges största talanger. Han är en gudabenådad tekniker, dribbler och fram spelare. Han är tränar lite lätt nu och kan antagligen bli med senare i höst. ÖFK har en lång säsong framför sig. Den slutar efter första advent så visst kommet Perry att få chansen att återkomma. Han kommer då att sätta myror i huvudet på motståndarna. Betrakta honom som ett nyförvärv.

Simon Kroon. som är ÖFK:s stora stjärna och den mest merittyngde. Han har gjort ett femtiotal matcher för Malmö FF innan han värvades till den danska Superligan där han gjort ett sextiotal matcher. Han har mycket kvar att ge. Vi hoppas att han får en bra höst. Det skulle betyda väldigt mycket för ÖFK:s anfall. Betrakta honom då som ett nyförvärv.

Jag vill påstå att om vi lägger till den långtidsskadade mittfältaren Rewan Amin och Kalpi Ouattara så har ÖFK med mer speltid på ovanstående och dessa spelare legat i mitten av den allsvenska tabellen.

Vi går vidare av vikt för hösten:

Den offensive mittbacken, högerbacken Ronald Mukiibis återkomst till laget betyder mycket. Han tillför mycket av rutin och kunnande och han är en förebild i många avseenden. Betrakta honom som ett nyförvärv.

Ludvig Fritzon har mer att ge i höst. Han en stark spelare som inte backar för hårda höstmatcher när orken börjar tryta. Han har inte nått upp till den form han hade i fjol, men i de senaste matcherna har vi sett att han är på god väg dit.

Eirik Haugan har spelat skadad i många matcher i år, men han har ändå gjort det bra. Vi får hoppas att han slipper skadorna i höst och då blir han ännu bättre.

Isak Ssewankambo är en mycket viktig pjäs på mittfältet. Han var skadad en tid och är starkt på väg mot högformen. Han kommer att bli ännu bättre med mer matchträning.

Charlie Colkett är en spelare som har mera kvar att ge. Han tänker fotboll och är en duktig spelare. Vi får hoppas på att han tar för sig mera på matcherna, då kan han bli en tillgång i höst.

Det finns flera, men vi stannar där.

Vi avslutar med att konstatera att ÖFK har många ungdomar, ingen nämnd och ingen glömd som har gått framåt i sin fotbollsutveckling och som fortfarande befinner sig på stegen, men som behöver mera matchträning för att bli ännu bättre. Alla är så bra att det inte skulle vara förvånade om någon av dessa inte tar en startplats i höst. Det är ÖFK ansvar att lotsa fram dessa till att bli elitspelare av högsta klass. 
 
1 Kommentar:
Gäst: Robert skrev | 21 Sep 2021 - 07:27
Jag hoppas naturligtvis att Kroon, Moukibi med flera håller sig friska och hela i höst. Men jag tror tyvärr att dom kommer fortsätta vara borta ca hälften av matcherna som tidigare säsonger.
2
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: Skövde AIK - ÖFK  
  av Kim Sunding | Idag - 22:11  
 

ÄNTLIGEN tre poäng senast. Hur följer man upp detta på söndagen?

 
  Läs mer...  
 


 
  Senaste nytt - extremvärme under matchen  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:04  
 

Skövdes stora stjäna och målskytt Jack Cooper Love blir inte med mot ÖFK i söndagens match

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ Skövde - ÖFK via fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:35  
 

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du får veta resultatet i O'Learys tipset och vilka de tre bästa spelare är i Trissen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har sju medarbetare som är engagerade före och efter matchen.

Glöm inte O'Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Inget bra betyg för Södermalms IP där Skövde spelar sina hemmamatcher  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:33  
 

Gott betyg för Jämtkraft Arena

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 22:08 Inget i övrigt att önska inför matchen mot Skövde
Igår - 16:28 Fräscha bilder från dagens träning på Hissmovallen
Igår - 10:05 Syn på läget
11 Aug 2022 - 20:27 Skövdes form inte är direkt lysande - ligger efter ÖFK i for
11 Aug 2022 - 11:31 Så skolas framtidens elit - Podden Svensk Fotboll!
10 Aug 2022 - 16:54 Detta är enda vägen för att vi ska kunna få se elitfotboll i
9 Aug 2022 - 21:58 Chovanie Amatkarijo imponerade - blev trissvinnare
9 Aug 2022 - 13:13 Behåll vinnarkänslan i kommande matcher.
8 Aug 2022 - 16:18 En brasse leder ÖFK i jakten på nytt kontrakt
8 Aug 2022 - 10:29 Utbyte med Levanger, Norge - Akademin!
7 Aug 2022 - 17:56 Matchens prestation
7 Aug 2022 - 17:47 Matchreferat ÖFK - Landskrona BoIS 3-1 (1-0)
7 Aug 2022 - 16:19 Äntligen
7 Aug 2022 - 16:09 Matchens överraskning
7 Aug 2022 - 12:05 Startelvan idag
7 Aug 2022 - 09:19 Skribenten i fotbollz.se Agne Svärd uttalar sig inför matche
7 Aug 2022 - 08:50 Följ ÖFK - Landskrona Bois via fotbollz.se
7 Aug 2022 - 08:49 ÖFK är laddade mot ett formsvagt Landskrona - på söndag möts
7 Aug 2022 - 08:49 Mentala coachen Mattias Elg
6 Aug 2022 - 21:10 Jamie Hopcutt glänste i sitt nya lag i Finland
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 30 Jul 2022 - 22:30
Att bara skylla resultaten på träna