meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Hammarbys IF Östersunds FK
4 3

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK BK Häcken

2021-10-27 19:00
Jämtkraft Arena
 

 ÖFK SLICKADE SINA SÅR I DAG, MEN SKADORNA HÅLLER PÅ ATT EBBA UT
av Haldo Jonsson
Publicerad 20 Sep 2021 - 21:31 Uppdaterad 20 Sep 2021 - 21:32

Det var första träningen efter vinstmatchen mot Elfsborg idag. Det ser bra ut. I morgon bär det av till Örebro.

ÖFK tränar måndag och tisdag på Jämtkraft Arema inför matchen mot Örebro på onsdag. Träningen idag var ovanlig på så sätt att ÖFK dagen innan hade de vunnit mot Elfsborg efter en ganska intensiv match. Det var länge sedan ÖFK fick känna segerns sötma. Det brukar sitta i någon dag innan tankarnas går över till förberedelse för ny match. Idag tänkte man nog mest på den oväntade viktorian mot Elfsborg.


Träningen i dag var öppen. I morgon är den stängd. ÖFK tränar då på förmiddagen och åker sedan mot Örebro för match på onsdag.

Vi dagens träning "slickade ÖFK sina sår". I varje fall behövde inte spelarna som nyttjades till matchen mot Elfsborg inte träna ute på plan som annars brukligt är. Det var bara bänkspelarna som tränade och de om hade lite speltid som var i farten. Jussi Kontinen har stigit fram och ledde stora delar av övningarna. Han syntes tidigare inte så mycket.


Vi kan konstarea, att det ser bra ut vad skadorna beträffar, bättre än på länge. Det är i stort sett bara de långtidsskadade Rewan Amin som är långt ifrån match. Mycket aktive Kalpi är delvis med och tränar med laget och Nebiyou Perry är på gränsen att vara med. Henrik Bellman och Charlie Colkett är snart beredd på match. Ronald Mukiibi steg av plan mot Elfsborg. Det är okänt hur det är med honom.
Nedanstående inventering av spelarna som är på rätt väg vad formen beträffatr gjorde jag för någon dag seden. Jag har kopierat den. Det är beviset att vi går mot en förhoppningsfull höst.

Marco Weymans från Belgien som fått sin fotbollsuppfostran i PSV Eindhoven och som har spelat 32 juniormatcher för Belgien är en spelare som kan komma starkt i höst. Det är en spelare jag gillar och som jag tror på. Han har inte fått visa sin talang hittills, mycket på grund av skador. Det finns mycket fotboll i honom. Vi har sett att han även är en bra mittfältare även om han mest har spelat back. Betrakta honom som ett nyförvärv.

Jerell Sellars från England som är fotbollsuppfostrad i Aston Villa. Sellars har haft otur med askador och han har därför heller inte kunnat visa upp sig i sitt rätta jag. Fotbollsartisten Jerrel har i stort sett allt kunnande som en bra fotbollsspelare behöver ha. I bra form är han en av allsvenskans bästa spelare. Betrakta honom som ett nyförvärv.

Nebiyou Perry. En av Sveriges största talanger. Han är en gudabenådad tekniker, dribbler och fram spelare. Han är tränar lite lätt nu och kan antagligen bli med senare i höst. ÖFK har en lång säsong framför sig. Den slutar efter första advent så visst kommet Perry att få chansen att återkomma. Han kommer då att sätta myror i huvudet på motståndarna. Betrakta honom som ett nyförvärv.

Simon Kroon. som är ÖFK:s stora stjärna och den mest merittyngde. Han har gjort ett femtiotal matcher för Malmö FF innan han värvades till den danska Superligan där han gjort ett sextiotal matcher. Han har mycket kvar att ge. Vi hoppas att han får en bra höst. Det skulle betyda väldigt mycket för ÖFK:s anfall. Betrakta honom då som ett nyförvärv.

Jag vill påstå att om vi lägger till den långtidsskadade mittfältaren Rewan Amin och Kalpi Ouattara så har ÖFK med mer speltid på ovanstående och dessa spelare legat i mitten av den allsvenska tabellen.

Vi går vidare av vikt för hösten:

Den offensive mittbacken, högerbacken Ronald Mukiibis återkomst till laget betyder mycket. Han tillför mycket av rutin och kunnande och han är en förebild i många avseenden. Betrakta honom som ett nyförvärv.

Ludvig Fritzon har mer att ge i höst. Han en stark spelare som inte backar för hårda höstmatcher när orken börjar tryta. Han har inte nått upp till den form han hade i fjol, men i de senaste matcherna har vi sett att han är på god väg dit.

Eirik Haugan har spelat skadad i många matcher i år, men han har ändå gjort det bra. Vi får hoppas att han slipper skadorna i höst och då blir han ännu bättre.

Isak Ssewankambo är en mycket viktig pjäs på mittfältet. Han var skadad en tid och är starkt på väg mot högformen. Han kommer att bli ännu bättre med mer matchträning.

Charlie Colkett är en spelare som har mera kvar att ge. Han tänker fotboll och är en duktig spelare. Vi får hoppas på att han tar för sig mera på matcherna, då kan han bli en tillgång i höst.

Det finns flera, men vi stannar där.

Vi avslutar med att konstatera att ÖFK har många ungdomar, ingen nämnd och ingen glömd som har gått framåt i sin fotbollsutveckling och som fortfarande befinner sig på stegen, men som behöver mera matchträning för att bli ännu bättre. Alla är så bra att det inte skulle vara förvånade om någon av dessa inte tar en startplats i höst. Det är ÖFK ansvar att lotsa fram dessa till att bli elitspelare av högsta klass. 
 
1 Kommentar:
Gäst: Robert skrev | 21 Sep 2021 - 07:27
Jag hoppas naturligtvis att Kroon, Moukibi med flera håller sig friska och hela i höst. Men jag tror tyvärr att dom kommer fortsätta vara borta ca hälften av matcherna som tidigare säsonger.
2
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK straffades på övertid i en fullständigt galen föreställning  
  av Agne Svärd | Idag - 00:08  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu lider vi med grabbarna  
  av Per Olov "Perra" Bexelius | Igår - 22:01  
 

VS


Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3 ). Mål av Marco Weymans, Blair Turgott, Ludvig Fritzon

Nu med referat av Perra Bexelius och bilder av Sune Elmroth. Krönika av Agne Svärd kommer

Marco Weymans gör 1-0 för ÖFK. Foto: Sune Elmroth

 
  Läs matchreferat  
 


 
  Bilder Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3)  
  av Sune Elmroth  | Igår - 21:08  
 

Foton: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
 


 
  Se målen målen här på video  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:07  
 

Målglädje: Foto Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 18:22 Matchens bästa spelare
Igår - 18:02 Matchens överraskning
Igår - 17:07 Matchens prestation(er)
Igår - 14:01 Dagens startelva
Igår - 07:47 Inför matchen: Hammarby - ÖFK
23 Okt 2021 - 11:14 Följ Hammarby IF - ÖFK på fotbollz.se
23 Okt 2021 - 11:13 ÖFK har chans mot Hammarby - ta den
23 Okt 2021 - 10:41 ÖFK, tappa inte modet - Mjällby visar vägen
23 Okt 2021 - 10:23 Mohanad Jeahze back i Hammarby
22 Okt 2021 - 17:22 Mittbacken Peter Amoran utsedd till bästa spelaren i div2
22 Okt 2021 - 14:31 Graham Potter Englands bästa tränare?
21 Okt 2021 - 10:52 Vi gläds med Nebiyou Perry och Kalpi Ouattara
20 Okt 2021 - 14:49 Varför är Hammarby så bra?
20 Okt 2021 - 11:52 Publikfest på Tele2 Arena
19 Okt 2021 - 16:26 ÄR NI BÄST I STAN PÅ RÖDSVART FANTASI?
19 Okt 2021 - 10:32 Billigare VAR-variant kan bli aktuell i allsvenskan
18 Okt 2021 - 15:17 Ungdomarna trycker på - Nikolaus Dosis Trissvinnare
17 Okt 2021 - 22:19 Uppkäftiga ÖFK
17 Okt 2021 - 21:46 Matchens överraskning
17 Okt 2021 - 18:29 Interjvju med Sixten Mohlin som fick chansen mot Malmö FF
 
 
 
Herrar
av: Alfredsmews | Igår - 20:01
I've been looking for a ready-m