meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Hammarbys IF Östersunds FK
4 3

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK BK Häcken

2021-10-27 19:00
Jämtkraft Arena
 

 LYCKAD FOTBOLLSKVÄLL MED ALLVAR OCH HUMOR
av Haldo Jonsson
Publicerad 24 Sep 2021 - 12:31 Uppdaterad 24 Sep 2021 - 16:56


Det var fotbollshögvilt på Gamla Teatern i går kväll. Förra landslagstränarna Lars Lagerbäck och Per Joar Hansen var på plats. De hade mycket intressant att berätta både om ÖFK och om sina karriärer. Foto:Anette Jonsson

I kväll hade ÖFK ordnat med en träff i fotbollens tecken på Gamla Teatern som är en viktig samarbetspartner till ÖFK.


Det blev en mycket lyckad och uppskattad kväll. Genast blev det bra stämning i lokalen.


Att fotboll är något som intresserar och engagerar folk det fick vi ytterligare ett bevis på i kväll. Teatern stora sal hade fyllts med c:a 200 intresserade, men så var det inte heller vem som ÖFK presenterade. Det var främst förre landslagstränaren Lars Lagerbäck och nuvarande tränaren i ÖFK Per Joar Hansen. Även han tidigare landslagstränare.

Det var tack vare detta inte förvånande att så många ville vara med och uppleva kvällen. Det var högvilt i fotbollssammanhang vi fick möta. De två inbjudna satt på podiet tillsamman med de populära spelarna Aly Keita, Felix Hörberg och Henrik Bellman och svarade på frågor. Man kunde riktigt se att spelarna lyssnade spänt och insöp allt vad Lars och Joar hade ett förtälja.

Det blev en mycket trevlig kväll. Det var det många bland publiken som gav uttryck till fotbollz.se att man var mycket nöjd med kvällen.

ÖFK:s kommunikatör Håkan Lundqvist var på ett strålande humör och ställde kluriga frågor som var både humoristiska och allvarliga. Besviken blev nog ingen av svaren. Både Lars och Joar blev inte svaren skyldiga. Båda är mycket vältaliga och redogjorde för händelser sin karriär, ibland med glimten i ögat som gjorde att de fick publiken med sig som vid flera tillfällen lockades till skratt och applåder.

Alla tre spelarna var bra med på noterna och gav sina galanta svar från sin utgångspunkt. Alla tre är fina ambassadörer för ÖFK. Hörberg drog ner nästan största applådåskan när han förklarade, att alla spelarna skulle göra allt för att ÖFK ska vara kvar i allsvenskan. Han fick med håll av Lagerbäck som ansåg att ÖFK kan slå vilket lag som helst i allsvenskan.

Både spelarna och tränarna fick redogöra för hur man första gången kom i kontakt md fotbollen. Lars Lagerbäck kommer från Ånge och bor där fortfarande och tröndern Joar kommer från en mindre ort i norra Norge.

Man tog upp ämnet och diskuterade vilket som var viktig för att bli en bra fotbollsspelare. Joar ansåg att det var viktigast att spelaren verkligen gick in för att bli bra, att rätta viljan fanns för detta och att det var viktigt att man hade en bra tränare. Viktigt för utvecklingen var även att det fanns i en fin fotbollsmiljö.

Lagerbäck instämde i vad Joar Hansen sa. Han berättade om vilken enorm vilja de isländska spelarna hade, även om fotbollskunnande inte alltid var det bästa. Lagerbäck drog den slutsatsen att det som förmodligen gjorde det var att de hade växt upp som individualister på Island och var vana att klara sig själva i ett land där klimatet ofta var hårt.

Joar Hansen tillade här att han var imponerad av alla de som jobbar runt laget med ÖFK i dag, samtidigt som han räknade upp deras namn. Han nämnde även analytikern Rafael vid ett tillfälle. Ska vi dra den slutsatsen att han har återvänt till ÖFK?

Joar Hansen frapperades även av Falkarnas och övriga ÖFK- supportrarnas starka och högljudda engagemang under matchen ÖFK-Elfsborg.


Det har blivit uppmärksammat Östersund i Sverige och i övriga Europa att du ska finnas med i ÖFK, sa Håkan lite skämtsamt till Lagerbäck. Ja, men jag vill berätta om, att jag är bara bollplank till Joar och andra i ÖFK och inget annat. Vi dryftar inför matcherna och efter vad vi har iakttaget och vad som ska rättas till. Att Joar och Lars är sällsynt goda vänner och har lätt att samarbeta med varandra det kunde ingen under kvällen ta miste på.


Det framkom sedan att Lagerbäck ställde upp utan att ta någon ersättning, En heders man! Han önskade verkligen att ÖFK skulle vara kvar i allsvenskan och kunde han hjälpa till på ett eller annat så skulle han göra det.

Fotbollz.se träffade Lagerbäck efter mötet. Man blir lätt imponerad av honom som person. Jag påminde honom att jag var med i ÖFK:s styelse för 25 år sedan när han blev tillfrågad av ÖFK att bli tränare. Han var mycket intresserad att träna ÖFK, men fick då förfrågan om att bli tränare för svenska landslaget och valde det istället. Han berättade med ett leende att Rolf Lohse ville ha en presskonferens redan innan han lovat ÖFK.

Jag frågade Lagerbäck hur han kände för att ta på sig en så ansvarfullt uppdrag som att träna Svenska landslaget? Han svarade, att han kände det som en utmaning och att det var med lugn och tillförsikt han sa ja. – Jag hade dessutom lite inblick, eftersom jag jobbade på förförbundet ett tag. Jag är inte förvånad. Lagerbäck utstrålar lugn och självsäkerhet.


När jag lämnade lokalen tänkte jag på, att det är fantastiskt att två elittränanare och båda före detta landslagstränare med kraft och vilja ägnar sina tjänster åt ÖFK. Det är stort både för ÖFK och för Östersund som ort och för alla fotbollsfans. Jag har sagt många gånger tidigare att det alltid händer något runt ÖFK. Det verkar vara en trend som håller i sig. Detta var en positiv händelse.

När vi alla gick från Gamla Teatern, var vårt sinne fyllt med positiva och glada intryck som vi kommer att minnas.

Artikeln publicerades lite sent. Det beror på att jag haft besök hela morgonen.

Foton tagna av Anette Jonsson
 
 
0 Kommentar:
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK straffades på övertid i en fullständigt galen föreställning  
  av Agne Svärd | Idag - 00:08  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu lider vi med grabbarna  
  av Per Olov "Perra" Bexelius | Igår - 22:01  
 

VS


Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3 ). Mål av Marco Weymans, Blair Turgott, Ludvig Fritzon

Nu med referat av Perra Bexelius och bilder av Sune Elmroth. Krönika av Agne Svärd kommer

Marco Weymans gör 1-0 för ÖFK. Foto: Sune Elmroth

 
  Läs matchreferat  
 


 
  Bilder Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3)  
  av Sune Elmroth  | Igår - 21:08  
 

Foton: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
 


 
  Se målen målen här på video  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:07  
 

Målglädje: Foto Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 18:22 Matchens bästa spelare
Igår - 18:02 Matchens överraskning
Igår - 17:07 Matchens prestation(er)
Igår - 14:01 Dagens startelva
Igår - 07:47 Inför matchen: Hammarby - ÖFK
23 Okt 2021 - 11:14 Följ Hammarby IF - ÖFK på fotbollz.se
23 Okt 2021 - 11:13 ÖFK har chans mot Hammarby - ta den
23 Okt 2021 - 10:41 ÖFK, tappa inte modet - Mjällby visar vägen
23 Okt 2021 - 10:23 Mohanad Jeahze back i Hammarby
22 Okt 2021 - 17:22 Mittbacken Peter Amoran utsedd till bästa spelaren i div2
22 Okt 2021 - 14:31 Graham Potter Englands bästa tränare?
21 Okt 2021 - 10:52 Vi gläds med Nebiyou Perry och Kalpi Ouattara
20 Okt 2021 - 14:49 Varför är Hammarby så bra?
20 Okt 2021 - 11:52 Publikfest på Tele2 Arena
19 Okt 2021 - 16:26 ÄR NI BÄST I STAN PÅ RÖDSVART FANTASI?
19 Okt 2021 - 10:32 Billigare VAR-variant kan bli aktuell i allsvenskan
18 Okt 2021 - 15:17 Ungdomarna trycker på - Nikolaus Dosis Trissvinnare
17 Okt 2021 - 22:19 Uppkäftiga ÖFK
17 Okt 2021 - 21:46 Matchens överraskning
17 Okt 2021 - 18:29 Interjvju med Sixten Mohlin som fick chansen mot Malmö FF
 
 
 
Herrar
av: Alfredsmews | Igår - 20:01
I've been looking for a ready-m