meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
4 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Degerfors IF

2021-12-05 15:00
Jämtkraft Arena
 

 SPELARE SOM KAN BLI EFTERFRÅGADE PÅ SPELARMARKNADEN OCH SOM ÖFK KAN SÄLJA
av Haldo Jonsson
Publicerad 11 Okt 2021 - 17:55 Uppdaterad 11 Okt 2021 - 20:35

Blair Turgott

ÖFK har under elittåren haft en avsiktlig metod att klara av sin ekonomi. Det är genom att varje år sälja spelare och istället värva lovande spelare som inte kostade så mycket och som man sedan vidareutvecklade i ÖFK. Ibland har det varit spelare som misslyckats i sin karriär som kom till ÖFK.

ÖFK var en av de första föreningarna i Sverige på elitnivå som tillämpade denna metod. Nu är det många som tagit efter. Den första spelare att säljas, vad jag kan komma ihåg, var Modow Barrow. Han är såldes 2014 till Swansea för drygt 20 miljoner.Det var tack vare Graham Potter och sedermera hans medhjälpare spelarscoutaren skotten Kyle Macaulay som gjorde att verksamheten blev lönsam för ÖFK. Båda var sällsynt skickliga

Potter var inte bara en bra tränare, han hade även en speciell förmåga att välja ut rätt spelare som skulle passa in i ÖFK:s sätt att spela fotboll. Potter la ner ett fantastiskt jobb i ÖFK. Han var beundransvärd även i det fallet. Han reste runt i hela Sverige, såg matcher, kollade på spelare och pratade med dem. Efter att Potter hade pratat med spelarna, var de övertygade om att ÖFK var rätt förening för dem. Det berodde på att det var lätt att känna förtroende för Potter och ÖFK hade på den tiden stora visioner.

- Jag tänker på ÖFK nästan dygnet runt och planerar. Jag lägger ner många timmar och jobbar sent på kvällarna, sa Potter till fotbollz.se vid ett tillfälle när han kände sig en aning trött, man annars så klagade aldrig Potter. Han jobbade vidare med sitt mål att ÖFK skulle bli en elitförening.

Potter värvade spelare till ÖFK som inte var så dyra. Tanken var att de skulle utvecklas i ÖFK. Så småningom växte spelarna ut, de såldes till höga priser och ÖFK blev en ekonomiskt en välmående förening. Daniel Kindberg var en bra förhandlare med andra klubbar och han sålde ibland kunde man tycka till överpris.Samma princip måste ÖFK tillämpa även nu. ÖFK måste sälja spelare när vinterfönstret öppnas för att klara av skulder oavsett om det blir Superettan eller Allsvenskan nästa år. Det gäller då att ha is i magen och inte sälja spelarna till underpris. Det kommer säkert att finnas lycksökande klubbar som försöker utnyttja ÖFK:s trängda ekonomiska läge. Ett sälja spelare kan vara en svår procedur. Det måste bli ett samarbete mellan sportchefen Kizil och styrelsen nu när ÖFK inte har någon vd, i varje fall för tillfället.


När vinterfönstret öppnas den åttonde januari nästa år får ÖFK börja värva spelare.

Fotbollz.se har tagit fram några spelare under kontrakt som kan bli efterfrågade av andra klubbar och att lämna ÖFK när vinterfönstret öppnas:


Eirik Haugan 2022 har gjort vissa antydningar om att flytta hem till Norge

Kalpi Ouattara, 2022. Den store talangen har kunnat vara aktuell för försäljning, men knappas nu när han har varit skadad. Bör bygga upp sig åtminstone ett år till i ÖFK

Isak Ssewankambo, 2022. Han är en spelare som eventuellt kan bli efterfrågad på spelarmarknaden. Han är en rutinerad och slitstark mittfältare.

Nebiyou Perry, 2022. Han är en talang som skulle ha varit efterfrågad om han inte varit skadad en längre tid. Mår bra av att spela i ÖFK åtminstone ett år till!

De tre mest aktuella:

Felix Hörberg, 2023. Han tillhör de spelare som värderas högst av alla ÖFK- spelare på spelarmarknaden. Han har haft en bra utveckling under sin tid i ÖFK. Är attraktiv för många.

Blair Turgott, 2022. Om Turgott får tillbaka målskyttet i höst kommer han att bli den mest eftertraktade spelaren i ÖFK som kan ge åtskilliga miljoner till ÖFK. Han ka bli guld värd. Han är en av allsvenskans bästa anfallare.

Noa Sonko Sundberg är en pålitlig mittback som även han kan bli eftertraktad på spelarmarknaden. Han skulle passa in i de flesta allsvenska lag.

 
 
6 Kommentarer:
Gäst: Barca skrev | 13 Okt 2021 - 00:07
Vi får väl se om någon har rätt på någonting. Men för att locka spelare, ledare mm så gäller att ha en vision att "sälja in"!!! Man måste visa vad man har för ambitioner och sedan agera efter dem. Om ÖFK nu vill behålla de spelare som ni nämner med utgående kontrakt så kan man göra det om man har nog bra vision och ambitioner (hur kan så många vara för bra för Superettan om de inte kan hålla sig kvar i år?Antingen lyckas de hålla sig kvar eller så lär de få spela på "lägre nivå" förutom något enstaka undantag).

Återstår att se om de lyckas eller inte (både med att sälja in och förmedla vision och ambitioner samt att hålla sig kvar i Allsvenskan).

Men åter. Istället hjälp tll på alla sätt att få ÖFK så högt upp som det bara går i världens fotboll om det är det ni önskar. Finns inga gränser mer de man själv sätter och skapar. Frågan är inte om utan när och hur man kan ta sig till mål. Att se till att anskaffa sig det som behövs för att nå dit.
1
Gäst: Bojanic snurrfint skrev | 12 Okt 2021 - 23:56
Det vore bra om det framgår exakt när kontrakten går ut. Exempelvis så har Turgott kontrakt till sista juni 2022. Då måste han rimligtvis säljas nu i januari, annars blir det inget klirr i kassan för ÖFK.

Hade han haft kontrakt över hela 2022, så hade ÖFK kunnat behålla honom till sommarfönstret. Det är bara att hoppas att de flesta spelarna inte har klausuler i kontrakten som medger att de får lämna om ÖFK åker ur. Det vore förödande.
2
Gäst: @Robert skrev | 12 Okt 2021 - 21:01
Kan du tydliggöra vilka spelare som har utgående kontrakt nu, efter denna säsong… iJag får inte ihop det med Haldos inlägg ovan..

Vad betyder att de har kontrakt. 2022….
1
Gäst: What skrev | 12 Okt 2021 - 14:09
@Barca kanske kan utveckla lite?
Kan vara svårt att få med det viktiga med så få ord?
5
Gäst: Robert skrev | 12 Okt 2021 - 10:47
Troliga spelare att lämna till nästa säsong enligt mig (om vi åker ur):
Mohlin, Ouattara, SSeewankambo, Haugan, Mukiibi, Weymans, Sonki, Amin, Perry, Ahrin,Bellman, Kroon, Colkett, Kpozo, Babtiste, Awad, Turgott, Sellers & Hörberg.

= alla med utgående kontrakt och alla som är för bra för superettan.

Spelare som troligen stannar, Keita (2024), Mils (2024), Mensiro (2023), Fritzon (2022), Stolt (2022) & Karlsson-Grach(2022).

Lyckas vi mot alla odds stanna kvar kan vi kanske behålla, 4-5 spelare till.

12 spelare har utgående kontrakt och det är inte troligt att någon av dessa kommer förlänga.
2
Gäst: Barca skrev | 12 Okt 2021 - 06:37
Antingen det sättet att få in pengar eller så hjälper alla till (praktiskt och teoretiskt) att hitta vägar att dra in pengar på från hela världen. Inget är för litet eller för stort belopp. Om detta görs nog bra så kan man behålla de man önskar tills man anser sig behöva "än bättre" spelare för att kunna nå än högre inom den tid man önskar (om man anser att nuvarande inte kan klara det) samtidigt som man som förr har ett "växthus" av spelare som man utvecklar för framtida försäljning likt en bonde som odlar sina grödor.

Men för att kunna nå dit man önskar som förening och organisation så behövs ta reda på exakt alla kompetenser som behövs både på planen och utanför och att göra en kravprofil med minimiegenskaper som varje person måste ha för att kunna ta uppdraget. Om de inte klarar minimikraven så blir det ingen lycka för någon part om de tas in i organisationen. I kravprofilen ska förutom yrkeskunnande (för spelarna är det teknisk förmåga, spelförståelse, fysik, smidighet mm) så behövs i kravprofilen även att de har "rätt psyke, inställning/attityd till livet och uppgiften", passar in i gänget (är en lagspelare) då det handlar om att skapa bästa möjliga lag både på och utanför planen.

Det är svårt att finna en sak om man inte har tydlig definition av vad man söker och våra hjärnor är gjorda för att finna det som de fokuserar på. Med goda kravprofiler så kommer mindre "oönskade överraskningar" och man kan mer säkert uppnå det man satt som mål.

Att uppnå mål är ingen slump eller tur. Utan det är en "skill" och för att göra det så behövs de som är skickliga på just det som sitter vid rodret och planerar, rekryterar och organiserar (bygger organisation). Lämna helst inget åt "slumpen". Likt en när en raket skall skjutas ut utanför Jorden till Mars eller liknande. Planera lika noga som dem. Varenda steg (men var liksom dem även flexibla att ändra på allt och justera så att det passar och så att ni når de mål som ni satt till slut).
2
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kalpi Oouttaras grymma besked  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:19  
 


Det som ingen ville höra; Kalpi Oouttara har drabbats av en ny svår knäskada. Det är den grymma verkligheten.

Kalpi Outtara. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Många ungdomar har har gjort stora framsteg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:28  
 

Patrick Kpozo

Alla i truppen har spelat. Undantaget är Rewan Amin.

 
  Läs mer...  
 


 
  Malcolm Stolt kommer mer och mer - blev trissvinnare mot IFK Göteborg  
  av Haldo Jonsson | 29 Nov 2021 - 15:10  
 

Malcolm Stolt. Foto. Haldo Jonsson

Trissvinnare mot IFK Göteborg : Malcolm Stolt.

Aly Keita leder fortfarande Trissligan.

Joel Wessman i oförändrad ledning i O´Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Den här kvällen tänker jag mest på Ouattara  
  av Agne Svärd | 28 Nov 2021 - 22:37  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
28 Nov 2021 - 22:24 Det kan inte vara sant - 'det är för brutalt'
28 Nov 2021 - 17:49 Matchreferat Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg
28 Nov 2021 - 17:48 Matchens bästa spelare
28 Nov 2021 - 17:32 Matchens överraskning
28 Nov 2021 - 16:48 Matchens prestation(er)
28 Nov 2021 - 14:13 Startelvan i dag
27 Nov 2021 - 21:14 Flera skadade spelare tillbaka mot IFK Göteborg
27 Nov 2021 - 15:42 Simon Kroon en hjälte som kämpar vidare - drabbad av obotlig
27 Nov 2021 - 11:43 Följ IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
27 Nov 2021 - 11:28 Viktigt för ÖFK vilket lag som åker ur allsvenskan - möter I
26 Nov 2021 - 09:42 ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter
25 Nov 2021 - 16:15 Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i
25 Nov 2021 - 11:40 Jerell Sellars, en fotbollsspelare som har det mesta - nu tr
24 Nov 2021 - 20:36 Man blir vemodig när man hör Graham Potter berätta om sin fi
24 Nov 2021 - 13:28 Om tidigare onormala händelser inom fotbollen och ÖFK
23 Nov 2021 - 14:30 Se målen ÖFK - Mjällby på video här
23 Nov 2021 - 07:57 Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
23 Nov 2021 - 03:11 Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
23 Nov 2021 - 00:01 Matchreferat ÖFK - Mjällby AIF 0-2 (0-0)
22 Nov 2021 - 23:14 Matchens bästa spelare
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men