meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
4 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Degerfors IF

2021-12-05 15:00
Jämtkraft Arena
 

 ÖFK VAR NÄRA ATT SÅRA MALMÖ FF EFTER EN BRA FÖRSTA HALVLEK, MEN MÅLEN UTEBLEV
av Johan Dillner
Publicerad 16 Okt 2021 - 19:11 Uppdaterad 16 Okt 2021 - 19:17

VS

ÖFK - Malmö 0-3 (0-1) Nu med referat av Johan Dillner. Krönika av Agne Svärd kommer under kvälllen

En svår match mot i Malmös egen podd viktigare match än mot Chelsea.

En ganska trög inledning där båda lagen vinner mycket boll i egen 3:e del av planen och det händer inte speciellt mycket.

Men i 7:e minuten så kommer Weymans runt på sin kant och lägger in bollen snett inåt bakåt där Malmös Eric Larson tar bollen på armen som är ganska långt ifrån kroppen, förvånande nog så väljer Granit Maqedonci att fria något som är väldigt förvånande.

Många hörnor till Mff i första halvlek där de i 10:e minuten tog sin första, men den avvärjdes enkelt av Öfk. efter en fin bollvinst på egen planhalva kunde sedan Hörberg löpa upp med boll efter högerkanten och är sånär att frispela Turgott men bollen blir lite brant samtidigt som Turgott kanske inte riktigt är på tårna.

Efter 18 minuter är det mycket fight på planen där öfk stänger ytor och malmö kommer inte fram till några som helst farligheter trots att de har mer bollinnehav. Öfk ändå vid den här tidpunkten mer nära en stor chans än Malmö som mest får chansa med inlägg och dåliga inspel som Öfks backar enkelt stänger ner.

I den 28:e minuten kommer Malmö fram till sin första farliga situation där Malmöspelare hittar in snett inåt bakåt till Christiansen får ett superläge från ca 10 meter, men en jätteräddning av Mohlin i bortre krysset håller Öfk kvar i matchen.

När Öfk åter vinner bollen ganska högt biter sig Öfk fast i sista 3:e delen och slår 2 inlägg som Malmö avvärjer, bollen dimper ner vid Kpozo som drar till på halvvolley men det blir en ganska enkel räddning för Dahlin då bollen går mitt i mål.

Men i den 41:a minuten kommer det mest avgörande domslutet i hela matchen, straff döms till Malmö som enligt där jag sitter är på tok för billig då Öfk är först på boll in i situationen (helst med tanke på tidigare nämnda solklara hands som nog inte någon i Allsvenskan kan förneka) Men jag antar att kraften av att det står Mff på bröstet gör att man får med sig dessa billiga straffar och 0-1 Malmö

I andra halvleken är det såklart mycket Malmö med sin ledning i ryggen, men i den 50:e minuten så hittar man ut till Blair Turgott som springer sig fri men är dessvärre offside.

I den 52:a minuten får Erdal Rakip ett bra skottläge strax utanför straffområdet men är närmre hörnflaggan än att träffa mål.

Men i den 53:e minuten får Adi Nalić läge från 4 meter där Colkett måste göra det mycket bättre, svag försvarsinsats och Mohlins försöker rädda men 0-2 är ett faktum, här går matchen tyvärr.

Det dröjer inte länge innan Malmö får nästa mål, efter en misstänkt offside? (svårt att se när det inte finns repriser när jag skriver) men såg ut som Christiansen backade in från offsideposition och avgör helt med 3-0.

Det finns bara små detaljer kvar i andra halvlek då luften gick totalt efter 0-2 till Malmö. i den 64:e minuten gör nog den säkre Noah Sonko Sundberg sin största blunder i karriären som friställer Birmančević från 25 meter men skott högt över.

Det sista som hände, efter en lång period av bollkontroll och bara väntan på slutsignal är at Öfk vinner bollen högt och kommer 3 mot 1 men där Turgott (enligt mig) gör ett felbeslut där han skjuter utanför straffområdet istället för att frispela tex dosis som var närmast.

Det var en match som enligt mig totalt färgades av Birmančević fega attityd som friar en solklar straff men ger bort en straff som är max 50/50. Tyvärr ger inte detta något när man klagar men det är förbannat dåligt att för det första se repris och inte ändra sig när det är solklart, ge gult kort till Turgott som påpekar att det är fel.

En skitdag på jobbet kan man säga med allt som hände, hade vi spelat hela säsongen som första 40 hade vi inte varit nära kvalstrecket.. men fotboll är fotboll och man sliter både hår och själ i detta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matchens triss:

1 poäng: Waymans

2 poäng: Mensah

3 poäng: Dosis

 
 
24 Kommentarer:
Gäst: Glenn skrev | 17 Okt 2021 - 14:43
Svff,
Exakt så är det. Och att då ha Kalpi, Mukiibi, Perry, Kroon, Sellars, Amin skadade så pass mycket och länge har inte gjort saken bättre.
5
Gäst: SvFF skrev | 17 Okt 2021 - 11:59
Många åsikter om tränarna. Har öfk sån otur att de värvat tre dåliga tränare i rad eller är det så enkelt att spelarna inte räcker till för att prestera på den här nivån?
Om de nu är så bra som många tycker, varför presterar de så sällan ? Bara inse att det är inte många spelare i den här truppen som presterar det som krävs i allsvenskan.
3
Gäst: Men skrev | 16 Okt 2021 - 22:49
Opinionen, superexperter och krönikörer har ju nu stakat ut vägen för framtidens typ av fotboll man vill se klubben generera. Det är fanimej skamligt, kolla av med den förnämlige Potter vad han sätter för betyg på detta.
2
Gäst: @Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 22:43
Man påverkas även av lösa rykten som vill göras till fakta av s.k. äkta fans som tror sig besitta kunnandet.
0
Gäst: @Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 22:40
Ja
2
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 22:19
@idiot:Vid varje intervju med spelarna så säger dom ju att dom inte på verkas av all turbulens i klubben.Ljuger dom?
0
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 22:15
@idiot.Trodde spelarna skulle lira,inte läsa allt om kindberg o co.
1
Gäst: Idiot skrev | 16 Okt 2021 - 21:39
Är man om man inte förstår att all den turbulens Kindbergsgate och vissa experter skapat påverkar såväl ledare som spelare.
0
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 21:34
Förstår inte hur fjolårets trupp=likvärdig med årets,kan tappa spelglädje,glöd,.Dagens trupp/lag ,borde ju ha växlat upp.Blivit ett stabilt mittenlag i allsvenskan.!!!
1
Gäst: Realist1 skrev | 16 Okt 2021 - 21:28
Även om det inte blir någon påtaglig effekt av tränarbytet så var det utan tvekan rätt att byta för den dåvarande tränaren hade uppenbarligen inte vad som krävdes. Nu kanske inte den här tränaren heller är rätt man för jobbet men det är en annan sak. Precis som jag varit inne på tidigare tror jag att ÖFK:s spelarmaterial är relativt likvärdigt med Kalmars så rätt tränare hade säkerligen kunna få ut mycket mer, både underhållningsmässigt och poängmässigt.
1
Gäst: ? skrev | 16 Okt 2021 - 21:09
Allstar? Var, på vilken ort? Och vem ska gå?C
1
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 21:09
Allstar??Finns det?
2
Gäst: Just nu skrev | 16 Okt 2021 - 21:02
Sitter grabbarna på Allstar, över 12 öl per skalle avgör man vem som ska gå härnäst.
0
Gäst: Ej bengaler skrev | 16 Okt 2021 - 20:54
Folk ropar: ta bort bengalerna!
Men några sådana har jag inte sett
Det här som ryker i olika färger
är väl totalt ofarligt, eller?
1
Gäst: @Edwardsskäggigahaka skrev | 16 Okt 2021 - 19:52
Ur vilken urkunskap om elitfotboll öser du ditt påstående. Skämtare där.
0
Gäst: Till vad skrev | 16 Okt 2021 - 19:47
Detta är vad som händer när s.k. expertis får inflytande. Total nedmontering och ickefotboll. Gå vidare till vad?
0
Gäst: Edwardsskäggigahaka skrev | 16 Okt 2021 - 19:45
Tränarbyte kom typ 7 matcher för sent, hade vi spelat som under Perry hela säsongen hade vi legat 10a ish minst.
Ingen mening att klaga där, men frågan om öfk finns efter säsongen om man åker ut är den större frågan
3
Gäst: Ojämte skrev | 16 Okt 2021 - 19:37
En gång till
Så kan vi gå vidare sen
0
Gäst: Ojämte skrev | 16 Okt 2021 - 19:23
Kan inte nån idiot skriva nåt inlägg om utebliven effekt av tränarbytet.
Saknar det.
1
Gäst: Leif skrev | 16 Okt 2021 - 18:17
Men kroon är iallafall klar, skönt
2
Gäst: Potter skrev | 16 Okt 2021 - 18:04
Det fanns en tid när elitspelarna stod i kö för att få träna under Graham, en tid med possession och modernt fotbollstänk. Farbröderna borde ta till sig detta minne. Hur är det långsiktiga tänket i klubben angående typ av fotboll kontra förmågan att kunna värva nytt,
2
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 17:50
Men Barca:Man ställer ALLTID!!upp med bästa laget!!!!!
2
Gäst: Barca skrev | 16 Okt 2021 - 17:35
Någon gång måste det börja "studsa ÖFKs väg" igen. Finns gränser för hur länge det kan gå emot ett lag och en organisation. Bara man gör "rätt" saker på "rätt sätt" vid "rätt tidpunkt" så kommer det likt droppen mot stenen förr eller senare att ge med sig.

Tänk när man kan ställa upp med sitt bästa lag igen och ha alla fullt tillgängliga så att det blir hård konkurrens och bra sparring på träningarna. Måtte de ändå göra det som så många tror är omöjligt!!!!

Alltid bakom er i med och motgång!!!
3
Gäst: Tränareffekt skrev | 16 Okt 2021 - 16:46
När ser man effekten av tränarbytet.
4
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kalpi Oouttaras grymma besked  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:19  
 


Det som ingen ville höra; Kalpi Oouttara har drabbats av en ny svår knäskada. Det är den grymma verkligheten.

Kalpi Outtara. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Många ungdomar har har gjort stora framsteg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:28  
 

Patrick Kpozo

Alla i truppen har spelat. Undantaget är Rewan Amin.

 
  Läs mer...  
 


 
  Malcolm Stolt kommer mer och mer - blev trissvinnare mot IFK Göteborg  
  av Haldo Jonsson | 29 Nov 2021 - 15:10  
 

Malcolm Stolt. Foto. Haldo Jonsson

Trissvinnare mot IFK Göteborg : Malcolm Stolt.

Aly Keita leder fortfarande Trissligan.

Joel Wessman i oförändrad ledning i O´Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Den här kvällen tänker jag mest på Ouattara  
  av Agne Svärd | 28 Nov 2021 - 22:37  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
28 Nov 2021 - 22:24 Det kan inte vara sant - 'det är för brutalt'
28 Nov 2021 - 17:49 Matchreferat Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg
28 Nov 2021 - 17:48 Matchens bästa spelare
28 Nov 2021 - 17:32 Matchens överraskning
28 Nov 2021 - 16:48 Matchens prestation(er)
28 Nov 2021 - 14:13 Startelvan i dag
27 Nov 2021 - 21:14 Flera skadade spelare tillbaka mot IFK Göteborg
27 Nov 2021 - 15:42 Simon Kroon en hjälte som kämpar vidare - drabbad av obotlig
27 Nov 2021 - 11:43 Följ IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
27 Nov 2021 - 11:28 Viktigt för ÖFK vilket lag som åker ur allsvenskan - möter I
26 Nov 2021 - 09:42 ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter
25 Nov 2021 - 16:15 Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i
25 Nov 2021 - 11:40 Jerell Sellars, en fotbollsspelare som har det mesta - nu tr
24 Nov 2021 - 20:36 Man blir vemodig när man hör Graham Potter berätta om sin fi
24 Nov 2021 - 13:28 Om tidigare onormala händelser inom fotbollen och ÖFK
23 Nov 2021 - 14:30 Se målen ÖFK - Mjällby på video här
23 Nov 2021 - 07:57 Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
23 Nov 2021 - 03:11 Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
23 Nov 2021 - 00:01 Matchreferat ÖFK - Mjällby AIF 0-2 (0-0)
22 Nov 2021 - 23:14 Matchens bästa spelare
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men