meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Degerfors IF
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
GIF Sundsvall Östersunds FK

2022-02-12 15:00
Nordichallen
 

 ÖFK HAR BETALAT IN DRYGT 50 MILJONER I SKATTER OCH AVGIFTER TILL ÖSTERSUND KOMMUN
av Nils Å. Hallström
Publicerad 26 Nov 2021 - 09:42 Uppdaterad 26 Nov 2021 - 10:05

Nils Å. Hallström, styrelseledamot i ÖFK: -"Vi tror att Jämtland, Östersund och alla fotbollsintresserade, och framför allt ungdomarna, behöver ett elitlag i fotboll, och vi ska tillsammans fortsätta med den satsningen."

ÖFK har de senaste fem åren betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersunds kommun. Detta till skillnad mot diverse anonyma insändarskribenter som tydligen tycker vi är skyldiga skattebetalarna pengar?

Du som skriver att inga av dina skattekronor ska gå till ÖFK; du behöver inte oroa dig, det är precis tvärtom – pengarna har förstärkt kommunens budget.

ÖFK är ett aktiebolag som tidigare hade över 50 anställda och en personalkostnad på närmare 70 miljoner när det var som sämst (men bäst för Östersunds kommun).

Med en snittlön på över 50 000 kronor i månaden handlar det med andra ord om högavlönade med hög skattekraft, utan behov av vare sig äldrevård eller sjukvård. Skattekraften motsvarande ett tillverkande företag på över 100 anställda.

En annan stor skillnad är att de allra flesta flyttar till kommunen från olika delar av världen och betalar skatt, handlar, bor, reser, hyr en dyr klubblokal för flera miljoner och så vidare. Vad detta innebär för övriga näringsidkare i länet kan de flesta förstå.

Nuvarande styrelse försöker på alla vis få ordning på ekonomin – vi har gått från lönekostnader på närmare 70 miljoner 2018 till under 20 miljoner nästa år.

Vi tror att Jämtland, Östersund och alla fotbollsintresserade, och framför allt ungdomarna, behöver ett elitlag i fotboll, och vi ska tillsammans fortsätta med den satsningen.

Nils Å. Hallström

Hellströms artikeln i fotbollz.se är svar på en insändare i ÖP som lyder: Det är dags för ÖFK att betala notan” (16 november)

 
 
23 Kommentarer:
Gäst: Per Rectum skrev | 1 Dec 2021 - 18:38
@Daniel K: Kuppas in och kuppas in. Det är fritt fram att till ett årsmöte komma med nya förslag på ordförande. Kuppen var i stället den att man helt i strid med stadgarna lät icke medlemmar rösta på den ordförande som blev vald, men som blev synnerligen kortvarig och värdelös.
2
Gäst: Per Rectum skrev | 1 Dec 2021 - 18:37
@Daniel K: Kuppas in och kuppas in. Dety är fritt fram att komma med nya förslag på ordförande. Kuppen var den att man helt i strid med stadgarna lät icke medlemmar rösta på den ordförande som blev vald, men som blev synnerligen kortvarig och värdelös.
1
Gäst: Observatör skrev | 29 Nov 2021 - 13:58
Ni som hyllar DK tycks inte kunna hålla två tankar/perspektiv i huvudet samtidigt.
Självklart var han starkt bidragande till de stora framgångarna. Men lika självklart är att han starkt har påverkat klubbens negativ utveckling de senaste åren. Den enda nyttan han och hans fanklubb kan bidra med är att förmedla sponsorkontakter som stärker ekonomin. Men det kommer ju inte ske. Tvärtom, all energi ägnas åt den ideellt arbetande styrelsen och till de som ändå vägar sig på VD-rollen.
Nåja, på fredag avslutas, förhoppningsvis. en sorglig historia.

För övrigt fungerar inte skattesystemet så att alla skatter som dras på inkomster i kommunen, betalas in direkt till Östersunds kommun.
1
Gäst: Snacka. skrev | 28 Nov 2021 - 09:58
Vänligen Daniel K. sluta kasta skit på klubbens styrelse.
17
Gäst: Rolle Kriffa skrev | 27 Nov 2021 - 19:36
Sluta kasta all skit på Daniel Kindberg! Utan Daniel har inte länet haft elitfotboll alls! Sex år i allsvenskan med bla en cuptitel är någonting som dom lokala förståsigpåarna aldrig har en chans att uppnå, inte heller dom lokala så kallade sponsorerna! Framtiden lär utvisa, men ingen kan ta ifrån Daniel å ÖFK dom fina åren i fotbollens finrum! IFK hade 9-10 år i andra divisionen liksom förortslaget Ope
4
Gäst: Huvva skrev | 27 Nov 2021 - 10:00
Internationellt har ju prövats?
Hur gick det
Lybien och Cyprn
6
Gäst: Barca skrev | 27 Nov 2021 - 01:17
Varför endast tänka lokalt och regionalt när det gäller allt (även sponsorer, finansiering mm) när man istället kan tänka lokalt, regionalt, nationellt och internationellt/globalt samtidigt? Finns ju så mycket mer att tillgå från då. Så mycket mer "sand" att sålla fram så mycket mer "guld" från än om man bara tänker att man ska finna och göra allt lokalt och regionalt.

Men jobbet måste göras (pay the price)
4
Gäst: Gammelsosse skrev | 26 Nov 2021 - 23:34
Jag förstår att alla är ledsna och besvikna Vi vill alla att denna underbara saga ska få ett lyckligt slut men den här sagan har flera kapitel.

Bara för att allt ser hopplöst ut nu behöver det inte vara det om några år. Fotbollen i Jämtland behöver en stark person som kan leda oss in i framtiden. Vem tror ni den personen kommer att bli? Det kan ta tre eller flera år, men förr eller senare smäller det.

Heja ÖFK!
19
Gäst: Poseidon skrev | 26 Nov 2021 - 20:14
Så ÖFK har inte förutsättningarna att spela i allsvenskan, men Varberg, Mjällby, Falkenberg, dergerfors och sundsvall har det?kag tror det skulle vara på sin plats att se ur fler perspektiv än det klassiska jämtländska.

Det går visst! Öfk har gjort det, mängder med andra klubbar gör der, handlar bara om att börja göra saker rätt och jävligt bra.
7
Gäst: @Daniel skrev | 26 Nov 2021 - 19:36
Det vore på sin plats att du inser att ditt anhållande har bidragit till fruktansvärt mycket negativt för ÖFK, det spelar ingen roll vad du säger om ekonomin före det hände, den händelsen påverkar givetvis enormt mycket. Sorgligt att du inte kan se det, att du har sån brist på ödmjukhet att du utan självinsikt kastar skit på allt och alla som inte hyllar dig, så tragiskt
37
Gäst: Acker P skrev | 26 Nov 2021 - 14:30
Man kan tycka att det klingar falsk när en person som är dömd till tre års fängelse och som har en ny rättegång som väntar inte borde döma andra ärliga personer som totalt inkompetenta. Alla gör sitt bästa och vill ÖFK väl. Det är ett hån mot alla som håller på ÖFK. Vi ger oss inte!
46
Gäst: Nåväl skrev | 26 Nov 2021 - 14:19
Chansen att lyckas överleva som elitklubb finns om herr Kindberg hålls totalt utanför verksamheten. Nu lär ju detta lösa sig självt .
39
Gäst: Tobbe skrev | 26 Nov 2021 - 12:06
ÖFK har gjort det kanonbra under flera år men att på lång sikt hänga kvar i svensk elitfotboll är en omöjlighet staden är för liten finns inte näringsliv som kan backa upp en sådan satsning år efter år nu gäller det att hänga kvar i superettan och etablera sig där blir en svår utmaning hoppas att man kan fixa ekonomi samt staden växer mer så finns chansen om några år igen
8
Gäst: Jo skrev | 26 Nov 2021 - 12:05
Det blev hellyckat val. Slutade med drygt 50 milj. i arslet. Ett mycket lyckat val, för en klubb med fyra nr. för stor kostym.
4
Gäst: Tobbe skrev | 26 Nov 2021 - 12:04
ÖFK har gjort det kanonbra under flera år men att på lång sikt hänga kvar i svensk elitfotboll är en omöjlighet staden är för liten finns inte näringsliv som kan backa upp en sådan satsning år efter år nu gäller det att hänga kvar i superettan och etablera sig där blir en svår utmaning hoppas att man kan fixa ekonomi samt staden växer mer så finns chansen om några år igen
6
Gäst: @@Daniel K skrev | 26 Nov 2021 - 11:48
2019 blev valberedningens förslag ordförande. Däremot vann han en demokratisk omröstning mot en person som av några försökte kuppas in. Ytterst klädsamt att berätta hela sanningen!

Personen i fråga som försökte kuppas in är idag ordförande i ÖFK, vi kan ju alla se vilket arbete han har lyckats med....
2
Gäst: @Daniel K skrev | 26 Nov 2021 - 11:37
Ytterst klädsamt är att ta det fulla ansvaret även för säsongen 19, då satt en styrelse som i princip var handplockad av dig. Alla minns vi det förödande ordförandevalet när herr Kindbergs kandidat kuppades in. Ytterst klädsamt att berätta hela sanningen.
27
Gäst: Haha haha hahahaha skrev | 26 Nov 2021 - 11:36
Herregud! Det är fotboll vi pratar om. Vad är bäst? Slutspel i Europa Leauge eller spel i Superetten?
Hur kan man säga att det är som sämst 2018, när klubben varit som bäst då. Sitt inte i en styrelse där verksamheten är fotboll om du inte förstår det...
1
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 26 Nov 2021 - 11:24
Det vore klädsamt med lite sann fakta när skribenter skriver på fotbollz, 2017 var personalkostnaderna 54 miljoner placeringen i allsvenskan var femma och vinst i svenska cupen och spel i Europa, spelartruppen var då värderad till 140 miljoner och 2018 63 miljoner i personalkostnader, sexa i allsvenskan spel i Europa, semifinal i svenska cupen, spelartrupp värd över 100 miljoner!

2018 med personalkostnader om 63 miljoner vilket är 12 plats i personalkostnader i allsvenskan! För att bedriva elitfotboll i Sverige och övriga världen så är det viktigt att man kan ekonomi och särskilt fotbolls ekonomi. 2018 års bokslut visar 22 miljoner i eget kapital, 11 miljoner i periodiseringsfond, 10 miljoner i kassa! Inga skulder!!!!!! Vi sålde sponsring och reklam för 20 miljoner.

Nu har ÖFK 600 000 i eget kapital, är skyldiga Skatteverket 14 miljoner, skall betala tillbaka 16 miljoner till investerarna, har 5-7 miljoner i leverantörsskulder, en spelartrupp som är värd 18-20 miljoner, går enligt ordförande mot 10 miljoner i förlust i år. Detta trots att man sålt spelare de senaste 3 åren för 35 miljoner, fått Corona bidrag om 10 miljoner och tv avtalet i allsvenskan chockhöjdes med 10 miljoner. ÖFK har 14 poäng och blir nedflyttade till superettan. Med personalkostnader nästa år om 20 miljoner som skribenten påstår innebär att ÖFK med säkerhet hamnar i div 1 och sedan ner i div II. Jag föreslår att ÖFK styrelse börjar att läsa EY årliga sammanställning över alla klubbars ekonomi! Där kan man lära sig mycket.

Om inte investerarna som redan lagt in 16 miljoner lägger in åtskilliga miljoner så slutar årets ekonomiska resultat i katastrof.

ÖFK har ingen fungerande organisation, ekonomi, ledarskap och det sportsliga talar för sig själv.

Med vänlig hälsning, Daniel

Elitfotboll handlar om att vinna matcher, gör man inte det så hamnar man i div II högst!
16
Gäst: Säkert överskott skrev | 26 Nov 2021 - 10:40
För kommunen. Sen är ju en sanning att många inom idrotten bedriver egna företag och fakturerar klubben. Det företaget måste ju inte nödvändigtvis inte skatta i Östersund.
2
Gäst: Ante skrev | 26 Nov 2021 - 10:39
Mr Suck
Har du inte varit närvarande sista säsongerna
Ett transferförbud .skador.
Och nu en hårt jobbande sportchef som håller på att rätta upp allt och bygger vidare för framtiden
9
Gäst: Thord Eric skrev | 26 Nov 2021 - 10:36
Till signaturen Suck: Utan ekonomi gör man varken det ena eller det andra. Just nu inför Superettan är nog ekonomin det största frågetecknet. Det som blir kvar av laget räcker kanske för att vinna matcher.
8
Gäst: SUCK skrev | 26 Nov 2021 - 10:33
Nils-Åke Hallström....

Hur ska ni vinna fotbollsmatcher?
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Innermittfältaren Isak Bråholm, IK Sirius, ska provträna med ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 16:32  
 

Sandvikens IF Herr  Isak Bråholm  Guldfemman - Ditt Lokala DrömlagBild från Sandvikens iF hemsida.

 
  Läs mer...  
 


 
  Den norske elitseriespelaren Erlend Sivertsen är nu klar för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:35  
   
  Läs mer...  
 


 
  Pressläktarminne  
  av Hasse Thor | Igår - 20:55  
 

Fotbollz.se:s Hasse Thor och Åke Unger. Foto: Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK befinner sig i ett utomordentligt bra läge  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:54  
 

IFK Strömsund - Fotboll P 03-05En svår och utmanande uppgift!

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 15:11 Fouad Bachirou fick bevittna fruktansvärt olycka vid fotbol
Igår - 12:04 Korta nyheter från måndagens träning
24 Jan 2022 - 20:07 Skräll i Afrikanska mästerskapen - Gambia gick vidare på bek
24 Jan 2022 - 15:30 Sonko Sundberg ryter till om Afrikanska Mästerskapen
24 Jan 2022 - 10:56 Ny mittback i ÖFK - Ziad Ghanoum
23 Jan 2022 - 18:12 Tränare i Frösö IF 2011 - idag headcoach i Premier League -
22 Jan 2022 - 21:20 Maratontabellen 1997-2021 uppdaterad
21 Jan 2022 - 19:03 Ludvig Fritzon - du ger oss skrämselhicka
21 Jan 2022 - 11:53 Gambia med två före detta ÖFK-spelare gick mycket överraskan
20 Jan 2022 - 13:54 Kevin Jablinski om Magnus Powell
20 Jan 2022 - 11:58 Positivt coronafall i ÖFK:s trupp
20 Jan 2022 - 11:54 Dystert eller inte med Superettan
19 Jan 2022 - 17:47 Mansour Sinyan provtränar med ÖFK
19 Jan 2022 - 11:23 Ytterligare tva nyförvärv till ÖFK
18 Jan 2022 - 17:53 Har ÖFK fått en ny stor och stark mittback a la Isherwood? -
18 Jan 2022 - 10:44 Charlie Colkett till ny klubb
17 Jan 2022 - 23:00 'Har jobbat till halv tre på nätterna'
17 Jan 2022 - 14:42 Inget spel i ÖFK för Patrick Kpozo denna säsong
16 Jan 2022 - 16:45 ÖFK - gå inte över ån efter vatten - ni har ju Linton Ulloa
16 Jan 2022 - 11:30 Lars Larssons Tankar
 
 
 
Herrar
av: Div 3 | Idag - 08:44
Tydligen klart div 3 för Sveg.