meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Degerfors IF
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
GIF Sundsvall Östersunds FK

2022-02-12 15:00
Nordichallen
 

 MATCHENS PRESTATION(ER)
av Per Lagerbäck
Publicerad 28 Nov 2021 - 16:48 

Visst är det lite transportsträcka mot nästa, säsong som pågår, men jag tycker att ÖFK faktiskt visade en hel del kämpaglöd ändå idag. Dessutom fanns en hel del positiva intentioner framåt. Men det blir alltför ojämnt, vilket bl a resulterar i baklängesmål.

Förutom kämpaglöden på många håll så vill jag ge Felix Hörberg ett tydligt omnämnande. Alltid farlig framåt med flera bra inlägg, varav två var ytterst nära att resultera i mål genom Stolt och Turgott.

Tyvärr har ÖFK under hela säsongen haft alltför många viktiga spelare borta i alltför många matcher. Mycket tyder på att något i upplägget inför säsongen lett till alldeles för många skador. Det är många områden som nu bör utvärderas på ett så seriöst sätt som möjligt. Jag är också bekymrad över att sportchefen inte haft mer faktisk information om sitt arbete inför nästa säsong att komma med. Jag hoppas innerligt att det inte beror på brist på kontakter med befintliga och nya spelare.

Nu är det en match kvar, och sedan alla blickar mot säsongen 2022. Jag hoppas innerligt på många för ÖFK produktiva nyheter under tiden fram till ett lugnt och enigt årsmöte.

 
 
17 Kommentarer:
Gäst: Barca skrev | 30 Nov 2021 - 15:43
Ja här kan vi hålla på och "killgissa", tycka och tro hit och dit. Men hur det kommer att gå framöver är ingen slump. Lika lite som att gå på toaletten när man är kissnödig. Det gäller att bestämma sig och sedan ta reda på vad som krävs och göra det som krävs för att uppnå det man bestämt. Agera bestämdhet/beslutsamhet och orubblig tro då man har empiriska fakta som stöder det man gör (precis som man gör när man går på toaletten men troligen endast undermedvetet). Inga gissningar utan man går endast efter fakta och siffror som styr hur man agerar.

Kravprofil på exakt varenda en som behövs till ÖFKs organisation. Ta reda på hur man ska hitta dessa oavsett var i världen de finns och det till mest "pang" för pengarna. Finns egenskaper, kunskaper och erfarenheter/meriter som det "måste" ha för att kunna leverera minsta möjliga resultat.

Samma oavsett om man är organisationsledare eller aktivitetsledare (de som sköter det sportsliga). Så det behövs personer som kan och vill bidra till den vision och de mål som ÖFKs årsmöte har beslutat om och spela på det sätt som årsmötet kan besluta om att föreningen ska spela på om man tar fram styrdokument för det som man röstar igenom. Då måste ju alla som tas in vara i linje med det. Dokument spelfilosofi/ "DNA" bör verkligen att det sker snarast (motion till årsmöte). En filosofi som samtliga lag i klubben verkar efter (spelar utbildas för att kunna spela sådan fotboll, även i akademier).

Samtliga här kan, istället för att hålla på och skriva här som att det vore en slump om hur det kommer att gå och att det inte är något man kan påverka, just hjäpa till och bidra på alla sätt ni bara kan och orkar. Många stora och små bäckar tillsammans kan tillsammans bli stordåd.

https://ostersundsfk.se/wp-content/uploads/vardegrund_OFK_web_210913.pdf

https://ostersundsfk.se/om-ofk/uppdrag-vision/

Önskar både ledare som Potter, Rydström m.fl. till ÖFK. De finns fler sådana därute. Gäller bara att ta reda på hur man har nog god "headhunting" så att man hittar dem och sedan hitta dem. God rekryteringsverksamhet är grunden till det mesta som i de flesta framgångsrika organisationer (tillsammans med research n developement och finansiering). Om man rekryterar rätt folk till rätt plats så löser sig oftast resten.
1
Gäst: @pp skrev | 30 Nov 2021 - 13:49
Hur djupt förankrad var Drillofotbollen. Är det så att när staketexperter med stort ego och liten kunskap gör sin röst hörd då spelar det ingen roll vad truppen tycker. Man kunde önska en ödmjukare röst från alla som inte varit i kontakt med elitfotboll, detta innefattar i princip alla tyckare och skribenter här.
0
Gäst: PP skrev | 30 Nov 2021 - 13:28
En absolut förutsättning för att Amir ska få en ny chans är att beslutet är djupt förankrat hos de spelare som satsar vidare på ÖFK nästa år, samt att han lär sig lyssna på råd i ämnen som andra faktiskt förstår bättre, och samarbetar mer med sin omgivning. Och nej, det handlar inte om spelsystem eller taktik, där han inledningsvis visade att han kunde rätta munnen efter matsäcken. Men Amir är nog bättre än ngn som har misslyckats på flera håll innan, typ Backe eller Magnus Persson.
1
Gäst: Man kan tycka skrev | 30 Nov 2021 - 09:32
Att alla som gapade störst efter ett tränarbyte ska skriva smått nästintill osynligt idag, Vi som förstår bättre lägger liten om än någon notis om deras kunskap om elitfotboll. Herr Kindberg fick inget inflytande alls under Amirs tid därav hans åsikt, som inte räknas alls. Välkommen tillbaka Amir.
3
Gäst: Zuperexpert skrev | 30 Nov 2021 - 06:17
Jag önskar Amir välkommen tillbaka.
0
Gäst: Realist1 skrev | 29 Nov 2021 - 23:02
Ingen av de tre senaste tränarna har lyckats och därför, om ekonomin tillåter, bör prio ett vara att hitta en ny tränare. Titta bara på vad Henrik Rydström och Joakim Persson lyckats åstadkomma med ytterst begränsat spelarmaterial.
7
Gäst: SvFF skrev | 29 Nov 2021 - 19:38
Hur kan du tycka det ? Gick från dåligt till dåligt tycker jag men där tycker vi i så fall olika.
2
Gäst: @SvFF skrev | 29 Nov 2021 - 16:51
Men tränarbytet blev ju lyckat.
0
Gäst: SvFF skrev | 29 Nov 2021 - 15:14
Att bli sist i allsvenskan har historiskt inte varit någon höjdare om man drömmer om att etablera sig i allsvenskan igen.

2011 åkte Halmstad ur på 14 poäng och -34.
2012 Gais 12 poäng och -37.
2013 Syrianska 14 poäng -38.
2014 BP 12 poäng -41.
2015 Åtvidaberg 15 poäng - 30.
2016 Falkenberg 10 poäng -59.
2017 Eskilstuna 20 poäng - 27.
2018 Trelleborg 15 poäng -40.
2019 Eskilstuna 20 poäng -32
2020 Falkenberg 24 poäng -21.
2
Gäst: @SvFF skrev | 29 Nov 2021 - 12:07
jag hoppas at de låter Amir fortsätta träna laget, jag tror ju även att det hade gått bättre för laget om de behållt honom istället för att tagit in P-J.

att orka vara så negativ som du måste kräva mycket energi

Vilka spelare som är kvar och vilka som kommer till vet vi inte idag, alltså kan ingen heller veta hur det kommer att gå i Superettan

Det viktigaste för laget är att få spelarna att hålla,

Så nu hoppas jag på Amir och de som vill ÖFK gott
3
Gäst: Fastän skrev | 29 Nov 2021 - 08:55
Just nu står klubben med en tränare med långt mycket sämre statistik än Amir. Ledarskapet peka med hela handen och diverse utskällningar, det vissa kallar tydlighet har nu fått sitt betyg. Det kommer ingen ny Potter men klubben kan anstränga sig åt det hållet. Amir vore absolut inget nerköp sett ifrån senaste tidens resultat.
3
Gäst: SvFF skrev | 29 Nov 2021 - 08:34
Inget lag i superettan är sämre än ÖFK just nu. Inget lag i den serien skulle släppa in så mycket mål match efter match mot allsvenska lag. Öfk pratar om återtåg men med det lag och spel man visat upp i år så åker man ur snarare än går upp. 14 poäng är otroligt dåligt. Med tanke på ekonomi kommer givetvis Amir tillbaka som tränare. Han finns ju redan på lönelistan. Att han inte håller har vi redan sett men ekonomin tillåter inget annat. Jag tror många agenter jobbar hårt för att hitta klubbar till sina ÖFK spelare just nu. Är nog många som gärna vill söderut istället för att vara kvar. Det ryktas om lite IFK spelare för att få en mer lokal förankring. Kul och bra tanke tycker jag men dom är för dåliga. IFK höll på att ramla ur div 2. Att 3-4 av de spelarna helt plötsligt ska prestera i superettan är givetvis inte rimligt att tro. Redan nu är det många (alla) som kan göra bra saker i allsvenskan men dom gör det så sällan. 2-3 spelare håller måttet hela matcher hela tiden men resten gör 5 misstag på varje rätt sak de gör. Tänker inte nämna några namn men det är på grund av det som öfk ligger där de ligger. Det räcker inte att springa mycket, att kämpa och försöka. Du måste prestera och göra bra saker i 90 minuter.

Förutom alla problem som öfk har vid sidan av banan som kan göra att föreningen går under så är de sportsliga problemen gigantiska. Det lag de har nu vinner aldrig superettan och troligen kommer man ha ett betydligt sämre lag nästa år. Stor risk att öfk gör som Gefle, Dalkurd, Falkenberg med flera och försvinner ner i breddfotbollen ganska fort.
6
Gäst: @fastän skrev | 28 Nov 2021 - 18:28
Din kommentar visar din fullständiga inkompetens och är ännu ett bevis varför ÖFK, från topp till botten, och de få kvarvarande fansen anses ha foliehattar på.
1
Gäst: Barca skrev | 28 Nov 2021 - 18:17
Hoppas de kan ta och spela ihop sig än bättre så blir det inte så många missförstånd som det blivit under detta år (hittills). Man missförstår varandra alltför mycket.

Även behövs tro på sig själva och sina förmågor. En orubblig tro. Oavsett hur många misstag man gör. Inte tveka i de man gör utan hela tiden agera med beslutsamhet och bestämdhet oavsett hur många misstag man gör.

Sedan nöta bolltempo (1-2 touch). Se till så att alla spelare som ska vara med i laget klarar av att spela så (i alla fall de som ska vara matchaktuella) och har nog god teknik och taktisk förståelse och blick för spelet för att klara det (att man har koll på hur det ser ut runt sig och hjälper varandra nog bra med det så att man inte spelar hemåt när det finns möjligheter framåt som är nog bra och säkra att ta).
4
Gäst: Fastän skrev | 28 Nov 2021 - 17:37
Varje spelare varje match riskerar skada, man får utgå ifrån detta. Alternativet kan ju då ifrån att lägga ner fotbollen, då går du skadefri.
8
Gäst: Alltså skrev | 28 Nov 2021 - 17:31
Hur kan man låta Outarra och Perry spela sådana här betydelselösa matcher?Hoppas att Outarra klarade knät!!! Bedrövligt av Öfk att riskera deras karriärer!!
9
Gäst: Sportchefen. skrev | 28 Nov 2021 - 17:24
Han har tydligt klargjort att tränarfrågan bör vara löst innan värvningar görs. Låter mycket vettigt.
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  Innermittfältaren Isak Bråholm, IK Sirius, ska provträna med ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 16:32  
 

Sandvikens IF Herr  Isak Bråholm  Guldfemman - Ditt Lokala DrömlagBild från Sandvikens iF hemsida.

 
  Läs mer...  
 


 
  Den norske elitseriespelaren Erlend Sivertsen är nu klar för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:35  
   
  Läs mer...  
 


 
  Pressläktarminne  
  av Hasse Thor | Igår - 20:55  
 

Fotbollz.se:s Hasse Thor och Åke Unger. Foto: Privat

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK befinner sig i ett utomordentligt bra läge  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:54  
 

IFK Strömsund - Fotboll P 03-05En svår och utmanande uppgift!

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 15:11 Fouad Bachirou fick bevittna fruktansvärt olycka vid fotbol
Igår - 12:04 Korta nyheter från måndagens träning
24 Jan 2022 - 20:07 Skräll i Afrikanska mästerskapen - Gambia gick vidare på bek
24 Jan 2022 - 15:30 Sonko Sundberg ryter till om Afrikanska Mästerskapen
24 Jan 2022 - 10:56 Ny mittback i ÖFK - Ziad Ghanoum
23 Jan 2022 - 18:12 Tränare i Frösö IF 2011 - idag headcoach i Premier League -
22 Jan 2022 - 21:20 Maratontabellen 1997-2021 uppdaterad
21 Jan 2022 - 19:03 Ludvig Fritzon - du ger oss skrämselhicka
21 Jan 2022 - 11:53 Gambia med två före detta ÖFK-spelare gick mycket överraskan
20 Jan 2022 - 13:54 Kevin Jablinski om Magnus Powell
20 Jan 2022 - 11:58 Positivt coronafall i ÖFK:s trupp
20 Jan 2022 - 11:54 Dystert eller inte med Superettan
19 Jan 2022 - 17:47 Mansour Sinyan provtränar med ÖFK
19 Jan 2022 - 11:23 Ytterligare tva nyförvärv till ÖFK
18 Jan 2022 - 17:53 Har ÖFK fått en ny stor och stark mittback a la Isherwood? -
18 Jan 2022 - 10:44 Charlie Colkett till ny klubb
17 Jan 2022 - 23:00 'Har jobbat till halv tre på nätterna'
17 Jan 2022 - 14:42 Inget spel i ÖFK för Patrick Kpozo denna säsong
16 Jan 2022 - 16:45 ÖFK - gå inte över ån efter vatten - ni har ju Linton Ulloa
16 Jan 2022 - 11:30 Lars Larssons Tankar
 
 
 
Herrar
av: Div 3 | Idag - 08:44
Tydligen klart div 3 för Sveg.