meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Dalkurd Östersunds FK
1 3

Läs mer... Läs mer...
 
Norrby IF Östersunds FK

2022-06-28 19:00
Borås Arena
 

 INGET ROLIGT RESULTAT I PREMIÄREN
av Per Lagerbäck
Publicerad 3 Apr 2022 - 20:52 


Jag vill först göra klart att jag inte ämnar skriva något matchreferat, utan mer ha funderingar kring matchen, insatserna och resultatet. Efter en match som bitvis var tämligen lovande, så blev det ändå en bitter förlust. Detta delvis beroende på brister i den defensiva synkroniseringen.

I mina ögon var ÖFK det bättre laget, förutom under en kortare del av första halvleken och under den sista delen av matchen. Dock var insatserna allmänt ganska blandade, och många spelare gjorde såväl lysande insatser som en del onödiga misstag. Slutresultatet påverkar dom flesta i synen på spelarnas insatser, och rent faktiskt är det bara resultaten som kommer att synas i tabellen hela säsongen. Jag trodde lite naivt att matchen var i hamn efter 2- 1-målet, och hur det såg ut på planen under ganska lång tid därefter. Men ack så fel jag hade. 2- 2-målet kom efter en halvdan spark av Keita, som alltför lätt nickades åter in mot ÖFK:s försvar, och för få ÖFK-försvarare var på plats, och tycktes inte alls beredda på att något sådant kunde hända. De båda övriga baklängesmålen kom på hörnor, där många trodde att duon Jablinski/Mazur skulle hålla rent i luften. Jag hörde också en del synpunkter på det avgörande målet, och det var rimliga synpunkter, men det är bara att konstatera att båda lagen fick ett varsitt tveksamt mål godkända av domaren.

ÖFK:s offensiv såg i huvudsak riktigt bra ut. Amatkarijo var åter en fröjd att se, på alla sätt. Hörberg gjorde definitivt vad han skulle offensivt. Kadiri har fortfarande potential, men måste faktiskt visa mer "jävlaranamma" för att komma i närheten av den form han var i när han var här förra vändan. Kroon och Dosis blandar och ger. Kroon hade många fantasiska tekniska nummer, men ser ibland oerhört ointresserad ut, särskilt på inkast. Dosis skänkte bort en del bollar, men målet var en riktig läckerhet.

Jag tror att Powell/Azrafshan kan ta med sig en hel del positivt, men jag anser definitivt att de måste fundera på hur defensiven ska hanteras. Mazur gör det mesta rätt, men både han och Jablinski tycks snabbt kunna bli på dåligt humör. Vad gäller Jablinski tycker jag att han har mer att bevisa innan han är en definitiv startspelare. Mazur är istället helt självklar. Weilid gjorde betydligt bättre ifrån sig mot GIF Sundsvall senast. Keita gör några otroliga räddningar, vilket borde gett honom ett högre betyg, men på det avgörande målet borde han åtminstone gjort ett försök att ta sig upp mot bollen. Då hade han haft en större chans att få domslutet med sig. Två andra spelare som jag tycker gjorde bra ifrån sig var Bellman och Fritzon, men det var sällan som det ledde fram till farligheter. Inget av de sena bytena gjorde ÖFK:s prestationer bättre, men ingen av inhopparna kan heller belastas med något särskilt negativt.

Ja, tyvärr var detta en match som kan ha stor betydelse för de kommande matcherna, och nu gäller det verkligen att ledarna fortsätter att jobba på stämningen i laget, och se till att alla bidrar på bästa sätt. Det viktiga nu är att inte låta humöret slås ner, och definitivt inte tillåta negativa vibbar sippra ut. Full fokus på nästa match vid varje tillfälle gäller. Alla matcher kan vinnas, och alla matcher är en risk för förlust. Bortamatcher mot Västerås och Trelleborg innebär att ÖFK efter detta resultat får slå underifrån, och det är nog en fördel just nu.

Jag ska för första gången någonsin nu försöka att sätta mina subjektiva betyg på spelarna, så får vi se om jag fortsätter med det säsongen igenom. Risken finns att jag missar någon match, och då faller ju vitsen litegrann, men som sagt, jag gör ett försök. Skalan blir 1- 6, där jag benämner skalan på detta sätt:

6 Allsvensk klass

5 Mycket bra

4 Mer än godkänd

3 Godkänd

2 Inte tillräckligt bra

1 Svag insats


Idag mot Skövde ser det då ut såhär:

Aly Keita 4

Felix Hörberg 4

Cesar Weilid 3

Kevin Jablinski 2

Myroslav Mazur 4

Ludvig Fritzon 3

Henrik Bellman 4

Nikolaos Dosis 3

Chovanie Amatkarinjo 5

Simon Kroon 4

Jordan Attah Kadiri 3

Sedan vill jag att ersättare spelar mer än en kvart för att betygsättas.

 
 
11 Kommentarer:
Gäst: Kultursnack skrev | 7 Apr 2022 - 12:33
Det såg väl inte så j-a dumt ut det här. Borta är det överdrivna plottret med boll. Och det i kombination med den fart och fläkt som hela laget stundtals visade prov på kan komma att bära långt. Att det trots det blev torsk… det är väl skit det samma. Det är bara att damma av sig. Och gå vidare. Snart match igen. Det är bara ut köra och visa de j-a hur det går till. Eller hur? Dä orner säj å gör dä inte dä så kvitter dä, som vi säger i Värmland.
2
Gäst: ÖFK-forever skrev | 7 Apr 2022 - 03:42
Betygen ska väl inte bero på resultatet utan på prestationen. Men oftast blir det i de flesta betygssätningar bra betyg vid vinst och dåliga betyg vid förlust. Då bedömer man ju inte insatsen/prestationen. För man kan göra bra matcher och förlora samt dåliga matcher och vinna. Titta på själva prestationen när ni sätter betyg. Frågan är om man ska betygsätta enskilda spelare då det är en lagsport. Det handlar ju om hur bra laget fungerar som enhet tillsammans. Blir inte bättre än lagets insats tillsammans.
2
Gäst: Robert skrev | 4 Apr 2022 - 08:26
Jag håller nog med om de flesta betygen från Per, men Keita skulle jag sänka med tanke på att han slog bort flera bollar som gick direkt till motståndare och en av dessa ledde till 2-2.

Jag håller också med om att båda lagen fick med sig varsitt tveksamt mål.

Jag hade nog bytt ut Kroon med 15-20 minuter kvar då han såg trött ut och inte hjälpte till speciellt mycket i defensiven utan sparade sig till att kunna anfalla (vilket visserligen hade kunnat leda till ett mål framåt).

ÖFKS anfallsspel ser väldigt bra ut och börjar de sätta lite mer av sina chanser så kommer det bli en rolig säsong. Bra jobbat av tränarna.
19
Gäst: Ojämte skrev | 3 Apr 2022 - 23:55
Över 3,5 i snitt när vi trots allt förlorar.
Snällt satt
2
Gäst: Betyg skrev | 3 Apr 2022 - 22:49
Det finns alltså något betyg du inte höll med om?
0
Gäst: @betyg skrev | 3 Apr 2022 - 22:38
Du är lite barnslig bara och eftersom du uppenbarligen inte såg matchen så blir du ännu mer patetisk
5
Gäst: Betyg skrev | 3 Apr 2022 - 22:32
Var jag för generös? Tyckte ändå jag försökte bortse från att man gillar vissa spelare. Men kanske en aning för högt på Hörbergs och weilid kan jag hålla med om
5
Gäst: @betyg skrev | 3 Apr 2022 - 22:28
Såg du ens matchen?
Det verkar inte så på dina betyg
4
Gäst: Betyg skrev | 3 Apr 2022 - 22:23
Keita 2:a. Släpper 2 mål på stökhörnor där han inte kommer ut.
Hörberg 2:a. Bedrövlig defensivt och farlig i passningsspelet på egen planhalva. Bättre offensivt.
Jablinski 1:a. Var hittade vi honom?
Mazur 3:a. Omöjlig uppgift att sköta backlinjen på egen hand.
Weilid 3:a. Solid men ospetsig offensivt
Dosis 1:a. Fanns varken tillgänglig offensivt eller defensivt förutom hans mål. Långt ifrån i positionsspelet, ligger 20 meter för högt av någon märklig anledning vid Skövdes andra mål.
Fritzon 1:a. Samma motivering som dosis
Kroon 4:a. Bäst tillsammans med amarkiayo
Amarkiayo 4:a. Bäst tillsammans med Kroon
Bellman 2:a. Bra första halvlek. Under all kritik andra halvlek.
Kadiri 1:a. Inte en maxlöpning under hela matchen. Det otränad ut.

Svag premiär nya tag nästa helg.
8
Gäst: Fans skrev | 3 Apr 2022 - 22:12
Känns juh lite konstigt när en inbiten ÖFK supporter
ger alla spelare förutom en godkänt heller högre vid
en förlust på hemmaplan mot en nykomling tippad i botten.
Trodde ni ÖFK supportrar hade större tro på erat lag
2
Gäst: Tobbe skrev | 3 Apr 2022 - 21:23
Mycket bra återgett. Jag hade bortsett från Dosis vackra mål och tilldelat samma betyg som Jablinski.
4
 
Sök på fotbollz.se
   
  Dags att dra igång igen  
  av Per Lagerbäck | Idag - 14:05  
 

Jag förvarnade ju för en sammanfattning av den första delen av säsongen i Superettan, och säsongsinledningen blir inte riktigt godkänd. Särskilt laginsatserna haltade och de individuella insatserna varierade för mycket.

 
  Läs mer...  
 


 
  Inför matchen: Norrby IF - ÖFK  
  av Kim Sunding | Igår - 23:57  
 

Sommaruppehållet är slut. Första hindret för att klara sig kvar i Superettan är Norrby på tisdagskvällen!

 
  Läs mer...  
 


 
  - Jag är jättenöjd med alla träningar vi gjort så jag ser inte annat än att vi får en kickstart,'  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:53  
 

Magnus Powell

 
  Läs mer...  
 


 
  Anton Wede i Norrby - mittfältaren som aldrig gör en dålig match; på tisdag möter han ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 09:29  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
26 Jun 2022 - 14:40 Det var länge sedan vi såg ÖFK vara så mangrant på träningen
26 Jun 2022 - 11:23 Följ Norrby - ÖFK via fotbollz.se
25 Jun 2022 - 18:30 Tankarna går säkert hos Norrby som de gör i ÖFK inför series
24 Jun 2022 - 21:26 Om Jamie Hopcutt
24 Jun 2022 - 21:22 Korta nyheter
23 Jun 2022 - 15:19 Superettanlag med Imponerande träningsresultat mot allsvensk
22 Jun 2022 - 16:34 Jämtgkraft Arena i sin gröna prakt i solskenet efter att ha
22 Jun 2022 - 09:06 Före detta ÖFK-spelaren kan än - sagan om Modou Barrow
22 Jun 2022 - 08:46 En genuin supporter älskar sitt lag
22 Jun 2022 - 08:31 Fotbollz.se har årsmöte
20 Jun 2022 - 23:10 Magnus Powell var rädd för matchen
20 Jun 2022 - 18:40 Matchreferat Jordan Attah Kadiri showade på Studenternas i dag med hattri
19 Jun 2022 - 21:21 Skador och främst sjukdomar tynger ÖFK inför träningsmatchen
19 Jun 2022 - 19:11 Vad har höstsäsongen att bjuda på?
17 Jun 2022 - 23:41 Game weekend för P19 i Luleå!
16 Jun 2022 - 10:10 ÖFK:s återstart lyckad - nu blir det Levanger
14 Jun 2022 - 18:01 ÖFK- legendaren Jamie Hopcutt tränade på Jämtkraft Arena i d
14 Jun 2022 - 10:54 Kalpi Ouattara - en stor talang på väg tillbaka till fotboll
13 Jun 2022 - 10:48 Den här hösten kommer bli något extra att få uppleva - mycke
12 Jun 2022 - 13:30 Snart är det dags för omstart - detta gäller
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 25 Jun 2022 - 20:50
Inom fotbollen blir man nedflyttad