meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Dalkurd Östersunds FK
1 3

Läs mer... Läs mer...
 
Norrby IF Östersunds FK

2022-06-28 19:00
Borås Arena
 

 JODÅ, ÖFK GJORDE EN BRA MATCH
av Per Lagerbäck
Publicerad 16 Maj 2022 - 12:22 Uppdaterad 21 Maj 2022 - 22:32

När jag nu (för första gången förresten) ser om en ÖFK-match i efterhand, så ser åtminstone jag betydligt mer av spelet. Och ÖFK gjorde en riktigt bra match. Tråkigt bara att det slutade med noll poäng. Och det blev inte så tydligt sämre efter 70 minuter heller, som jag tyckte från kortsidan.

Jag börjar med att konstatera att defensivt så var det den bästa matchen hittills av ÖFK. Alla fyra i försvaret gjorde det mesta mycket bra, och jag såg nästan inga tydliga misstag. Brage skapade väldigt få chanser och åtminstone vid det andra målet så tycker jag att dom hade god hjälp av domaren i samband med att dom erövrade bollen. Lite värre var det med mittfältet, där det skedde många bolltapp och jag tyckte också att det var för dålig rörelse utan boll. Anfallsmässigt gör Karlsson Grach en riktigt bra match. Bra att han fick ytterligare en chans att starta. Här ska jag sticka in lite udda beröm till honom, och lite kritik till Amatkarijo. Att den senare i början av andra halvlek tar eget skott trots att Karlsson Grach finns helt fri till höger om honom kan jag förstå, men bekymret är att han aldrig tar ögonkontakt med Karlsson Grach därefter, och alltså inte visar att han såg möjligheten, eller visar att han tillhör ett lag. Sedan kort därefter är läget precis det motsatta, men då lämnar Karlsson Grach bollen till Amatkarijo på ett perfekt sätt, och nära att det blir mål. Men inte heller då tackar Amatkarijo honom, utan tycks bara uppslukad av sin egen insats. Jag gillar verkligen Amatkarijo som spelartyp, men här har ledarstaben något att titta på. Men alltså väldigt starkt av Karlsson Grach att lämna bollen vidare till den spelare som kort innan inte gav honom samma chans. Så handlar en lagspelare!

Jag fortsätter att envisas med att ÖFK har en trupp som absolut ska kunna säkra fortsatt kontrakt i Superettan, men det behövs mer rörelse och kommunikation offensivt. Dessutom längtar jag efter åtminstone lite medflyt. Dock ska sägas att ÖFK:s mål var en njutning hela vägen. Ett oerhört vackert anfall med många inblandade spelare. Se vad som kan åstadkommas när det stämmer. Och om det stämmer i ett par matcher i rad, så tror jag att mycket mentalt kommer att släppa.

Det känns bra att Peter Amoran nu får chansen att spela ordentligt, och idag borde ingen kunna hävda annat än att han visade att han bör starta de flesta matcherna. Helt rimligt att han får vila ibland, med tanke på hans ålder, men att han och Mazur är det bästa mittlåset ÖFK kan presentera med dagens trupp anser jag vara tämligen klarlagt. Cesar Weilid visar fram till den enskilda missen som tyvärr gav upphov till 1- 3-målet att han är en försvarare av Allsvensk klass. Jag är imponerad av honom.

Tyvärr går det inte generellt att säga att det bör satsas helt på de yngre spelarna, då ÖFK definitivt är beroende av att ta poäng i så många matcher som möjligt, men när det väger jämnt tycker jag att man ska tänka på framtiden. Jag tror fortfarande att ÖFK kan gå en positiv framtid till mötes.

Om vi så tittar på de enskilda spelarna, med betyg som utgångspunkt, så hamnar mina tankar sålunda efter söndagens match:

Mills 3 (Hade inte så mycket att göra på målen, och inte i övrigt heller)

Weilid 4 (Hade haft en femma om han inte gjort missen vid 1- 3)

Amoran 4 (Kändes trots sin ålder väldigt stabil och har såväl blick för spelet som bollkontroll)

Mazur 4 (Gör en riktigt bra match, och jag hade antagligen gett honom en femma om det blivit poäng i matchen)

Hörberg 4 (Gör som övriga i backlinjen en riktigt bra match, med målet som extra krydda)

Dosis 3 (Trean är knapp, då han inte lyckades åstadkomma så mycket)

Amatkarijo 2 (Finns oerhört mycket potential där, men för mig drar beteendet nämnt ovanför ner betyget denna gång)

Fritzon 3 (Ok insats)

Österholm 2 (Lite för många bolltapp och inte med i så mycket konstruktivt)

Kroon 2 (Enligt mig en av hans sämsta matcher. Tappade bl a bollen många gånger vid dribblingsförsök, där mycket annat hade kunnat hända)

Karlsson Grach 4 (Han jobbade och slet och hade en hel del fina aktioner som ska uppsakttas)

Adjoumani 3 (Syntes inte så mycket, men jag tror att det finns mer i honom)

 
 
7 Kommentarer:
Gäst: Jojo skrev | 17 Maj 2022 - 18:31
Är den på ingång nu, den hemliga rapporten om Powell
0
Gäst: BoHelge skrev | 17 Maj 2022 - 17:44
Per lagerbäck håller med om allt, förr hade vi spelare som alltid klarade av att hela tiden spela upp bollen, men även då blev det stereotypt ibland. Men I dagsläget måste vi ibland spela långt, vi är nu för lättlästa
1
Gäst: @Lagerbäck skrev | 17 Maj 2022 - 12:21
Onekligen svårt att inte hålla med, men besluten tas på planen och styrs
av ledarna. Styrs besluten av skribenter och tyckare på fotbollz vet vi alla vilken fotboll som erbjuds. Ska villigt erkänna att varje match stängs av på TVn där skyttegravsfotboll bedrivs,. Älskar dom långa bollarna som hittar rätt men såg förmodligen för mycket gammal tipsextra för att förorda denna dödgrävarfotboll som förordas.
2
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 17 Maj 2022 - 11:46
Jag hade egentligen bestämt mig för att endast svara på frågor här i kommentarsfältet, men jag gör ett av mina undantag här. Jag gissar att Bo-Helgesvararen menar mig när han skriver Lagerbäck, och jag gissar också att det är samma person som under ett flertal olika nick är motståndare till vad han kallar "Drillofotboll" och som jag erbjudit tillfälle till diskussion.
Det jag tänkte sätta på pränt här är att jag definitivt inte anser att den långa bollen alltid är rätt. Såvitt jag själv kan se har jag förespråkat den långa bollen från eget straffområde när inget annat spelalternativ finns, samt att jag anser att variation i spelet, och mellan kortpassningsspel och längre crossbollar och djupledsspel är att föredra framför att motståndarna ständigt vet vad som kommer att hända. Undrar om jag uttryckt mig tillräckligt klart denna gång...
9
Gäst: @Bo-Helge skrev | 17 Maj 2022 - 09:45
Om ledarna och Fritzon själv anser att hans position på planen är rätt, vart placerar det dig. Är detta så att du sitter på facit. För att kunna bedöma rörelsemönster hos spelare är det ett måste att se rörelsemönster i övriga laget. Enligt Lagerbäck är den långa bollen alltid rätt oavsett adress, finns det inget värde på att hålla bollen inom laget? Förklara detta samtidigt som ni förklarar hur Potter kunde hamna i P.L.
0
Gäst: PS skrev | 17 Maj 2022 - 07:43
En suverän analys.
2
Gäst: Bo-Helge skrev | 16 Maj 2022 - 13:59
Håller med om mittfältet, jag tjatar om det inre mittfältet som är precis som förra året inte bra. Dosis löper för lite och Fritzon för mycket och försvinner från sin position sen har dom för dåligt spelsinne för att kunna göra kreativa passningar framåt det blir bara i sidled eller bakåt. Åhhh vad jag saknar Nouri som kunde hålla i bollen titta upp och göra fina passningar direkt på foten
12
 
Sök på fotbollz.se
   
  Dagens startelva  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:04  
 

Aly Keita – Erlend Sivertsen, Kevin Jablinski, Myroslav Mazur, Cesar Weilid – Ludvig Fritzson, André Österholm, Henrik Bellman, Yannick Adjoumani - Simon Kroon, Jordan Attah Kadiri

 
  Läs mer...  
 


 
  Problemen hopar sig för ÖFK - Nu krävs ÖFK på nästan fyra miljoner  
  av Haldo Jonsson | Idag - 17:52  
   
  Läs mer...  
 


 
  Dags att dra igång igen  
  av Per Lagerbäck | Idag - 14:05  
 

Jag förvarnade ju för en sammanfattning av den första delen av säsongen i Superettan, och säsongsinledningen blir inte riktigt godkänd. Särskilt laginsatserna haltade och de individuella insatserna varierade för mycket.

 
  Läs mer...  
 


 
  Inför matchen: Norrby IF - ÖFK  
  av Kim Sunding | Igår - 23:57  
 

Sommaruppehållet är slut. Första hindret för att klara sig kvar i Superettan är Norrby på tisdagskvällen!

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 22:53 - Jag är jättenöjd med alla träningar vi gjort så jag ser in
Igår - 09:29 Anton Wede i Norrby - mittfältaren som aldrig gör en dålig m
26 Jun 2022 - 14:40 Det var länge sedan vi såg ÖFK vara så mangrant på träningen
26 Jun 2022 - 11:23 Följ Norrby - ÖFK via fotbollz.se
25 Jun 2022 - 18:30 Tankarna går säkert hos Norrby som de gör i ÖFK inför series
24 Jun 2022 - 21:26 Om Jamie Hopcutt
24 Jun 2022 - 21:22 Korta nyheter
23 Jun 2022 - 15:19 Superettanlag med Imponerande träningsresultat mot allsvensk
22 Jun 2022 - 16:34 Jämtgkraft Arena i sin gröna prakt i solskenet efter att ha
22 Jun 2022 - 09:06 Före detta ÖFK-spelaren kan än - sagan om Modou Barrow
22 Jun 2022 - 08:46 En genuin supporter älskar sitt lag
22 Jun 2022 - 08:31 Fotbollz.se har årsmöte
20 Jun 2022 - 23:10 Magnus Powell var rädd för matchen
20 Jun 2022 - 18:40 Matchreferat Jordan Attah Kadiri showade på Studenternas i dag med hattri
19 Jun 2022 - 21:21 Skador och främst sjukdomar tynger ÖFK inför träningsmatchen
19 Jun 2022 - 19:11 Vad har höstsäsongen att bjuda på?
17 Jun 2022 - 23:41 Game weekend för P19 i Luleå!
16 Jun 2022 - 10:10 ÖFK:s återstart lyckad - nu blir det Levanger
14 Jun 2022 - 18:01 ÖFK- legendaren Jamie Hopcutt tränade på Jämtkraft Arena i d
14 Jun 2022 - 10:54 Kalpi Ouattara - en stor talang på väg tillbaka till fotboll
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 25 Jun 2022 - 20:50
Inom fotbollen blir man nedflyttad