meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Landskrona BoIS
3 1

Läs mer... Läs mer...
 
Skövde AIK Östersunds FK

2022-08-14 15:00
Södermalms IP
 

 DEN HÄR HÖSTEN KOMMER BLI NÅGOT EXTRA ATT FÅ UPPLEVA - MYCKET KOMMER ATT HÄNDA
av Haldo Jonsson
Publicerad 13 Jun 2022 - 10:48 Uppdaterad 13 Jun 2022 - 11:10

Vi som följt ÖFK har fått vara med om omväxlande perioder både positiva och negativa. Nu står vi inför en period som ännu inte är inskriven i historieböckerna. Det blir spännande och synnerlgen intressant att få uppleva det.

ÖFK står inför en härlig utmaning. Det är en lång höstsäsong som står inför dörren. Det är då som vi hoppas, mycket positivt kommer att hända. Vi ser fram emot en spännande och synnerligen intressant period i ÖFK:s historia. Vi kommer att sitta på läktarna och heja fram grabbarna. Vi tror på er. Om vi alla ställer upp så löser ÖFK det här.


ÖFK gör omstart på måndag efter en kort ledighet. Det är individuellt hur spelarna ställer sig till den korta ledigheten. Vissa längtar efter att komma tillbaka och lira boll så fort som möjligt. För vissa är det tvärt om.

Trots allt är detta bagateller, för det är en snårig väg ÖFK skall vandra i höst. Det gäller för alla inblandade att fatta bra beslut, om det ska gå vägen och att investerarna fortfarande tror på ÖFK och det verkar det som de gör till välsignelse för ÖFK.

Frågan är om det inte är en av de mest svårbemästrade höstsäsonger genom alla år. Det är svårt, men omöjligt är det inte. Vi har dock varit med om liknande situationer när ÖFK spelade i div 1 norra. ÖFK har vana att vara pressade och klarat av det. Rutin och kunnigheten finns!

När man pratar med ÖFK får man den känslan av att de har greppet över situationen. Det känns bra, i varje fall är det långt ifrån någon panikstämning. Man jobbar lugnt och metodiskt vidare. Nye vd Kjell Andersson bidrar till att höja optimismen. Han kommer att röra om, var så säker.

Det är två saker som är viktiga. Det vet vi alla. Det gäller först av allt att hålla sig kvar i Superettan. Gör man inte det, så vet vi inte vad som händer. Jag har heller inte tänkt igenom den situationen och vill inte göra det. Det är inget som är aktuellt. Det här ska ÖFK klara. Hösten brukar erfarenhetsmässigt vara ÖFK:s bästa period

Nu måste vi alla ställa upp för ÖFK så löser vi det här. Vi litar fullt och fast på de nya tränarparet Magnus Powell och Stefan Lundin klarar av det.

Det är tre händelser som kan ha positiv betydelse i höst.

  1. Det är betydligt fler hemmamatcher. Det har visat sig att ÖFK är bättre hemma.
  2. Det andra är att laget blir mer och mer samtränade och många spelare står i utveckling och blir bättre och bättre.
  3. Det tredje är att det kommer att öppnas ett sommarfönster. ÖFK har lovat att det då kommer att nya spelare kommer in. ÖFK ska förstärka med några spelare, men det är ingen enkel uppgift att göra det. De är många föreningar om budet som ÖFK måste konkurrera med och som kanske är penningstinnare.

Det gäller att hitta rätt spelare. Det har genom åren visat sig att det inte är alla gånger de dyraste spelarna som passar bäst in. Det var inte så när ÖFK byggde upp ett lag som sedermera gick ut i Europa. Det var inte spelare från de dyraste hyllorna man hittade. Jag tycker läget är lite desamma även nu. Skillnaden är att Powell måste visa resultat inom närtid. Så var det inte då.


ÖFK ska utse en ny sportchef. Det är väl nödvändigt nu när Stefan Lundin har blivit tränare. Båda uppgifterna går knappast att förena. Det blir för tungt.

Att utse en sportchef, det är nästan som att spela på lotteri. Det finns många lycksökare i den branschen. Många vill bara glänsa och inte uträtta så mycket. Det kan vara spelare som slutat sin aktiva karriär som provar en nya karriär.

Här måste ÖFK vara mycket granskande och syna den sökande in på bara mässingen. Det går inte alltid att tro på de bemanningsföretag som föreslår chefer och som säger sig vara experter.

ÖFK måste han en sportchef med tåga, arbetslust och med lidelse för att skapa något bra för ÖFK, typ Powell och Lundin.


När man tittar på den ekonomiska biten så är det pressat även där, men det får andra skriva om.

Det måste finnas pengar till att klara elitlicensen och för det ändamålet krävs en skuldsanering. Det ska även finnas pengar till spelarköp.

Kanske kommer det in pengar på spelare som säljs vidare? Då tänker jag i första hand på Felix Hörberg och Peter Amoran. Det är inga astronomiska siffror vi kan förvänta oss. Peter är ung och stiger i värde varje månad om det går bra för honom i matcherna. Kanske måste man när det gäller honom ha is i magen? Det är många som hör av sig till ÖFK när det gäller honom så försäljningsbar är han.

För att få elitlicens räknas inte skatteskulderna in, eftersom ÖFK har en upprättad avbetalningsplan. Det är skönt att veta.

Det som är märkligt är, att det kan vara spelet i Europa som förorsakat problemen med ekonomin och givetsvis pandemin då alla publikintäkter uteblev.

Det skulle ha varit en möjlighet för att ÖFK stärka sin ekonomi efter alla de miljoner som Europa League gav, men pengarna rann ut med en fart som ingen kunde ana eller förutse och plötsligt stod ÖFK där med en alldeles för stor ny kostym och utan ha lmedel att betala kostymen med.

 
 
15 Kommentarer:
Gäst: ÖFK ÖFK ÖFK skrev | 15 Jun 2022 - 16:13
Det är väl inte ny sportchef (fotbollschef) som ska utses? Utan ny klubbchef (annat namn för VD).

Sportchef är länken mellan styrelse och det idrottsliga medan klubbchef/VD har hand om så mycket mera.

Heja ÖFK!!!
0
Gäst: Skvaller skvaller och bla bla bla... skrev | 14 Jun 2022 - 23:16
Att ni bara orkar hålla på och sitta här och älta i all oändlighet? Om och om igen.... Gå och får KBT. För det verkar många behöva så ni får bli fridfulla både mot er själva och andra. Angående Anders Wennerberg så har han arbetat flertalet gånger helt gratis på ÖFKs matcher. Bland annat som publikvärd, grindvakt mm. Snälla sluta upp med allt detta skitsnack om allt och alla!!!! Har ni inget positivt eller kreativt som kan hjälpa ÖFK, ÖIK, Jämtland Basket eller något annan av våra idrotter så snälla knip ihop.

Sluta att vara destruktiva hämndlystna krafter som inte bidrar ett jota till att vår regionen och världen utvecklas och blir än bättre för alla. Framförallt gå ut och gör saker i praktiken istället för att sitta här och snacka. Kunskap är till för att användas i praktiken och inte för att hålla på och visa upp för andra. Kunskaper som inte används i praktiken brukar förtvina. Så ut och använd alla era fantastiska kunskaper, meriter och förmågor för att göra Östersund och världen bättre på så många sätt ni bara kan!
11
Gäst: Glenn skrev | 14 Jun 2022 - 21:42
Misstankarna mot Kindberg och ÖFK började tidigare än 2018. Så visst var det många som såg ett luftslott tidigt.
2
Gäst: Hög tid skrev | 14 Jun 2022 - 15:57
För en del kommentarsskrivare att kliva ur sandlådan, att föra ett vuxet språk och resonemang ger fotbollz ett bra rykte. UEFA-anpassningen var ett uppgör mellan A-S Andersson och Kindberg vilken såg till att få betalt för egna påstådda lån efter framgångarna i europa. Det var väl drygt 20 milj.
Efter alla turer runt framförallt Östersundshem skulla jag påstå att kommunen varit otroligt storsint mot klubben. Till er som menar att klubben aldrig varit anklagad för något, ger jag rådet att läsa på juridiken. Ingen klubb har eller kommer att bli åtalad för något någonsin. Det kravs en juridisk person, i detta fall Kindberg. Det går liksom inte komma närmare än så.
4
Gäst: @Isladan skrev | 14 Jun 2022 - 15:31
Spelar väl inte så stor roll att vinden nu vänt,
Kommunen har tagit betalt av ÖFK hela tiden, jag förväntar mig att ÖIK får vara med och ta en del av kostnaderna.

Att vår kommundirektör hellre lägger pengar på andra sporter än ÖFK har ju varit väldigt tydligt genom åren,

Hur vi vet något om hur ÖIK tagit sig uppåt?

Fanns det någon som såg ÖFK som ett luftslott före april 2018? Nej, det gjorde det inte, alla hyllade Potter som en magisk tränare, vem vet hur det skulle fungerat utan DK...ingen vet...sen är han frikänd, oavsett vad man tycker om det

6
Gäst: Fakta skrev | 14 Jun 2022 - 14:26
Finns 60 000 licenserade hockeyspelare. 700 000 licenserade fotbollsspelare. Lite svårare att slå sig fram i fotboll, MEN jättekul på ÖIK i hockeyallsvenskan.
5
Gäst: Isladan skrev | 14 Jun 2022 - 14:15
"Isladen" kommer vara bra nog så mycket hetare att besöka än JK-Arena. Var så säker.
Vinden här vänt. Det märks redan på sponsorsidan.
ÖIK har dessutom tagit sig upp genom ett genuint och långsiktigt arbete, där man också har lyft upp och får fram egna talanger. Det har inte varit ett luftslott som ÖFK.
Hur många fotbollstalanger får länet förresten fram som spelar på någon nivå ovanför korpen?
2
Gäst: ösd kommun skrev | 14 Jun 2022 - 08:33
Nu ska isladan byggas om för flera miljoner , är det någon som tror att ÖIK får vara med och betala det ? Ösd kommun ( A .W ) hat mot ÖFK genom åren lyser igenom , ÖFK fick vara med och betala på arenan !!
15
Gäst: Riktiga fakta skrev | 13 Jun 2022 - 18:33
Skulle säga Kindberg, nu begår ju den mannen inga fel enligt egen utsago. Skulle gissa att någon av dom osynliga arbetarna på Stadsdel Norr är ansvarig. Nån som har koll på hur stor sponsor Sollefteåmannen är för närvarande?
14
Gäst: Storhetsvansinne skrev | 13 Jun 2022 - 18:28
Ja 2019 var ju katastrof ekonomiskt. Helt otroligt att man klarade sig.
Märkligt att man satsade så hårt med dyra lönekostnader. Man måste varit blind.

Detta får man lida av fortfarande.

8
Gäst: Orolig skrev | 13 Jun 2022 - 17:37
Budgeten som sattes till 2019 och gav ett underskott på ca 50 miljoner måste väl vara en del av sanningen??
Vem satt den??
5
Gäst: Att tro på fotbollstransfers skrev | 13 Jun 2022 - 17:36
Då är man naiv.
0
Gäst: stor kostym skrev | 13 Jun 2022 - 16:29
Kan det vara att man under Europa spelet drog på sin ALLDELES för stor kostym, som sen inte kunde betalas då intäkterna efter Europaspel och med påkommande Pandemi uteblev. Sen försvann säkert en sponsring i samband med april 2018

De slantade nog inte så mycket för Ghoddos....knappt en miljon
5
Gäst: Fakta skrev | 13 Jun 2022 - 16:25
Tänk att man 2022 kan påstå att 2018-2019 ligger bakom nuvarande position, nuvarande intäktskällor, nuvarande rekryteringspolicy, nuvarande (icke)kommunikation, nuvarande inkompetens.

Tänk att 2018 låg bakom flera års händelser senare såsom misslyckade tränare, misslyckade sportchefer, misslyckad kommunikation, misslyckat intäktsarbete, misslyckade spelarrekryteringar, minskad publik etc.

Fan tänk att man 2022, fortfarande påstår att ett lag som kom 6:a 2018 med snittpublkl närmare 6000 kan vara orsaken bakom att man 2022 har 1000 personer i snitt och sist i Superettan.

Då har man inte mycket övers för analysering.
10
Gäst: Nej skrev | 13 Jun 2022 - 15:36
Haldo, det är inte europaspelet i sig som är problemet. Däremot totalt inkompetent styrning av klubben säsongerna 18-19, därom behöver varken de lärde eller sektmedlemmar tvista. Vissa spelare var säkert relativt billiga att inbringa när det begav sig, men att klubben fick slanta rejält för Ghoddos är alldeles säkert. Man snuvar inte Djurgården på en diamant utan sikiner.
2
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: Skövde AIK - ÖFK  
  av Kim Sunding | Idag - 22:11  
 

ÄNTLIGEN tre poäng senast. Hur följer man upp detta på söndagen?

 
  Läs mer...  
 


 
  Senaste nytt - extremvärme under matchen  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:04  
 

Skövdes stora stjäna och målskytt Jack Cooper Love blir inte med mot ÖFK i söndagens match

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ Skövde - ÖFK via fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:35  
 

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du får veta resultatet i O'Learys tipset och vilka de tre bästa spelare är i Trissen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har sju medarbetare som är engagerade före och efter matchen.

Glöm inte O'Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Inget bra betyg för Södermalms IP där Skövde spelar sina hemmamatcher  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:33  
 

Gott betyg för Jämtkraft Arena

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 22:08 Inget i övrigt att önska inför matchen mot Skövde
Igår - 16:28 Fräscha bilder från dagens träning på Hissmovallen
Igår - 10:05 Syn på läget
11 Aug 2022 - 20:27 Skövdes form inte är direkt lysande - ligger efter ÖFK i for
11 Aug 2022 - 11:31 Så skolas framtidens elit - Podden Svensk Fotboll!
10 Aug 2022 - 16:54 Detta är enda vägen för att vi ska kunna få se elitfotboll i
9 Aug 2022 - 21:58 Chovanie Amatkarijo imponerade - blev trissvinnare
9 Aug 2022 - 13:13 Behåll vinnarkänslan i kommande matcher.
8 Aug 2022 - 16:18 En brasse leder ÖFK i jakten på nytt kontrakt
8 Aug 2022 - 10:29 Utbyte med Levanger, Norge - Akademin!
7 Aug 2022 - 17:56 Matchens prestation
7 Aug 2022 - 17:47 Matchreferat ÖFK - Landskrona BoIS 3-1 (1-0)
7 Aug 2022 - 16:19 Äntligen
7 Aug 2022 - 16:09 Matchens överraskning
7 Aug 2022 - 12:05 Startelvan idag
7 Aug 2022 - 09:19 Skribenten i fotbollz.se Agne Svärd uttalar sig inför matche
7 Aug 2022 - 08:50 Följ ÖFK - Landskrona Bois via fotbollz.se
7 Aug 2022 - 08:49 ÖFK är laddade mot ett formsvagt Landskrona - på söndag möts
7 Aug 2022 - 08:49 Mentala coachen Mattias Elg
6 Aug 2022 - 21:10 Jamie Hopcutt glänste i sitt nya lag i Finland
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 30 Jul 2022 - 22:30
Att bara skylla resultaten på träna