meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Västerås SK Östersunds FK
0 2

Läs mer... Läs mer...
  Vi återkommer när vi vet mer...  

 KRYSSET I FALKENBERG SKA ÖFK SE SOM EN SEGER
av Agne Svärd
Publicerad 10 Nov 2022 - 23:54 

Starten var fantastisk med ett tidigt ledningsmål, spelet den första halvtimmen helt okej men resten kan vi stoppa i en sopsäck och skicka till förbränning.

Det är min korta sammanfattning av torsdagskvällens ÖFK-insats nere i Falkenberg.

Kvaldramat rullar alltså vidare och ska avgöras på Jämtkraft arena på söndag, 1-1 efter första 90 minuterna ska ÖFK se som en seger även om Falkenberg inte var speciellt mycket bättre. Men dom vare bättre!

***

Det var en regntung och slipprig gräsmatta, blåsten var besvärlig. På läktaren sköts fyrverkeripjäser, en av linjemännen blev halt och tvingades bryta medan Aly Keita fick en skadekänning redan före avspark och aldrig kom till spel.

Ja, vill man vara riktigt elak kan man nog påstå att dramatiken var större vid sidan om banan än på.

För det var en riktig skräpmatch, inte minst från ÖFK:s sida.

***

Annars fick ÖFK en drömstart. Redan i den sjätte minuten skickade Erick Brendon in ledningsmålet. Brassens inspel från vänsterkanten letade sig hela vägen in i nätmaskorna sedan Ludvig Fritzsons misslyckade flygförsök att nå bollen grundlurat hemmamålvakten Nadeem Omar.

Billigt kan tyckas men det är sådana här mål som man faktiskt kan se en hel del av under en säsong.

***

Målet gav ÖFK grepp om matchen, inte för att det gav något i utbyte mer än att den förväntade hemmaoffensiven lät vänta på sig väldigt länge. ÖFK kunde kontrollera tempot men när man hellre spelade bakåt än framåt kunde Falkenberg sakta med säkert flytta fram sina positioner och till slut satt kvitteringsbollen bakom Andrew Mills.

# 41:a min: Erick Brendon förlorar en duell på mittplan, ett snyggt överhopp grundlurar Myroslav Mazur och en frispelad Godwin Aguda placerar till höger om ÖFK-målvakten.

Ett riktigt snyggt fotbollsmål, det måste sägas!

***

I den andra halvleken fick ÖFK ingen fyr på sin panna; de individuella misstagen var alldeles för många för att man skulle få till något som liknade ordnat spel. En frispark från Chovannie Amatkarijo mitt i famnen på hemmamålvakten och ett avslut utanför målställningen från Simon Kroon var allt som ÖFK orkade med i offensiven.

Det handlade betydligt mer om hemmalaget som med vindens hjälp kunde trycka ned ÖFK i försvarsställning.

Men även Falkenberg var synnerligen tandlöst. Det blev bara bök & stök i och kring ÖFK:s straffområde och inga skarpa avslut.

***

Om det var få ÖFK-avslut i andra ronden så var de ännu färre första 45. Brendons inläggsmål är faktiskt en noteringen i förbundets matchrapport. Och då kan ni förstå att anfallsspelet var inte ÖFK:s bästa gren den här kvällen.

Tvärtom, det var nästan så att jag fick vibbar från den fullständigt värdelösa första halvan av serien. Det var tungt, segt och fantasilöst när man passerat mittlinjen.

***

Å andra sidan; har det inte sett ut så här varje gång som ÖFK spelat i Falkenberg?

***

Men det är just den här detaljen som gör att jag kan känna en viss oro inför söndagens avgörande slag, intrycket från serieavslutningen mot Norrby bara förstärktes den här kvällen; Malcolm Stolt har tunga ben, detsamma gäller speedkulan Chovannie Amatkarijo som inte längre förmår sprinta ifrån sina motståndare. Och när Cesar Weilid ute till höger bara springer utan minsta tanke på vad han ska göra blir anfallsspelet väldigt taffligt för stunden.

Simon Kroon får nu ta hela det kreativa ansvaret när dom andra bara krånglar till det.

Hm, det kan gå.

Men risken är alldeles uppenbar att ÖFK bara har lösplugg att erbjuda när allt nu ställs på sin absoluta spets.

***

Jag noterade att ÖFK-tränaren Magnus Powell var mer nöjd med avslutningen än inledningen på matchen.

Det är alldeles uppenbart att man kan se fotboll på olika sätt...

***

Försvarsmässigt kan jag inte klaga på insatsen, absolut inte. Myroslav Mazur tycks tåla hur mycket stryk som helst och Kristian Novak behåller sin fina höstform. På kanterna spelade såväl Ziad Ghanoum som Yannick Adjoumani både vårdat och förståndigt.

Men ÖFK:s styrka sitter den här hösten i det centrala mittfältet. Visst tabbade sig Erick Brendon när han förlorade bollen vid Falkenbergs kvittering men dribblingen gjordes högt upp i banan med gott om täckning bakom sig. I övrigt drog han tillsammans med Ludvig Fritzson ett oerhört tungt lass även denna gång, dessutom målskytt!

***

Andrew Mills fick ett sent besked att han skulle ersätta Aly Keita i buren. Det var naturligtvis ingen optimal förberedelse och kan ha bidragit till att det nu såg darrigt ut mest hela matchen. Mills uppträdde utan sedvanlig skärpa i alla delar av spelet, det måste sägas!

***

En kort analys inför söndagen; jag vill tro ÖFK att sitter i förarsätet. Att få med sig ett kryss på bortamark brukar räcka långt när avgörandet ska ske i hemmaborgen. Och jag är helt övertygad om att ÖFK kan höja sin prestation åtskilliga nivåer jämfört med det man visade i kväll, det måste jag tro.

Men kan Falkenberg det?

Svaret får vi strax före klocka 15 på söndagseftermiddagen.

 
 
5 Kommentarer:
Gäst: Lasse J skrev | 12 Nov 2022 - 01:45
Det är knappt jag törs säga det. Efter torsdagens match har jag en riktigt otrevlig känsla. Falkenberg hade inga problem att fullständigt plocka bort Stolt. De hade lägen till instick, djupledsbollar bakom ÖFKs backlinje massor av gånger. Om jag får önska så är det att ÖFK spelar med 2 centrala forwards och att Mensiro spelar. Det känns, för mig, alltid tryggare när Mensiro spelar. Jag inbillar mig att det går att visa statistiskt också att ÖFK släpper in färre mål när ” Sam the man” är på plan.

Se nu för fan till att min taskiga känsla förvandlas till en euforisk istället.

Vinn på söndag!!!!
3
Gäst: HSS skrev | 11 Nov 2022 - 17:48
Fullständigt övertygad att rent spelmässigt kommer vi mangla Falkenberg på söndag, det enda som kan sätta stopp för säkrad plats i SE nästa säsong är om det börjar hända konstiga grejer i spelarnas huvuden under matchen. Trenden är positiv, detta grejar vi!
Hoppas innerligt att styrelserna sliter lika mycket som spelarna för att lösa ekonomin. Dock inte särskilt mycket information på den fronten, eller har jag missat något?
8
Gäst: Ope skrev | 11 Nov 2022 - 15:51
Det jag framförallt tar med mig av matchen är hur uddlösa Falkenberg var. De har föregåtts av ett rykte som extremt målfarliga men hotade mycket sällan och då oftast med distansskott. Om vi är besvikna på ÖFK's insats bör Falkenberg vara ännu mer besvikna på sin egen insats i årets största hemmamatch. De såg nervösa, trötta och tröga ut. Jag tror att de får det tufft på söndag på en snabb konstgräsplan.
14
Gäst: Målotto skrev | 11 Nov 2022 - 15:00
ÖFK har snittat ett mål per match under serien så varför skulle det ändras helt plötsligt?
2
Gäst: Fasta skrev | 11 Nov 2022 - 10:30
Håller med mycket av det Agne skriver.
En tanke om de få målchanser ÖFK skapar… flertalet inkast på sista 20 metrarna resulterar bara i ett flipperspel och inget vettigt.
När man ser bilderna så ser man ÖFK med 5 spelare inom 5-10 meter och det innebär att det inte finns mer än möjligen en spelare inne i boxen.
Lämna Max två spelare vid inkastet för att sedan spela in bollen till 3-4 hungriga spelare i boxen, nu blir det bara trångt och bökigt.
Vad gör ex Stolt två meter från sidlinjen när han är den som kan avluta med huvudet bra?
Det skulle bli betydligt fler möjligheter i alla fall
12
 
Sök på fotbollz.se
   
  Chock och besvikelse i GIF Sundsvall  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:24  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös  
  av Haldo Jonsson | Igår - 09:50  
 

Måste lämna GIF Sundsvall

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse  
  av Haldo Jonsson | 27 Nov 2023 - 15:05  
 

Svensk Elitfotboll har tillsammans med Upplevelseinstitutet utvärderat Superettans publikupplevelse. Efter att undersökningen för 2023 har avslutats syns Östersunds FK i topp på flertalet punkter.
"En förutsättning för att lyckas är att vi har volontärer som är engagerade."

 
  Läs mer...  
 


 
  Svenska Cupen 2024 lottad  
  av Haldo Jonsson | 25 Nov 2023 - 17:57  
 

ÖFK möter två lag från allsvenskan och ett från Superettan.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
20 Nov 2023 - 11:24 Lista på alla 280 spelare som har medverkat i ÖFK genom alla
18 Nov 2023 - 16:14 Nu har avsparkstiderna för kvalen till Allsvenskan, Superett
17 Nov 2023 - 14:07 Unibets publikstöd för 2023 - Ger klirr i ÖFK:s kassa
16 Nov 2023 - 21:13 Myroslav Mazur blev årets vinnare av Trissen
16 Nov 2023 - 17:08 I bra form varande Ken Sema startar i Svenska landslaget i k
16 Nov 2023 - 09:53 -'Jag skulle indirekt legitimera dårskapen'
14 Nov 2023 - 20:50 Örebro SK tappar åtta spelare
14 Nov 2023 - 13:43 Erick Brendon har det mesta som fotbollsspelare - blev Triss
13 Nov 2023 - 18:04 Aly Keita har slagit rekord
13 Nov 2023 - 10:24 Stor besvikelse i Jönköpings Södra efter att laget åkte ur S
11 Nov 2023 - 18:12 Matchens prestation
11 Nov 2023 - 17:57 Matchreferat Stabilt och tryggt ÖFK tillfogade VSK första förlusten för i
11 Nov 2023 - 17:28 Disciplinerad defensiv gav härlig seger
11 Nov 2023 - 17:18 Matchens överraskning
 
 
 
Herrar
av: Endre | 26 Nov 2023 - 23:12
Behöver du lån? Maila i så fall: da